Kako pretraživati ​​i zamijeniti tekst u programu WordPress

Kako pretraživati ​​i zamijeniti tekst u programu WordPress


Jeste li ikada shvatili da ste pogriješili dok ste pisali WordPress post samo što ste saznali da ne postoji jednostavan način pretraživanja i zamjene tog pogrešaka tijekom cijelog posta? Što ako pišete pogrešnu riječ, frazu ili vezu zadnjih nekoliko mjeseci? Nažalost, WordPress ne dopušta vam pretraživanje i zamjenu teksta na jednostavan način, ali upravo ćemo vam pokazati besplatne dodatke koji vam mogu uštedjeti ručno brisanje stotina, ako ne i tisuće tipografskih pogrešaka.

Pretražite i zamijenite bilo koji tekst u WordPressu i uštedite vrijeme prilikom uređivanja postova

Da, PHP i MySQL moćni su alati koji mogu riješiti takve stvari sa samo nekoliko redaka koda ili upita. Ali nisu svi mi coderi niti se ugodno zabrljati s kodom. Stoga ćemo to jednostavno preskočiti i pokazati vam jednostavan način rukovanja pretraživanjem i zamijenom u programu WordPress.

 • Pretražite i zamijenite tekst u uređivaču postova
 • Zamijenite bilo koju riječ na čitavoj web stranici WordPressa
 • Automatski stvorite veze iz ključnih riječi u svim člancima

Pretražite i zamijenite tekst u uređivaču postova

Baš kao i u mnogim tekstualnim procesorima koje možda koristite (poput Microsoft Word-a, na primjer), možda želite potražiti i zamijeniti tekst u uređivaču WordPress-a. Budući da ovo čitate, vjerojatno ste otkrili nedostatak WP uređivača – ne dolazi s takvom značajkom. Kao što smo vam već rekli u uvodu, upravo ćemo vam pokazati uredan dodatak za posao

TinyMCE Advanced

CIJENA: Besplatno

TinyMCE Advanced pronađite i zamijenite

TinyMCE Advanced je sjajan dodatak koji vam omogućuje dodavanje, uklanjanje i preuređivanje gumba koji se nalaze u WordPressovom vizualnom uređivaču. Kao što ste mogli pretpostaviti, jedna od sjajnih značajki koje ovaj dodatak nudi je funkcija pretraživanja i zamjene.

Ako želite brzo pronaći tekst u postu koji upravo pišete i zamijeniti ga drugim tekstom, dodatak možete postaviti za nekoliko minuta. Samo instalirajte TinyMCE Advanced, aktivirajte ga i moći ćete dodati svoj gumb:

 1. Dođite do Postavke -> TinyMCE Advanced
 2. Pronađite popis neiskorištenih gumba i potražite Pronađite i zamijenite
 3. Povucite gumb u izbornik za uređivanje
 4. Spremi promjene

Nakon što dovršite ova četiri koraka, vaša se nova značajka priprema za upotrebu. Da biste započeli koristiti pretraživanje i zamjenu u programu WordPress, trebali biste započeti pisati novi post (ili urediti stariji) i provjeriti gledate li ga u Visual Editoru. Spremni za zamjenu riječi?

 1. Tražiti Pronađite i zamijenite gumb na vrhu uređivača
 2. Ispunite tekst koji želite zamijeniti
 3. U tekst napišite kako biste ga zamijenili
 4. Provjerite želite li se podudarati s velikim slovom i potražite cijele riječi
 5. Pronađite, zamijenite ili zamijenite sve

To je to! Umjesto da ručno prođete kroz tisuće riječi koje ste možda napisali u tom određenom postu, ovaj fantastični dodatak posao će za vas učiniti u sekundi.

Bilo je lako, zar ne? Ali što ako želite učiniti isto za sve svoje postove i stranice? Možda želite pretražiti i zamijeniti stvari u komentarima ili taksonomiji? Ako je to slučaj, nastavite čitati jer će vam trebati drugi dodatak.

Pretražite i zamijenite tekst u čitavom WordPressu

Ponekad shvatite da danima pravite gramatičku grešku. Možda ste nešto pogrešno napisali, možda je usluga koju spominjete promijenila ime ili je možda potrebno ažurirati URL. Ne brini; možete to jednostavno promijeniti i nećete morati pokrenuti MySQL upite da biste riješili problem.

Bolje pretraživanje zamijenite

CIJENA: Besplatno

Bolja pretraga Zamijenite dodatak za WordPress

Kao što je obećano, evo još jednog besplatnog dodatka koji će vas spasiti. Budući da želite zamijeniti nešto kroz cijeli WordPress sustav, ovaj dodatak omogućit će vam rad s bazama podataka – bez potrebe da ručno otvarate ili mijenjate bazu podataka.

Instalacija dodatka je standardna i brza. Nakon što aktivirate Better Search Zamijeni dodatak, zabava može početi.

Prije nego što napravite bilo kakve promjene, napravite sigurnosnu kopiju baze podataka.

 1. Dođite do Alati -> Bolja pretraga Zamijeni
 2. Unesite tekst koji tražite
 3. Upišite tekst koji će ga zamijeniti
 4. Odaberite tablice na koje će utjecaj imati dodatak

Prije nego što napravite stvarne promjene u svojoj bazi podataka, predlažemo da napustite Trči kao Dry Run mogućnost provjerena. Ova će opcija reći dodatku da obavi nužno pretraživanje, ali neće promijeniti nikakve promjene. Pomoću Testno pokretanje, morate vidjeti na koliko će tablica i ćelija u bazi podataka utjecati i možete dvaput razmisliti prije nego što napravite stvarnu promjenu.

Nakon što ste spremni za zamjenu teksta, poništite odabir okvira za Testno pokretanje opciju i uživajte u onome što će ovaj nevjerojatni dodatak učiniti za vas.

Budite oprezni pri odabiru tablica iz koraka # 4. Ako želite napraviti promjene samo u svojim postovima, odaberite samo wp_posts stol.

Ovisno o vašoj bazi podataka, potraga i zamjena funkcije mogu potrajati neko vrijeme da odrade svoj posao. Prije nego što počnete paničariti, trebali biste znati da je u redu dobiti vremenske ograničenja i bijele zaslone tijekom pretraživanja i zamijeniti ga dodatkom. U tom slučaju samo idite na Alati -> Bolja pretraga zamijeni -> Postavke, i smanjiti Maksimalna veličina stranice vrijednost.

Ako instalirate ova dva besplatna dodatka, možete se opustiti i započeti rad na svom novom članku bezbrižno. Bilo da trebate tražiti i zamijeniti tekst iz samo jednog članka ili to trebate učiniti za sve svoje postove, komentare itd., Trebali biste znati da su dodaci TinyMCE Advanced and Better Search Replace zamijenili vas.

Umjesto da ih zamijenite, jeste li znali da lako možete napisati popis riječi koje neće biti dozvoljene u naslovima postova?

Jeste li isprobali dodatke? Kako ih volite? Želite li ručno zamijeniti tekst pokretanjem upita ili možda upotrebljavate neki drugi dodatak za posao? Javite nam u komentarima u nastavku.

Zamijenite bilo koju riječ na čitavoj web stranici WordPressa

Nakon što ste sakupili stotine ili čak tisuće različitih postova i stranica koji su raspoređeni u različitim kategorijama, promjene cjelokupne baze podataka svakim danom postaju sve teže i teže. Ako ste ikada željeli zamijeniti samo jednu riječ ili cijelu frazu u svakom postu, stranici, naslovu, komentaru itd., Završili ste s glavoboljom jer će ovaj zadatak od vas zahtijevati previše vremena ili tehničkog znanja.

Budući da već koristite platformu za bloganje WordPress, poznatu po svojim proširenjima (dodacima) koja vam omogućuju da radite gotovo sve, ovaj problem prestaje biti problem. Sada možete instalirati besplatni dodatak i upravljati izmjenama riječi u samo nekoliko klikova.

Zamjena riječi

CIJENA: Besplatno

Zamjena riječi za WordPress

Dodatak o kojem govorimo poznat je kao Word Replacer i možete ga besplatno instalirati preuzimanjem dodatka s web mjesta spremišta u WordPressu ili ga možete pronaći tako da ga pretražite sa svog WordPressa:

 1. Dođite do Dodaci -> Dodaj novo
 2. Potražite riječ “Zamjena riječi”
 3. Instalirajte i aktivirajte dodatak
 4. Otvorite stranicu postavki na kojoj riječi možete zamijeniti jednim klikom

Ako ste ikada koristili “Pretraži i zamijeni” u programu Microsoft Word ili sličnoj aplikaciji za obradu teksta, dobro ćete upoznati ovaj dodatak. Njegovo korisničko sučelje omogućava vam da brzo unesete riječ ili cijelu frazu koju želite zamijeniti, odaberite drugu koja će biti dodana umjesto originalne riječi / fraze i možete odlučiti gdje će se te promjene dogoditi.

Word Replacer omogućuje zamjenu riječi u postovima, na stranicama, u komentarima, naslovima, pa čak i na bbPress forumima od verzije 0,3.

Dobra stvar ovog dodatka je da, na primjer, možete napisati popis riječi s neoprostivim stavovima koje lako cenzurirate u komentarima i na forumima ili možete promijeniti onu frazu koju ste možda nekoliko mjeseci koristili pogrešno ili slično , I to možete učiniti ako upišete riječ / frazu samo jednom u postavkama dodatka, a Word Replacer će svoju sekundu učiniti u sekundi.

Drugi sjajan primjer za što je dodatak sposoban su JavaScript oglasi. Ako ste na svom web mjestu koristili rezervirano mjesto oglasa, sada možete jednostavno reći Word Replaceru da potraži taj rezervirani zamjena i zamijeni ga stvarnim JavaScript kodom koji će prikazivati ​​željenu reklamu. Nakon što odlučite promijeniti oglas, jednostavno promijenite kôd u postavkama, bez brige o tome gdje je kôd umetnut. Sasvim lijepa značajka za tako jednostavan dodatak.

Word Replacer je zaista moćan dodatak koji vam omogućuje upravljanje cijelim WordPress sadržajem s jednog mjesta. Čak i ako ga ne planirate stalno koristiti, dodatak vam zaista može pomoći da promijenite te pogreške i cenzurirate one loše riječi napisane u komentarima ili na forumima. Budući da je besplatan, ne morate brinuti da ćete izgubiti novac – instalirajte dodatak i pokrenite ga. Naravno, ne zaboravite stvoriti sigurnosnu kopiju vaše web stranice prije nego što zamijenite bilo koju riječ, jer nikad ne znate kada će se pogreška pojaviti..

Povezivanje riječi ili čitavih fraza u programu WordPress ne bi moglo biti lakše. Dok pišete članak, sve što morate učiniti je odabrati riječ / frazu i kliknuti na gumb veze gdje možete zalijepiti odredište veze. Ako poznajete osnovni HTML, možete stvoriti i veze izravno iz uređivača teksta tako da napišete vlastiti kod ako je potrebno.

WordPress veze

Iako je povezivanje riječi po riječ jednostavno i može biti vrlo zabavno ako polako radite na novom postu, što ako želite povezati određenu riječ / frazu kroz cijelu zbirku postova / stranica?

Ako ste tek započeli sa svojom web stranicom koja radi na WP-u i imate samo nekoliko članaka kojima se bavite, ne bi bio problem povezati ih ručno. Ali što ako ste odlučili povezati riječ u svim člancima i imate ih na stotine?

Stvorite veze iz određenih riječi:

Bez obzira želite li povezati određeno ime web stranice s vlastitim URL-om ili ste pokrenuli program preporuke i želite svaku riječ povezanu s računalom povezati s web stranicom preporuke koja prodaje računalnu opremu, ova će vam funkcija pomoći da umetnete oznaku veze u riječ / frazu izbora.

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeću funkciju:
 3. funkcija link_words ($ tekst) {
  $ zamjenski = niz (
  'google' => 'Google',
  'računalo' => 'Računalo',
  'tipkovnica' => 'kupite tipkovnicu ovdje'
  );
  $ text = str_replace (array_keys ($ zamijeni), $ zamijeni, $ tekst);
  vratiti $ tekst;
  }
  add_filter ('the_content', 'link_words');
  add_filter ('the_excerpt', 'link_words');
  
 4. Promijenite ključne riječi i veze u nizu
 5. Spremi promjene

Kao što vidite iz primjera koda, moguće je zamijeniti bilo koju riječ ili bilo koju frazu koja se nalazi u vašim člancima. Također je moguće zamijeniti riječ ili frazu i cijelu promjenu veze.

Dok možete jednostavno dodati vezu na riječ “računalo”, možete je dodati i riječ “računalo” promijeniti u “računalni sustav” ili bilo što što želite.

Iako će vam ova funkcija pomoći da nadoknadite sve preostale članke, ona je prilično osnovna koliko se dobija. Ako želite veću kontrolu nad vezama, posebno ako radite s preporukama, bio bi pametniji izbor da idete s nekim od specijaliziranih dodataka.

Budući da već radite s vezama, možda će vas zanimati kako uputiti WordPress otvaranju svih vanjskih veza na novim karticama ili možda čak i povezivanju postova i stranica s vanjskim URL-om.

Zaključak

Ako ste tek započeli WordPress blog, pretraživanje i zamjena riječi mogu se činiti nemogućim. Ali ako vam je potrebno nekoliko minuta vremena da prođete kroz ovaj vodič, riješit ćete problem, a pretraživanje i zamjena teksta u WordPressu činiće se kao dječja igra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map