Kako premjestiti svoj blog s Tumblra na WordPress

Kako premjestiti svoj blog sa Tumblr-a na WordPress


U suvremenom svijetu pokretanje osobnog bloga ili jednostavne web stranice prilično je jednostavno. Ne treba kodiranje, a vi zapravo ne morate imati nikakvih iskustava s web razvojem. Samo vam treba volja za pokretanje bloga i malo pregledavanja kako biste pronašli platformu koja će vam se svidjeti i koju želite koristiti mjesecima i nadamo se godinama vaše blogerske karijere.

Jedna od onih platformi koja će vam pomoći u pokretanju vašeg prvog bloga je tumblr. Bio je vrlo popularan od prvih dana kada je osnovan 2007. Bez obzira želite li pokrenuti osobni dnevnik i držati ga privatnim ili napisati blog koji biste mogli podijeliti sa svojim prijateljima, Tumblr je bio tu da vam pomogne. I dalje jeste, nemojte nas krivo shvatiti, ali Tumblr se jednostavno ne može usporediti s WordPressom kad je riječ o mnogim aspektima bloganja.

Ako još uvijek imate blog Tumblr koji biste sada željeli prebaciti na WordPress, ne brinite. Postoji rješenje; i iako nećete moći sve premjestiti jednim pritiskom na gumb, uz našu pomoć moći ćete izvršiti cijeli prijenos bez ikakvih problema. Nakon što dovršite posljednji korak, WordPress će baviti vašim blogom i konačno ćete iskoristiti sve prednosti WordPress-a koji traje 60% tržišnog udjela CMS-a.

Zašto bih trebao premjestiti svoj blog s Tumblra na WordPress?

Tumblr je zapanjujuća platforma za povremene blogerice. Ako samo želite ovdje i tamo napisati post bez ikakvih očekivanja u vezi s prilagođavanjem, popularnošću i unovčavanjem bloga, zapravo ne morate mijenjati. Tumblr definitivno izgleda lijepo i odmah vas povezuje s drugim blogerima koji vam mogu pomoći da dosegnete nove ljude. Ali ako ste razmišljali o ozbiljnijem blogu, WordPress je put prema tome.

Za početak, kad razgovaramo WordPress.org, to je platforma otvorenog koda koja vam omogućuje kontrolu čitavog bloga. Jednom kada imate blog na WordPressu, automatski postajete njegov vlasnik. Nažalost, s Tumblr-om to nije slučaj. Tumblr je u vlasništvu Yahooa, pa u najgorem scenariju, ako tvrtka odluči zatvoriti platformu sutra, možete mahati zbog bloga.

Ako krenemo dalje, WordPress dopušta mnogo više mogućnosti prilagodbe od Tumblr-a. Umjesto jednostavnih promjena boja i tema, WordPress vam omogućuje korištenje više od 50 000 dodataka (besplatni i premium koji mogu učiniti čuda ako ih mudro koristite), kao i desetke tisuća tema koje možete prilagoditi svojim potrebama. A ako odlučite naučiti više (ili zaposliti profesionalca koji može kodirati značajke za vas), platforma gotovo da i ne postoji..

Već smo pisali o razlikama između WordPress-a i Tumblr-a, tako da ovaj put nećemo ulaziti u mnoge detalje.

Pripremite sve za transfer

Prije nego što krenemo u sam prijenos, morat ćete biti sigurni da je WordPress web mjesto spremno za promjenu.

Za početak ćete morati imati hosting uslugu na kojoj ćete instalirati WordPress. Kada je riječ o hostingu WordPress stranice, uvijek preporučujemo Bluehost – jedan od rijetkih hosting usluga koji preporučuje sam WordPress. Možete započeti svoj novi samostalni blog za samo 2,75 dolara mjesečno.

početna stranica bluehosta

Jednom kada odaberete paket i dobijete naziv domene, morat ćete instalirati WordPress. Ljudi koji su pokušali ručno instalirati WordPress prije godina bez ikakvog tehničkog znanja mogu se uplašiti ovog koraka, ali istina je da nitko to više ne radi ručno. Bluehost je pripremio sve za vas tako da možete popularnu platformu instalirati na vašoj web stranici jednim pritiskom gumba!

Premjestite svoj blog s Tumblra na WordPress

Ako ste sve pripremili, napokon ste spremni za transfer. Pokazat ćemo vam kako sve korak po korak premjestiti; iako to ne možete učiniti za samo pet minuta, postupak je relativno jednostavan, zato zasučite rukave, uzmite šalicu kave ili novo uvezeno zanatsko pivo u kojem ćete uživati ​​i klikajte dalje.

 1. Idite na svoju novu stranicu WordPress i prijavite se
 2. Na glavnom zaslonu (nadzornoj ploči) idite na Alati -> Uvezi
 3. Pronađite Tumblr na dnu popisa
 4. Kliknite vezu Instaliraj sada ispod popisa Tumblr
 5. Jednom instaliran, kliknite na vezu “Pokreni uvoznik”

Instalacija alata za uvoz uvoznika Tumblr

Kao što možete vidjeti u opisu, ovaj alat za uvoz omogućava vam uvoz svih vaših članaka (postova), skica koje ste dosad spremili, svih stranica, pa čak i medijskih datoteka s vašeg Tumblr računa.

Izradite Tumblr aplikaciju

Da biste povezali svoj Tumblr račun na novu web stranicu, morat ćete kreirati aplikaciju koja će za vas izvršiti stvarni prijenos (vjerujte nam, mnogo je lakše registrirati aplikaciju nego izvršiti prijenos ručno).

 1. Posjetiti https://www.tumblr.com/oauth/apps
 2. Kliknite plavi gumb “Prihvati” za nastavak
 3. Prijavite se na svoj Tumblr račun (osim ako ste već prijavljeni)
 4. Kliknite zeleni gumb “Registriraj aplikaciju”
 5. Ispunite “Naziv aplikacije”, “Web mjesto aplikacije”, “Opis aplikacije” i “Zadani URL povratnog poziva”. Ostala polja možete izostaviti
 6. Za polja “Web stranica aplikacije” i “Zadani URL povratnog poziva” dodajte URL svoje nove web stranice. Ako niste sigurni, samo provjerite URL u opisu alata uvoznika koji kopirate

Registrirajte Tumblr App

 1. Vratite se na dno stranice, potvrdite da niste robot i kliknite “Registriraj”
 2. Kopirajte i zalijepite „OAuth potrošački ključ” i „Tajni ključ” u polja u alatu Importer

Tipke alata za uvoz uvoznika Tumblr

Nakon što kopirate oba ključa u uvoznika na svoju novu WordPress web stranicu, alati uvoznika trebali bi vas obavijestiti da je sve u redu. U slučaju da dođete do pogreške, dvostruko provjerite tipke.

Autorizirajte Tumblr aplikaciju

Na istom biste zaslonu trebali autorizirati aplikaciju klikom na vezu. Nakon toga jednostavno potvrdite pristup klikom na zeleni gumb “Dopusti”.

Dopusti Tumblr aplikaciju

Imajte na umu da novo registrirane aplikacije imaju ograničenje od 1000 zahtjeva po satu (i 5000 zahtjeva dnevno). Samo u slučaju da imate ogroman blog na Tumblru i trebate više od ovoga, moguće je zatražiti uklanjanje ograničenja čim završite postupak registracije..

Ako je veza bila uspješna, trebali biste moći vidjeti svoj Tumblr blog naveden u alatu za uvoz WordPressa. Kliknite gumb “Uvezi ovaj blog” (krajnje desno) i pričekajte da prijenos bude dovršen.

Uvezite blog iz Tumblr-a u WordPress

Imajte na umu da brzina prijenosa ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući veličinu vašeg bloga, zato imajte strpljenja i pustite alat da učini svoju čaroliju. Samo čekajte nekoliko gutljaja dok čekate i ne razbijajte tipkovnicu ako stvari idu sporo (tipkovnica će vam trebati za nastavak prijenosa).

Alat uvoznika obavijestit će vas nakon što to učinite, a rezultate biste trebali vidjeti na istoj stranici (Uvezeni postovi, U nacrti su uvezeni i Stranice uvezene).

Slobodno otvorite postove -> Sve postove na WordPress nadzornoj ploči i provjerite jesu li postovi uveženi i kako izgledaju. Sada ih možete preuzeti, uređivati, dodavati istaknute slike ili raditi sve što želite.

Preusmjerite posjetitelje s Tumblra na WordPress

Ako ste vodili uspješan blog na Tumblr-u, prirodno je da želite zadržati publiku. Dakle, sada kada imate sve na novom blogu za WordPress, predlažemo preusmjeravanje posjetitelja s Tumblra na WordPress.

 1. Idite na stranicu postavki Tumblr
 2. Postavke Tumblr-a

 3. Odaberite naziv svog bloga
 4. Naziv bloga postavki Tumblr-a

 5. Kliknite gumb Uredi temu
 6. Tumblr postavke Uredi temu

 7. Odaberite gumb Uredi HTML
 8. Tumblr postavke Uređivanje HTML-a

 9. U kodu pronađite i zalijepite ovaj kod nakon označiti:

Ne zaboravite se promijeniti http://yourblog.com na stvarni URL vašeg novog bloga.

Tumblr prilagođeni HTML

 1. Naći označite isti kod i zalijepite ga nakon označiti:

Tumblr HTML

 1. Kliknite gumb “Ažuriraj pregled”, a zatim gumb “Spremi” za spremanje promjena.

Sve što ste do sada učinili uspješno će preusmjeriti posjetitelje Tumblra na vašu novu WordPress web stranicu. Ali ako netko sleti na određeni post ili stranicu sa vašeg starog bloga Tumblr, vidjet će pogrešku. Da biste to riješili, morat ćete postaviti još jedno preusmjeravanje u WordPressu.

 1. Idite na Dodaci -> Dodaj novo
 2. Pronađite dodatak “Preusmjeravanje”, instalirajte ga i aktivirajte
 3. Dođite do Alati -> Preusmjeravanje
 4. Kliknite na gumbe da biste dovršili postavljanje (trenutno nema potrebe za opcijama)
 5. Idite na karticu “Preusmjeravanja” i gumb “Dodaj novu preusmjeravanje” i ispunite ga u skladu s tim:

Izvorni URL: .* / Post / \ d + / (. *)

Ciljni URL: / $ 1

 Na desnom mjestu odaberite opciju “Regex”

 • Kliknite gumb “Dodaj preusmjeravanje”
 • Preusmjerite Tumblr na WordPress

  Nakon što kliknete gumb, postavke će biti spremljene i svi posjetitelji vašeg Tumblr bloga bit će automatski preusmjereni na vaš novi WordPress blog! Čestitamo; uspješno ste premjestili svoj Tumblr blog na WordPress.

  Što učiniti nakon prijenosa?

  Iako je WordPress sada ponosno domaćin vašeg bloga, to ne znači da ste gotovi s njim. Ako se sjećate, spomenuli smo da vam WordPress omogućuje prilagođavanje bloga onako kako želite.

  Za početak biste mogli pronaći novu WordPress temu koja u sekundi može promijeniti izgled vašeg bloga. Zatim ne oklijevajte pregledavati WordPress dodatke i pronađite neke koji će vam omogućiti poboljšanje web stranice.

  Također, ne zaboravite obavijestiti svoje prijatelje i stalne posjetitelje da ste se preselili na WordPress – otvorite stranice svojih društvenih medija i recite im koja je vaša nova domena. Možda čak možete napisati novi kratki post o tome kako ste prešli iz Tumblra u WordPress.

  Ako ste novi na platformi, vjerojatno ćete htjeti naučiti više o WordPressu i ne zaboravite provjeriti naše vodiče za blogove koji će vam pomoći da shvatite kako sve funkcionira i sve zadivljujuće stvari koje možete postići s WordPressom.

  Često postavljana pitanja

  1. Gdje mogu objaviti novi članak nakon prijenosa? Trebam li objavljivati ​​i na Tumblr i WordPressu?

  Nakon dovršetka prijenosa, sav posao treba obaviti samo u WordPressu. Nema potrebe za objavljivanjem na obje web stranice (zapravo, trebali biste izbjegavati jer možda imate duplikat sadržaja koji nije dobar za vaš SEO) i pisati nove stvari samo na svojoj web stranici WordPress.

  1. Mogu li premjestiti svoju temu na WordPress?

  Nažalost, nije moguće jednostavno kopirati ili prenijeti izgled svog bloga Tumblr u WordPress. Iako je to tehnički moguće, zahtijevaće kodiranje prilagođene WordPress teme koja bi nalikovala onoj Tumblr, ali za to je potrebno puno rada i znanja kodiranja.

  1. Je li moguće migrirati sljedbenike i komentare?

  Nažalost, to nije moguće.

  Završavati

  To je to. Ako ste pratili svaki korak ovog vodiča, vaš blog treba uspješno prenijeti na WordPress. Iako se ovo može činiti kao kraj, to je zapravo samo početak vašeg novog bloga.

  Kao što smo već naveli, WordPress pruža mnogo više mogućnosti nego Tumblr. Uzmite si vremena, naučite više o WordPressu i poboljšajte svoj osobni blog kao nikad do sada!

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map