Kako premakniti svoj blog z Weebly na WordPress

Kako premakniti svoj blog z Weebly na WordPress


Nova tehnologija je povprečnemu Joeju omogočila pet minut slave ali začeti svoj posel iz katerega koli sveta. Tudi če nimate pojma, kako deluje internet, lahko svoj blog še vedno začnete v naslednjih nekaj urah. Medtem ko je nekdo, ki je to želel storiti pred petnajstimi leti, moral vedeti kakšno ali dve o tem, kako deluje splet in kako uporabljati orodja za ustvarjanje spletnih strani, ki so bila takrat redka, imaš med sabo veliko več. Morda ste pristali na Weeblyu s Googlingom za brezplačna orodja za ustvarjanje spletnih strani. Je precej priljubljeno orodje za povleci in spusti, s katerim lahko hitro zaženete prvo spletno mesto. Izgleda zelo lepo, ne zahteva veliko, vendar vseeno omogoča, da imate lepo spletno mesto, ki ga lahko pokličete po svoje.

Zakaj bi se preselili iz Weeblyja v WordPress?

Čeprav je Weebly super orodje, ustvarjeno posebej za začetnike, preprosto ne omogoča ustvarjanja spletnega mesta po meri, ki bi si ga resnično želeli. Za začetek ima Weebly svoje meje.

Weebly

Brezplačna platforma ima nekaj omejitev, zaradi katerih lahko preidete na kaj boljšega. In v sodobnem svetu je težko najti kaj boljšega od WordPressa, ko gre za upravljanje z vsebino. Weebly ni SEO-prijazen. Če želite, da se vaše novo spletno mesto prikaže, ko nekdo išče določen izraz v Googlu in drugih iskalnikih, boste morali imeti določen nabor znanj, da bo vaše spletno mesto prikazano tam, kjer bi moralo biti – na prvi strani Google.

In ni dodatnih orodij, s katerimi bi se lahko vključili v Weebly, da bi vam pomagali pri določenih nalogah, kot je ta. Po drugi strani pa WordPress ponuja skladišče več kot 50.000 brezplačnih vtičnikov, ki vam bodo pomagali doseči nekaj na spletnem mestu, ne da bi morali napisati eno vrstico kode. Druga pomembna stvar je e-poslovanje. Čeprav je vzpostavitev spletne trgovine z Weeblyom preprosta, ste verjetno ugotovili, da Weebly za vsako transakcijo prevzame 3% provizije! Če vprašate nas, je to velik ne-ne in velik razlog za menjavo platform.

Kako Weebly premakniti na WordPress?

Če se odločite, da je končno čas, da svoj blog prenesete iz Weeblyja v WordPress, ste se odločili pravilno. In na srečo prenos ni tako zapleten kot prenos nekaterih drugih blogov v WordPress. V tem priročniku vam bom prikazal vse korake, ki jih morate storiti, da uspešno premaknete svoje spletno mesto iz Weeblyja v WordPress. Da, trajalo bo nekaj časa, da namestite vse vtičnike in nastavite vse, vendar morate vedeti, da tovrstni prenosi niso nekaj, kar bi si ljudje Weebly želeli. Zavihajte rokave in začnimo.

Nastavite nov blog za WordPress

Pred čim drugim boste potrebovali blog WordPress. Potrebujete kraj, na katerega lahko prenesete svoj blog Weebly, kajne? Ne skrbi; postavitev novega spletnega mesta ni kaj dosti. Namesto da se naučite, kako delujejo strežniki in kako jih nastaviti, potrebujete le dobrega gostitelja, ki bo podpiral WordPress. Bluehost je eden vodilnih na trgu, svoj WordPress blog pa lahko začnete le za nekaj dolarjev na mesec. In ne samo, da bo to podjetje za gostovanje obdržalo vašo spletno stran v spletu, ampak bo samodejno namestilo WordPress za vas od trenutka, ko se prijavite, in bo ves čas varen..

Če nimate izkušenj z nastavitvijo računa gostovanja, naj vam hitro pokažemo, kako to storiti:

1. Obiščite Bluehost s klikom na to povezavo in poiščite gumb »Začnite zdaj«, ki vas bo popeljal do naslednjega koraka

bluehost

2. Izberite načrt gostovanja – Bluehost vam ponuja več možnosti, med katerimi lahko izbirate. Če boste prvič registrirali račun, predlagam, da se prijavite za osnovnega.

spremenite načrt gostovanja

3. Pazite na ime domene – Če že imate domeno, jo boste tukaj lahko prenesli in ji dodelili nov blog. Če ne, preprosto vnesite želeno domeno in Bluehost vas bo obvestil, če je na voljo.

domena

Namesto da se naučite, kako namestiti WordPress in se zmešati z bazami podatkov, imate lahko celotno okolje pripravljeno že po nekaj klikih gumba miške.

Uvoz Weebly vsebine v WordPress

Če ste pravkar začeli svoje spletno mesto Weebly, stvari ni treba preveč komplicirati. Če imate objavljenih le nekaj objav in strani, ni razloga za poseganje vtičnikov in prenos, kjer lahko preprosto kopirate in prilepite vsebino z enega mesta na drugo. Naj vam pokažem, kaj sem imel v mislih:

 1. Odprite svojo prvo objavo v Weeblyu
 2. Kopirajte celotno vsebino
 3. Prijavite se na novo spletno mesto WordPress
 4. Pomaknite se do Objave -> Dodaj novo
 5. Prilepite vsebino
 6. Shrani spremembe

Ko kopirate in prilepite prvo objavo, boste ugotovili, da je trajalo le minuto in to samo zato, ker ste verjetno prešli nazaj na ta vodnik, da boste prebrali naslednji korak. Če imate še nekaj objav, lahko to storite v nekaj minutah. Vse, kar morate storiti po tem, je, da izbrišete svoj blog Weebly, in že ste končali. Vendar obstaja možnost, da želite preseliti svoj blog Weebly, ki vsebuje na desetine, če ne na stotine vsebine. V tem primeru tehnika kopiranja in lepljenja ne bo zmanjšala.

Izvozi Weebly RSS

Za razliko od nekaterih drugih orodij, ki so že odstranili podporo za RSS, da bi otežili prehod na WordPress, Weebly še vedno omogoča uporabo vira RSS. Ne bi bilo veliko, toda stvar je, da lahko celotno vsebino s svojega Weebly spletnega mesta izvozite s samodejno ustvarjeno RSS stranjo, da jo lahko kasneje uvozite v WordPress. Tukaj je opisano tako:

 1. Odprite spletno mesto Weebly
 2. Dodaj / 1 / krma na koncu URL-ja (na našem demo spletnem mestu Weebly je URL, ki ga iščemo, https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Z desno miškino tipko kliknite kjer koli na strani in izberite možnost »Shrani kot«
 4. V računalnik shranite datoteko “feed.xml” (namizje bo prav v redu)

Izvozi RSS Weebly

Na žalost WordPress in Weebly ne uporabljata iste oblike RSS, zato ne morete uporabljati WordPress uvoznika. Kot sem že povedal, obstaja več kot 50.000 vtičnikov WordPress in obstaja nekaj takih, ki lahko preprosto uvozijo RSS vir, ki ste ga pravkar prenesli. Zastonj.

 1. Pojdite na svoje WordPress spletno mesto in se prijavite
 2. Pomaknite se do vtičnikov -> Dodaj novo
 3. Poiščite vtičnik “Uvoz katere koli datoteke XML ali CSV v WordPress” (znan tudi kot “WP All Import”)
 4. Namestite in aktivirajte vtičnik
 5. Pojdite na Vsi uvoz -> Nov uvoz

  WP Vse datoteke za uvoz

 6. Odločite se za prenos datoteke in izberite feed.xml (datoteka, ki ste jo prenesli prej)
 7. Kliknite »Nadaljuj do koraka 2«

  WP Vsi uvozni korak 2

 8. Prepričajte se, da je izbran element »Postavka« in kliknite »Nadaljuj na korak 3«

  WP All Import 3. korak

 9. Povlecite in spustite naslov v naslov in vsebina v vsebino

  Povlecite in spustite naslov in vsebino

  Vodnik za samodejno zaznavanje

 10. Kliknite »Nadaljuj do 4. koraka«
 11. Kliknite »Samodejno zaznavanje«, nadaljevanje in potrditev in zagon uvoznika s klikom na gumb
 12. Pojdite na Objave -> Vse objave in preverite, ali so vaše objave uvožene

Izvozi strani Weebly

Za razliko od objav, strani Weebly nimajo vira RSS. To pomeni, da jih ne morete uvoziti na enak način kot ste objavili. Toda težava obstaja drugačno, če ne želite ročno kopirati in prilepiti vsebine s strani (če imate samo dve ali tri strani, je kopiranje vsebine na novo stran v WordPressu lahko, če sem iskren) boljša rešitev :

 1. Odprite spletno mesto Weebly
 2. Odprite Nastavitve in se pomaknite navzdol do dela Arhiv
 3. Vnesite svoj e-poštni naslov, kjer boste prejeli datoteko ZIP, ki vsebuje celotno kodo za vaše spletno mesto Weebly
 4. Kliknite gumb “Arhiv e-pošte” na desni strani

Weebly Arhiv

Upajmo, da boste v naslednjih minutah dobili svojo e-pošto. Naše izkušnje nam kažejo, da Weebly ni tako hiter s pošiljanjem e-pošte (če ga prejmete na prvem mestu), tako da, če ste nestrpni, lahko še enkrat preverite stran z nastavitvami. Tokrat bi morali videti izvoženo datoteko, povezano neposredno pod e-poštnim poljem, tako da namesto da čakate na e-pošto, preprosto kliknite datoteko in jo prenesete. Za uvoz vseh strani boste potrebovali drug vtičnik. To se imenuje Uvoz HTML 2. Kot lahko vidite v opisu, vtičnik ni bil posodobljen že več kot dve leti. Ponavadi ne predlagam namestitve vtičnikov, ki se ne posodabljajo tako dolgo, vendar je ta preizkušen in lahko zagotovim, da je varna in še vedno deluje brezhibno..

 1. Prenesite vtičnik
 2. Pojdite na svojo stran WordPress
 3. Pomaknite se do vtičnikov -> Dodaj novo
 4. Kliknite gumb »Naloži vtičnik« na vrhu zaslona
 5. Izberite datoteko, ki ste jo pravkar prenesli, in namestite vtičnik
 6. Pomaknite se na Orodja -> Uvozi in izberite možnost orodja HTML
 7. Izberite možnost »zaženi orodje«, po kateri vas bomo opozorili, da niste izbrali nobene možnosti
 8. Sledite povezavi do strani z nastavitvami in samo kliknite »Shrani nastavitve«, ne da bi dejansko kaj spremenili
 9. Vrnite se na Orodja -> Uvozi in zaženite orodje za uvoz HTML znova
 10. Izberite datoteko, ki ste jo izvozili (tisto, ki ste jo prejeli v e-poštnem sporočilu)
 11. Prepričajte se, da ste izbrali možnost za uvoz ene datoteke
 12. Kliknite gumb »Pošlji«

HTML Uvoz Weebly

Če je vse v redu, končajte z več novimi stranmi, ki jih lahko preverite tako, da odprete Strani -> Vse strani. Ne bodite leni in odprite vsako stran, da preverite, ali je bila vsebina pravilno uvožena.

Prepričajte se, da so vse slike tam

Tako kot pri večini migracij na WordPress so tudi slike lahko močan piškotek, ki jih je treba pogoltniti. Včasih se slike uvažajo odlično in vam ne preostane drugega, kot da uživate v svojem novem blogu. Po drugi strani pa boste morda imeli pokvarjene slike, ki se ne prikazujejo v vaših objavah in na straneh. Preden začnete karkoli drugega, odprite novo uvožene objave in strani in poskusite najti vse slike. Če ugotovite, da so slike pokvarjene, jih lahko poskusite obnoviti z drugim brezplačnim vtičnikom:

 1. Pojdite na Vtičnike -> Dodaj novo
 2. Poiščite vtičnik »Samodejno naloži slike«
 3. Namestite in aktivirajte

Samodejno naloži slike WordPress

Za ta vtičnik ni nastavitev. Ko je nameščen, bo samodejno prebral vsako objavo ali stran, ki jo uredite. Če želite delovati, morate urediti vsako objavo in shraniti spremembe. Ko najde kodo HTML za slike, bo vtičnik poskušal najti vsako sliko in jo bo samodejno prenesel v vašo predstavnostno galerijo WordPress, kar pomeni, da boste slike imeli na novem spletnem mestu.

Preusmeritev (zdaj stara) Weebly objave in strani na WordPress

Zdaj, ko imate nastavljen nov spletni dnevnik, ne želite, da stara vsebina Weeblyja tam sedi v temi. To ni dobro niti za vas, niti za obiskovalce niti za SEO. Torej, če ste šele začeli z blogom Weebly in niste imeli obiskovalcev, je pravi način za to, da vso vsebino preusmerite iz Weeblyja v WordPress. S tem bodo vsi obiskovalci, ki bodo na vašem spletnem mestu Weebly, samodejno preusmerjeni na vaše novo WordPress spletno mesto. Če ste uporabili poddomeno (tvojeite.weebly.com), lahko hitro nastavite preusmeritev:

 1. Odprite spletno mesto Weebly
 2. Pojdite na Nastavitve -> SEO
 3. Poiščite razdelek »Header Code« in kopirajte / prilepite to kodo:

 1.  Spremenite »yournewwordpressdomain.com« v dejansko domeno
 2.  Spremembe shranite in objavite

Koda glave Weebly
Zdaj, če odprete spletno mesto Weebly, boste samodejno preusmerjeni na domeno, ki ste jo navedli v kodi! Tako enostavno. Če uporabljate ime domene po meri, boste morali slediti tem korakom:

 1. Prijavite se v svoj Weebly račun
 2. Pojdite na stran Domene
 3. Izberite svojo domeno po meri in odprite nastavitve
 4. Poiščite možnost »Uredi možnost strežnika imen« in kliknite gumb »Spremeni«
 5. Dodajte Nameservers z vašega novega gostitelja
 6. Kliknite »Shrani«

Zdaj morate počakati 1-2 dni, da spremembe začnejo veljati. Po tem bo vsem, ki odprejo vašo domeno, prikazana vsebina z vašega novega mesta WordPress.

Vaš nov začetek

Če ste upoštevali vse korake, opisane v članku, bi morali svoj spletni dnevnik Weebly uspešno prenesti na novo WordPress spletno mesto. Čeprav se morda zdi konec, je to šele začetek vašega novega bloga. Kot sem v uvodu poskušal opisati, je WordPress veliko bolj zmogljiv kot Weebly. Čeprav je moč dobra, boste morali trdo delati, da boste dosegli dobre rezultate. Vabim vas, da izveste več o tem, kako izbrati popolno temo za svoj novi blog in poiščite neverjetne vtičnike to vam bo pomagalo predstaviti nove funkcije, ki jih z Weeblyom ne bi mogli imeti. Ne ustrašite se WordPressa, ampak počasi začnite z učenjem in vsak dan izboljševajte spletno mesto. Če imate kakršna koli vprašanja, ne odlašajte in pustite komentar. Z veseljem vam bom pomagal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map