Kako premakniti svoj blog iz Tumblr-a v WordPress

Kako premakniti svoj blog iz Tumblrja v WordPress


V sodobnem svetu je zagon osebnega bloga ali preproste spletne strani precej enostaven. Kodiranja ni potrebno, pravzaprav vam ni treba imeti izkušenj z razvojem spleta. Potrebujete samo voljo za začetek bloga in malo brskanja, da bi našli platformo, ki vam bo všeč in jo želite uporabljati mesece in upajmo, leta vaše blogerske kariere.

Ena od tistih platform, ki vam bo pomagala začeti prvi blog, je Tumblr. Bil je zelo priljubljen od prvih dni, ko je bil ustanovljen leta 2007. Ne glede na to, ali želite ustvariti osebni dnevnik in ga hraniti zasebno, ali pa napišite blog, ki bi ga lahko delili s prijatelji, je Tumblr priskočil na pomoč. Še vedno je, ne razumite nas narobe, toda Tumblr se preprosto ne more primerjati z WordPressom, ko gre za številne vidike bloganja.

Če še vedno imate blog Tumblr, ki bi ga zdaj radi premaknili v WordPress, ne skrbite. Obstaja rešitev; in čeprav ne boste mogli vse premakniti z enim klikom gumba, boste z našo pomočjo lahko celoten prenos opravili brez težav. Ko končate zadnji korak, bo vaš blog urejal WordPress in končno boste lahko uporabili vse prednosti WordPress-a, ki traja 60% tržnega deleža CMS.

Zakaj naj svoj blog premaknem iz Tumblrja v WordPress?

Tumblr je osupljiva platforma za priložnostne blogerje. Če želite tu in tam napisati objavo samo brez pričakovanj glede prilagajanja, priljubljenosti in monetizacije spletnega dnevnika, vam preklapljanja dejansko ni treba. Tumblr vsekakor izgleda lepo in vas takoj poveže z drugimi blogerji, ki vam lahko pomagajo do novih ljudi. Če pa ste v svojem blogu razmišljali o tem, da bi bili bolj resni, je WordPress pot.

Za začetek, ko govorimo WordPress.org, gre za odprtokodno platformo, ki omogoča nadzor celotnega bloga. Ko imate blog na WordPressu, samodejno postanete njegov lastnik. Žal pri Tumblrju to ni tako. Tumblr je v lasti Yahooja, zato lahko v najslabšem primeru, če se podjetje odloči, da bo platformo jutri zaprlo, lahko od bloganja poslovite.

Če nadaljujemo naprej, WordPress omogoča veliko več možnosti prilagajanja kot Tumblr. Namesto preprostih sprememb barv in tem lahko WordPress uporablja več kot 50.000 vtičnikov (brezplačni in premijski, ki lahko naredijo čudeže, če jih pametno uporabljate) in tudi več deset tisoč tem, ki jih lahko prilagodite svojim potrebam. Če se odločite, da boste izvedeli več (ali najeli strokovnjaka, ki lahko kodira funkcije za vas), platforma skoraj ni omejitev.

O razlikah med WordPressom in Tumblr smo že pisali, zato se tokrat ne bomo spuščali v številne podrobnosti.

Pripravite vse za prenos

Preden se lotimo samega prenosa, se boste morali prepričati, ali imate za premik pripravljeno spletno mesto WordPress.

Za začetek boste morali imeti storitev gostovanja, kjer boste namestili WordPress. Kadar gre za gostovanje mesta WordPress, vedno priporočamo Bluehost – eno redkih storitev gostovanja, ki jo priporoča sama WordPress. Lahko začnete svoj novi samostojni spletni blog za le 2,75 dolarja na mesec.

bluehost domača stran

Ko izberete paket in pridobite ime domene, boste morali namestiti WordPress. Ljudje, ki so pred leti poskušali ročno namestiti WordPress brez tehničnega znanja, se lahko tega koraka ustrašijo, resnica pa je, da tega nihče več ne izvaja ročno. Bluehost je za vas pripravil vse, tako da lahko priljubljeno platformo na svojem spletnem mestu namestite z enim klikom gumba!

Premaknite svoj blog iz Tumblr-a v WordPress

Če ste vse pripravili, ste končno pripravljeni na prenos. Pokazali vam bomo, kako vse korake prestaviti korak za korakom; Čeprav tega ne morete storiti v samo petih minutah, je postopek razmeroma preprost, zato zavihajte rokave, popijte skodelico kave ali tisto novo uvoženo obrtno pivo, v katerem boste uživali, in kliknite.

 1. Pojdite na novo spletno mesto WordPress in se prijavite
 2. Na glavnem zaslonu (nadzorna plošča) pojdite na Orodja -> Uvozi
 3. Poiščite Tumblr na dnu seznama
 4. V seznamu Tumblr kliknite povezavo Namestite zdaj
 5. Ko je nameščen, kliknite povezavo »Zaženi uvoznik«

Namestite orodje uvoznika Tumblr

Kot lahko vidite v opisu, vam to orodje za uvoz omogoča uvoz vseh vaših člankov (objav), osnutkov, ki ste jih doslej shranili, vse strani in celo predstavnostne datoteke iz vašega računa Tumblr.

Ustvari aplikacijo Tumblr

Če želite svoj račun Tumblr povezati z novim spletnim mestom, boste morali ustvariti aplikacijo, ki bo opravila dejanski prenos namesto vas (zaupajte nam; veliko lažje je registrirati aplikacijo, kot pa prenos opraviti ročno).

 1. Obiščite https://www.tumblr.com/oauth/apps
 2. Za nadaljevanje kliknite modri gumb »Sprejmi«
 3. Prijavite se v svoj račun Tumblr (razen če ste že prijavljeni)
 4. Kliknite zeleni gumb »Registriraj aplikacijo«
 5. Izpolnite “Ime aplikacije”, “Spletno mesto aplikacije”, “Opis aplikacije” in “Privzeti URL povratnega klica”. Preostala polja lahko izpustite
 6. Za polja »Spletno mesto aplikacije« in »Privzeti URL povratnega klica« vnesite URL svojega novega spletnega mesta. Če niste prepričani, preprosto preverite URL v opisu uvoznega orodja, ki ga kopirate

Registrirajte Tumblr App

 1. Pomaknite se nazaj na dno strani in potrdite, da niste robot, in kliknite »Registracija«
 2. Kopirajte in prilepite “OAuth Consumer Key” in “Secret Key” v polja v orodju Importer

Skrivne tipke orodja za uvoznik Tumblr

Ko kopirate nazaj oba ključa v uvoznika na svojem novem spletnem mestu WordPress, bi ga morala orodja uvoznika obvestiti, da je vse v redu. Če se prikaže napaka, dvakrat preverite tipke.

Pooblasti aplikacijo Tumblr

Na istem zaslonu bi morali odobriti aplikacijo s klikom na povezavo. Po tem preprosto potrdite dostop s klikom na zeleni gumb “Dovoli”.

Dovoli aplikacijo Tumblr

Upoštevajte, da imajo novo registrirane aplikacije omejitev 1000 zahtev na uro (in 5000 zahtevkov na dan). Samo v primeru, da ste imeli na Tumblrju ogromen blog in potrebujete več kot to, je mogoče zahtevati odstranitev omejitve takoj, ko dokončate postopek registracije..

Če je bila povezava uspešna, bi si lahko ogledali svoj blog Tumblr, naveden v orodju uvoznika WordPress. Kliknite gumb »Uvozi ta blog« (na skrajni desni strani) in počakajte, da se prenos zaključi.

Uvozite blog iz Tumblrja v WordPress

Hitrost prenosa je odvisna od več dejavnikov, vključno z velikostjo vašega spletnega dnevnika, zato bodite potrpežljivi in ​​pustite, da orodje opravi svojo čarovnijo. Med čakanjem vzemite nekaj požirkov več in ne razbijajte tipkovnice, če gredo stvari počasi (tipkovnico boste potrebovali za nadaljevanje prenosa).

Orodje uvoznik vas bo obvestilo, ko ga naredite, rezultate pa boste videli na isti strani (Uvožene objave, Uvoženi osnutki in Uvožene strani).

Odprite objave -> Vse objave na nadzorni plošči WordPress in preverite, ali so objave uvožene in kako izgledajo. Zdaj jih lahko prevzamete, uredite, dodate predstavljene slike ali storite karkoli želite.

Preusmerite obiskovalce iz Tumblr-a v WordPress

Če ste na Tumblrju vodili uspešen blog, je povsem naravno, da bi radi obdržali občinstvo. Zdaj, ko imate vse na novem blogu za WordPress, predlagamo, da obiskovalce iz Tumblrja preusmerite na WordPress.

 1. Pojdite na stran z nastavitvami Tumblr
 2. Nastavitve Tumblrja

 3. Izberite ime svojega spletnega dnevnika
 4. Ime bloga z nastavitvami Tumblr-a

 5. Kliknite gumb Uredi temo
 6. Tumblr Nastavitve Uredi temo

 7. Izberite gumb Uredi HTML
 8. Nastavitve Tumblrja Uredi HTML

 9. V kodi poiščite in prilepite to kodo za oznaka:

Ne pozabite se spremeniti http://yourblog.com na dejanski URL vašega novega spletnega dnevnika.

Tumblr HTML po meri

 1. Poišči v isti kodi in jo prilepite za oznaka:

Tumblr HTML

 1. Kliknite gumb »Posodobitev predogleda« in nato gumb »Shrani«, da shranite spremembe.

Vse, kar ste doslej storili, bo vaše obiskovalce Tumblr uspešno preusmeril na novo spletno mesto WordPress. Če pa nekdo pristane na določeni objavi ali strani iz vašega starega bloga Tumblr, bo videl napako. Če želite to rešiti, boste morali v WordPressu nastaviti drugo preusmeritev.

 1. Pojdite na Vtičnike -> Dodaj novo
 2. Poiščite vtičnik “Preusmeritev”, ga namestite in aktivirajte
 3. Pomaknite se do Orodja -> Preusmeritev
 4. Kliknite na gumbe, da končate namestitev (trenutno ni nobenih možnosti)
 5. Pojdite na zavihek »Preusmeritve« in gumb »Dodaj novo usmeritev« in ga ustrezno napolnite:

Izvorni URL: .* / objava / \ d + / (. *)

Ciljni URL: / 1 dolar

 Na pravem mestu izberite možnost »Regex«

 • Kliknite gumb “Dodaj preusmeritev”
 • Preusmerite Tumblr na WordPress

  Ko ste kliknili na gumb, bodo nastavitve shranjene in vsi obiskovalci vašega Tumblr bloga bodo samodejno preusmerjeni na vaš novi WordPress blog! Čestitamo; ste uspešno prestavili svoj Tumblr blog v WordPress.

  Kaj storiti po prenosu?

  Čeprav zdaj vaš blog WordPress ponosno gosti, to še ne pomeni, da ste ga končali. Če se spomnite, smo omenili, da vam WordPress omogoča, da svoj blog prilagodite tako, kot želite.

  Za začetek boste morda našli novo temo WordPress, ki lahko v sekundi spremeni videz vašega spletnega dnevnika. Nato ne oklevajte in brskajte po vtičnikih WordPress in poiščite nekaj, s pomočjo katerega boste izboljšali svoje spletno mesto.

  Ne pozabite tudi obvestiti svoje prijatelje in redne obiskovalce, da ste se preselili na WordPress – odprite strani svojih družabnih medijev in jim povejte, kaj je vaša nova domena. Mogoče lahko celo napišete kratko novo objavo o tem, kako ste prešli iz Tumblrja v WordPress.

  Če ste novi na platformi, boste verjetno želeli izvedeti več o WordPressu in ne pozabite preveriti naših vodnikov za bloganje, ki vam bodo pomagali razumeti, kako vse deluje in vse neverjetne stvari, ki jih lahko dosežete z WordPressom.

  Pogosto zastavljena vprašanja

  1. Kje po prenosu objavim nov članek? Naj objavim tako na Tumblr kot WordPress?

  Po končanem prenosu je treba vse delo opraviti samo v WordPressu. Objavljanja na obeh spletnih mestih ni treba (pravzaprav se izogibajte temu, ker boste morda imeli podvojeno vsebino, ki ni primerna za vašo SEO) in nove stvari pišite samo na svojem mestu WordPress.

  1. Ali lahko premaknem svojo temo v WordPress?

  Žal ni mogoče preprosto kopirati ali prenesti videza svojega bloga Tumblr v WordPress. Čeprav je to tehnično mogoče, bi bilo potrebno kodiranje teme po meri WordPress, ki bi spominjalo na Tumblr, vendar zahteva veliko dela in znanja o kodiranju..

  1. Ali je mogoče preseliti sledilce in komentarje?

  Žal to ni mogoče.

  Zavijanje

  To je to. Če ste upoštevali vsak korak tega vodnika, bi bilo treba vaš blog uspešno prenesti v WordPress. Čeprav se to morda zdi konec, je v resnici začetek vašega novega bloga.

  Kot smo že navedli, WordPress ponuja veliko več možnosti kot Tumblr. Vzemite si čas, izvedejte več o WordPressu in izboljšajte svoj osebni blog kot še nikoli doslej!

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map