Kako premakniti svoj blog iz kvadrata v WordPress

Kvadratni prostor za WordPress


Vsi smo v kolenu v 21. stoletju. To pomeni, da je internet, pa tudi gradnja spleta, bolj zapleten. Kljub temu pa kompleksnost omogoča ustvarjanje orodij, ki so prilagojena začetnikom in ljudem, ki o tehnologiji, ki stoji za njo, ne vedo nič.

Zaradi vsega tega imajo blogerji, ki se bodo odločili za ustanovitev lastnih spletnih mest leta 2020, enostavno in naporno. Čeprav je začeti blog zelo enostavno, je tudi težko izbrati platformo za bloganje. Med številnimi je velika verjetnost, da vas je Squarespace zasačil in da ste svoj blog začeli na tej neposredni blogerski platformi.

Če berete ta priročnik, je to verjetno zato, ker ste se odločili, da je čas, da se odmaknete od Squarespace-a in začnete z WordPress-om.

Slišim te; Obstaja veliko prednosti, če imate svoj blog na WordPressu in ne na Squarespaceu. In čeprav prenos vsega od enega do drugega ni nekaj, kar lahko storite s klikom gumba, je še vedno mogoče storiti.

Zakaj bi prešel iz Squarespacea v WordPress?

Kvadratni prostor je odlična platforma. Omogoča vam, da pripravite svoj prvi blog v nekaj minutah. Celotno orodje je narejeno za začetnike, zato vam ni treba skrbeti za tehnične lastnosti; namesto tega lahko uživate v delu na spletnem mestu prek blokov, ki jih ponuja Squarespace.

domača stran kvadrata

Vse zveni podobno kot v novi WordPress, kajne? Kljub temu lahko z WordPressom storite veliko več, če svoj blog prenašate iz Squarespacea. Čeprav je ta preprostost odlična stvar za vzročne blogerje, je Squarespace precej omejujoč za nekoga, ki si prizadeva za več.

Če se odločite, da se poglobite v prilagoditev in spletni dizajn, boste ugotovili, da pri Squarespaceu ni več toliko možnosti. Če se odločite za zagon lastne spletne trgovine, vas bo Squarespace premaknil na dražji načrt, in provizijo vam bo odvzel. Moram omeniti, da Squarespace nima ničesar blizu 50.000 razširitev, ki so na voljo za WordPress?

To je le nekaj razlogov, ki bi jih morali upoštevati. Prepričan sem, da že imate svoje in da ste se že odločili za prenos.

Kaj lahko uvoziš?

Ne želim se ubiti, vendar se morate zavedati, da Squarespace ne omogoča preproste selitve. Ne razumite me narobe; medtem ko je vsebino enostavno izvoziti in uvoziti, vendar ne deluje vse.

Preden začnete, morate vedeti, da lahko preprosto uvozite:

 • Osnovne strani
 • Objave
 • Strani galerije
 • Bloki besedila, slike in vdelave

Na žalost Squarespace ne bo izvažal naslednjega:

 • Bloki za video, zvok in izdelek
 • Strani z izdelki, albumi in dogodki
 • Spremembe CSS in sloga po meri
 • Mape in kazalo

Tiste stvari, ki jih ne boste izvozili in uvozili na novo spletno mesto, bo treba ročno obdelati.

1. Pripravite se

Preden se poglobite v prenos podatkov in obdelavo podatkov, pripravimo vse. Ker se boste preselili na blog, ki ga gostuje WordPress, morate poskrbeti, da bo vaše gostovanje pripravljeno.

Bluehost je eno redkih gostovalnih podjetij priporoča WordPress.org. Izbira njihovih storitev bo pomenila, da lahko svoje novo spletno mesto nastavite učinkoviteje in da vam ne bo treba skrbeti, če bo vaše spletno mesto v redu. Namesto tega se lahko sprostite in delate na svojem spletnem mestu, za vse ostalo pa bodo poskrbeli strokovnjaki iz ekipe Bluehost.

Če nimate izkušenj z nastavitvijo računa za gostovanje, naj vam hitro pokažemo, kako to storiti:

Korak 1

Obiščite Bluehost in poiščite gumb »Začnite zdaj«, ki vas bo popeljal do naslednjega koraka.

bluehost

2. korak

Izberite načrt gostovanja. Na izbiro je več možnosti. Če boste prvič registrirali račun, predlagam, da se prijavite za osnovnega.

spremenite načrt gostovanja

3. korak

Vnesite ime svoje domene. Če že imate domeno, jo boste tukaj lahko prenesli in jo dodelili novemu blogu. Če ne, preprosto vnesite želeno domeno in Bluehost vas bo obvestil, če je na voljo.

domena

Ko nastavite svoj račun in ime domene, namestitev WordPress-a zahteva le nekaj klikov gumba. S tem korakom ste uspešno zaključili pripravo.

2. Izvozi vsebino iz Squarespacea

Na srečo je izvoz vsebine Squarespace dokaj enostaven, ko spoznate, kje se nahaja možnost.

 1. Prijavite se v svoj račun Squarespace
 2. Pomaknite se do Nastavitve -> Napredno -> Uvozi / izvozi
 3. Kliknite na gumb “Izvozi”
 4. V pojavnem oknu izberite ikono WordPress

Izvoz kvadratnega prostora

Po nekaj sekundah bi morali na levi strani zaslona videti potrditveno sporočilo. Poleg tega bo na voljo gumb za prenos, ki ga morate klikniti.

Po prenosu morate končati z imenom datoteke nekaj takega: Squarespace-Wordpress-Export-02-02-2020.xml. V naslednjem koraku boste to datoteko potrebovali, zato predlagam, da jo za trenutek pustite sedeti za namizjem.

3. Uvozite vsebino na novo spletno mesto WordPress

Obstaja dober razlog, zakaj je prejšnji korak vključeval ikono WordPress – to pomeni, da je Squarespace podatke oblikoval tako, kot je WordPress všeč. Torej namesto da bi se ukvarjali s kodo ali zmedenimi orodji uvoznikov, lahko uporabite privzeto orodje uvoznika WordPress, ki deluje kot čar.

 1. Odprite novo spletno mesto WordPress
 2. Prijavite se s svojim skrbniškim računom
 3. Pojdite na Orodja -> Uvoz -> WordPress
 4. Kliknite gumb »Namesti zdaj« in počakajte nekaj sekund
 5. Kliknite povezavo »Zaženi uvoznik«, ki se je prikazala namesto gumba za namestitev
 6. Pritisnite gumb »Izberi datoteko«
 7. Poiščite svojo .xml datoteko, ki ste jo predhodno izvozili iz Squarespace
 8. Kliknite gumb »Naloži datoteko in uvozi«

Uvoz kvadratnega prostora

Na naslednjem zaslonu je najlažje narediti objave obstoječemu uporabniku. Tako boste uvoženi članki dodelili vaš skrbniški račun WordPress, ki jih lahko pozneje po potrebi enostavno spremenite. Če želite ustvariti novega uporabnika, ki bo dodeljen kot avtor uvoženih objav, lahko to storite tukaj.

Preden kliknete gumb »Pošlji«, ne pozabite preveriti »Prenos in uvoz datotek«.

Če bi šlo vse v redu, bi morali imeti možnost, da preberete sporočilo o uspehu, ki vam pove, da z uvozom ni bilo težav.

4. Preverite uvoženo vsebino

Globoko vdihnite in vse preverite. Preprosto odpiranje Objave -> Vse objave vam bo povedal, ali so bili vaši stari članki v kvadratu uspešno preneseni.

Prav tako lahko preprosto odprete svojo domačo stran, kjer bi morali videti objave, ki so bile objavljene, samo videti nekoliko drugače, kot so bile v Squarespaceu.

Preverite vsebino

5. Ročno dodajte manjkajočo vsebino

Žal Squarespace ne izvaža vsega. Če ste že uporabljali video in zvočne bloke, morate še vedno opraviti ročno delo.

Odprite eno objavo in stran hkrati, poiščite manjkajoče bloke in jih nadomestite.

Želim si, da bi lahko predlagal drugačno rešitev, a na žalost se boste morali usesti in to narediti sami. Če ste že imeli grob dan in imate veliko objav, to pustite za jutri – posodabljanje vsega traja čas in zagotovo vam požre živce.

Enako velja za vse izdelke, albume in strani dogodkov, ki ste jih morda uporabljali v Squarespaceu. Ni veliko drugega, kot da jih odprete v Squarespaceu in kopirate na novo stran v WordPressu, enega za drugim.

6. Uvozi slike

Če odprete uvožene objave, bi morali že videti, da se vaše slike pravilno nalagajo. Toda to ne pomeni, da so bili pravilno uvoženi.

Pravzaprav se te slike še vedno nalagajo iz vašega računa Squarespace in to ni nekaj, kar želite. Če želite postati popolnoma neodvisni, boste morali svoje slike premakniti tudi na WordPress.

Za razliko od prejšnje vsebine, ki ste jo morali kopirati in lepiti ročno, obstaja samodejna rešitev za uvoz slik iz Squarespace v WordPress. Ne gre za izvorno rešitev, ki je bila razvita ravno v ta namen, ampak obstaja brezplačen vtičnik, ki dela čudeže.

 1. Pojdite na Vtičnike -> Dodaj novo
 2. Poiščite samodejno nalaganje slik
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik

Samodejno naloži slike

Takoj, ko bodo vtičniki postali aktivni na vašem novem blogu WordPress, bo začel delovati čarovnije. Vse, kar morate storiti, je, da odprete objavo in kliknete gumb za posodobitev, kar shrani spremembe. V tem primeru bo vtičnik našel vse vaše slike iz Squarespace-a in jih samodejno naložil na svoj WordPress blog!

Če imate več kot le nekaj objav in strani, lahko to storite v velikem obsegu:

 1. Odprite objave -> Vse objave
 2. Izberite vse objave
 3. Izberite možnost Uredi in kliknite Uporabi.
 4. Na novem zaslonu samo pritisnite gumb »Posodobi« in vsa izbrana objava se bodo posodobila, kar pomeni, da bo vtičnik na njih naredil svojo čarobnost.

7. Popravite Permalinks

Do zdaj bi moralo vaše novo spletno mesto delovati brez težav in vsa (no, večina) vsebine bi morala biti že na vašem spletnem mestu.

Če pa odprete katero od objav, boste ugotovili, da struktura povezav ne spominja na tisto, ki ste jo imeli v Squarespaceu. Da bi vse izgledalo čim bližje vašemu (zdaj) staremu spletnemu mestu Squarespace, morate popraviti strukturo trajne povezave.

 1. Pojdite na Nastavitve -> Permalinks
 2. Izberite »Struktura po meri«
 3. Prilepi to: / blog /% postname% /
 4. Možnosti shranjevanja

permalinks

8. Izbirno: usmerite domeno po meri na novo spletno mesto

Če ste na spletnem mestu WordPress uporabljali ime domene po meri, jo morate usmeriti na novo mesto WordPress. Če tega ne storite, vsi, ki gredo v vašo domeno po meri (kar je nekaj takega www.yoursite.com) bo še vedno preusmerjen v vaš stari Squarespace blog in ne WordPress.

Verjetno ste registrirali svojo domeno po Squarespaceu. V tem primeru bi morali sledite nekaj preprostim korakom da svojo domeno po meri usmerite na novo spletno mesto WordPress.

Če imate domeno, ki je registrirana prek tretjega registrarja, se boste morali za spremembo prijaviti v ta registrar.

9. Prilagodite svoje novo spletno mesto WordPress

Po zaključku vseh korakov boste spletno mesto Squarespace uspešno prenesli na samostojno spletno mesto WordPress.

Vendar to ne bo konca. WordPress je začetnikom prijazen, vendar ima krivuljo učenja, ki jo boste morali priznati.

Kot sem vam povedal na začetku članka, zasnove spletnega mesta Squarespace ni mogoče prenesti na WordPress. Torej, dober začetek je branje o tem, kako izbrati popolno temo in poiščite neverjetne vtičnike to bo izboljšalo vaše spletno mesto. WordPress jih šteje več kot 50.000, zato si olajšajte. Čeprav je lahko ustvariti WordPress spletno mesto enostavno, je prilagajanje potrebam nenehno delo, ki zahteva čas.

Pogosto zastavljena vprašanja

Moja naročnina na Squarespace je potekla. Ali lahko še prenesem na WordPress?

Odvisno je od tega, kako dolgo ste bili brez naročnine. Squarespace bo vaše spletno mesto in vsebino obdržal le kratek čas, tako da lahko obnovite naročnino in nadaljujete z uporabo storitve. Če je minilo le nekaj dni ali tednov po poteku naročnine, lahko še vedno obnovite naročnino, da dobite spletno mesto nazaj. Nato lahko sledite tem vodiču za prenos vsebine.

Žal bo po določenem času Squarespace izbrisal vašo vsebino. V tem primeru podaljšanje naročnine ne bo pomagalo. Če niste prepričani, se pred obnovitvijo obrnite na podporo za Squarespace.

Ali lahko po prenosu izbrišem svoje spletno mesto Squarespace?

Da, ko končate prenos, lahko izbrišete spletno mesto Squarespace. Vendar toplo priporočam, da tega ne storite, preden vse preizkusite na svojem novem mestu WordPress.

Če na primer pozabite posodobiti slike, jih ne bo mogoče posodobiti tako hitro, kot je opisano v tem članku. Šele ko ste stoodstotno prepričani, da ste Squarespace uspešno premaknili v WordPress, lahko svoj račun Squarespace izbrišete tako, da pošljete zahtevo prek [email protected]

Med uvozom ne morem dodeliti avtorjev

Če vam WordPress med postopkom uvoza ne prikaže možnosti dodeljevanja avtorjev, to pomeni, da v Squarespaceu niste imeli nobenih objav v dnevniku. To se običajno zgodi za uporabnike, ki so Squarespace uporabljali za svoje podjetje ali spletna mesta na eni strani, kjer blogroll ni aktiviran.

Če imate blog, se prepričajte, da ste med izvozom izbrali pravilno stran spletnega dnevnika.

Ali lahko kopiram svoj slog Squarespace?

Žal to ni mogoče. Kvadratni prostor ne omogoča izvoza sloga in CSS. Medtem ko stila spletnega dnevnika ne morete samodejno kopirati, je dobro, da Squarespace spominja na WordPress.

To pomeni, da lahko najdete podobne teme WordPressa in ponovno ustvarite postavitev, ki ste jo imeli v Squarespaceu.

Ali obstaja način za uvoz več blogov iz Squarespacea?

Če bi imeli več kot eno stran spletnega dnevnika na Squarespaceu, bi jih vseeno lahko vse uvozili na svoje novo spletno mesto. Razlika je le v tem, da bodo vse objave tokrat razvrščene in ne bodo prikazane na ločenih straneh, kot ste jih imeli v Squarespaceu.

Torej, preprosto ponovite postopek in izvozite svojo drugo stran spletnega dnevnika ter novo datoteko uvozite na svoje mesto WordPress po istem postopku.

Želim samo uvažati svoje članke iz Squarespace-a v WordPress, ali je to mogoče?

Medtem ko med postopkom izvoza / uvoza ni mogoče samo izbrati člankov, vam WordPress omogoča, da na svojem spletnem mestu izbrišete katero koli vsebino, ki je ne želite. Torej, če želite le, da se vaši izdelki prenesejo, lahko nadaljujete in izbrišete vse drugo po zaključku uvoza.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked