Kako pomoću stranice Prilagodi za uređivanje WordPress teme

wordpress-Prilagodba-options.png


Samo jedna od nevjerojatnih značajki WordPress-a koja ga je učinila toliko popularnim među blogerima je mogućnost upotrebe tema. Bez tehničkog znanja, sada svatko može imati lijepo dizajniranu web stranicu koju će svi voljeti.

No iako vam WordPress teme služe na pladnju, to ne znači da biste trebali ostaviti nepromijenjene nakon instaliranja teme. Većina elemenata koji čine web mjesto sklona je prilagodbi. Ovisno o temi, moguće je mijenjati naslove, fontove, boje, tekst, slike i otprilike sve što želite.

Naravno, moguće je učiniti puno više ako znate kodirati, ali niste ovdje. Budući da vam WordPress omogućuje izmjenu tema putem prilagođavača prilagođenih početnicima, pokazat ćemo vam kako pristupiti i kako personalizirati temu po vašem izboru. Budući da svaka stavka sadrži različite mogućnosti prilagodbe, za potrebe ovog vodiča koristit ćemo dvadeset i sedamnaest.

Kako pristupiti stranici za prilagođavanje WordPress-a

Stranica za prilagodbu WordPress-a također je poznata kao WordPress Customizer. Uvedena je u verziji 3.4 i od tada korisnicima omogućuje pregled web mjesta dok se na njemu rade promjene. Koji je bolji način prilagođavanja vaše web stranice, ali sigurno vidjeti njezinu verziju uživo sa stražnje strane stolice? S tim u vezi, ove izmjene ne utječu na web lokaciju uživo pa posjetitelji ne mogu vidjeti što radite dok ne spremite promjene.

Za pristup programu WordPress Customizer idite na Izgled -> Prilagodi.

Stranica za prilagodbu WordPress-a

To je to. WordPress je otvorio početnu stranicu vašeg bloga i uključio alat za prilagodbu na lijevoj strani zaslona. Spremni ste započeti s izmjenama na web mjestu.

Kako prilagoditi WordPress web mjesto

Za početak, usredotočimo se na opcije na lijevoj strani zaslona.

Na vrhu stranice, WordPress će vam otkriti naziv vaše web stranice. Neposredno ispod toga prikazat će se naziv teme koju trenutno koristite. Ako želite prebaciti teme, samo kliknite gumb “Promijeni” i odaberite bilo koju drugu temu koju ste instalirali na svom blogu.

Identitet web mjesta

Za početak morate promijeniti nekoliko opcija koje su ključne za identitet vaše web lokacije. Ako imate logotip ili ga želite dodati, kliknite gumb “Odaberite logotip”. Odaberite bilo koju sliku iz Biblioteke medija ili prenesite novu. Logotip je obično kvadratna slika koja predstavlja vas ili vašu tvrtku. Ako ga odaberete u Dvadeset sedamnaest, logotip će se pojaviti odmah pored naslova web mjesta. To bi moglo biti drugačije ako koristite bilo koju drugu temu WordPressa.

Identitet web mjesta

Naslov i oznaka web mjesta trebaju biti jedinstveni za svako web mjesto. Ne samo da će se prikazivati ​​na početnoj stranici, nego će izravno utjecati i na način na koji se vaš blog prikazuje na stranicama rezultata pretraživača. Zbog toga je neophodno da nekom mjestu date ime i napišete opis u jednoj rečenici.

Ne zaboravite dodati ikonu web mjesta. Ova se mala slika prikazuje u pregledniku korisnika na vrhu prozora i kartica. Oni se također prikazuju korisnicima koji imaju oznaku bilo koje vaše stranice ili stvaraju bilo kakve prečace. Ikona web lokacije može pomoći ljudima da lakše prepoznaju vaš blog. Ljudi obično odabiru svoje logotipe kao ikonu web mjesta. Trebao bi biti kvadratnog i najmanje 512 × 512 piksela, a visok i visok.

boje

Kao što su već pokazale mnoge vrste istraživanja, boje mogu oblikovati cijelu web stranicu. Samo odabirom glavnih boja, možete postaviti drugačiji ton vaše web stranice i privući ispravnu (ili pogrešnu) vrstu korisnika. Bez obzira da li ćete odabrati boje u skladu s različitim studijama ili prema vlastitom afinitetu, kartica Colors (Custom (Boja)) u Customizer-u omogućit će vam da napravite potrebne promjene.

boje

Kada je u pitanju dvadeset sedamnaest, možete birati između tri sheme boja i personalizirati boju teksta zaglavlja.

Neke druge teme pružit će vam još više mogućnosti, a vi ćete možda moći prilagoditi svaku boju na web mjestu. Sve ovisi o tome koliko napora programer ulaže u izgradnju opcija teme.

Mediji zaglavlja

Mediji zaglavlja

Zaglavlja su postala jedan od najvažnijih elemenata dizajna web stranice. U modernim temama zaglavlja obično sadrže slike i videozapise, pa je sasvim prirodno da sami možete odabrati medij. Pojedinosti smo već objavili u Header Media-u, pa pogledajte kako prilagoditi zaglavlje web stranice u WordPressu.

izbornici

izbornik

Sljedeća ploča omogućuje vam dodavanje i uređivanje navigacijskih izbornika u WordPressu. Budući da je važno da svaka web-lokacija ima barem jedan navigacijski izbornik, jednostavno morate naučiti kako dodavati izbornike u WordPress. Ova kartica omogućuje vam isto, ali sa značajkom Pregledavanja uživo, tako da možete odmah vidjeti i testirati rezultate.

Widgeti

Kada otvorite ploču widgeta, vidjet ćete kartice koje predstavljaju sve dostupne lokacije na kojima možete koristiti widgete. Kada smo razgovarali o tome kako dodati widgete u WordPress, spomenuli smo da one ovise o temi koju koristite.

Widgeti

Obično će biti barem nekoliko područja spremnih za widgete koje možete koristiti. Ako koristite dvadeset sedamnaest, vidjet ćete mogućnosti za dodavanje widgeta u bočnu traku, podnožje 1 i podnožje 2.

Otvorite bilo koju od dostupnih lokacija, dodajte i izmijenite widgete po svom ukusu dok na desnoj strani zaslona vidite promjene. Lijepo je, zar ne??

Statična naslovnica

Ako odabrana tema podržava statičke naslovnice, ovaj će vam panel omogućiti odabir vrste naslovne stranice. S dvadeset sedamnaest možete postaviti najnovije postove na početnu stranicu ili odabrati drugu stranicu.

Statična naslovnica

U slučaju odabira statičke stranice, WordPress će otvoriti još jedan niz opcija koji vam omogućuje odabir naslovne stranice i stranice posta. Ako vam se ne sviđa nijedan od vas koji imate, kliknite vezu “Dodaj novu stranicu” da biste stvorili novu.

Opcije teme

Ako odlučite koristiti statičku stranicu za naslovnicu, WordPress će dodati jedan dodatni zaslon u programu za prilagodbu podataka. Ovdje možete odabrati izgled svoje naslovne stranice i odabrati stranice koje će biti prikazane u bilo kojem od dostupnih odjeljaka vaše teme.

Opcije teme

Dodatni CSS

Kaskadni listovi stilova (CSS) je jezik koji se koristi za opisivanje stila bilo kojeg dokumenta napisanog u HTML-u. Web mjesta WordPress koriste CSS za definiranje boja, margina, fontova i mnogih drugih aspekata dizajna. Do verzije 4.7 WordPressa, korisnici su morali izravno izmijeniti datoteke tablice stilova ili koristiti uređivač izgleda da bi promijenili određene stilove web mjesta.

Dodatni CSS u WordPressu

Ali sada je dovoljno otvoriti ploču Dodatni CSS u programu za prilagodbu podataka. Ovdje možete napisati vlastiti prilagođeni CSS kôd koji će odmah utjecati na web mjesto.

Kliknite za uređivanje

Svi elementi koji su dostupni na lijevoj strani zaslona s opcijama također imaju kružna ikona za uređivanje na ploči za pregled. Samo klikom na ikonu pored bilo kojeg elementa WordPress će otvoriti odgovarajuće postavke na lijevoj strani.

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona u nastavku, pored naslova, linije, okvira za pretraživanje i dodataka nedavnih postova nalaze se ikone plavog kruga..

Kliknite za uređivanje

Nema razlike u postavkama koje mijenjate, ali ova je značajka dobra za one od vas koji se bore s nomenklaturom elemenata. Tako, na primjer, ako još uvijek niste sigurni što je zaglavlje ili jednostavno ne možete vidjeti gdje promjena stupa na snagu, i dalje je možete promijeniti ako kliknete ikonu.

Pregledajte različite veličine zaslona

Na dnu programa WordPress Customizer možete pronaći kontrole zaslona. Te male ikone omogućuju vam brzu izmjenu pogleda web mjesta. Možeš vidjeti kako blog izgleda na stolnim računalima, tabletima i pametnim telefonima. Ovo je idealno za provjeru reaktivnosti trenutne teme (kako se tema ponaša na različitim veličinama zaslona).

Kontrole na ekranu

Sve je u onome što volite

Kao što možete vidjeti iz svih postavki dostupnih u Customizer-u, moguće je izmijeniti bilo koju WordPress temu putem korisničkih opcija koje se nalaze na ovoj stranici. Neke će teme imati više ili manje izbora, ali uzmite vremena da ih sve provedete. Važno je imati jedinstvenu web stranicu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map