Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress

wordpress-manual-backup.png


Varnostno kopiranje je eden tistih izrazov, povezanih z računalnikom, ki jih vsi radi uporabljajo, tudi če tega popolnoma ne razumejo. Če še vedno niste seznanjeni s pojmom, gre za postopek kopiranja ali arhiviranja podatkov, tako da ga lahko hitro obnovite, če se z izvirnimi datotekami zgodi nekaj groznega..

Ko govorimo o WordPressu, varnostno kopiranje predstavlja postopek kopiranja datotek in baz podatkov WordPress na varno mesto. Torej, v primeru, da zmedete svoje spletno mesto, se vdrejo ali če preprosto potrebujete starejšo različico spletnega mesta iz kakršnega koli razloga, ga lahko neboleče obnovite.

Običajno vas ponudnik gostovanja WordPress pokrije. Večina gostujočih podjetij danes obljublja, da bo naredila redne varnostne kopije vaše spletne strani. Nekatera podjetja bodo dnevno varnostno kopirala vašo spletno stran, druga pa vsak teden ali mesec. Kljub temu se na to ne morete popolnoma zanesti. Da, večina gostujočih podjetij se bo držala svojih obljub in ves čas dostopna do varnostnih kopij, vendar se resnično želite popolnoma zanesti na nekoga drugega, ko gre za vaše spletno mesto?

Kaj pa, če želite popolno varnostno kopijo v naslednjih desetih minutah, če se skupina za podporo ne javi več ur? Kaj pa, če vaše gostiteljsko podjetje iz kakršnega koli razloga ne more pridobiti zahtevanih podatkov?

Zato morate sami poskrbeti za varnostne kopije. Ne razumite nas narobe; verjetno boste lahko obnovili svoje spletno mesto od gostiteljskega podjetja, vendar če zaslužite s svojega spletnega mesta WordPress, ne bi smeli igrati na varnost.

V tem članku vam bomo pokazali, kako ustvariti ročno varnostno kopijo datotek in baz podatkov WordPress. Oba dela sta ključnega pomena, če želite ustvariti popolno varnostno kopijo. Po tem vam bomo pokazali nekaj najboljših vtičnikov za samodejno varnostno kopiranje WordPressa. Ti vtičniki vam bodo pomagali kopirati datoteke, izbirali boste med ogromnim številom možnosti in celo omogočili boste načrtovanje samodejnih varnostnih kopij za vaše spletno mesto. Čeprav delujejo bolje kot odlično, je večina rezervnih vtičnikov premium, kar pomeni, da jih boste morali plačati. In večina jih bo od vas zahtevala plačilo mesečnih pristojbin, da boste dobili vse domišljijske funkcije, ki jih ponujajo.

Kako ročno varnostno kopirati datoteke WordPress

Kot morda že veste, WordPress shranjuje vtičnike, teme in podatke uporabnikov tako v datoteke kot v zbirke podatkov. Če želite začeti ročno varnostno kopiranje, boste želeli prenesti vse datoteke po meri s svojega spletnega mesta.

Če odprete glavni imenik WordPress, boste našli več podmap, kot so wp-admin, wp-vsebina, in wp-vključuje (preverite spodnji posnetek zaslona). Te mape vsebujejo dragocene podatke, ki skupaj združujejo vaše spletno mesto. Na primer v wp-vsebina mape, najdete vse teme, vtičnike, nadgradnje in nalaganje. Nočete izgubiti nobene te datoteke, kajne? Kaj pa datoteke v wp-vključuje in wp-admin ki vsebujejo druge potrebne informacije za zagon vašega spletnega mesta?

Kako varnostno kopirati datoteke WordPress

In to je samo vrh ledene gore; v korenski mapi je nekaj bistvenih datotek wp-config.php ki hranijo vse podrobnosti o konfiguraciji vašega spletnega mesta. Paziti morate na vse te podatke, zato si oglejmo, kako jih varnostno kopirati.

Za začetek boste potrebovali FTP dostop do svojega spletnega mesta. Če se še nikoli niste povezali s svojim FTP računom, bi morali v e-poštnem sporočilu vašega gostiteljskega podjetja poiskati vse potrebne podatke ali pa lahko s cPanela ustvarite nov račun..

 1. Odprite odjemalca FTP, kot je FileZilla
 2. Prijavite se v svoj račun
 3. V računalnik naložite celotno mapo WordPress

To sploh ni bilo težko, kajne? Po treh preprostih korakih imate zdaj popolno varnostno kopijo datotek WordPress in jih morate varno vzdrževati. Mapo shranite nekje v računalniku in jo zavarujte gostovanje v oblaku , shranite na zunanji disk, pomnilniški ključ USB, DVD … samo preverite, ali je dostopen samo vam.

Obnovite datoteke s pomočjo FTP dostopa

Obnovitev datotek WordPress prek FTP je prav tako udobna kot kopiranje fotografij iz ene mape v drugo. Če ste v sistemu Windows kdaj vlekli in spustili datoteke, že veste, kako obnoviti varnostno kopijo prek FTP-ja:

 1. Odprite odjemalca FTP (z uporabo datoteke FileZilla ali katerega koli drugega odjemalca po izbiri)
 2. Prijavite se v svoj račun
 3. Pomaknite se do namestitvene mape WordPress
 4. Odprite varnostno kopijo mape v računalniku
 5. Povlecite in spustite vse datoteke iz računalnika na strežnik FTP
 6. Izberite, če želite prepisati / zamenjati datoteke

To lahko traja do deset minut, odvisno od hitrosti povezave. Potrpežljivo počakajte, da se s prenosom konča selitev vseh datotek varnostnih kopij.

Kako narediti varnostno kopijo baz podatkov WordPress

Če želite dobiti ročno varnostno kopijo baz podatkov WordPress, boste potrebovali dostop do PhpMyAdmin. To programsko opremo najdete v cPanelu tako, da odprete kategorijo podatkovnih baz.

 1. Prijavite se v svoj cPanel
 2. Pomaknite se na Baze podatkov kategorija
 3. Odprto phpMyAdmin
 4. Izberite Izvoz zavihek
 5. Izberite način (hitre ali nastavljene možnosti v metodi po meri)
 6. Izberite obliko baze podatkov
 7. Kliknite Pojdi gumb, ki bo shranil bazo podatkov v računalnik

Ustvarite varnostno kopijo baze podatkov WordPress

To lahko traja do nekaj minut, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta in hitrosti internetne povezave. Bodite potrpežljivi in ​​počakajte, da se celoten postopek konča.

Če ste na skupnem gostovanju, obstaja velika verjetnost, da ne morete dobiti dostopa do PhpMyAdmin. V tem primeru se obrnite na ponudnika gostovanja. Morda boste morali nadgraditi svoj račun ali pa ga samo vprašati, da omogoči funkcijo.

Obnovite bazo podatkov WordPress

Obnovitev baz podatkov WordPress je nekoliko bolj zapleten postopek:

 1. Prijavite se v phpMyAdmin
 2. Poiščite bazo podatkov s seznama na levi strani zaslona
 3. Če želite obnoviti celotno bazo podatkov, se pomaknite navzdol in izberite Preveri vse možnost
 4. Zdaj izberite Spusti s seznama
 5. Medtem ko je baza podatkov še izbrana, kliknite na Uvoz gumb
 6. Kliknite Izberite datoteko gumb, izberite datoteko baze podatkov iz računalnika in jo odprite
 7. Obdrži Delni uvoz možnost preverjena
 8. Prepričajte se, da je prikazana oblika SQL in to NIČ je izbran za način združljivosti SQL
 9. Kliknite Pojdi gumb za zaključek postopka uvoza

Prenesite celotno varnostno kopijo prek cPanel

cPanel datoteke

Če imate dostop do cPanela, vam bodo stvari lahko še bolj olajšale, saj lahko celoten ali delni varnostni kopiji spletnega mesta naložite s klikom na en gumb. To smo že objavili v našem Ultimate Vodniku za cPanel za uporabnike WordPressa, a naj vam še enkrat pokažemo ta preprost postopek:

 1. Pomaknite se na Datoteke kategorija
 2. Odprto Čarovnik za varnostno kopiranje orodje
 3. Kliknite Rezerva gumb na levi strani
 4. Izberite a Popolna varnostna kopija ali izberite določene mape, baze podatkov ali posrednike in filtre e-pošte
 5. Kliknite Ustvari varnostno kopijo če ste se odločili za popolno varnostno kopijo ali izberite gumb za druge varnostne kopije
 6. Kliknite povezavo, da prenesete varnostno kopijo in jo shranite lokalno

Ponovno poskrbite, da varnostno kopijo shranite na varno mesto. Datoteke boste potrebovali, če se odločite za obnovitev varnostne kopije.

Popolna varnostna kopija

Celotna varnostna kopija, prenesena prek cPanel, bo vsebovala vse datoteke, mape, baze podatkov in celo posrednike in filtre e-pošte..

Obnovite spletno mesto s pomočjo cPanel

Upajmo, da vam ne bo treba obnoviti spletnega mesta. Če pa ostanete na svojem spletnem mestu dlje časa, se lahko prej ali slej zgodi, da bo šlo kaj narobe in edini način popravljanja stvari bo obnovitev najnovejše varnostne kopije. Če uporabljate cPanel, stvari niso tako zapletene:

 1. Prijavite se v svoj cPanel
 2. Odprto Upravitelj datotek prijava
 3. Kliknite gumb Naloži na vrhu strani
 4. Izberite najnovejšo varnostno kopijo iz računalnika in jo naložite na strežnik

Počakajte nekaj časa, ker lahko postopek nalaganja traja nekaj časa. Ko je datoteka naložena, izberite stisnjeno mapo s seznama vseh datotek. Ko je datoteka še vedno izbrana, kliknite gumb Izvleče, ki ga najdete v zgornjem levem delu strani.

Zdaj bi morali videti novo pojavno okno, ki vas bo vprašalo o imeniku. Izberite mapo, v kateri se nahajajo datoteke vašega spletnega mesta (v večini primerov bo to mapa / public_html) in kliknite možnost Izvleči datoteke (datoteke). Po nekaj trenutkih je treba vse datoteke prepisati in vaše spletno mesto bo obnovljeno v različico, ki ste jo ustvarili varnostno kopijo. Če redno varnostno kopirate spletno mesto, ne smete imeti občutka, da preveč izgubljate.

Najboljši vtičniki za samodejno varnostno kopiranje WordPressa

Ročno ustvarjanje varnostnih kopij ni tako težko. Toda kot vidite iz zgornjih odstavkov, je potreben čas, da opravite popolno varnostno kopijo. Blogerji ponavadi nimajo toliko časa za dodelitev tehničnim potrebam, zato bi lahko ročno skozi celoten postopek enkrat ali dvakrat na teden občutili izgubo časa.

Ker ste za platformo za bloganje izbrali WordPress, imate srečo. Obstaja več brezplačnih in premium vtičnikov, ki vam bodo odvzeli skrbi, to je vtičniki, ki bodo avtomatizirali celoten postopek varnostnega kopiranja. Tu so najboljši vtičniki za samodejno varnostno kopiranje WordPressa.

Trezalni tisk

Trezalni tisk

CENA: 99 USD na leto ali 9 USD na mesec

Vault Press bo prepoznan kot eden najboljših, vsekakor vam bo dal vse (in več), kar potrebujete za varnostno kopiranje vašega spletnega mesta WordPress. Vtičnik je enostaven za namestitev in upravljanje. Poleg privzetih možnosti za varnostno kopiranje spletnega mesta (ki vključujejo načrtovane varnostne kopije, možnosti obnovitve in izbiro datotek, ki jih želite vključiti v varnostno kopijo), s tem vtičnikom dobite statistiko in podatke o dejavnosti. Glede na vaše plačilo lahko dodate celo varnostno možnost, s katero bo Vault Press poskrbel za varnostne kopije in poskrbel za varno. Moral bi podrobno preglejte ponudbo, in z vsemi možnostmi, ki jih vsebuje, boste morda želeli izplačati še nekaj več.

Rezervni prijatelj

Rezervni prijatelj

CENA: od 80 USD

Z Backup Buddy lahko varnostno kopirate celotno WordPress spletno mesto in ga obnovite v samo nekaj klikih. Po namestitvi vtičnika morate vnesti svoj e-poštni naslov in geslo in že ste pripravljeni na to. Ta vtičnik vam bo omogočil prenos varnostne kopije v datoteko ZIP, ki jo lahko shranite lokalno ali pa jo takoj naložite v spletno storitev. Z Backup Buddy dobite 1 GB brezplačnega prostora za shranjevanje varnostnih kopij v Backup Buddy Stash ali pa ga lahko pošljete po e-pošti, FTP, Amazon S3, Dropbox ali Rackspace Cloud.

Izbirate lahko med različnimi možnostmi, tako da lahko izberete varnostno kopiranje samo baz podatkov ali posameznih map, namesto da vsakič naredite popolno varnostno kopijo – nekaj, kar vam lahko pomaga pri več kot le nekaj gigabajtih podatkov. Če načrtujete varnostno kopijo, si lahko dovolite, da pozabite na to in pustite, da Backup Buddy opravi težko delo.

BackUpWordPress

Varnostno kopiranje WordPressa

CENA: Brezplačno / 99 USD

Ta vtičnik je na voljo v brezplačni in plačljivi različici. Z brezplačno lahko na svojem strežniku hitro ustvarite varnostne kopije, jih preprosto razporedite in izberete, katere datoteke naj bodo vključene v varnostno kopijo. Če se odločite za nakup svežnja, boste lahko samodejno prenesli svoje podatke v storitve, kot so Google Drive, DropBox, Amazon S3, Dreamhost DreamObjects, Rackspace Cloud in Microsoft Azure ter naredili varnostne kopije še bolj varne.

BackWPup

BackWPup

CENA: Brezplačno / 75 USD

Ta vtičnik je na voljo tudi v dveh različicah. Brezplačna vam bo omogočila varnostno kopiranje spletnega mesta v računalniku in tudi možnost nalaganja varnostne kopije v Dropbox, storitve S3, Rackspace Cloud. V brezplačni različici je na voljo načrtovana varnostna kopija in seveda lahko vedno obnovite varnostne kopije. Če pa želite več možnosti in storitev, kot je Google Drive, boste morali odpreti denarnico in plačati za različico PRO BackWPup. Če želiš primerjajte vse funkcije od brezplačne različice in različice PRO, da se odločite, ali je vredno kupiti, si oglejte uradno spletno mesto.


Če ste naleteli na težavo s svojim spletnim mestom WordPress in potrebujete hitro varnostno kopijo, že veste, kako pomembno je skrbeti za svoje spletno mesto. Če ste do zdaj imeli srečo, ne čakajte, da se naučite svojih napak. Prepričajte se, da vaš ponudnik gostovanja redno varnostno kopira vaše datoteke in baze podatkov.

Prosim, ne bodite leni; občasno varnostno kopirajte spletno mesto WordPress. Nikoli ne veš, kdaj jih boš potreboval. Ko prvič naredite varnostno kopijo, boste videli, da je v računalniku shranjenih najnovejših datotek le nekaj klikov. In če lahko prihranite nekaj dolarjev, izberite enega najboljših vtičnikov za samodejno varnostno kopiranje WordPressa in se sprostite, ko gre za varnostne kopije.

Kakšne so vaše izkušnje? Kako pogosto varnostno kopirate spletno mesto WordPress?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map