Kako namestiti WordPress temo?

install-wordpress-theme.png


Ko zaženete WordPress blog in še posebej, če je to prvi, s katerim ste sodelovali, lahko najdete pravo temo WordPress. In to je nekaj povsem naravnega. Tako kot iskanje novega pohištva ali odločitev za novo pričesko, bo trajalo nekaj časa, dokler se ne spotaknete s to popolno temo, ki bo ostala aktivna na vašem spletnem mestu.

Med tem postopkom boste verjetno namestili več različnih tem, da jih preizkusite. Če se odločite za nakup premium, morate še vedno vedeti, kako ga namestiti na svoje WordPress spletno mesto, preden bodo uporabniki lahko uživali v njegovem dizajnu.

Namestitev nove teme WordPress je dokaj enostavna. Ker pa obstajajo tri različne metode, ki jih lahko uporabite, zakaj se jih zdaj ne naučite vseh? Ko preizkusite vse tehnike, v prihodnosti ne boste nikoli imeli težav z nameščanjem novih tem. Če želite pridobiti novo temo na svojem spletnem mestu, lahko:

 • Uporabite funkcijo iskanja WordPress
 • Neposredno ga naložite iz WordPress-a
 • Naloži temo prek FTP (bolj napreden)
Ker bo za namestitev teme minilo le nekaj minut, lahko takoj preizkusite katero koli od metod.

Najhitrejši način namestitve brezplačnih tem WordPress iz uradnega imenika je uporaba vgrajene funkcije iskanja.

 1. V meniju nadzorne plošče skrbnika izberite Videz -> Teme
 2. Na vrhu strani kliknite gumb »Dodaj novo«

Na tej strani bo WordPress prikazal petnajst predstavljenih tem iz svojega skladišča. Od tega trenutka lahko začnete iskati temo, ki vam je všeč.

Vsaka tema je predstavljena v polju s funkcijami. Z zgornje vrstice lahko pogled preklopite na najbolj priljubljene, najnovejše ali najljubše teme. Kartica Priljubljene bo prazna, dokler na straneh WordPress.org ne označite vsaj enega predmeta. S klikom na »Funkcijski filter“, WordPress vam bo prikazal elemente s filtrom, ki ga izberete:

 • Postavitev – mreža, en stolpec, leva stran itd.
 • Značilnosti – prilagodljiva glava, ozadje po meri, predloga celotne širine itd.
 • Predmet – počitnice, novice, fotografija itd.

Kako iskati teme po WordPressu

Na prvi pogled boste videli samo posnetek zaslona in ime vsake teme.

Ko miško premaknete nad element, ki vam je všeč, bo WordPress pokazal nekaj dodatnih možnosti.

S klikom na gumb »Podrobnosti in predogled« ali sam gumb »Predogled« bo WordPress odprite predstavitveno stran tega izdelka. Tu lahko preberete tudi opis, si ogledate oceno ocene in si ogledate še nekaj podrobnosti o njem.

Če vam je všeč to, kar vidite na predstavitveni strani, lahko to temo hitro namestite:

 1. V zgornjem levem kotu strani kliknite gumb »Namesti«

 2. Počakajte nekaj sekund (ali nekaj minut, odvisno od hitrosti internetne povezave), da se namestitev konča

 3. Za uveljavitev sprememb kliknite gumb »Aktiviraj«

WordPress nato izvede prilagoditve in nova tema postane vidna vsem, ki naložijo vaše spletno mesto. Odpelje vas tudi na stran Teme, kjer lahko nadaljujete iskanje ali spremenite temo s katero koli drugo s seznama.

Dokler ne kliknete gumba »Aktiviraj«, bo tema ostala nameščena na vašem spletnem mestu, vendar bodo obiskovalci še vedno videli vaš stari dizajn.

Če se odločite za prehod na novo nameščeno temo, ki je še niste aktivirali, pojdite na Videz -> Teme. Poiščite element, s kazalcem miške kliknite nad njim in kliknite na gumb »Aktiviraj«, da bodo novi slogi uporabljeni na vašem spletnem mestu.

Če vam teme ni treba predogledati, jo lahko takoj namestite s klikom na ustrezen gumb.

Prenesite temo prek skrbnika WordPressa

Naložite temo WordPress

Prva metoda deluje samo z brezplačnimi WordPress temami iz uradno skladišče. Če pa temo naložite neposredno iz istega imenika v formatu ZIP in jo najdete na katerem koli drugem spletnem mestu ali kupite premijski izdelek, jo boste morali naložiti ročno. Pomembno je, da imate temo v .zip formatu (ne izvlecite ga, saj tako ne bo delovalo):

 1. Pojdi do Videz -> Teme
 2. Kliknite gumb »Dodaj novo«
 3. Na vrhu strani kliknite gumb »Naloži temo«
 4. Kliknite »Izberi datoteko«
 5. Izberite .zip datoteko iz računalnika
 6. Kliknite »Namestite zdaj«
 7. Počakajte nekaj sekund, da WordPress namesti temo

Na novi strani, ki se bo odprla, bi morali videti potrditveno sporočilo. Na isti strani si lahko ogledate pravkar naloženo temo, jo takoj aktivirate ali se vrnete na stran teme.

Naložite temo prek FTP

V primeru, da trenutno nimate dostopa do nadzorne plošče WordPress ali ne bi mogli namestiti nove teme prek skrbnika WordPressa iz katerega koli drugega razloga, obstaja tretja metoda, ki vam lahko pomaga. Ta ni povsem prijazen začetnikom saj boste morali vedeti, kako delati s odjemalcem FTP. Zahteva tudi FTP poverilnice, ki jih mnogi začetniki ne vedo, kje in kako jih uporabiti.

Če ste v mapo »Prejeto« prejeli podatke za prijavo FTP in vam ni povsem nenavaden protokol prenosa datotek in delo z datotekami, bo namestitev teme WordPress na ta način trajala le nekaj trenutkov.

Prenesite WordPress temo prek FTP

Torej, namesto da bi šli skozi uporabniku prijazen vmesnik v WordPressu, kot pri prejšnjih metodah, lahko temo dodate neposredno v mapo s temami vaše namestitve WordPress:

 1. Prenesite in namestite brezplačno FileZilla ali katerega koli drugega odjemalca FTP
 2. Odprite aplikacijo in se povežite s svojim FTP strežnikom
 3. Pomaknite se do mape WordPress (ponavadi jo najdete v mapi “www” ali “public_html”)
 4. Odprto wp-vsebina / teme mapo
 5. Odprite novo temo tam (na koncu bi morali imeti eno novo mapo, imenovano po temi)
 6. Prijavite se na nadzorno ploščo skrbnika WordPress
 7. Odprto Videz -> Teme
 8. Poiščite nov element, prinesite kazalec in kliknite gumb »Aktiviraj«

Zaključek

Ko se odločite za namestitev nove teme WordPress, lahko uporabite tri načine. Medtem ko je mogoče teme iz uradnega imenika WordPress hitro namestiti prek skrbniške plošče, boste morali druge naložiti ročno.

V primeru, da teme ne morete namestiti prek WordPressa, uporabite FTP dostop za prenos datotek neposredno v mapo. Takoj, ko namestite nekaj tem WordPress in jih preizkusite, bo to postala vaša druga narava.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked