Kako najti in prijaviti v WordPress Admin URL

wordpress-admin-login-page.png


Po namestitvi WordPress-a se boste morali prijaviti v svoj novi blog. Brez dostopa do skrbniških strani ne boste mogli prilagoditi svojega novega spletnega dnevnika. Administrator je kraj, kjer se »vse zgodi«, kjer pišete objave in upravljate spletno mesto. Da bi drugim preprečili urejanje spletnega mesta, se morate prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom.

Če pa ste WordPress novi, boste zaradi iskanja strani za prijavo administratorja zmedeno praskali po glavi. Kako lahko pridete do njega?

Ne skrbi; prvič je prišlo do vseh in večina blogerjev je imela enak problem, ko so začeli WordPress blog. V tem članku vam bomo pokazali, kako delati s prijavno stranjo skrbnika WordPress.

Kako najti prijavno stran za skrbnika programa WordPress

Privzeto, WordPress uporablja standardni prijavni URL, ki je enak za vse bloge. Če ga želite odpreti, morate samo dodati / wp-admin na koncu naslova spletnega mesta.

Privzeti prijavni URL WordPress

www.example.com/wp-admin

Razvijalci WordPress-a dodal je tudi več drugih URL-jev, ki vodijo do iste strani. Torej, če vam iz kakršnega koli razloga ni všeč privzeto wp-admin URL, do strani za prijavo lahko pridete tako, da vtipkate katero koli od naslednjih:

 • www.example.com/wp-login
 • www.example.com/admin
 • www.example.com/login

Upoštevajte, da vsi ti URL-ji kažejo na isto prijavno stran in z nobenim od njih ne boste delali napake. Vsi se samodejno preusmerijo na isto prijavno stran. Če ti dodatni URL-ji ne delujejo, se vrnite na privzetega.

Vedeti morate tudi, da skrbniške strani in poverilnice WordPress.com nimajo nobene zveze s tistimi, ki jih uporabljate pri samostojni WordPress. Tudi obratno. Izgledajo si podobno, a nimajo ničesar med seboj.

Ustvari lažji dostop do strani za prijavo

Zdaj, ko ste uspešno odprli prijavni URL, ga lahko naredite bolj dostopnega za vaša prihodnja prizadevanja. Ena možnost je, da v svojem brskalniku ustvarite zaznamek strani, enega dodate gradnik na svojo WordPress domačo stran, dodate pa lahko tudi povezavo do prijavne strani v svoj WordPress meni.

Kako se prijaviti v WordPress

Stran za prijavo v WordPress

Ko odprete prijavno stran za skrbnika programa WordPress, boste videli preprost uporabniški vmesnik, ki vas vpraša za uporabniško ime in geslo. Če ste WordPress namestili sami, bi že morali imeti skrbniške poverilnice, ki ste jih ustvarili med namestitvijo. Preverite, ali ste jih pozabili, ker vam je WordPress poslal e-poštno sporočilo z vsemi informacijami, potrebnimi za prijavo. Če pa jo je namesto vas namestil nekdo drug ali prejemate neko spletno mesto, ga prosite za podatke za prijavo skrbnika..

 1. Odprite prijavno stran za skrbnika programa WordPress
 2. Vnesite uporabniško ime in geslo
 3. Kliknite na Vpiši se gumb

Če so poverilnice pravilne, vas bo WordPress zdaj preusmeril na nadzorno ploščo, kjer boste lahko začeli delati na svoji prvi objavi in ​​upravljali spletno mesto.

Odvisno od vaših želja lahko stran za prijavo izgleda vse, kar vam je všeč. Številni vtičniki vam bodo pomagali prilagoditi videz strani in uvesti dodatne varnostne funkcije. Če ne uporabljate sveže nameščenega WordPress-a, bo stran morda videti drugače, kot je prikazano v tem članku. Lahko ima različne slike, logotipe in celo dodatna polja, ki bodo morda zahtevala odgovore na vprašanja, skeniranje kod ali uporabo pametnega telefona za iskanje dodatnih varnostnih ključev. Prosim, ne bodite prestrašeni zaradi tega.

Zapomni si me

Možnost Zapomni me v WordPressu

Če boste še enkrat pogledali prijavni zaslon, boste opazili preprosto Zapomni me možnost, ki jo lahko potrdite ali počistite. Ko izberete možnost, ko se uspešno prijavite, brskalnik si bo zapomnil kombinacijo uporabniškega imena in gesla z uporabo piškotka.

V tem primeru se informacije shranijo v vašem računalniku (običajno dva tedna, vendar so lahko odvisne od vaših nastavitev). To pomeni, da bo brskalnik naslednjič, ko odprete prijavno stran za WordPress admin, vedel, da ste obstoječi uporabnik, in vam ne bo treba več vnašati istih poverilnic.

Kdaj (ne) uporabljati Zapomni me možnost

Uporaba Zapomni me možnost samo na osebnih računalnikih, do katerih nihče drug nima dostopa. S preverjanjem možnosti pri prijavi na javnih računalnikih skrbniške strani izpostavite vsem. Lahko ugrabijo vaš blog, ga izbrišejo ali kaj drugega, kar vam “ne bo všeč”.

Izgubili ste možnost gesla

Na dnu zaslona se prikaže »Pozabili geslo?Možnost. Če ste pozabili geslo, kliknite na povezavo, ki bo odprla nekoliko drugačen prijavni zaslon.

WordPress izgubljeno geslo

Tukaj boste morali vnesti svoje uporabniško ime ali e-poštni naslov, ki se uporablja za registracijo skrbniškega računa. Ko enkrat pritisnete na »Pridobite novo geslo“, WordPress vam bo takoj poslal e-pošto. V njem boste dobili obvestilo o spremembi gesla in posebno, edinstveno povezavo, ki vodi do novega gesla. Če e-pošta ne prispe čez nekaj minut, preverite svojo mapo SPAM. Če je ni, boste morali prositi strokovnjaka za WordPress, ki vam bo pomagal ponastaviti geslo.

Ponastavitev gesla za WordPress

S klikom na povezavo v e-poštnem sporočilu boste videli na novo ustvarjeno geslo, ki vam bo omogočilo prijavo. WordPress bo ustvaril varno geslo za vas, vendar lahko svoje isto napišete tudi na isti strani. Ko ste pripravljeni, si zapomnite geslo in kliknite Ponastavitev gesla gumb. Po tem vam bo WordPress sporočil, ali je bilo geslo uspešno spremenjeno in če je tako, vas bo preusmerilo nazaj na prijavno stran.

Zaključek

Če se želite prijaviti na spletno mesto WordPress, boste morali na koncu URL-ja svojega spletnega mesta dodati / wp-admin. Olajšate jo tako, da stran dodate med zaznamke in dodate gradnik na svojo prvo stran ali meni. Poskusite uporabiti varna gesla in bodite previdni, če uporabljate Zapomni me funkcija. Za vsak slučaj, če pozabite geslo, se sprostite, ker vam bo WordPress omogočil ustvarjanje novega.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map