Kako nadzirati odlomke v WordPressu

Kako nadzirati odlomke v WordPressu


Odlomek je povzetek objave, ki se uporablja za opis članka v nekaj kratkih stavkih. Ti opisi so odličen način, kako obiskovalcem ogledati, kaj je objava, in se odločijo, ali jih želijo prebrati preostali del, preden kliknejo gumb. Prav tako je odlično orodje za RSS bralce.

V WordPressu so odlomki lahko ročni ali samodejni in se nekoliko razlikujejo od dražiteljev (besedilo prej <–more–> oznaka) samo zato, ker WordPress z njimi ravna drugače. Če ne napišete svojega odlomka, bo WordPress samodejno povzel povzetek in iz vaše objave vzel prvih 55 besed.

V tem članku vam bomo pokazali, kako nadzirati odlomke v WordPressu. Če boste nadaljevali z branjem, se lahko naučite:

 • Kako spremeniti dolžino izvlečka v WordPressu
 • Spremenite privzeto dolžino izvlečka za različne kategorije
 • Na konec odlomka dodajte povezavo »Preberi več«
 • Pokaži odlomke na straneh WordPressa
 • Nadzirajte WordPress odlomke z dodatkom Advanced Excerpt

Kako spremeniti dolžino izvlečka v WordPressu

Če ste WordPress novi in ​​zdaj poskušate najti lastno izvlečko polje, kamor želite napisati povzetek ročno, verjetno niste našli nobenega. To je zato, ker so odlomki privzeto skriti. Če želite besedilno polje videti med urejanjem objave ali pisanjem novega, kliknite na “Možnosti zaslona” ki ga najdete na vrhu strani, kjer morate preveriti “Izvlečki”. Zdaj ste pripravljeni, da se pomaknete pod svojo objavo in napišete svoj odlomek.

A kot vidite, ni možnosti, ki bi preprosto spremenila dolžino izvlečka. To je verjetno eden od razlogov, zakaj berete ta članek, v naslednjih nekaj vrsticah pa vam bomo pokazali hiter in preprost način za to.

 1. Pojdi do Videz-> Urejevalnik
 2. Na desni strani poiščite datoteko function.php ali jo odprite v odjemalcu FTP
 3. Kopirajte in prilepite naslednjo funkcijo:
 4. funkcija my_excerpt_length ($ length) {
  vrnitev 110;
  }
  
  add_filter ('excerpt_length', 'my_excerpt_length');
  
 5. Spremembe shranite, po katerih bodo imeli odlomki omejitev 110 namesto 55 besed

Seveda lahko številko spremenite v poljubno celo število. Ne pozabite pa, da govorimo o povzetkih – ne želite, da je vaš povzetek prekratek, vendar vam ni treba pretiravati. Po vsakem odlomku lahko vedno postavite povezavo »preberi več«.

Če želite še več nadzora nad svojimi odlomki, razmislite o vtičniku Advanced Excerpt, ki lahko opravi isto delo z nekaterimi dodatnimi funkcijami, poleg tega pa vam ne bo treba ukvarjati s kodo in datotekami PHP.

Spremenite privzeto dolžino izvlečka za različne kategorije

Po nekaj časa, porabljenem za vaš WordPress blog, bodo nekatere kategorije morda zahtevale več besed v odlomkih, nekatere pa bodo morale krajše. Naj vam torej pokažemo, kako spremeniti dolžino izvlečka kategorije.

Prvi primer vam bo omogočil izbiro ene kategorije, za katero želite nastaviti drugačno dolžino izvlečka. Izberite to kategorijo, določite število besed za njen odlomek in število besed za izvleček vseh drugih kategorij:

 1. Odprite function.php
 2. Kopirajte in prilepite to funkcijo:
 3. funkcija excerpt_length_category ($ length) {
  if (in_category ('Ocene')) {
  vrnitev 20;
  } else {
  povratek 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Spremenite ime kategorije na strani 2nd črta
 5. V vrstici # 3 spremenite dolžino izvlečkov (število besed) za to kategorijo
 6. Spremenite dolžino vseh drugih kategorij v vrstici # 5
 7. Shrani spremembe

Čeprav bo to več kot dovolj, da spremenite dolžino izvlečka za tisto kategorijo, ki vas moti, vam ne bo pomagalo veliko, če boste morali določite dolžino za več kategorij hkrati. V tem primeru boste potrebovali naslednje:

funkcija excerpt_length_category ($ length) {
if (in_category ('Pregled')) {
vrnitev 35;
} elseif (in_category (matrika ('Novice', 'Videoposnetki', 'Uredništvo'))) {
povratek 60;
} else {
vrnitev 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Ta funkcija vam bo omogočila, da nastavite različne dolžine izvlečkov za različne kategorije, še vedno pa vam omogoča, da izberete privzeto.

Na konec odlomka dodajte povezavo »Preberi več«

Namesto da bi celotno objavo prikazali na svoji domači strani, odlomki omogočajo, da prikažete le delček, ki lahko uporabnika zanima članek.

Ko uporabniki vidijo naslov, sliko in odlomek vaše objave, jih morate obvestiti, da lahko preberejo več o temi, tako da sledijo povezavi do vašega članka. Če nas vprašate, bi morala predstavljena slika vedno voditi do glavnega članka, vendar bi morali tudi svojim bralcem omogočiti, da sledijo povezavi “Preberi več” ali gumbu.

Dodaj

Če vaša WordPress tema nima že vključene funkcije, jo ustvarite zase. V tem delu vadnice vam bomo pokazali, kako hitro na koncu vsakega odlomka hitro dodati povezavo »Preberi več«:

 1. Odprite function.php
 2. Kopirajte in prilepite kodo:
 3. funkcija excerpt_readmore (več $) {
  vrnitev '... ID). '"class =" readmore ">'. 'Preberi več'. '';
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Če želite, spremenite besedilo
 5. Če želite povezavo drugače urediti, dodajte drug razred
 6. Shrani spremembe

To je pravzaprav vse, kar je. Ko shranite spremembe, bo vsak odsek na spletnem mestu, ki deluje na WordPressu, prejel besedilo »Več« (ali karkoli že ste napisali v zgornji kodi) s povezavo do izvirne objave, ki je samodejno priložen..

Rezultat lahko preverite tako, da odprete domačo stran, blogroll ali kjer koli že prikazujete odlomke objave.

Če bi radi imeli več nadzora nad odlomki ali ne želite, da bi se zapletli s funkcijami po meri, si oglejte vtičnik Advanced Excerpt.

Pokaži odlomke na straneh WordPressa

WordPress privzeto ne vsebuje odlomkov na straneh. To je povsem smiselno, saj so strani drugačne od objav. V nekaterih primerih pa boste na svojih straneh potrebovali tudi odlomke.

Ker ni preprostega načina za dovolitev tega, tj. Ni potrditvenega polja, ki ga lahko preprosto kliknete, da omogočite odlomke za strani, vam bomo pokazali drugi najlažji način za to.

Ne, ne boste potrebovali vtičnika, niti vam ne bo treba podrobneje nastaviti. V naslednjih vrsticah vam bomo pokazali res kratko funkcijo, ki bo opravila delo namesto vas.

Pokaži odlomke na straneh:

 1. Odprite function.php
 2. Kopirajte in prilepite delček kode:
 3. funkcija wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('stran', 'izvleček');
  }
  dodajanje ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Shrani spremembe

Vsekakor ni tako preprosto, kot če kliknete potrditveno polje, vendar ni bilo veliko težje od tega, kajne? Ko ste končali s kopiranjem kode, se pomaknite na katero koli stran in preizkusite funkcijo.

Najverjetneje odlomka ne bo prikazan takoj pod vsebino strani. Brez skrbi – na strani morate prikazati samo odlomke:

 1. Pomaknite se na vrh strani
 2. Poiščite zavihek »Možnosti zaslona« in ga odprite
 3. Poiščite potrditveno polje »Izvleček« in ga označite

No, zdi se, da je bilo v procesu vse do konca vključeno polje za potrditev!

Zdaj se lahko pomaknete navzdol in napišete odlomek svoje strani. Odrezki kode, kot je ta, lahko res veliko pomagajo, kajne?

Nadzirajte WordPress odlomke z dodatkom Advanced Excerpt

CENA: Brezplačno

Napredni vložek Excerpt za WordPress

Ko namestite in aktivirate ta brezplačni vtičnik, lahko za nadzor svojih izpiskov izberete več možnosti:

 • Odlomna dolžina – izberite število znakov ali besed, ki bodo prikazane v odlomku
 • Elipsa – izberite znak HTML, ki bo prikazan namesto izpuščenega dela članka. Privzeto je & hellip uporabljen za prikaz treh pik. Če kode niste seznanjeni, jih lahko najdete več tukaj
 • Dokončaj – izberite, kako želite končati svoj odlomek. Če dovolite WordPressu, da šteje število znakov, se lahko na sredini beseda prereže ali pa se bo stavek končal nedokončano. Če želite imeti popoln odlomek, lahko zaključite s celotnim stavkom, vendar bodite pozorni, da to pomeni tudi nekoliko daljši povzetek
 • Preberite več povezave – izberite, ali želite, da se na koncu odlomka prikaže povezava “preberi več”
 • Izvlečkov po meri ni – če preverite to možnost, bo vtičnik samodejno ustvaril izsek, čeprav je morda že vpisan po meri
 • Strip kratke kode – včasih morate na začetku svojega članka uporabiti kratko kodo. To pa še ne pomeni, da želite, da se kratek kode vidi v odlomku. Priporočljivo je, da pustite ček in odstranite kratke kode iz svojega izvlečka
 • Filter – glede na vašo temo izberite funkcijo, ki se uporablja za prikazovanje odlomkov. Nekatere teme uporabljajo the_excerpt (), medtem ko nekatere uporabljajo the_content (). V eni temi je lahko celo kombinacija teh dveh, zato pustite obe preverjeni, če niste prepričani, kaj počnete
 • Onemogoči v – lahko iz katerega koli razloga izvlečete izsek na nekaterih straneh (na primer na domači strani ali arhivu oznak). Izberite, kje želite onemogočiti vtičnik

Nadzirajte WordPress odlomke z dodatkom Advanced Excerpt

Če želite izvedeti več o vtičniku in kodi, ki ga napaja (ki ga je mogoče enostavno prilagoditi), obiščite wikiji vtičnika za dodatno dokumentacijo.

Zaključek

Čeprav povzetki morda zvenijo nepomembno za začetnike blogerje, je pomembno, da imajo svoje odlomke po vrstnem redu. Ali boste napisali povzetke za vsako objavo ali boste sporočili, da WordPress rešuje stvari, je odvisno od vas, vendar poskrbite, da boste z odlomki ravnali pravočasno. Upajmo, da vam bo ta vadnica pomagala prilagoditi odlomke tako, kot ste želeli. Če imate kakršna koli vprašanja, nam napišite komentar in z veseljem vam bomo pomagali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map