Kako koristiti prilagođena polja u WordPressu

Kako koristiti prilagođena polja u WordPressu


Dok ste pisali svoj prethodni članak, možda ste se kretali po području Prilagođena polja u uređivaču postova.

Ova jednostavna, ali tako moćna značajka WordPressa, početnici mogu proći nezapaženo, ali zapravo je ona značajka nesumnjivo može pretvoriti vašu jednostavnu i jednostavnu web stranicu u dinamičan portal što će privući nove posjetitelje.

Dopustite da vam pokažemo više o prilagođenim poljima i kako ih koristiti na vašoj web lokaciji:

 • Što su prilagođena polja i kako funkcioniraju
 • Kako popisati postove s određenim prilagođenim poljem
 • Pokažite bočnu traku pomoću prilagođenih polja
 • Promijenite zaglavlje, podnožje ili bočnu traku za pojedinačne postove s prilagođenim poljima
 • Lakše implementirajte napredna prilagođena polja pomoću ACF koda teme
 • Prikažite svoje raspoloženje ili pjesmu s prilagođenim poljima

Što su prilagođena polja i kako funkcioniraju

Što su točno prilagođena polja? Ova mala polja omogućuju bilo kojem korisniku da unese dodatne informacije o postu. To je poznato kao metapodatci, tj. „Podaci o podacima“ i omogućava vam dodavanje dodatnih informacija na vaše postove. Vrijednosti koje možete unijeti u prilagođena polja mogu se kretati od nečeg jednostavnog poput dodavanja teksta ili broja u post, dodavanja slika, mijenjanja stilova kroz polje ili stvaranja bilo čega što vam padne na pamet.

Prilagodljiva Polja

Možda će sve biti jasnije s primjerom.

Zamislite da imate web mjesto posvećeno video igrama. Pišete vijesti i objavljujete prikolice, igrate se s hardverom za igre tako da možete razgovarati o tome i naravno pisati kritike nakon što stignu nove igre. Nakon što ste u članak napisali recenziju i postavili snimke zaslona i videozapisa, vjerojatno želite prikazati važne podatke o igri.

Umjesto skrivanja najvažnijih podataka o igri u dužem tekstu, možda biste željeli prikazati rezultat igre, imena programera i izdavača koja se odnose na njihovu web stranicu, datum izdanja itd. Da, prilagođena polja nešto su što vam može pomoći da napravite magija.

Ako dopustite svojim autorima da te podatke unesu u prilagođeno polje, informacije možete lako izvući i prikazati uz pregled. Na web lokacijama za pregled vidjeli ste info-okvire. Ako to učinite, sve recenzije mogu imati standardizirani predložak – to može poboljšati korisničko iskustvo, kako na prednjoj tako i na stražnjoj strani.

Slijedeći primjer web stranice za igre, na kraju imate nekoliko prilagođenih polja u koja vaši autori mogu upisati i koja pokazujete svojim čitateljima:

Podaci o dužnosti

Ovo su podaci koje bi vaši autori unijeli u prilagođena polja, a možete ih prikazati i u postu. Ali kako?

Prikaži sva prilagođena polja:

Ako imate samo jedno polje ili želite da se sva polja prikazuju na istom mjestu, možete meta-podatke povezati odjednom jednostavnom funkcijom:

 1. Otvori single.php
 2. Pronađite funkciju_content () i zalijepite ovaj kôd prije ili poslije njega (ovisno o mjestu na kojem želite prikazati prilagođena polja):
 3. Spremi promjene

Prikaži specifično prilagođeno polje:

To je to. Ta će jednostavna funkcija sada ostati zakačena i pokazat će sva prilagođena polja iz posta. Ali što ako želite pokazati drugo polje na drugom položaju ili ako želite pokazati samo jedan određeni ključ? Tada ćete koristiti malo drugačiji pristup i definirati ključ koji će se prikazati:

 1. Otvorite datoteku single.php
 2. Pronađite sadržaj i c / p:
ID, 'ključ', istina); ?>
 1. Zamijenite “ključ” stvarnim prilagođenim poljem koje upotrebljavate u postu. Na primjer: “Izdavač”
 2. Spremi promjene

Ova će funkcija provjeriti svaki post u petlji i potražiti prilagođeno polje pod nazivom “Izdavač”. Ako je ključ pronađen, bit će prikazana njegova vrijednost. Možete dodatno prilagoditi način prikazivanja prilagođenog polja dodavanjem klase u njega i stil klase CSS-om ili možete izravno unijeti HTML u vrijednost polja.

Uvjetna prilagođena polja:

Ako želite, prilagođena polja možete koristiti kao uvjetna. Ostanite s primjerom i recimo da ima slučajeva da nećete moći znati datum izlaska igre o kojoj pišete. Umjesto da upišete prilagođeno polje, možete automatizirati postupak i reći WordPressu da u polje Datum objavljivanja napiše “TBA” (koji će biti najavljen) ako nema podataka koje korisnik doda:

ID, 'Datum izlaska', istina);
ako ($ release_date) {
?>


Biti objavljen.

OK, zaključićemo to odavde. Ovo je najosnovniji način upotrebe prilagođenih polja. Ali sada kad ste prekrili osnove, zapravo možete učiniti s njima gotovo sve. Možete, na primjer, pokazati svoje raspoloženje ili pjesmu koju slušate. Ili možete prikazati popis postova koji sadrže određeni ključ i / ili vrijednost. Nebo je granica.

Kako popisati postove s određenim prilagođenim poljem

Prilagođena polja sjajan su način za proširivanje funkcionalnosti vaših postova. Umjesto da korisnicima dopustite da se bave kodom, možete im dopustiti da uđu u vrijednost u prilagođeno polje i nešto poduzmu s tim informacijama – postoje beskrajne mogućnosti.

Ponekad, kad već koristite određena prilagođena polja, možda ćete trebati popisati postove s tim poljima.

Na primjer, ako pišete recenzije igara, a već imate različita prilagođena polja u kojima u objavljenom prikazu prikazujete izdavača, žanr, ocjenu itd., možda želite prikazati samo igre tog određenog izdavača, igre iz FPS žanra ili samo one kritike s ocjenom 10.

Ova vrsta informacija mogla bi zaista biti zanimljiva vašem posjetitelju. Možete im dopustiti da pregledavaju vaše recenzije igara s više detalja ili dopustite im da vide najbolje ocjene igara na vašoj web lokaciji. Čak i ako ne želite objaviti novi popis, ova metoda može vam pomoći pri iskopavanju podataka – umjesto da iz njega stvorite članak možete navesti sve postove s određenim svojstvima samo u istraživačke svrhe.

Prema našem mišljenju, najbolji način nabrajanja postova razvrstanih prema prilagođenom polju je po stvaranje novog predloška stranice i prikazivanje popisa na novoj stranici. Ova metoda omogućuje vam organiziranje stranica i jednostavno korištenje nove stranice za prikaz onoga što vam je potrebno. U sljedećim će vam se redovima pokazati kako pronaći sve postove s određenim prilagođenim poljem i / ili njegovom vrijednošću te prikazati na novoj stranici.

1. Stvorite prilagođeni predložak:

Ostanimo s primjerom pregleda igre gdje želimo prikazati sve igre iz Bethesda Softworks (je li netko rekao Fallout?). Za početak, morat ćete stvoriti i pripremiti prilagođeni predložak:

 1. Napravite prilagođeni predložak stranice i imenovajte ga bethesda-games.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd u datoteku:
 3. 
  
  
  
   'izdavač',
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  if (have_posts ()) while (have_posts ()): the_post ();
  jeka '„;
  Naslov();
  jeka '„;
  endwhile;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Spremi promjene

Kôd je spreman da prođe kroz sva prilagođena polja i pronađe samo ključeve “Izdavača” u vrijednosti “Bethesda”. Možete promijeniti ključ i vrijednost za sve što želite. Ako želite prikazati sve postove u prilagođenom polju “Izdavač” koji sadrže bilo koju vrijednost, jednostavno uklonite redak “meta_value” u cijelosti.

Ne zaboravite promijeniti naslov predloška u nešto što ćete prepoznati kasnije.

2. Dodajte stranicu:

Sada je vaš predložak spreman tako da možete nastaviti s izradom popisa:

 1. Dođite do Stranice-> Dodaj novo
 2. Dodajte naslov
 3. Na desnoj strani pronađite “Atributi stranice”
 4. Odaberite predložak s padajućeg popisa “Predložak”
 5. Objavite stranicu

To je to! Sada ako otvorite novu stranicu, možete vidjeti popis svih vaših postova koji sadrže prilagođena polja s vrijednostima koje ste odabrali.

Sada morate dodati neki tekst na svoju novu stranicu, oblikovati popis i pronaći najbolji način da ga pokažete svojim posjetiteljima. Nadamo se da će vam ova metoda pomoći da sortirate svoje postove na sasvim drugoj razini i da ćete uživati ​​u njemu.

Pokažite bočnu traku pomoću prilagođenih polja

U WordPress verziji 2.2 uvedena je bočna traka. Od tada to postaje popularan način prikazivanja dodatnog sadržaja i češće od toga, WordPress teme će imati zadanu u koju možete postavljati sve željene widgete.

Iako vrlo korisno, ne želite da vaša bočna traka bude svuda prisutna. Obično se ove trake prikazuju bilo gdje osim početne stranice. A ne postoji takva opcija za jednostavno uključivanje i isključivanje bočne trake.

Dakle, zašto ne napravite sami. U ovom dijelu članka pokazat ćemo vam kako svoju bočnu traku staviti u prilagođeno polje i nazvati je samo za postove koje želite.

1. Pripremite predložak:

 1. Otvorite page.php ili single.php datoteku
 2. Pronađite sljedeći kôd:
 3. Zamijenite kôd s ovim:
 4. ID, "bočna traka", istina);
  get_sidebar ($ sidebar);
  ?>
  
 5. Spremi promjene
 6. Napravite prilagođeni predložak na kojem će se nalaziti bočna traka
 7. Otvorite datoteku sidebar.php
 8. Kopirajte sve iz sidebar.php i zalijepite ga u svoju prilagođenu datoteku predloška
 9. Spremi promjene.

Sada morate otvoriti post ili stranicu na kojoj možete pronaći “prilagođena polja” u okviru Text / Visual Editor. Da biste dodali bočnu traku tom postu / stranici, napravite sljedeće.

2. Upotreba bočne trake u prilagođenim poljima:

 • Upišite “sidebar” ispod naziva vašeg prilagođenog polja
 • Unesite ime prilagođenog predloška kao vrijednost polja
 • To je to. Ako ste svoja prilagođena polja ostavili prazna, vaš će post biti bez bočne trake, dok će u drugom slučaju vaša bočna traka biti učitana ako ste sve napravili pravilno.

  Promijenite zaglavlje, podnožje ili bočnu traku za pojedinačne postove s prilagođenim poljima

  Obično web stranica WordPress sadrži samo jedno zaglavlje, podnožje i bočnu traku već definiranu temom koju koristite. Svaka od njih ima svoje funkcije i dizajn pohranjene u odvojenim datotekama koje naziva tema, a zatim se prikazuje na web mjestu gdje je to potrebno. Budući da je svaki dio teme pohranjen u drugoj datoteci, možete ih lako izmijeniti bez brige da ćete zabrljati cijelu web lokaciju i možete promijeniti način ponašanja na vašoj web lokaciji samo zaglavlje, podnožje ili bočna traka.

  Ali ponekad jedan element neće biti dovoljan, pa ćete, na primjer, htjeti promijeniti zaglavlje. Ako ga želite promijeniti za cijelu web lokaciju, već ste spremni za otvaranje – otvorite header.php i modificirajte ga onako kako želite. Ali što ako želite dodati oglas u zaglavlje samo za pojedinačne postove? Ili možda izmijenite zaglavlje samo za jedan post u cijeloj svojoj kolekciji bez promjene ostatka?

  Ponovno će vam pomoći korisnička polja.

  1. Pripremite datoteku:

  Prije nego što koristimo prilagođeno polje za promjenu zaglavlja, podnožja ili bočnih traka, trebali biste pripremiti datoteku. Recimo da želite promijeniti zaglavlje za post ili dva i stvorili ste novu datoteku koja se zove header-header2.php gdje ste promijenili dizajn ili umetnuli određeni oglas u post. Prije nego što nastavite sa stvaranjem prilagođenog polja, provjerite je li datoteka ispravno kodirana i radi li na vašoj web lokaciji. Jednom kada je datoteka spremna, možete nastaviti.

  Budite oprezni imenovanje datoteke – ako pokušavate promijeniti zaglavlje, vaša bi nova datoteka zaglavlja trebala izgledati ovako: zaglavlje-newname.php

  2. Zamijenite kôd:

  1. Otvorite datoteku single.php
  2. Traži get_header (); dio koda koji se obično nalazi na samom vrhu single.php stranice
  3. Zamijenite funkciju sljedećim:
  4. globalni $ wp_query;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "header", istina);
   if (! prazno ($ header)) {
   get_header ($ zaglavlje);
   } else {
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Spremi promjene

  Pomoću ovog koda rekli ste WordPressu da u svakom pojedinom postu traži postojanje prilagođenog polja zaglavlja. Ako je pronađeno prilagođeno polje s tim imenom, WordPress će uzeti njegovu vrijednost i upotrijebiti će naziv datoteke kao zaglavlje samo za taj post.

  3. Promijenite zaglavlje putem prilagođenog polja:

  Ako ste u svojoj temi prenijeli header-header2.php, sada je možete nazvati u prilagođenom polju:

  1. Otvorite post za koji želite promijeniti zaglavlje
  2. Pomaknite se prema dolje i pomaknite se do prilagođenih polja
  3. Unesite novo polje i imenovajte ga “zaglavlje”
  4. Unesite vrijednost “header2.php” u vrijednost polja
  5. Ažurirajte ili objavite post

  Ako nema vaše pogreške zaglavlje-header2.php datoteka, novo se zaglavlje mora pojaviti na vrhu posta za koji ste izvršili promjenu. Ipak, svi ostali postovi učitavat će standardnu ​​datoteku zaglavlja definiranu temom.

  Kao što ste možda primijetili, morate upisati naziv datoteke nove datoteke zaglavlja nakon dijela “zaglavlje”. Zbog toga, Važno je pravilno imenovati novu datoteku zaglavlja i dodajte dio “zaglavlje” prije stvarnog imena koji koristite u prilagođenom polju.

  Isto vrijedi i za datoteku bočne trake ili podnožja, naravno promjenom get_sidebar () i get_footer () dio koda.

  Lakše implementirajte napredna prilagođena polja pomoću ACF koda teme

  Prilagođena polja neizbježni su dio praktički svake WordPress teme vani. Ova polja omogućuju svima da uključe dodatne informacije o postu, ali nažalost, ova standardna WP značajka prilično je sirova. Početnicima je potrebno neko vrijeme da se naviknu na upotrebu prilagođenih polja, a programeri moraju trošiti puno dodatnog vremena na kodiranje oko njih.

  To je razlog zašto Napredna prilagođena polja (ACF) dodatak je toliko popularan među WordPress korisnicima u cijelom svijetu. Ovaj besplatni dodatak broji više od milijun aktivnih instalacija u ovom trenutku, a ne vidimo zašto će broj početi padati. ACF vam omogućuje stvaranje moćnih, profesionalnih i intuitivnih prilagođenih polja putem vizualnog uređivača.

  Iako je prilično popularan, ACF i dalje zahtijeva znanje kodiranja i puno vašeg vremena ako planirate implementirati ta polja u temu. Da, stvaranje polja polja je jednostavno, ali prikazivanje tih polja nije takav komad kolača. I tu dolazi ACF tematski kôd da bi spasio programere.

  ACF kôd teme

  CIJENA: Besplatno

  ACF kôd teme za WordPress

  Ovaj sjajni dodatak proizvod je dva programera koji su odlučili da je vrijeme da prestanu gubiti vrijeme na više i više puta ispisivanje istog koda. Kada razvijate temu ili mijenjate postojeću, Napredna prilagođena polja zahtijeva od programera da implementira pravi kôd na pravo mjesto unutar teme. Budući da ne postoji lakši način, programer je morao upamtiti isječak i sve značajke API-ja kako bi obavio posao.

  Aaron Rutley, jedan od stvaralaca, objasnio je svoje blog:

  “Kada implementiram polje u WordPress temu, vjerojatno ću zaboraviti ime polja, je li to bilo” profile_image “ili” profile_photo “? Također ću vjerojatno zaboraviti kako sam postavio to polje da se vrati, je li to bio ID, URL ili niz? Nalazio sam kako stalno uređujem terensku skupinu kako bih to otkrio. “

  Ovo je mjesto gdje ACF tematski kod može pomoći programeru. Nakon što instalirate ovaj besplatni dodatak koji je sada preuzet više od 4.000 puta, možete uštedjeti vrijeme kad se bavite kodom. Kad god objavite, uredite ili ažurirate grupu polja u naprednim prilagođenim poljima, ovaj nevjerojatan dodatak automatski će generirati potrebu za kodom za implementaciju polja u bilo koju temu.

  Taj ćete kôd iznijeti na dnu stranice. Pored svakog isječka pronaći ćete ikonu međuspremnika koja će vam olakšati kopiranje koda. Sada ne morate ništa pamtiti i možete se opustiti kad radite s prilagođenim poljima.

  Iako je dodatak već neophodan za sve programere, Aaron kaže da već planiraju proširiti ACF tematski kod:

  „U budućnosti planiramo dodati podršku popularnijim poljima trećih strana. Također planiramo dati programerima veću kontrolu nad generiranim kodom. “

  Iako je dodatak besplatan ako je uparen s besplatnom verzijom ACF-a, trebat će vam a PRO verzija ako koristite proširenu verziju Naprednih prilagođenih polja. ACF Tematski kod Pro generira kod za sve ostale vrste polja ACF Pro kao što su polje Klon, Galerija, Ponavljač i Fleksibilan sadržaj.

  Prikažite svoje raspoloženje ili pjesmu s prilagođenim poljima

  Bloganje bi trebalo biti zabavno. Čak i ako pišete članke o ozbiljnim temama, vaš blog može i dalje imati tu stvar ili dvije što prosječnom čitatelju čini malo zabavnijom. To može biti bilo što – mala napomena autora, smiješna slika ili možete dodati raspoloženje u kojem ste bili dok ste pisali članak. Možda biste čak željeli dodati naslov pjesme koji ste slušali.

  U ovom dijelu, upravo ćemo vam pokazati kako lako implementirati značajku za prikazivanje raspoloženja / pjesme u svojim postovima. Nećete morati instalirati nikakve dodatne dodatke, a značajka vam neće oduzeti mnogo prostora. To je jednostavan redak teksta koji se može automatski dodati na vrhu ili na dnu vašeg posta.

  1. Dodajmo “značajku raspoloženja”:

  1. Otvorite datoteku single.php
  2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd na mjesto gdje želite prikazati svoje raspoloženje:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("raspoloženje");
   if (isset ($ customField [0])) {
   jeka ""." Raspoloženje: ". $ CustomField [0]."„;
   }
  4. Spremi promjene

  Prilagođeno polje raspoloženja

  Sada kada ste pripremili WordPress za svoja raspoloženja, spremni ste ih prikazati u bilo kojem postu koji želite. WordPress po zadanom neće pokazati vaše raspoloženje i neće biti zadanog raspoloženja koje će se učitavati sve dok ga ne odlučite pokazati. Ako želite dodati pjesmu umjesto toga, jednostavno promijenite “raspoloženje” u “pjesma” u prvom retku koda, a također možete promijeniti naziv klase u trećem retku.

  2. Dodajte svoje raspoloženje / pjesmu postu:

  Da biste unijeli raspoloženje ili pjesmu, morat ćete je napisati u prilagođeno polje:

  1. Otvorite post za koji želite napisati raspoloženje
  2. Pomaknite se prema dolje dok ne vidite “Prilagođena polja”.
  3. Ako nemate prilagođena polja prikazana ispod sadržaja posta, kliknite “Opcije zaslona” na vrhu zaslona uređivača i potvrdite potvrdni okvir pored “Prilagođena polja”.

  4. Napišite “raspoloženje” u polje imena ili “pjesma” ako ste se odlučili s njim
  5. U polje “Vrijednost” napišite sve što želite – to će biti raspoloženje / pjesma prikazana u vašem postu
  6. Kliknite gumb “Dodaj prilagođeno polje”
  7. Objavite svoj post

  3. Stil:

  Kao što možete vidjeti iz samo tri retka koda, ovo je najjednostavniji oblik dodavanja novog prilagođenog polja. Ako želite raspoložiti stil sa nekim CSS-om, možete vidjeti da je kôd vašem tekstu već dodao klasu “my_mood”. Da biste modificirali styling, napravite sljedeće:

  1. Otvorite datoteku style.css
  2. Kopirajte i zalijepite kôd:
  3. .moje raspoloženje {
   boja: plava;
   }
  4. Dodajte sve CSS stilove koji vam se sviđaju
  5. Spremi promjene.

  Nadamo se da će ovo biti dovoljno da započnete s prilagođavanjem “raspoloženja / značajke pjesme” za svoj blog i nadamo se da “plavi” neće biti česta vrijednost s kojom se bavite. Ako ne želite objaviti svoje raspoloženje, jednostavno ne upišite ništa u prilagođeno polje „raspoloženja“.

  Sumirati

  Ako je netko drugi kreirao prilagođeno polje za vas (poput programera teme ili dodataka), pomoću njega za poboljšanje bloga je vrlo jednostavno. Ali nadamo se da vam je ovaj članak pomogao u prilagođavanju polja.

  Jednostavnim izmjenama koda koji smo vam pokazali, možete kreirati i upravljati vlastitim prilagođenim poljima koja će vam pomoći da generirate jedinstveni blog. Moći ćete izvući potrebne podatke i pojednostavit ćete postupak pisanja i generiranja sadržaja. Što mislite o prilagođenim poljima u WordPressu?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map