Kako koristiti odjeljak Alati na nadzornoj ploči WordPressa

wordpress-tools.png


Osim postavki za WordPress koje sadrže praktički sve mogućnosti web mjesta, na pojasu alata WordPress možete pronaći još nekoliko značajki. Kako su ti WordPress alati malo drugačiji od ostalih postavki, oni imaju posebno mjesto u admin izborniku.

Odjeljak WordPress alata sadrži skripte koje su potrebne samo u izvanrednim prilikama. Zbog toga te skripte nisu unaprijed instalirane s WordPressom, već su navedene samo na popisu kako biste ih lakše pronašli kad je to potrebno.

Dostupni alati

Za početak korištenja Pritisnite ovo i Kategorije i pretvarač oznaka, pomaknite se na Alati -> Dostupni alati.

Odjeljak sadrži samo dvije skripte koje ćete morati instalirati ako ih želite koristiti.

Pritisnite ovo

Ovaj jednostavan widget omogućuje vam da zgrabite dijelove weba i stvorite novi sadržaj sa samo jednim klikom. Odabirom teksta, slika i videozapisa s drugih web stranica, Pritisnite This će izbor umetnuti u WordPress editor. Sadržaj koji ste odabrali može se lako uređivati ​​i objavljivati ​​na vašoj web lokaciji.

Ugradnja Press To je vrlo jednostavno. Samo povucite i ispustite oznaku na traci s oznakama (obično se nalazi na vrhu preglednika). Ako to ne možete, upotrijebite drugu metodu:

 1. Kliknite gumb pored knjižne oznake s oznakom “Pritisnite ovo”
 2. Kopirajte kod
 3. Stvorite novu oznaku u svom pregledniku
 4. Zalijepite kôd u URL polje

Ako želite koristiti Press This na mobilnom uređaju, upotrijebite gumb na dnu odjeljka s oznakom “Open Press This”. Nakon što se učita, dodajte stranicu svojim mobilnim oznakama.

Sada, kad god želite kopirati sadržaj u uređivač programa WordPress, pritisnite gumb na kartici oznake. Pritisnite Ovo će otvoriti uređivač na novoj stranici na kojoj možete koristiti standardni WordPress uređivač za pisanje i stiliziranje teksta, dodavanje medijskih datoteka i upravljanje postom kao i bilo koji drugi. Jednostavno je spremiti post kao skicu ili odmah objaviti iz novog prozora.

Converter kategorije i oznake

Ovaj alat će vas povezati sa skriptu koja može izvršiti pretvorbu za vas. Ako ste skriptu već instalirali, na ovom mjestu je morate pokrenuti. Inače, WordPress će vam omogućiti instalaciju pretvarača.

Uvoz

Ako ste koristili drugu platformu za bloganje, a želite se prebaciti na WordPress, trebat će vam alat Uvoz. Omogućuje vam postavljanje sadržaja s drugih blogova i drugih WordPress web mjesta u novi. Na popisu Uvoz po zadanom ćete pronaći sljedeće alate:

 • Blogger – uvozite postove, komentare i korisnike s bloga Blogger
 • Blogroll – uvozite poveznice u OPML formatu
 • Converter Categories i Tags – pretvaranje postojećih oznaka u kategorije i obrnuto
 • LiveJournal – uvozi postove iz LiveJournal-a
 • Movable Type i TypePad – uvezite postove i komentare s bloga Movable Type ili TypePad
 • RSS – uvezite postove iz RSS feeda
 • Tumblr – Uvoz postova i medija iz Tumblra
 • WordPress – uvozite postove, stranice, komentare, prilagođena polja, kategorije i oznake iz izvozne datoteke WordPressa

Uvoz alata WordPress

Dostupne su i druge mogućnosti uvoza putem različitih WordPress dodataka. Ako ne možete pronaći onaj koji vam je potreban, pokušajte pretražiti službene dodatke za WordPress skladište za pravi uvoznik alat.

Izvoz

Alat za izvoz preuzet će sadržaj s trenutnog WordPress web mjesta i premjestiti ga u datoteku tako da ga možete koristiti negdje drugdje. Moguće je izvesti:

 • Sav sadržaj
 • Postovi
 • stranice
 • media

Ako odaberete Sav sadržaj, izvozna datoteka sadrži sve vaše postove, stranice, komentare, prilagođena polja, pojmove, navigacijske menije i prilagođene postove. Odabirom opcije Postovi ili Stranice možete eksportirati samo određene na temelju autora, datuma i statusa. Opcija medija omogućuje vam filtriranje datoteka na temelju vremena prijenosa.

Izvoz alata WordPress

Nakon odabira opcije, kliknite na gumb “Preuzmi datoteku za izvoz”. Nakon što WordPress generira XML datoteku sa sadržajem, trebali biste je spremiti na sigurno mjesto na računalu. Ovo je datoteka koja će vam trebati nakon što odlučite uvoziti sadržaj na drugi WordPress ili bilo koju drugu vrstu bloga.

Dobro je znati da su vam na raspolaganju WordPress Alati

Nakon što ste vidjeli od čega se sastoje WordPress alati, očito je da ih nećete koristiti svakodnevno. Bilo da trebate postaviti Press This ili koristiti Alate za izvoz i uvoz, velike su šanse da ćete im trebati pristupiti samo jednom.

Ali lijepo je znati da programeri razmišljao o svemu i da ne morate posegnuti izvan WordPressa da biste pronašli skripte koje će vam pomoći. Čak i ako vam trenutno nije potreban nijedan alat, u budućnosti bi vam mogao biti koristan. Samo ih sačuvajte u stražnjem dijelu glave ili još bolje, označite ovaj post kako biste ga mogli ponovo pročitati kad je potrebno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map