Kako izmijeniti istaknute slike u WordPressu

WordPress sadržanu sliku


Slike su vitalne komponente svake web stranice. Prije nego što počnete ispitivati ​​važnost slika, samo pokušajte zamisliti svoj omiljeni blog ili web stranicu bez njih. Bi li vas toliko zanimalo kada biste čitali o tehnologiji, automobilima, hrani ili modi i šminki ako web stranica ne sadrži slike?

Kad su se prve web stranice pokrenule na mreži, slike nisu mogle igrati značajnu ulogu u njihovom postojanju. Internetske veze bile su prespori i nitko nije mogao učitati desetke slika po stranici. Srećom, stvari su se promijenile i sada ne možemo živjeti bez mrežnih medija. Isti princip može se primijeniti na osobni blog ili vašu web stranicu. U modernom svijetu jednostavno ne možete imati web stranicu bloga bez slika. One su mnogo važnije nego što možda mislite.

 1. Što je istaknuta slika u WordPressu
 2. Vodič za istaknutu veličinu slike – Kako to promijeniti u WordPressu
 3. Automatski postavljena istaknuta slika u WordPressu
 4. Automatsko povezivanje istaknutih sličica posta s njihovim originalnim postovima
 5. Kako dodati pretpregled sličica na popisu Post / Page edit
 6. Neka vaši autori odabiru istaknute slike prije objavljivanja postova
 7. Promijenite Istaknuti tekst slike na stranicama administratora

1. Što je istaknuta slika u programu WordPress

Iako je istaknuta slika samo još jedna medijska datoteka koju možete dodati u WordPress, ona zaslužuje poseban tretman. Ova vrsta slike može vam pomoći privući pažnju svojih posjetitelja. Koristi se za privlačenje pojedinaca u čitanje vaših priča, poboljšanje vizualne kvalitete bloga, a ima čak i zapaženu ulogu u razmjeni društvenih medija. Dakle, nemojte zanemariti važnost istaknute slike.

Istaknute slike kontroliraju WordPress teme.

Ne tako davno, mnoge WordPress teme nisu imale podršku za njih. Upravo su najzapaženiji programeri bili dovoljno ljubazni da uvode istaknute slike u svoje teme, dok su svi ostali morali sami kodirati značajku. Srećom, vremena su se promijenila i sada većina je tema u potpunosti spremna za predstavljene slike.

Gdje se na vašoj web lokaciji pojavljuju istaknute slike?

Obično će predstavljena slika u programu WordPress naći svoje mjesto pod reflektorima vaše početne stranice. Koriste se kao sličice koje predstavljaju cijeli post. Češće nego ne, ista sličica posta (što je ujedno i drugi naziv za predstavljenu sliku) povezuje izravno na taj post. Odabirom istaknute slike za post možete postaviti čitav ton svoje priče. Iako dobra fotografija posjetitelja može primamiti da pročita cijeli post, loša slika može lako odvratiti prosječnog čitatelja.

WordPress je predstavio slike na naslovnoj stranici

Također, iste istaknute slike obično se prikazuju na vrhu pojedinačnih postova, stranica i prilagođenih vrsta postova u WordPressu. Ovisno o temi koju koristite, istaknuta slika može se pojaviti iznad ili ispod Naslov. Može se pojaviti u različitim dimenzijama; sve ovisi o programeru teme koji je radio na detaljima.

Opet, ovisno o temi, istaknute slike mogu se koristiti drugdje. Na primjer, ako dodate widget za prikaz najnovijih postova, sličice posta mogu se koristiti za dodavanje dodatnog stila widgetu i za privlačenje više pažnje od posjetitelja.

Neke će teme prikazati slike čak i na web stranicama administratora WordPressa, odmah pored dodijeljenih postova.

Kako dodati istaknutu sliku

Kada smo vas uveli kroz dodavanje vašeg prvog posta u WordPressu, spomenuli smo i karticu istaknutih slika koja se nalazi s desne strane zaslona. Za svaki slučaj ako ne možete pronaći karticu, trebali biste provjeriti mogućnosti zaslona:

 1. Dodajte novi post ili uredite postojeći
 2. Pomičite se skroz prema gore
 3. Kliknite karticu “Opcije zaslona” u gornjem desnom kutu
 4. Provjerite je li potvrđen okvir “Istaknuta slika”

WordPress Screen Options (Urednik zaslona)

Na svježem WordPress web mjestu, istaknuta slika nalazi se na dnu bočne trake s desne strane. Provjerite imate li ga i pripremite se dodavanje sličice prvog posta:

 1. Kliknite vezu “Postavi istaknutu sliku” koja se nalazi u okviru “Istaknuta slika”
 2. Novi prozor otvorit će se Media Library
 3. Odaberite bilo koju sliku koju imate ili prenesite novu s računala
 4. Jednom kada odaberete sliku, kliknite gumb “Postavi istaknutu sliku”

WordPress sadržanu sliku

To je to! Sada možete vidjeti pregled slike pravo u okviru Istaknuta slika. Ako želite vidjeti kako to izgleda u postu, brzo se možete pomaknuti prema gore i kliknuti na gumb “Pregled”.

Izvucite i ispustite istaknutu sliku

CIJENA: Besplatno

Izvucite i ispustite istaknutu sliku u WordPressu

Ako želite povući i ispustiti slike u svoju WordPress Media Library, trebali biste razmislite o dodavanju ovog besplatnog dodatka na popis aktivnih na vašoj web lokaciji. Samo instaliranjem dodatka za privlačenje i povlačenje istaknutih slika redovita veza za dodavanje posta sa sličicama promijenit će se. Umjesto da kliknete na vezu i zatim prenesete novu sliku, sliku ćete moći povući i ispustiti izravno na mjesto.

Kako ukloniti ili zamijeniti sličicu posta

Ponekad ćete htjeti ukloniti ili zamijeniti sličicu posta. Bez obzira jeste li pronašli ili stvorili bolju fotografiju ili ste nastali problem s prvom, Trebat će vam samo nekoliko klikova za promjenu:

 1. Kliknite vezu “Ukloni istaknutu sliku” koja se nalazi u okviru “Istaknuta slika” ispod sličice
 2. Ako želite postaviti novu sliku, ponovite korake za dodavanje nove istaknute slike

Što ako vaša tema nema mogućnost?

Iako je većina današnjih tema spremna za predstavljene slike, još uvijek postoje neke koje ne koriste značajku. Da biste ručno dodali element, trebate imati osnovno razumijevanje razvoja WordPress-a. Srećom, možete to zaobići i zaboraviti kod. Pokazat ćemo vam nekoliko WordPress dodataka koji će brzo uvesti umanjene sličice na vašu temu. Pomoću tih ekstenzija možete čak i omogućiti WordPressu da automatski obrađuje istaknute slike.

Dinamična istaknuta slika

CIJENA: Besplatno

Dinamična istaknuta slika

Činjenica da ovaj besplatni dodatak broji više od 70 000 aktivnih korisnika govori vam da još uvijek postoji dosta tema kojima je potrebna dodatna briga o umanjenim sličicama. Dinamična istaknuta slika omogućuje vam dodati više slika, tako da ne morate ovisiti samo o onom koji je obično dostupan. Bez dodirivanja koda, dodatak će pripremiti odabrane slike i omogućiti drugim tematskim funkcijama da im pristupe po potrebi. Možete se samo opustiti; ne treba ništa učiniti u vezi s tim.

Dodatak je izvrstan izbor kada radite s drugim dodacima koji trebaju istaknute slike i klizače koji će ih prikazati vašim korisnicima. Postoji čak i premium verzija koja dodaje nekoliko različitih funkcija.

Brze istaknute slike

CIJENA: Besplatno

Brze istaknute slike

Od trenutka kada instalirate ovaj dodatak, sve može raditi na autopilotu. Brzo istaknute slike će vam dopustiti postavi zadanu istaknutu sliku. Dakle, kad god zaboravite postaviti, dodatak će koristiti zadanu sličicu. Istovremeno može zamijeniti ili ukloniti slike iz bilo kojeg broja odabranih postova.

Uz to, ovaj besplatni dodatak dodaje sliku u stupcu za sortiranje slika na popisima postova, stranica i prilagođenih vrsta posta. Postoje i različiti filtri i pravila pomoću kojih možete prilagoditi način na koji vaše web mjesto postupa sa umanjenim sličicama.

U modernom internetskom svijetu sve se sastoji od medijskih datoteka. Iako su videozapisi počeli preuzimati Internet, slike su i dalje vitalna komponenta bez koje ne možete živjeti. Bez obzira na mjesto koje otvorite, na njemu bi trebalo biti barem nekoliko slika. Medijske datoteke obogaćuju postove i početne stranice, i podsjetit ćete se na važnost medijskih datoteka svaki put kada naiđete na web lokaciju bez one. Možete i sami besplatno potražiti besplatne slike. Jednom kada ih dodate na svoj blog, učinit će da cijeli blog izgleda živopisnije i privlačniji prosječnom posjetitelju.

Vodič za istaknutu veličinu slike

Obično se istaknute slike kontroliraju prema temi. Bez obzira hoćete li ga imati, koliko ćete opcija dobiti i gdje će se pojaviti, u potpunosti ovisi o vašem programeru teme. Nažalost, nisu svi programeri pažljivim slikama posvetili dovoljno pozornosti. U nekim ćete slučajevima morati prilagoditi veličinu istaknute slike. U drugim će vam trebati dodatna dimenzija za smještaj dodatka, novog widgeta ili nekog drugog područja vaše web lokacije koju želite prilagoditi..

Iako je registriranje novih veličina slika komad torte za WordPress programere, to može biti noćna mora za nekoder. Dakle, u ovom dijelu, nećemo vam pokazati isječke koda. Umjesto toga, pokazat ćemo vam kako funkcioniraju osnovne postavke i kako proširiti funkcionalnost istaknutih slika putem besplatnog WordPress dodatka.

Osnovne postavke slike

Za početak biste trebali znati da WordPress omogućava promjenu nekoliko osnovnih medijskih postavki koje će utjecati na sve nove slike koje učitate na web mjesto. Prema zadanom svaka WordPress instalacija radi sa samo četiri veličine slike:

 • Izvorna veličina
 • thumbnail
 • Srednji
 • veliki

Osnovne postavke slike

Jednom kada prenesete novu sliku, WordPress će pohraniti izvornu datoteku bez izmjena. Nakon prijenosa podataka sustav će preuzeti originalnu datoteku i izvršiti sve dodatne dimenzije koje ste postavili u postavkama medija. Također može dodati nekoliko dodatnih veličina koje su registrirane prema temi koju koristite a koja možda nije vidljiva u postavkama medija.

Da biste pristupili postavkama medija, idite na Postavke -> Mediji

Slika sličice je pomalo jedinstvena. Riječ je u kvadratu i bez obzira na dimenziju koju ste postavili, WordPress će se usredotočiti na dio slike i obrezati ga kako bi dobio potrebne dimenzije. Neke teme mogu koristiti ovaj unaprijed postavljeni prikaz.

Kada je riječ o srednjim i velikim veličinama, WordPress djeluje malo drugačije. Možete odrediti maksimalnu širinu i visinu i sustav će smanjiti sliku prema tim postavkama kako se ne bi obrezao. To su obično slike koje ćete koristiti unutar objava i stranica.

Zašto WordPress generira dodatne veličine?

Ako WordPress nije generirao dodatne veličine slike, morali biste ih izraditi ručno. Alternativa bi mogla biti ista veličina slike na cijeloj vašoj web lokaciji ili bi dizajneri morali puno više raditi kako bi postavili dimenzije svake slike. Ova bi opcija također znatno otežala prilagodbu.

Zamislite koliko bi vam vremena trebalo da otvorite svaku datoteku u uređivaču fotografija, postavite prilagođenu dimenziju i zatim je prebacite u WordPress?

Znate li da WordPress teme mogu koristiti istu sliku u nekoliko različitih dimenzija, ovisno o lokaciji? To bi značilo generiranje nekoliko slikovnih datoteka svaki put kad namjeravate učitati novu sliku! Nitko ne bi imao vremena za to.

Promijenite istaknutu veličinu slike

Očito, ne koriste sve WordPress teme istu istaknutu veličinu slike. Dakle, prilikom prebacivanja između tema ili jednostavno kad želite izmijeniti jednu prema svojim potrebama i ukusima, možda biste željeli prilagoditi veličinu istaknute slike.

Promijenite veličinu istaknute slike u WordPressu

Možda će manja veličina izgledati bolje kao naglasni naslov? Možda želite da se vaša istaknuta slika širi? Srećom, bez obzira na razlog za promjenu veličine slike, nećete morati ništa samostalno kodirati. Predstavljamo vam fantastičan besplatni dodatak koji će vam pomoći.

Provjerite postavke teme

Prije instaliranja dodatnih dodataka, trebali biste temeljito provjeriti postavke tema. U posljednjih nekoliko godina, programeri tema dopuštali su modifikacije mnogih tematskih značajki. Dakle, ovisno o temi koju imate, postoji mogućnost da u postavkama teme pronađete opciju istaknute slike.

Ići Izgled -> Teme -> Prilagodi i potražite mogućnosti. Također će neke teme imati dodatne postavke koje se obično mogu pronaći u Izgled izbornik. Ako ga možete pronaći, imate sreće jer veličinu istaknute slike možete promijeniti u samo nekoliko klikova. Ako ne, ne brinite; Sljedeći će dodatak i dalje biti dovoljno jednostavan da izvrši potrebne promjene.

Jednostavne veličine slike

CIJENA: Besplatno

Jednostavne veličine slike

Kada instalirate jednostavne veličine slika, osnovne medijske postavke o kojima smo upravo govorili odmah će se proširiti. Dodatak će prepoznati sve druge veličine slike iz trenutno aktivne teme, a također će vam omogućiti da sami napravite prilagođene veličine.

Nakon što ste aktivirali dodatak, idite na Postavke -> Mediji. Među svim dodatnim veličinama slika, trebali biste pronaći onaj koji je posvećen istaknutoj slici. Ako koristite standardnu ​​temu Dvadeset osamnaest, trebali biste pronaći opciju “veličina slike sa dvadeset osamdesetih”. Ovdje možete lako postaviti prilagođenu širinu i visinu za predstavljene slike.

Ovisno o temi koju koristite, može postojati više od jedne veličine slike. Na primjer, tema može prikazati istaknutu sliku na naslovnici, pojedinačne postove i neke widgete. U tom bi slučaju bile potrebne tri veličine da bi se najbolje iskoristile značajke. Ovisno o tome kako želite personalizirati predstavljenu sliku, promijenite postavke u skladu s tim. Ne zaboravite pritisnuti gumb za ažuriranje, spremite promjene i otvorite web lokaciju da biste vidjeli što se dogodilo sa slikama.

Što je sa starijim slikama?

Obično prilikom promjene dimenzija slike, WordPress unosi izmjene samo u nove koje namjeravate prenijeti. Ali što je sa onim starim koje već koristite?

Regeneracija sličica

Srećom, programer Simple Images Size bio je dovoljno ljubazan da uvede značajku koja će riješiti ovaj problem. Na istoj stranici Postavke medija samo se pomaknite prema dolje kroz popis dimenzija slike. Pronaći ćete Značajka regeneracije sličica što vam omogućuje odabir sličica koje želite obnoviti. Budući da govorimo samo o istaknutim slikama, odaberite iste sličice koje ste ranije uređivali.

Ako želite još veću kontrolu nad sličicama, pomaknite se malo više i odaberite vrstu posta na kojoj želite obnoviti.

Nakon što ste spremni, kliknite ako želite obnoviti sličice i ne zaboravite spremiti promjene.

Nedostaci promjena veličine slike

Iako je postavljanje novih dimenzija slike prilično jednostavno uz jednostavne veličine slika, budite oprezni prilikom izmjene slika.

Ako radite na manjem web mjestu koje još uvijek nema toliko fotografija, opustite se i regenerirajte sličice. Ali imajte na umu da postoje web stranice sa stotinama tisuća slika.

Generiranje nove dimenzije za svaku sliku može potrajati puno prostora na vašem poslužitelju. Stoga prije nego što potvrdite promjenu, budite sigurni da znate što radite.

Također, WordPress ne vodi brigu o vašim starim sličicama. Dakle, čak i ako ih više ne upotrebljavate, sve će te slike i dalje sjesti u mapu i zauzeti dragocjeni prostor na tvrdom disku. Neki dodaci za čišćenje slika mogu vam pomoći ako imate manju web lokaciju. No za veće web stranice s tonom fotografija trebat će vam profesionalniji (i nažalost složeniji i skuplji) pristup.

3. Automatski postavljena istaknuta slika u WordPressu

Korištenje istaknutih slika u WordPressu jednostavno je i relativno jednostavno postaviti, čak i ako vaša tema ne podržava tu značajku ispočetka. Već smo vam pokazali kako postaviti i prikazati osnovnu istaknutu sliku, a naučit ćete kako provjeriti postoji li istaknuta slika i pokazati obavijest autoru koji je zaboravio postaviti.

Ako vam se ta opcija ne sviđa, možete brzo implementirati malo drugačiju značajku – možete programirati svoj WordPress da automatski postavi istaknutu sliku za vas.

Za razliku od gore spomenute metode gdje će vas WP obavijestiti o nedostajućoj predstavljenoj slici gdje je još uvijek potrebno odabrati sam, ovaj će pristup automatski postaviti sliku kao predstavljenu. Da biste ovo učinili, morat ćete u postu dodati barem jednu sliku.

Nakon što objavite post bez istaknute slike, funkcija će snimiti prvu sliku iz tog članka i postaviti je kao predstavljenu sliku.

Ono što je sjajno u tome je to što jednom kada funkcija postavi istaknutu sliku za vas, ona će i dalje biti aktivna čak i ako odlučite izbrisati sliku iz posta (jedna funkcija koja se koristi za postavljanje istaknute slike na prvom mjestu).

Ako nemate nijednu sliku priloženu u postu i pritisnete gumb za objavljivanje, neće biti nikakvih obavijesti i, naravno, neće biti slika za funkciju koju birate. Dakle, ovo je sjajna opcija za nekoga tko koristi slike u većini svojih postova. Ali ako ste skloni zaboravljati slike češće ili ne i slike ne dodajete redovito, predlažemo vam da provjerite raniji način sprečavanja objavljivanja postova bez slike.

Sada kada znate što možete dobiti s ovim, pokazajmo vam kôd. Da biste instalirali funkciju, morat ćete otvoriti datoteku function.php i kopirati / zalijepiti sljedeći isječak:

funkcija autoset_featured () {
globalni $ post;
$ vec_has_thumb = has_post_thumbnail ($ post-> ID);
ako (! $ već_has_thumb) {
$ attach_image = get_children ("post_parent = $ post-> ID & post_type = privitak & post_mime_type = slika & numberposts = 1");
ako je ($ attach_image) {
foreach ($ attach_image as $ attachment_id => $ attachment) {
set_post_thumbnail ($ post-> ID, $ attachment_id);
}
}
}
}

dodavanje ('the_post', 'autoset_featured');
dodavanje ('save_post', 'autoset_featured');
dodavanje ('draft_to_publish', 'autoset_featured');
dodavanje ('new_to_publish', 'autoset_featured');
dodavanje ('pending_to_publish', 'autoset_featured');
dodavanje ('future_to_publish', 'autoset_featured');

Ne zaboravite spremiti promjene nakon lijepljenja koda. Sada možete pokušati dodati novi post s bilo kojom slikom unutar njega i objaviti ga. Vidite li kako se istaknuta slika pojavila na web mjestu? magija.

Moderne WordPress teme su umjetnička djela dizajnirana s najnovijom tehnologijom na umu. To znači da su se programeri pobrinuli za svaku pojedinu stvar koju će vam i vašim budućim posjetiteljima web stranica trebati od teme. To uključuje prekrasan dizajn i brojne mogućnosti dodane i za stražnju stranu.

Nakon što je WordPress predstavio istaknute umanjene slike, programeri tema morali su pronaći način da te slike povežu sa njihovim originalnim postovima. Ta jednostavna istaknuta slika postala je izmjenjivač igara za WordPress koja je popularnu platformu za bloganje pretvorila u još popularniji CMS. Nekada se te fotografije ne moraju nigdje povezati, ali ako nas pitate, svaka istaknuta sličica mora voditi originalnom postu.

Iako mnogi programeri smatraju da ova tema mora biti značajna, mnoge WordPress teme (većina njih će biti besplatni) neće je imati zadano instalirane. A ako imate problema s porukama da sličice slika nisu moguće kliknuti, poput nas, to bi vam moglo ići na živce. Ali ne brinite, brzo se rješenje može naći nekoliko redaka ispod.

U ovom dijelu udžbenika, pokazat ćemo vam kako da automatski povežete istaknutu sliku s postom trajna veza i na taj način dopusti da se svi koji kliknu na sliku preusmjere na izvorni post.

Povežite istaknutu sliku s postom:

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. funkcija wcs_auto_link_post_thumbnails ($ html, $ post_id, $ post_image_id) {
  $ html = ''. $ html. '„;
  vratiti $ html;
  }
  add_filter ('post_thumbnail_html', 'wcs_auto_link_post_thumbnails', 10, 3);
 4. Spremi promjene

To je sve narode. Nakon što spremite promjene, nećete se morati brinuti zbog prikazanih sličica posta koje se ne povezuju s izvornim postom. Sada će istaknuta sličica i tekst “pročitati više” vaše posjetitelje uputiti u vaš post.

5. Kako dodati pretpregled sličica na popisu Post / Page edit

Ako imate svakodnevnu WordPress temu sa standardnim značajkama, vjerojatno ste se navikli na neki izgled administratorske ploče WordPress-a. Kad govorimo o mogućnostima uređivanja postova i stranica, vjerojatno imate standardni prikaz u kojem se naslov, autor, kategorije, oznake i datumi prikazuju u različitim stupcima.

Kao što vidite, nema podataka o istaknutim slikama. Dakle, ako želite vidjeti da li je u postavi već postavljena istaknuta slika i eventualno možete vidjeti kako slika izgleda, morate urediti svaki post zasebno.

Kako dodati pretpregled sličica na popisu Post / Page edit

Zamislite da prođete kroz desetine postova samo da biste brzo pregledali istaknutu sliku tako da ih ne duplicirate niti ostavljate post bez njega. To je samo gubljenje vremena i zato ćemo vam pokazati brzo rješenje ovoga.

U ovom dijelu udžbenika, pokazat ćemo vam jednostavan kôd koji možete dodati svojoj temi, a koji će zatim dodati sličicu izravno u stupac posta / stranica. Kako bi ovaj “trik” uspio, budite sigurni da vaša tema radi sličice za podršku posta.

Dosta s razgovorom; umetnimo kôd u temu i pokažemo sličicu u uređivaču svojih postova:

 1. Otvorite datoteku function.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. add_filter ('management_posts_column', 'posts_column', 5);
  dodavanje ('management_posts_custom_column', 'posts_custom_column', 5, 2);
  
  add_filter ('management_post-type_posts_column', 'posts_column', 5);
  dodavanje ('management_post-type_posts_custom_column', 'posts_custom_column', 5, 2);
  funkcija posts_column ($ default) {
  $ defaults ['riv_post_thumbs'] = __ ('Palac');
  vratiti $ zadane vrijednosti;
  }
  funkcija posts_custom_column ($ column_name, $ id) {
  if ($ column_name === 'riv_post_thumbs') {
  ako (has_post_thumbnail ()) {
  echo the_post_thumbnail ('medij');
  } else {
  _e ('Nema sličica za post');
  }
  
  jeka "";}}
 4. Spremi promjene
 5. Ići Objave-> Sve poruke i vidjeti promjenu

U gornjem kôdu postavili smo veličinu sličice na 100 × 100 piksela. Budući da se ovo koristi samo kao predstavljeni pregled slika, zaista nema potrebe za većom slikom. Naravno, možete promijeniti veličinu sličice u bilo koju veličinu koju želite. U sljedećim redovima možete vidjeti nekoliko primjera uređivanja posljednjeg retka koda:

Prikaži potpunu predstavljenu sliku umjesto minijature:

echo the_post_thumbnail ('istaknuta sličica');

Dvostruka veličina sličice:

echo the_post_thumbnail (niz (200.200));

Naš naslov kaže da možete prikazati sličice u ekranima za uređivanje stranica i stranica. Isprobali ste kôd, ali ne vidite palce na stranicama? Ne brinite, trebat će vam ova dva retka koda i trebali biste ih dodati na početku isječka prikazanog gore:

add_filter ('management_pages_column', 'posts_column', 5);
dodavanje ('management_pages_custom_column', 'posts_custom_column', 5, 2);

Nakon što dodate ovaj dio koda, vaše će minijature biti vidljive i na uređivaču stranica.

6. Neka autori odabiru istaknute slike prije objavljivanja postova

Kada je WordPress stigao do verzije 2,9, ljudi su dobili priliku dodati istaknute slike u svoje postove. Od tada, ako su teme to dopustile, mogli ste prenijeti ili odabrati sliku za svoj post koja bi je lijepo predstavila, a vi još uvijek niste bili dužni prikazivati ​​tu sliku u postu.

Korisnici WordPressa brzo su se navikli na novu značajku, a sada je teško pronaći temu bez istaknutih slika.

Ali ako objavljujete puno i imate više autora, ponekad možete zaboraviti dodati predstavljenu sliku što može rezultirati neurednom web stranicom. Vaš će post bez slike izgledati prazan i nezavršen na početnoj stranici, definitivno bi na njemu bilo rupa u vašem nedavnom widgetu o postovima, a ako koristite sličice za prikaz slika na početku svojih članaka, vaši će postovi izgledati vrlo jednostavno bez slika.

To je samo nekoliko jednostavnih problema koji bi mogli imati ako zaboravite uključiti istaknutu sliku. Pre nego što se ovi problemi uopće pojave, pogledajmo kako da zauvijek nestanu.

U ovom ćemo dijelu vodiča pokazati dio koda koji će vas zaboraviti na problem. Jednom kada instalirate kôd, svaki autor koji pokuša objaviti post bez istaknute slike dobit će poruku o pogrešci. Nakon toga njegov post ili post spremit će se u obliku skice umjesto da bude objavljen. Zbog toga će određeni autor koristiti objavljenu sliku prije objavljivanja posta i bit će mu spasitelj života kada ste u žurbi..

Ako ste spremni da funkcija funkcionira, evo nekoliko koraka koje biste trebali slijediti:

 1. Otvorite datoteku svoje funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. dodavanje ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  
  funkcija pu_validate_thumbnail ($ post_id)
  {
  // Samo potvrdite vrstu posta
  if (get_post_type ($ post_id)! = 'posta')
  povratak;
  
  // Provjereni post ima sličicu
  if (! has_post_thumbnail ($ post_id)) {
  
  // Potvrdi da potvrdna sličica nije provjerena
  set_transient ("pu_validate_thumbnail_failed", "true");
  
  // Uklonite ovu radnju kako bismo mogli spremiti post u obliku skice i zatim ga ponovo staviti u vezu
  uklanjanje prijenosa ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  
  wp_update_post (niz ('ID' => $ post_id, 'post_status' => 'skica'));
  dodavanje ('save_post', 'pu_validate_thumbnail');
  } else {
  
  // Ako post ima umanjenu sličicu, obrišite prolazno
  delete_transient ("pu_validate_thumbnail_failed");
  
  }
  }
 4. Spremi promjene

Ovaj će kôd provjeriti status posta nakon što autor klikne gumb za objavu. Radi samo za postove, a ako funkcija ne nađe priloženu sličicu, skica bi bila spremljena, a WordPress spreman za prikazivanje poruke o pogrešci. Ako se pronađe sličica, post se obično objavljuje bez prikazivanja poruke.

Budući da gore prikazani kôd ne sadrži poruku o pogrešci, još uvijek vam treba mali isječak koda koji će ga pripremiti:

 1. Odmah nakon prethodnog koda, kopirajte i zalijepite ovaj:
 2. dodavanje ('admin_notices', 'pu_validate_thumbnail_error');
  funkcija pu_validate_thumbnail_error ()
  {
  if (get_transient ("pu_validate_thumbnail_failed") == "istina") {
  jeka "

  Sličica posta mora biti postavljena prije spremanja posta.

  „; delete_transient ("pu_validate_thumbnail_failed"); } }
 3. Spremite promjene i isprobajte svoju novu funkciju

Ako želite personalizirati poruku o pogrešci, idite na red broj 5 i promijenite “Minijaturu posta mora se postaviti prije spremanja posta” u bilo što što želite.

To je to. Uživajte u svojim postovima bez brige da nećete imati predstavljenu sliku.

7. Promijenite Istaknuti tekst slike na stranicama administratora

Ako uređujete temu ili stvarate novu, vjerojatno ćete morati raditi oko istaknutih slika.

WordPress sadržanu sliku

Ako ste, na primjer, koristili funkciju koja će automatski dodati istaknutu sliku iz prve slike u postu, bilo bi lijepo obavijestite vaše autore o tome što se događa. Možete jednostavno promijeniti tekst i upotrijebiti ga kao kratku obavijest koja će reći autoru da se istaknuta slika odabire automatski ako je autor sam nije odabrao. Dakle, kako promijeniti tekst koji glasi “Postavljanje istaknute slike” u nešto drugo?

 1. Otvorite function.php datoteku teme koju koristite
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. funkcija change_featured_image_text ($ sadržaj) {
  return $ content = str_replace (__ ('Postavi istaknutu sliku'), __ ('Vaš prilagođeni tekst ide ovdje'), $ content);
  }
  add_filter ('admin_post_thumbnail_html', 'change_featured_image_text');
 4. Promijenite “Vaš prilagođeni tekst ide ovdje”, ali ne zaboravite ostaviti pojedinačne citate
 5. Spremi promjene
 6. Otvorite bilo koji post i pogledajte izmijenjeni tekst

Završavati

Istaknute slike vjerojatno su najvažnija vrsta medijske datoteke koju ćete imati na svom blogu. Zbog toga je ključno da izgledaju dobro. Iako je lijepa fotografija ili lijepo generirana računalna slika od suštinskog značaja, trebali biste učiniti sve što je u vašoj moći kako biste bili što bolji..

Srećom, ne morate biti programer ili imati potpuno razumijevanje kako WordPress obrađuje slike. Trebate samo jednostavan dodatak ili isječak koda koji će vam pomoći da postavite nove istaknute slike; nadamo se da vam je ovaj vodič u tome pomogao.

Ovaj je unos objavljen u WordPressu. Označite trajnu vezu.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map