Kako iskati in zamenjati besedilo v programu WordPress

Kako iskati in zamenjati besedilo v programu WordPress


Ste že kdaj ugotovili, da ste naredili napako med pisanjem objave v WordPressu, da bi ugotovili, da ni nobenega preprostega načina za iskanje in zamenjavo te napake v celotni objavi? Kaj pa, če zadnjih nekaj mesecev pišete napačno besedo, besedno zvezo ali povezavo? Na žalost WordPress ne dovoljuje iskanja in zamenjave besedila na enostaven način, vendar vam bomo pokazali brezplačne vtičnike, s katerimi boste lahko ročno izbrisali stotine, če ne tisoče tiskarskih napak.

Poiščite in zamenjajte poljubno besedilo v programu WordPress in prihranite čas pri urejanju objav

Da, PHP in MySQL sta močna orodja, s katerimi lahko rešite te stvari s samo nekaj vrsticami kode ali poizvedb. Nismo pa vsi koderji in se ne udobno spopadamo s kodo. Tako bomo to preprosto preskočili in vam pokazali enostaven način ravnanja z iskanjem in nadomeščanjem v WordPressu.

 • Poiščite in zamenjajte besedilo v urejevalniku objav
 • Na celotnem spletnem mestu WordPress zamenjajte katero koli besedo
 • V vseh člankih samodejno ustvarite povezave iz ključnih besed

Poiščite in zamenjajte besedilo v urejevalniku objav

Tako kot v mnogih procesorjih besedila, ki jih morda uporabljate (na primer Microsoft Word), boste morda želeli iskati in zamenjati besedilo v urejevalniku WordPress. Ker ste to prebrali, ste verjetno odkrili slabost urejevalnika WP – ta funkcija ni na voljo. Kot smo vam že povedali v uvodu, vam bomo pokazali čist vtičnik za to nalogo

TinyMCE Advanced

CENA: Brezplačno

TinyMCE Advanced najti in zamenjati

TinyMCE Advanced je super dodatek, ki omogoča dodajanje, odstranjevanje in preurejanje gumbov, ki jih najdemo v WordPress-ovem vizualnem urejevalniku. Kot ste morda uganili, je ena od odličnih lastnosti tega vtičnika funkcija iskanja in zamenjave.

Če želite v besedilu, ki ga pravkar pišete, hitro najti besedilo in ga nadomestiti z drugim besedilom, lahko v nekaj minutah nastavite vtičnik. Preprosto namestite TinyMCE Advanced, ga aktivirajte in dodali boste svoj gumb:

 1. Pomaknite se na Nastavitve -> TinyMCE Advanced
 2. Poiščite seznam neuporabljenih gumbov in poiščite Poiščite in zamenjajte
 3. Povlecite gumb v meni urejevalnika
 4. Shrani spremembe

Ko zaključite te štiri korake, se vaša nova funkcija pripravi na uporabo. Če želite začeti uporabljati iskanje in nadomeščanje v programu WordPress, morate začeti pisati novo objavo (ali urediti starejšo) in se prepričati, ali si to objavo ogledate v Visual Editor-u. Pripravljeni na zamenjavo besed?

 1. Iskati Poiščite in zamenjajte gumb na vrhu urejevalnika
 2. Izpolnite besedilo, ki ga želite nadomestiti
 3. V besedilo zapišite, da ga nadomestite z
 4. Preverite, ali se želite ujemati z velikimi in malimi črkami, in poiščite celotne besede
 5. Poiščite, zamenjajte ali zamenjajte vse

To je to! Namesto da ročno prečkate tisoče besed, ki ste jih morda napisali v tej določeni objavi, bo ta fantastični vtičnik za vas delo opravil v sekundi.

Bilo je enostavno, kajne? Kaj pa, če želite storiti enako za vse svoje objave in strani? Mogoče želite stvari poiskati in zamenjati v komentarjih ali taksonomijah? V tem primeru nadaljujte z branjem, ker boste potrebovali drug vtičnik.

Iščite in zamenjajte besedilo v celotnem WordPressu

Včasih se zavedaš, da že dneve delaš slovnico. Mogoče ste kaj napačno črkovali, morda je storitev, ki ste jo omenili, spremenila ime ali pa morate posodobiti URL. Ne skrbi; lahko to enostavno spremenite in vam ne bo treba izvesti poizvedb MySQL, da odpravite težavo.

Boljše iskanje Zamenjaj

CENA: Brezplačno

Boljše iskanje Zamenjajte vtičnik za WordPress

Kot je obljubljeno, tukaj je še en brezplačni vtičnik, ki vas bo rešil. Ker želite nekaj zamenjati v celotnem sistemu WordPress, vam bo ta vtičnik omogočil delo z bazami podatkov, ne da bi vam bilo treba ročno odpirati ali spreminjati bazo podatkov.

Namestitev vtičnika je standardna in hitra. Po aktiviranju dodatka za boljše iskanje zamenjaj se zabava lahko začne.

Preden naredite kakršne koli spremembe, ustvarite varnostno kopijo baze podatkov.

 1. Pomaknite se na Orodja -> Boljše iskanje Zamenjaj
 2. Vnesite besedilo, ki ga iščete
 3. Vnesite besedilo, ki ga bo nadomestilo
 4. Izberite tabele, na katere bo vtičnik vplival

Preden dejansko spremenite svojo bazo, predlagamo, da zapustite Teči kot Dry Run možnost preverjena. Ta možnost bo vtičniku povedala, da izvede potrebno iskanje, vendar ne bo spremenila nobenih sprememb. Z uporabo Suhi tek, boste videli, na koliko tabel in celic v podatkovni zbirki bo to vplivalo, in dvakrat premislite, preden dejansko spremenite.

Ko ste pripravljeni zamenjati besedilo, počistite polje Suhi tek možnost in uživajte, kaj bo ta neverjetni vtičnik naredil za vas.

Bodite previdni pri izbiri tabel iz 4. koraka. Če želite spremeniti samo svoje objave, izberite le wp_posts mizo.

Glede na vašo bazo podatkov lahko iskanje in zamenjava funkcije traja nekaj časa. Preden začnete zganjati paniko, morate vedeti, da je v redu, da med iskanjem poiščete časovne omejitve in bele zaslone in ga zamenjate s vtičnikom. V tem primeru pojdite na Orodja -> Boljše iskanje zamenjaj -> Nastavitve, in zmanjšati Največja velikost strani vrednost.

Če namestite ta dva brezplačna vtičnika, se lahko sprostite in začnete delati na svojem novem članku brezskrbno. Ne glede na to, ali morate iskati in zamenjati besedilo iz samo enega članka ali pa morate to storiti za vse svoje objave, komentarje itd., Morate vedeti, da so vtičniki TinyMCE Advanced in Better Search Zamenjali vas..

Namesto da bi jih zamenjali, ste vedeli, da lahko preprosto napišete seznam besed, ki v naslovih objav ne bodo dovoljene?

Ste poskusili vtičnike? Kako so ti všeč? Ali vam je ljubše, da besedilo ročno zamenjate z izvajanjem poizvedb ali morda za to opravilo uporabite drug vtičnik? Sporočite nam v spodnjih komentarjih.

Na celotnem spletnem mestu WordPress zamenjajte katero koli besedo

Ko zberete stotine ali celo tisoče različnih objav in strani, ki so razporejene po različnih kategorijah, spremembe v celotni bazi podatkov vsak dan postajajo vse težje. Če ste kdaj želeli zamenjati samo eno besedo ali celotno besedno zvezo v vsaki objavi, strani, naslovu, komentarju itd., Ste na koncu z glavobolom, ker bi za to nalogo potrebovali preveč časa ali tehničnega znanja.

Ker že uporabljate platformo za bloganje WordPress, ki je znana po svojih razširitvah (vtičnikih), ki vam omogočajo, da naredite praktično karkoli, ta težava sploh ne postane težava. Zdaj lahko namestite brezplačni vtičnik in urejate spremembe besed v samo nekaj klikih.

Word Replacer

CENA: Brezplačno

Word Replacer za WordPress

Vtičnik, o katerem govorimo, je znan kot Word Replacer in ga lahko brezplačno namestite tako, da vtičnik vstavite s spletnega mesta repozitorija WordPress ali pa ga najdete tako, da ga poiščete s svojega WordPressa:

 1. Pomaknite se na Vtičniki -> Dodaj novo
 2. Poiščite „Word Replacer“
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Odprite stran z nastavitvami, kjer lahko besede zamenjate z enim klikom

Če ste v programu Microsoft Word ali podobni aplikaciji za obdelavo besedila že kdaj uporabljali »Iskanje in zamenjaj«, boste s tem vtičnikom že precej seznanjeni. Uporabniku prijazen vmesnik vam omogoča, da hitro vnesete besedo ali celotno besedno zvezo, ki jo želite nadomestiti, izberite drugo, ki bo dodana namesto izvirne besede / besedne zveze, in lahko se odločite, kje se bodo te spremembe pojavile.

Word Replacer omogoča zamenjavo besed v objavah, straneh, komentarjih, naslovih in celo na forumih bbPress od različice 0.3.

Dobra stvar tega vtičnika je, da lahko na primer napišete seznam besed zmerljivk, ki jih lahko enostavno cenzurirate v komentarjih in na forumih ali pa spremenite tisto besedno zvezo, ki ste jo morda napačno uporabljali zadnjih nekaj mesecev. . In to lahko storite tako, da v nastavitve vtičnika vnesete besedo / besedno zvezo samo enkrat in Word Replacer bo v sekundi storil svojo čarovnijo.

Drug odličen primer tega, za kar je vtičnik sposoben, so oglasi JavaScript. Če ste na svojem spletnem mestu uporabljali imetnik nadomestnih oglasov, lahko zdaj Word Replacerju enostavno poveste, da poišče to rezervirano mesto in ga nadomestite z dejansko JavaScript kodo, ki bo pokazala želeni oglas. Ko se odločite za spremembo oglasa, preprosto spremenite kodo v nastavitvah, ne da bi vam bilo treba skrbeti, kam jo vstaviti. Precej lepa funkcija za tako preprost vtičnik.

Word Replacer je res močan vtičnik, ki vam omogoča upravljanje celotne WordPress vsebine z enega mesta. Tudi če ga ne nameravate ves čas uporabljati, vam lahko vtičnik resnično pomaga spremeniti napake in cenzurirati te slabe besede, napisane v komentarjih ali na vaših forumskih straneh. Ker je brezplačen, vam ni treba skrbeti za izgubo denarja – namestite vtičnik in ga pojdite. Seveda ne pozabite ustvariti varnostne kopije spletnega mesta, preden zamenjate katero koli besedo, saj nikoli ne veste, kdaj se bo napaka lahko pojavila..

Povezovanje besed ali celotnih stavkov v WordPressu ne bi moglo biti lažje. Med pisanjem članka morate le izbrati besedo / besedno zvezo in klikniti gumb povezave, kamor lahko prilepite cilj povezave. Če poznate osnovni HTML, lahko ustvarite tudi povezave neposredno iz urejevalnika besedil, tako da napišete svojo kodo, če je potrebno.

WordPress povezave

Medtem ko je povezovanje besedo po besedo enostavno in je lahko zelo zabavno, če počasi delate na novi objavi, kaj pa, če želite povezati določeno besedo / besedno zvezo v celotni zbirki objav / strani?

Če ste šele začeli s svojim spletnim mestom, ki poganja WP in imate le nekaj člankov, ne bi bilo težav, če bi jih povezali vse ročno. Kaj pa, če ste se odločili povezati besedo v vseh člankih in jih imate na stotine?

Ustvari povezave iz določenih besed:

Ne glede na to, ali želite določeno ime spletnega mesta povezati z lastnim URL-jem ali ste začeli svoj program napotitve in želite povezati vsako besedo, povezano z računalnikom, na vaše spletno mesto, ki prodaja računalniško opremo, vam bo ta funkcija pomagala vstaviti oznako povezave v besedo / fraza po izbiri.

 1. Odprite function.php
 2. Kopirajte in prilepite naslednjo funkcijo:
 3. funkcija link_words ($ text) {
  $ substitu = matrika (
  'google' => 'Google',
  'računalnik' => 'računalnik',
  'tipkovnica' => 'kupite tipkovnico tukaj'
  );
  $ text = str_replace (array_keys ($ substitu), $ substitu, $ text);
  vrne $ besedilo;
  }
  add_filter ('the_content', 'link_words');
  add_filter ('the_excerpt', 'link_words');
  
 4. Spremenite ključne besede in povezave v nizu
 5. Shrani spremembe

Kot je razvidno iz primerov kode, je mogoče zamenjati katero koli besedo ali katero koli besedno zvezo, ki jo najdete v člankih. Prav tako je možno zamenjati besedo / besedno zvezo in v celoti spremeniti povezavo.

Čeprav lahko preprosto dodate povezavo do besede “računalnik”, lahko dodate povezavo in besedo “računalnik” spremenite v “računalniški sistem” ali karkoli želite.

Medtem ko vam bo ta funkcija pomagala dohiteti vse tiste, ki jih imate za seboj, je precej osnovna. Če želite boljši nadzor nad povezavami, še posebej, če delate z napotnicami, bi bila pametnejša izbira, da se obrnete na enega od specializiranih vtičnikov.

Ker že delujete s povezavami, vas bo morda zanimalo, kako lahko WordPressu naložite odpiranje vseh zunanjih povezav na novih zavihkih ali morda celo povezave objav in strani z zunanjim URL-jem.

Zaključek

Če ste šele začeli blog WordPress, se lahko iskanje in zamenjava besed zdi nemogoče. Če pa boste v tem priročniku potrebovali nekaj minut svojega časa, boste težavo rešili, iskanje in zamenjava besedila v programu WordPress pa bo videti kot otroška igra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked