Kako instalirati WordPress temu?

install-wordpress-theme.png


Kada pokrenete WordPress blog, a posebno ako je ovo prvi s kojim ste surađivali, pronalaženje prave WordPress teme može potrajati. A to je nešto potpuno prirodno. Baš kao i pronalaženje novog namještaja ili odlučivanje o novoj frizuri, trebat će vremena dok se ne zapnete u onu savršenu temu koja će ostati aktivna na vašoj web lokaciji.

Tijekom tog postupka vjerojatno ćete instalirati nekoliko različitih tema kako biste ih isprobali. A ako se odlučite za kupnju premium, još uvijek morate znati kako ga instalirati na svoju WordPress stranicu kako bi korisnici mogli uživati ​​u njegovom dizajnu..

Instalacija nove WordPress teme prilično je jednostavna. Ali kako postoje tri različite metode koje možete koristiti, zašto ih sada ne naučite sve? Jednom kada isprobate sve tehnike, ubuduće nikad nećete imati problema s instaliranjem novih tema. Da biste na svoju web lokaciju dobili novu temu, možete:

 • Koristite WordPress funkciju pretraživanja
 • Izravno ga prenesite s WordPress-a
 • Prijenos teme putem FTP-a (napredniji)
Budući da će vam biti potrebno samo nekoliko minuta za instaliranje teme, možete isprobati bilo koju od metoda odmah.

Najbrži način instaliranja besplatnih WordPress tema iz službenog imenika je korištenje ugrađene funkcije pretraživanja.

 1. Na izborniku upravljačke ploče odaberite Izgled -> Teme
 2. Na vrhu stranice pritisnite gumb “Dodaj novo”

Na ovoj stranici WordPress će prikazati petnaest istaknutih tema iz svog skladišta. Od ovog trenutka možete početi tražiti temu koja vam se sviđa.

Svaka je tema predstavljena u okviru sa značajkama. S gornje trake pogled možete prebaciti na najpopularnije, najnovije ili najdraže teme. Kartica Favoriti bit će prazna sve dok na stranici WordPress.org ne označite barem jednu stavku. Klikom na “Filter značajki“, WordPress će vam prikazati stavke filterom koji odaberete:

 • Izgled – mreža, jedan stupac, lijeva strana itd.
 • Značajke – fleksibilno zaglavlje, prilagođena pozadina, predložak pune širine itd.
 • Tema – odmor, vijesti, fotografije itd.

Kako pretraživati ​​WordPress teme

Na prvi pogled vidjet ćete samo snimku zaslona i naziv svake teme.

Jednom kada pomaknete pokazivač miša preko stavke koja vam se sviđa, WordPress će pokazati nekoliko dodatnih opcija.

Klikom na gumb “Detalji i pregled” ili sam gumb “Pregled” WordPress će otvori demo stranicu tog određenog predmeta. Ovdje također možete pročitati opis, vidjeti ocjenu i vidjeti još nekoliko pojedinosti o njemu.

Ako vam se sviđa što vidite na demo stranici, brzo možete instalirati tu temu:

 1. Kliknite gumb “Instaliraj” u gornjem lijevom kutu stranice

 2. Pričekajte nekoliko sekundi (ili nekoliko minuta, ovisno o brzini internetske veze) da se instalacija dovrši

 3. Kliknite gumb “Aktiviraj” za primjenu promjena

WordPress tada provodi prilagodbe, a nova tema postaje vidljiva svima koji učitaju vašu web lokaciju. Vratit će vas i na stranicu Teme na kojoj možete nastaviti pretraživanje ili promijeniti temu na bilo koju drugu s popisa.

Sve dok ne pritisnete gumb “Aktiviraj”, tema će ostati instalirana na vašoj web lokaciji, ali posjetitelji će i dalje vidjeti vaš stari dizajn.

Ako se odlučite prebaciti na novoinstaliranu temu koju još niste aktivirali, idite na Izgled -> Teme. Pronađite stavku, zadržite pokazivač miša iznad nje i kliknite gumb “Aktiviraj” da biste primijenili nove stilove na vašoj web lokaciji.

Ako ne trebate pregledati temu, možete je odmah instalirati klikom na odgovarajući gumb.

Prenesite temu preko WordPress administratora

Prenesite WordPress temu

Prva metoda djeluje samo na besplatne WordPress teme iz službeno spremište. Ali ako temu preuzmete izravno iz istog imenika u ZIP formatu, pronađete je na bilo kojoj drugoj web-lokaciji ili kupite premium stavku, morat ćete je ručno prenijeti. Važno je da imate temu u .zip formatu (ne izdvajajte je jer na taj način neće raditi):

 1. Ići Izgled -> Teme
 2. Kliknite gumb “Dodaj novo”
 3. Na vrhu stranice, kliknite gumb “Prenesi temu”
 4. Kliknite “Odaberite datoteku”
 5. Odaberite .zip datoteku s računala
 6. Kliknite “Instaliraj odmah”
 7. Pričekajte nekoliko sekundi da WordPress instalira temu

Na novoj stranici koja će se otvoriti trebali biste vidjeti poruku potvrde. S iste stranice možete pregledati netom prenesenu temu, odmah je aktivirati ili vratiti na stranicu tema.

Prenesite temu putem FTP-a

Samo u slučaju da trenutno nemate pristup WordPress nadzornoj ploči ili ne biste mogli instalirati novu temu preko WordPress administratora iz bilo kojeg drugog razloga, postoji treća metoda koja vam može pomoći. Ovaj nije potpuno prilagođen početnicima jer ćete morati znati kako raditi s FTP klijentom. Također zahtijeva FTP vjerodajnice koje mnogi početnici ne znaju gdje ih pronaći i kako koristiti.

Ali ako ste primili FTP podatke za prijavu u mapu pristigle pošte, a nije vam nimalo čudan Protokol prijenosa datoteka i rad s datotekama, instaliranje WordPress teme na ovaj način trajat će samo nekoliko trenutaka.

Prenesite WordPress temu putem FTP-a

Dakle, umjesto da prođete kroz korisničko sučelje u WordPressu, kao i prethodnim metodama, možete dodati temu izravno u mapu s temama vaše WordPress instalacije:

 1. Preuzmite i instalirajte besplatno FileZilla ili bilo kojeg drugog FTP klijenta
 2. Otvorite aplikaciju i povežite se s vašim FTP poslužiteljem
 3. Dođite do mape WordPress (obično se nalazi u mapi “www” ili “public_html”)
 4. Otvorena wp-content / teme mapa
 5. Raspakirajte novu temu tamo (trebali biste dobiti novu mapu nazvanu po temi)
 6. Prijavite se na nadzornu ploču administratora WordPress
 7. Otvorena Izgled -> Teme
 8. Pronađite novu stavku, vratite pokazivač i kliknite gumb “Aktiviraj”

Zaključak

Kada odlučite instalirati novu temu WordPressa, postoje tri metode koje možete koristiti. Dok se teme iz službenog WordPress kataloga mogu brzo instalirati putem administracijske ploče, ostale ćete morati ručno učitati.

Samo u slučaju da ne možete instalirati temu putem WordPressa, koristite FTP pristup za prijenos datoteka izravno u mapu. Čim instalirate nekoliko WordPress tema i isprobate ih, to će vam postati druga priroda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map