Kako dodati telefonske številke, ki jih je mogoče klikniti v WordPressu

klikni-telefoni-številke-wordpress.png


Pametni telefoni vladajo svetu. Ni nam treba ponavljati, kako so pametni telefoni spremenili svet in česa so sposobni. Vemo tudi, da mora biti v sodobni družbi vsako spletno mesto, ki ga ustvarite, odzivno. Toda kaj se zgodi s telefonskimi številkami, ki jih napišete v svojih objavah in na straneh WordPress?

Večina zadnjih modelov pametnih telefonov bo samodejno prepoznala telefonsko številko. To velja vsaj, če ste to številko napisali v pravilni obliki, ki vsebuje kode države in območja:

 • <(Area Code) >

Žal niso vsi pametni telefoni enaki in ne bodo vsi prepoznali telefonskih številk v vseh oblikah. Mnogi ljudje še vedno uporabljajo telefone, starejše od petih let, in verjetno obstaja možnost, da telefonskih številk, tudi če so napisane pravilno, preprosto ne bo mogoče klikniti. V tem primeru boste morda imeli težave, tudi če ste ustvarili fantastično spletno mesto, ki uporabnike vabi, da vas pokličejo. Če jih morajo uporabniki zapisati, kopirati in prilepiti ali vnesti številko, obstaja velika verjetnost, da jih bodo rešili. Preden izgubite nestrpne stranke, ki se ne želijo prepirati s številkami, morate pripraviti travnato površino za vsakega uporabnika pametnega telefona, ne glede na njihovo napravo.

Dodajte telefonske številke, na katere je mogoče klikniti

Telefonska številka, ki jo je mogoče klikniti

Če morate na svoje spletno mesto dodati samo eno telefonsko številko, ki jo je mogoče klikniti, vam ni treba nameščati dodatnih vtičnikov. To lahko storite s preprosto vrstico kode HTML, ki je dejansko enaka navadni povezavi. Poglejmo, kako enostavno je to v resnici:

  1. Odprite objavo v urejevalniku besedil ali uporabite kodo v predlogi
  2. Kopirajte in prilepite eno od naslednjih vrstic:
  +1 (234) 567-8912
 1. Spremenite telefonsko številko
 2. Shranite, objavite ali predoglejte svojo objavoPred nekaj leti bi TEL protokol svoje delo odlično opravil za mobilne uporabnike. Težava je bila v tem, da brskalniki namiznih računalnikov, ki jih je mogoče klikniti, niso prepoznali, ki se bodisi ne bi pomerili, bodisi bi prikazali celo sporočilo o napaki. Danes so razvijalci odpravili težavo in protokol lahko uporabljate v vseh sodobnih brskalnikih. Medtem ko bo odprl telefonsko številko in jo začel klicati na pametne telefone, bodo namizni računalniki pripravili Skype za vaš klic.

Uporabi Skype klic

Kaj pa, če bi želeli, da bi uporabniki pametnih telefonov lahko izbirali med običajnim in skype-om? Ne skrbi; morali boste spremeniti protokol v povezavi. Torej namesto protokola TEL uporabite protokol CALLTO:

+1 (234) 567-8912

Če uporabljate Skype, lahko celo dovolite uporabnikom, da vas pokličejo, tako da navedete Skype ime:

Skype

Uporabi SMS

Ste vedeli, da lahko celo ustvarite povezavo do sporočil SMS? Kot ste že uganili, boste morali spremeniti protokol. Kot boste morda pričakovali, ta povezava ne bo nič storila, če kliknete na namizni računalnik, zato se prepričajte, da se vaši uporabniki zavedajo, da jim dovolite, da pošljejo SMS ali uporabijo tovrstno povezavo šele, ko je vaše spletno mesto v odziven način.

 Pošljite SMS na +1 (234) 567-8912

Dodajte gumb za klic zdaj z brezplačnim vtičnikom

Če se vaše podjetje močno zanaša na telefonske klice, morate storiti še en korak, ko gre za klicanje telefonskih številk, na katere je mogoče klikniti. Namesto da ustvarite preprosto povezavo, razmislite o dodajanju gumba za klic zdaj, ki bo vedno dostopen vašim obiskovalcem mobilnih naprav. Na srečo je med nekaterimi neverjetnimi WordPress vtičniki tudi fantastičen brezplačen, ki vam lahko pomaga.

Pokliči zdaj gumb

CENA: Brezplačno

Pokličite zdaj gumb za WordPress

Ta brezplačni vtičnik je lahek in traja nekaj sekund, da ga namestite, aktivirate in nastavite. Po namestitvi boste morali vnesti svojo telefonsko številko, izbrati barvo gumba in njegovo lokacijo. Lahko prikažete gumb za klic zdaj na levi ali desni strani zaslona ali pa izberete gumb s celotnim dnom, ki bo poudaril vašo novo funkcijo.

Če imate z vašim spletnim mestom povezan račun Google Analytics, vam vtičnik omogoča sledenje telefonskim klicem z ustvarjanjem dogodka za vsak opravljeni klik. Je preprosto; ko nastavite vtičnik, dovolite vsaj 24 ur, preden Google Analytics prikaže podatke.

Za nastavitve WordPressa pokličite zdaj

Če ne želite prikazati gumba v določenih objavah in na straneh, v nastavitve zapišite njihove ID-je. To je enostavno. Če želite prikazati gumb na vseh straneh programa WordPress, pustite zadnjo možnost prazno.


Kot pri mnogih drugih stvareh v WordPressu tudi ustvarjanje telefonskih številk, ki jih je mogoče klikniti, sploh ni težko. Upamo, da vam bo ta članek pomagal ustvariti svojega. Kako so vam všeč vaše nove povezave?

Če potrebujete več pomoči pri svojem blogu o WordPressu, z našimi vadnicami izravnajte svoje znanje WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map