Kako dodati telefonske brojeve koji se mogu kliknuti u WordPressu

clickable-telefon-brojevi-wordpress.png


Pametni telefoni vladaju svijetom. Ne moramo ponavljati kako su pametni telefoni promijenili svijet i za šta su sposobni. Također znamo da u modernom društvu svaka web stranica koju stvorite mora biti responzivna. Ali što se događa s brojevima telefona koje upišete u svoje postove i stranice u programu WordPress?

Većina nedavnih modela pametnih telefona automatski će prepoznati telefonski broj. Pa, to je točno barem ako ste taj broj napisali u pravilnom formatu koji sadrži šifre zemalja i područja:

 • <(Area Code) >

Nažalost, nisu svi pametni telefoni isti, a neće svi prepoznati telefonske brojeve u svim formatima. Mnogi ljudi i dalje koriste telefone starije od pet godina, a vjerovatno je da telefonski brojevi, čak i ako su napisani pravilno, jednostavno neće moći kliknuti. U tom slučaju, čak i ako ste napravili fantastično web mjesto koje potiče korisnike da vas zovu, možda biste imali problema. Ako ih ti korisnici moraju zapisati, kopirati i zalijepiti ili upisati broj, velike su šanse da će ih jamčiti. Prije nego što izgubite nestrpljive kupce koji se ne žele brbljati s brojevima, pripremite travnjak za svakog korisnika pametnog telefona, bez obzira na njihov uređaj.

Dodajte telefonske brojeve na koje se može kliknuti

Telefonski broj koji se može kliknuti

Ako na svoju web stranicu trebate samo dodati jedan telefonski broj na koji je moguće kliknuti, ne morate instalirati dodatne dodatke. To možete učiniti jednostavnom linijom HTML koda koja je zapravo jednaka redovnoj vezi. Da vidimo kako je to zaista lako:

  1. Otvorite post u uređivaču teksta ili upotrijebite kôd u predlošku
  2. Kopirajte i zalijepite jedan od sljedećih redaka:
  +1 (234) 567-8912
 1. Promijenite broj telefona
 2. Spremite, objavite ili pregledajte svoj postPrije nekoliko godina, TEL protokol savršeno bi obavio svoj posao za mobilne korisnike. Problem je bio u tome što preglednici za stolna računala nisu mogli prepoznati telefonske brojeve koji se mogu kliknuti, a koji se uopće ne bi pomicali ili čak prikazali poruku pogreške. Danas su programeri riješili problem i protokol možete koristiti u svim modernim preglednicima. Dok će otvoriti telefonski broj i početi ga pozivati ​​na pametne telefone, stolna će računala pripremiti Skype za vaš poziv.

Koristite Skype poziv

Ali što ako želite da korisnici pametnih telefona mogu birati između redovnog i skype poziva? Ne brini; morat ćete samo promijeniti protokol u vezi. Dakle, umjesto TEL protokola, koristite CALLTO protokol:

+1 (234) 567-8912

Ako koristite Skype, možete čak i dozvoliti korisnicima da vas zovu pružanjem Skype imena:

Skype

Koristite SMS

Jeste li znali da čak možete stvoriti vezu do SMS poruka? Kao što ste već pogodili, morat ćete samo promijeniti protokol. Kao što možete očekivati, ova veza neće ništa učiniti ako ih kliknete na stolno računalo, stoga provjerite jesu li vaši korisnici svjesni da im dopuštate da pošalju SMS poruku ili koriste ovu vrstu veze upravo kada je vaša web lokacija brzi način rada.

 Pošalji SMS na +1 (234) 567-8912

Dodajte gumb za poziv sada s besplatnim dodatkom

Ako se vaše poslovanje jako oslanja na telefonske pozive, trebali biste poduzeti još jedan korak kada je u pitanju pravljenje telefonskih brojeva koji se mogu kliknuti. Umjesto stvaranja jednostavne veze, razmislite o dodavanju gumba za poziv koji će uvijek biti dostupan posjetiteljima vašeg mobilnog uređaja. Srećom, među neverovatnim WordPress dodacima postoji i fantastično besplatan koji vam može pomoći da to postignete.

Nazovi sada gumb

CIJENA: Besplatno

Nazovite sada gumb za WordPress

Ovaj besplatni dodatak je lagan i potrebno je nekoliko sekundi za instaliranje, aktiviranje i postavljanje. Sve što ćete morati učiniti nakon instalacije je unijeti svoj telefonski broj, odabrati boju gumba i njegovu lokaciju. Možete prikazati gumb za poziv sada na lijevoj ili desnoj strani zaslona ili odabrati gumb s donjim dnom koji će naglasiti vašu novu značajku.

Ako imate račun Google Analytics povezan s vašom web stranicom, dodatak omogućuje praćenje telefonskih poziva stvarajući događaj za svaki izvršeni klik. Jednostavno je; Nakon što postavite dodatak, dopustite najmanje 24 sata prije nego Google Analytics prikaže podatke.

Pozovite sada gumb za postavke WordPressa

Ako ne želite prikazati gumb na određenim postovima i stranicama, zapišite njihove ID-ove u postavkama. To je lako. Za prikaz gumba na svim WordPress stranicama, zadnju opciju ostavite praznom.


Kao i kod mnogih drugih stvari u programu WordPress, stvaranje telefonskih brojeva koji se mogu kliknuti uopće nije teško. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći u stvaranju vlastitog. Kako vam se sviđaju vaše nove veze?

Ako vam je potrebna dodatna pomoć u vašem blogu o WordPressu, usmjerite svoje WordPress vještine našim vodičima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map