Kako dodati Google Analytics na spletno mesto WordPress

Kako dodati Google Analytics na spletno mesto WordPress


Naj gre za blog, preprosto osebno spletno mesto ali poslovni portfelj, ki ga gradite z WordPressom, to počnete z razlogom. Želite, da lahko ljudje pridejo do vsebine, ki ste jo predstavili v spletu. Brez občinstva vaš spletni projekt ne služi svojemu namenu. Tako ali drugače morate začeti razumeti ljudi, ki obiščejo vašo domeno.

Kdo so posamezniki, ki so odprli vašo spletno stran? Koliko jih obišče vašo spletno stran v enem mesecu? Ali se vrnejo in kako dolgo ohranjajo odprto vašo spletno stran? Ali izvirajo iz iskalnika, družbenih omrežij ali so morda ročno vnesli naslov? To je le nekaj pomembnih vprašanj, ki bi si jih moral vsak lastnik spletnega mesta redno zastavljati.

Zastavljanje vprašanj je enostaven del; ampak kako jim odgovorite?

Kaj je Google Analytics?

Na zgornja vprašanja lahko odgovorite z brezplačno Googlovo storitvijo. Google Analytics je zelo močan (to je še vedno podcenjevanje) spletna spletna analitika orodje, ki lahko spremlja vedenje spletnega mesta in vse obiskovalce, ki so del tega spletnega mesta. Čeprav ni edini tovrstni, je Google Analytics zagotovo eno najbolj priljubljenih orodij za analitiko. Ljudje ga uporabljajo po vsem svetu za pridobivanje statističnih podatkov o spletnih mestih, od preprostih blogov do korporativnih portalov, ki ustvarijo milijone uporabnikov mesečno.

Storitev je bila uvedena leta 2005. Ponuja nešteto orodij za poročanje; od prikazovanja obiskovalcev, lokacij in tehnologije v realnem času do podatkov o e-trgovini, ki lahko spremljajo število prodaje.

Kako deluje?

Google Analytics zahteva, da vsi odprejo brezplačen račun, ki dobi edinstveno identifikacijsko kodo za sledenje. Potem ko kodo postavi na spletno mesto, Google Analytics zažene vsakič, ko obiskovalec naloži katero koli od povezanih strani.

Ta sledilna koda se nato zažene v brskalnikih strank in spremlja njihovo vedenje. Čeprav to pred nekaj leti ni bilo mogoče, se podatki običajno pošljejo v realnem času v storitev, ki hitro interpretira vse signale. Omogoča vam, da takoj vidite, koliko uporabnikov nalaga vaše spletno mesto in vse podrobnosti o njihovem obisku.

Priporočeno branje: Vodič za Google Analytics za začetnike

Kako dodati Google Analytics na svoje spletno mesto

Preden boste kodo za sledenje postavili na svoje spletno mesto, boste morali ustvariti račun Google Analytics:

 1. Pomaknite se na Google Analytics
 2. Prijavite se s svojim Gmail računom
 3. Kliknite gumb »Registracija«
 4. Izberite možnost »spletna stran«
 5. Vnesite podatke, kot so ime vašega računa, ime spletnega mesta, URL, država in časovni pas
 6. Strinjate se s pogoji

Po končanih korakih mora biti račun pripravljen, zdaj pa ga lahko začnete povezovati s svojim spletnim mestom. Tako kot karkoli v WordPressu, lahko delo opravite na več različnih načinov. V tem članku vam bomo pokazali dve različni tehniki dodajanja Google Analytics na vaše WordPress spletno mesto.

1. Če želite dodati Google Analytics, uporabite vtičnike WordPress

Če želite samo osnovne informacije o sledenju prek Google Analytics, so ročni načini v redu. Če pa želite statistiko spremljati vsak dan, je morda vtičnik boljša izbira. Obstaja več neverjetnih vtičnikov WordPress, ki so namenjeni Googlovi storitvi sledenja. Pomagali vam bodo, da spletno mesto povežete z njim, ne da bi prerirali kodo, zagotovili pa bodo tudi nekaj dodatnih funkcij, ki vam bodo verjetno všeč.

Z uporabo vtičnika lahko Google Analytics imate na svoji nadzorni plošči WordPress. Torej, namesto da bi vedno odpirali uradne storitvene strani, lahko vidite najpomembnejše statistike neposredno s svoje skrbniške strani WordPress.

Nadzorna plošča Google Analytics za WP (GADWP)

CENA: Brezplačno

Z več kot milijonom aktivnih uporabnikov je to najbolj priljubljen vtičnik WordPress, ki lahko spletno mesto poveže s priljubljenim Googlovim orodjem za sledenje. Številke ne presenetijo, ko spoznaš, da je naveden kot uradni partner Google Analytics.

Omogočil vam bo, da dodate identifikacijsko kodo za sledenje, o kateri smo govorili, in namesti tudi modul nadzorne plošče tako da lahko spremljate statistiko neposredno s spletnega mesta.

GADWP gre še dlje kot preprosto povezovanje storitve. Zaradi svojih naprednih funkcij lahko analizirati spletno mesto z drugimi zbirkami podatkov na visoki ravni. To pomeni, da si lahko dogodke in segmente ogledate neposredno z nadzorne plošče.

Zdaj pa si poglejmo, kako namestiti vtičnik in vzpostaviti povezavo s storitvijo:

 1. Pojdi do Vtičniki -> Dodaj novo
 2. Poiščite »Nadzorna plošča Google Analytics za WP«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Na levi strani poiščite element menija Google Analytics in odprite Splošne nastavitve
 5. Kliknite gumb »Pooblasti vtičnik«
 6. Kliknite povezavo »Pridobi kodo za dostop«
 7. V novem oknu izberite svoj račun za Google Analytics in dovolite dostop do vtičnika
 8. Kopirajte ustvarjeno kodo
 9. Vrnite se na vtičnik in prilepite kodo za dostop

Če je račun za Google Analytics pravilno nastavljen, bi morali videti seznam poročil, ki so na voljo iz tega računa (če imate nov račun, boste na seznamu očitno le en element). Po tem lahko začnete uporabljati vtičnik, spreminjati nastavitve in spremljati spremembe statistike.

Nadzorna plošča Google Analytics v GADWP

Če si želite ogledati prvo vizualno poročilo, pojdite na nadzorno ploščo WordPress, kjer boste lahko videli graf s statistiko zadnjih tridesetih dni. Impresivno, kajne?

NK Google Analytics

CENA: Brezplačno

Eden takšnih vtičnikov je brezplačni NK Google Analytics. Ker smo že ustvarili navodila za uporabo po korakih, si oglejte zgoraj in se naučite, kako namestiti vtičnik in ga povezati s svojim osebnim računom Google Analytics.

Drugi vtičniki

V tem članku smo omenili le dva vtičnika WordPress. Da bi vam ponudili več možnosti, si oglejte tudi druge priljubljene rešitve, kot so:

2. Ročno dodajte kodo

Če želite povezati storitev s svojim spletnim mestom, bo ročni način več kot dovolj. Čeprav vam ne bo treba namestiti dodatnih vtičnikov, tudi ne boste mogli slediti statistike neposredno na spletnem mestu. Namesto tega boste za začetek analize morali vedno poiskati strani Google Analytics.

Predlagamo, da uporabite to metodo le, če veste, kako ravnati s kodo in predlogami WordPress. Ker boste morali posodobiti datoteke, tvegate, da boste delali napake in zavirali spletno mesto. Če ne delujete z otroško temo, lahko kodo izgubite takoj, ko posodobite svojo aktivno temo WordPress.

1. metoda

Kodo Google Analytics morate vstaviti v datoteko header.php, ki je naložena na vsaki strani vašega spletnega mesta. Zato je smiselno datoteko urediti in kodo prilepiti na pravo mesto:

 1. Pojdite na Google Analytics
 2. Kliknite na Skrbnik -> Informacije o sledenju -> Koda za sledenje
 3. Kopirajte celotno kodo od začetka do konca oznaka
 4. Pojdi do Videz -> Urejevalnik
 5. Poiščite header.php datoteko in jo uredite
 6. Prilepite kodo za sledenje takoj za oznaka
 7. Shrani spremembe

Koda za sledenje Google Analytics

2. metoda

Druga metoda vam omogoča, da isto datoteko dodate v glavo svojega spletnega mesta prek datoteke function.php:

 1. Pojdi do Videz -> Urejevalnik
 2. Urejanje datoteke function.php
 3. Kopirajte in prilepite to kodo:

dodajanje ('wp_head', 'fsg_googleanalytics');
funkcija fsg_googleanalytics () {?>

// Tu prilepite kodo za sledenje storitve Google Analytics (tisto, ki se začne in konča ze

Adblock
detector
map