Kako delati z Youtube videi v WordPressu

Lažje delajte z Youtube videi v WordPressu


YouTube je star 13 let in vsekakor je spremenil način razmišljanja ljudi o videu na internetu. Čeprav je malo drugih storitev, ki so med uporabniki po vsem svetu precej priljubljene, je Googlova video storitev za mnoge od nas še vedno številka ena.

Zaradi tega so razvijalci WordPressa poskrbeli, da je vdelava videoposnetkov na YouTube enostavno, tudi ko šele začnete s svojim blogom. In res je. Če želite vdelati kateri koli video iz priljubljene storitve, morate kopirati in prilepiti URL videoposnetka, za ostalo pa bo poskrbel WordPress. Lahko pa kopirate in prilepite kodo iframe v urejevalnik besedil, kjer lahko preprosto spremenite širino in višino ter z videom manipulirate s spreminjanjem nekaj parametrov.

Danes se lahko naučite, kako:

 • Samodejno dodajte YouTube videoposnetke v WordPress
 • Dodajte analitiko YouTube na nadzorno ploščo WordPress
 • Spremenite samodejno širino in višino za vgrajene videoposnetke v WordPress
 • Prikažite video v pojavnem oknu
 • Dodajte Youtube naročnino na WordPress

Samodejno dodajte YouTube videoposnetke v WordPress

Kaj pa, če želite samodejno dodati videoposnetke v svoje objave in strani ali samodejno ustvariti objavo iz videoposnetka v YouTubu? Da, to je mogoče in v tem delu vodnika vam bomo pokazali vtičnik, ki vam lahko pri tem precej pomaga..

YouTube WordPress vtičnik – uvoz videov

CENA: 36 USD

Če želite objaviti Youtube videoposnetke na svojem spletnem dnevniku WordPress ali zaslužite z njimi, vam bo ta vtičnik izjemno pomagal. Prihranite lahko čas, če vstavite video in informacije, ki so priložene. Ne glede na to, ali gre za datum, sliko, kategorijo ali videooznako, vtičnik skrbi za to.

Vtičnik YouTube WordPress bo samodejno uvozil videoposnetke s katerega koli kanala, ki ga želite, poleg tega pa lahko deluje tudi z naložitvami uporabnikov in seznami predvajanja. Vire je enostavno kombinirati in izbrati intervale uvoza, tako da je vse v vašem nadzoru.

Vtičnik je doslej prodal več kot 1300 izvodov in prepričani smo, da bo še naprej zbiral srečne uporabnike videov po vsem svetu..

Dodajte analitiko YouTube na nadzorno ploščo WordPress

Ko prvič naložite video na YouTube, boste verjetno preživeli dan, ki je sedel za zaslonom in gledal statistiko. Počakali boste na prvi pogled in prvo podobno in želeli boste, da vsi delijo svoje delo.

Po tem se ne le lahko zabavate s preverjanjem statistike svojih videoposnetkov, ampak boste lahko videli, kako se vaša publika odziva na vaše video vsebine. Če želite imeti uspešen kanal, se boste morali odzvati na njihove želje in nadzorovati vsak vidik.

Čeprav lahko to storite tudi na Youtubeu, ali ne bi bilo čudovito imeti analitike na nadzorni plošči WordPress, kjer delate vsak dan?

V tem delu članka vam bomo pokazali an super majhen vtičnik, ki bo podatke in statistike Youtube namestil neposredno na vašo WordPress nadzorno ploščo in vam omogočajo, da svoj kanal spremljate na kraju samem, ne da bi spremenili zavihke in se ločeno prijavili v Youtube.

Nadzorna plošča Youtube Analytics

CENA: Brezplačno

Nadzorna plošča Youtube Analytics

Nadzorna plošča Youtube Analytics vam bo pokazala pomembne informacije o vaših videoposnetkih. Ne glede na to, ali želite vedeti število ogledov, čas, ki so ga ljudje porabili za ogled videoposnetka, povprečno trajanje vsakega ogleda, všečke in ocene, ki jim ni všeč in število komentarjev za vaš video.

Ko namestite in aktivirate vtičnik, boste lahko vse te podatke videli v preprostem pripomočku na nadzorni plošči. Izbirali boste lahko med dvema temama in poleg tega stilirali videz gradnika skozi CSS. Vtičnik vam bo omogočil, da določite ravni dostopa in se odločite, kateri uporabniki na spletnem mestu, ki poganja WordPress, bodo lahko videli statistiko video.

Nadzorna plošča Youtube Analytics ima funkcijo predpomnilnika, ki omogoča večje hitrosti nalaganja – nihče ne mara gledati na prazen zaslon med nalaganjem podatkov.

 1. Pojdi do Vtičniki-> Dodaj novo
 2. Poiščite »Nadzorna plošča Youtube Analytics«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Pojdite na nadzorno ploščo, kjer boste našli nov pripomoček
 5. Kliknite povezavo »Pridobi kodo za dostop«, ki vas bo pripeljala do vašega Google Računa
 6. Kopirajte in prilepite kodo nazaj v pripomoček
 7. Shrani dostopno kodo
 8. Pomaknite se na Nastavitve-> YT nadzorna plošča da odprete nastavitve, kamor lahko nastavite pripomoček po svojih željah

To je to. Uživajte v gledanju statistike videoposnetkov na Youtube neposredno z nadzorne plošče WordPress.

Spremenite samodejno širino in višino za vgrajene videoposnetke v WordPress

Ali ni dobro, kako lahko preprosto kopirate in prilepite naslove Youtube, Vimeo, Flickr, Hulu ali številne druge video storitve in WordPress samodejno vdela video v vašo objavo? Mislimo, da je res, toda če to storite, bo WordPress nastavitve prevzel iz samega videa. To verjetno pomeni, da širina in višina videoposnetka ne bosta želena v svojem članku.

Če vstavljanje videoposnetkov ni nekaj, kar počnete vsakodnevno, sprememba teh nastavitev ne bo težava – odprli boste urejevalnik besedil in spremenili številke v kodi. Po drugi strani pa vam bo, če morate pogosto vdelati videoposnetke, to preprosto opravilo na živcih, zato jih morate avtomatizirati..

Spremenite širino in višino vdelanih videoposnetkov:

 1. Odprite datoteko function.php
 2. Kopirajte in prilepite to kodo:
 3. funkcija mycustom_embed_defaults ($ embed_size) {
  $ embed_size ['širina'] = 620;
  $ embed_size ['višina'] = 360;
  vrnite $ embed_size;
  }
  
  add_filter ('embed_defaults', 'mycustom_embed_defaults');
 4. Spremenite širino in višino v poljubno število v pikah, ki jih potrebujete za svoje spletno mesto
 5. Shrani spremembe

Po tem se vsi vaši videoposnetki samodejno spremenijo v širino in višino, ki ste jo določili v kodi.

Dobra stvar (ali slaba, odvisno od konfiguracije vašega spletnega mesta) je, da bodo po shranjevanju sprememb spremenjeni velikosti vseh vaših videoposnetkov. To vključuje starejše, ki ste jih že objavili.

To je vse, ljudje. Zdaj pojdite, kopirajte in prilepite vdelane kode in uživajte v načinu, kako WordPress obravnava vaše nove videoposnetke.

Kako prikazati video v pojavnem oknu

Obstaja enostaven način prikazovanja medijev s pojavnim oknom. Seveda bomo še enkrat uporabili brezplačni vtičnik, zaradi katerega se bodo stvari pojavile v pojavnem oknu / svetlobni plošči samo tako, da bomo v svoje objave dodali kratko kodo..

Z uporabo vtičnika WP Video Lightbox lahko postavite slike, bliskovne medije, YouTube, Vimeo, iFrame itd. V svetlobni prekrivalo in naredite, da je vse videti veliko bolje. Odličen bonus tega vtičnika je, da si lahko video posnetke, ki jih postavite v svetlobno polje, ogledate tudi na iPadih in iPhonih.

WP Video Lightbox Vtičnik

CENA: Brezplačno

WP Video Lightbox je preprost za uporabo, vendar morate vedeti nekaj stvari, preden postavite svojo kratko kodo.

Namestitev in hitra namestitev:

 1. Pomaknite se na Vtičniki -> Dodaj novo
 2. poiščite »WP Video Lightbox«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Pojdi do Nastavitve – Video Lightbox
 5. Odprite zavihek “prettyPhoto”

Tu lahko nastavite svoj vtičnik in izberete, kako se bo obnašal. Izberete lahko privzete dimenzije svetlobnega polja, obliko ozadja in njegovo barvo, omogočite samodejno predvajanje videoposnetkov itd.

Ukvarjanje s kratkimi kodami:

Ko ste nastavili svetlobno polje, ste pripravljeni, da v svojo objavo postavite kratko kodo in se vaš želeni video prikaže v svetlobni polje.

Vemo, da ste nestrpni, zato so tukaj preproste kratke kode, ki vam bodo omogočile hitro dodajanje videoposnetkov Youtube in Vimeo v svetlobno polje.

Youtube: [video_lightbox_youtube video_id = ”G7a74BvLWUg” width = ”640 ″ višina =” 480 ″ sidro = ”kliknite tukaj, da odprete YouTube video”]

Vimeo: [video_lightbox_vimeo5 video_id = ”12362192 ″ širina =” 640 ″ višina = ”480 ″ sidra =” Kliknite in odprite svoj videoposnetek v svetlobni plošči ”]

Prekopirajte in prilepite video ID za Youtube ali Vimeo in pripravljeni ste.

Zdaj, ko ste preizkusili svoj nov vtičnik za svetlobne plošče, dodajte / spremenite še svoje kratke kode, da boste še boljši.

 • video_id (obvezno) – to je edinstvena številka, ki prepozna video na Youtube / Vimeo
 • širina (obvezna) – izberite širino videoposnetka v slikovnih pikah
 • višina (obvezna) – izberite višino videoposnetka v slikovnih pikah
 • opis – lahko dodate opis videoposnetka, ki bo prikazan pod vašim videoposnetkom. Dobra stvar je, da opisno polje sprejme HTML
 • sidro – besedilo, ki bo prikazano kot povezava, ki jo mora obiskovalec klikniti, da prikaže svetlobno polje. Sprejema tudi HTML, tako da ga lahko na primer pritisnete na gumb
 • auto_thumb – če uporabljate to funkcijo, bo vtičnik namesto sidrnega besedila prikazal sličico videoposnetka

Če ne želite, da se povezani videoposnetki prikažejo v videoposnetku v svetlobni plošči, na koncu video_id dodajte »& rel = 0«.

Primer kratkega koda:

[video_lightbox_youtube video_id = ”JKwr064-PBY & rel = 0 ″ širina =” 800 ″ višina = ”600 ″ auto_thumb =” 1 ″ opis = ”To je opis našega videoposnetka iz svetlobne plošče”]

Kako dodati gumb za naročanje na Youtube na WordPress

Do zdaj smo večinoma govorili o slikah, ko gre za WordPress medije. Poskušali smo poudariti pomen dodajanja slik v objave na spletnem dnevniku, večkrat pa smo govorili o predstavljenih slikah in kako jih spremeniti v velikost. Toda od rojstva Youtube in hitrejših internetnih povezav so videoposnetki vstopili v svet spletne multimedije.

Medtem ko so bile video datoteke še nekaj let nazaj redek dragulj, danes brez njih ne morete. Ogledali si boste filme, glasbene video posnetke, dokumentarne filme in vaje. Tudi oglasi so preklopili obliko zapisa medijev in prenose v živo niso več tako presenetljive. Zaradi vsega tega mnogi avtorji blogerji registrirajo račun Youtube še preden objavijo prvo objavo.

Ne glede na to, kako veliki so vaši videoposnetki in ne glede na to, kako pogosto na Youtube nalagate nove epizode, se boste verjetno borili za pridobitev novih naročnikov. Obstajajo različne tehnike, s katerimi lahko svoj kanal Youtube promovirate v javnosti, vendar se danes ne bomo spuščali v podrobnosti. Namesto tega se bomo osredotočili na dodajanje gumba za naročanje na vaše spletno mesto WordPress.

Tako kot dodajanje drugih ikon družabnih medijev, da se povežete s svojimi bralci, je tudi, če imate Youtube kanal, pomembno tudi gumb za naročanje na Youtube. Medtem ko bodo nekateri uporabniki z veseljem odprli svoj kanal in se naročili sami, se boste morali potruditi, da se drugi naročijo. S tem, ko jim na svojem spletnem mestu pokažete preprost gumb, bodo vaši obiskovalci od naročila le en klik. Tudi možnosti za pridobitev dodatnega spremljevalca bodo postale veliko večje.

Ročno dodajte gumb v gradnik

Konfigurirajte gumb za naročanje na Youtube

Razvijalci Googla so bili dovolj prijazni, da so nam pripravili vse. Torej lahko tudi brez tehničnega znanja precej hitro dodate gumb za naročanje na Youtube, objavo, stran ali gradnik. Za to metodo boste potrebovali eno minuto in znanje tehnike kopiranja in lepljenja.

 1. Pojdite k uradniku Youtube naročnik generator gumbov
 2. Zapišite svoje ime ali ID kanala
 3. Izberite nekaj možnosti po vaših željah (postavitev, tema in število naročnikov)
 4. Oglejte si predogled
 5. Kopirajte celotno kodo
 6. Pomaknite se na Videz -> gradniki
 7. Dodajte besedilni gradnik na katere koli aktivne stranske vrstice
 8. Prilepite kodo
 9. Shrani spremembe

Od trenutka, ko shranite spremembe, se bo na vaši strani pojavil gumb za naročanje na Youtube. Odvisno od teme WordPress, ki jo imate, in razpoložljivih widgetized območij, je lahko gumb na različnih mestih. Običajno bo to stranska vrstica, ki se nahaja na desni strani vašega spletnega mesta, ali podnožje na dnu vseh vaših strani.

Če želite spremeniti slog gumba, se lahko vrnete na Youtube gumb naročnika in spremenite nekaj stvari. Ponoviti boste morali postopek dodajanja gumba in zamenjati kodo. Upoštevajte, da plačani Youtube kanali dobijo več možnosti in edinstvenih stilov.

ytSubscribe – Gumb Youtube Subscribe

CENA: Brezplačno

Ytsubscribe

Če želite dodati gumb za naročanje na Youtube po vsakem Youtube videu, ki ga vgradite v WordPress objave, vam bo ta preprosta razširitev za WordPress pomagala. Vtičnik bo namestil nekaj nastavitev, ki jih lahko spremenite glede na svoje potrebe. Očitno je najpomembnejše ime vašega kanala in ID.

Poleg tega morate spremeniti temo in postavitev gumba in se odločiti, ali želite pokazati, koliko naročnikov imate. Za tiste, ki vedo, kako delati s CSS, obstaja možnost, da spremenijo izgled gumba neposredno prek kode.

Zdaj, ko dodate nov video v svoje objave, bo vtičnik samodejno dodal gumb pod njim.

SM Youtube Naročite se

CENA: Brezplačno

Preprosta naročnina na Youtube

Ta brezplačni vtičnik za WordPress je zelo preprost. Omogoča vam hitro dodajanje gumba za naročanje na vaše spletno mesto WordPress. Spremenite lahko nekaj nastavitev, najbolj zanimivo pri tem pa je, da ustvari kratko kodo. Z njim lahko gumb prikažete v predlogih za objave, strani, gradnike in celo WordPress.

O tem se ni veliko pogovarjati – namestite, vnesite podrobnosti in uživajte v novi funkciji.

Naročite se na YouTube YouTube

CENA: Brezplačno

TM Youtube Naročite se

Ta brezplačni vtičnik bo pripomočku WordPress dodal profesionalno oblikovan gumb za naročanje na Youtube. Ker potrebuje ključ Youtube API, je vtičnik le nekoliko bolj zapleten kot prej omenjeni.

Kljub temu ustvari prijeten pripomoček za naročnino, ki ga lahko prikažete kjer koli želite. Dodate lahko tudi dodatno besedilo za različne situacije in še boljše pritisnete gumb za naročanje.

Youtube naročnik

CENA: Brezplačno

Youtube naročnik

Po namestitvi Youtube Subscribe vtičnik ustvari preprost pripomoček, s katerim boste lahko nadzirali gumb za naročanje. Pomaknite se na Videz -> gradniki in poiščite pripomoček Youtube Subscriber, da odprete njegove nastavitve.

Po izpolnitvi osnovnih podatkov o konfiguraciji boste prikazali pripomoček na svojem spletnem mestu ali ustvarili kratko kodo, ki jo lahko uporabite kjer koli drugje na spletnem mestu.

Zaključek

Youtube je še vedno vodilna video storitev na internetu. Verjetno boste slej ali prej uporabili videoposnetke iz Googlove storitve, zato je dobro vedeti, da jih lahko prilagodite in spremenite stvari na svojem blogu WordPress z nekaj kliki gumba miške.

Kako pogosto v svojih WordPress objavah uporabljate videoposnetke? Kako jih radi prilagodite? Ali videoposnetke vedno vstavljate z Youtube ali so vam všeč druge video storitve?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map