Kako brzo pronaći i urediti kôd iz tema i dodataka

naći-uredi-wordpress-code.png


Rad s WordPressom može biti jednostavan. U usporedbi s mnogim drugim sustavima za upravljanje sadržajem, to je stvarno jednostavno. Čak i ako nemate nikakve veze s kodom ili dizajnom, i dalje možete kreirati svoj WordPress blog, a za nekoliko minuta možete početi pisati i objavljivati ​​sadržaj. Ako trebate proširiti svoj WordPress blog, to možete učiniti tako da instalirate neke od milijuna dodataka i tema dostupnih na Internetu.

Ali ako se malo ozbiljnije pozabavite svojim web mjestom, prije ili kasnije morat ćete prilagoditi stvar ili dvije. Bez obzira na to koliko je dobra tema ili dodatak, koliko opcija dobivate s njom, jednostavno nije moguće sve urediti. Na primjer, moći ćete promijeniti naslov i neke važne gumbe, ali kako izvršiti promjenu ako se određeni element ne može promijeniti putem mogućnosti Customizera i teme / dodatka teme? Vi sami to modificirate.

Ovisno o tome koliko znate o WordPressu, mijenjanje datoteka može biti dvominutni posao ili može propasti cijelo vaše web mjesto nakon što provode sate na prilagodbi. Prije nego što započnete mijenjati datoteke, provjerite jeste li svjesni što radite i da li imate sigurnosnu kopiju sigurno smještenu u mapu izvan vašeg poslužitelja.

Ako ste odlučili da je vrijeme za izmjene, možda ćete se zaglaviti u prvom koraku – pronalaženju ispravne datoteke u kojoj se kôd nalazi. Budući da se WordPress sastoji od desetaka različitih datoteka, početnik bi mogao imati problema s njihovim pronalaženjem. WordPress programeri nemaju problem s tim jer to već znaju Hijerarhija predložaka napamet. Ali ako niste zainteresirani za kodiranje, trebali biste znati o tim dodacima koji vam mogu puno pomoći.

Što Datoteka

CIJENA: Besplatno

Što Datoteka

Jednom kada izađete iz ideje da je kratica za ovaj dodatak WTF, vidjet ćete koliko je u redu taj dodatak. Nakon što ga instalirate i aktivirate, datoteka će stvoriti jednostavnu stavku izbornika izravno na alatnoj traci, odmah uz vaše korisničko ime i cool fotografiju. Ako sada otvorite bilo koju stranicu na svojoj web lokaciji, moći ćete preći pokazivač miša iznad stavke izbornika Što je datoteka i dodatak će vam reći koji su dijelovi predloška korišteni za izradu te određene stranice.

Dodatak će vam omogućiti da kliknete na naziv predloška koji će vas odvesti na stranicu za uređivanje. Iako ovo može izvrsno napraviti male promjene, budite vrlo oprezni ako uređujete datoteke predložaka izravno s WordPress-a.

Kao što već možete vidjeti, dodatak je prilično jednostavan, ali može vam pomoći u prepoznavanju dijelova predloška koje želite brzo izmijeniti. Ostalo je na vama. Zbog toga želimo predstaviti još jedan besplatan dodatak koji vam može pomoći još više.

Lokator stringova

CIJENA: Besplatno

Lokator stringova

Kad pronalazak pravog predloška nije dovoljan, Locator stringova je tu da vam pomogne. Zamislite da želite izmijeniti određeni HTML element u svojoj temi ili bilo kojem instaliranom dodatku. Element možete brzo pronaći ako ga pregledate putem preglednika, ali i dalje ćete imati problema sa pronalaženjem datoteke koja je taj element napravila. Budući da sada radite s prilagođenim temama i dodacima, datoteke mogu imati različita imena od onih na koje ste navikli. Razvojni programer možda je stavio kôd u zasebnu datoteku kako bi olakšao daljnji razvoj i možete se zaglaviti u pretraživanju koda kroz stotine datoteka. Umjesto toga, možete upotrijebiti Locator lociranja.

Ako odlučite koristiti ovaj dodatak, nećete morati brinuti koji će se predložak koristiti za izradu niza koji tražite.

Bilo da tražite riječ, cijelu frazu ili djelić koda, ovaj će dodatak moći pronaći.

Sve što trebate učiniti je navigaciju do Alati -> Pronalaženje niza i započnite s pretraživanjem. Dodatak će tada skenirati sve tematike i datoteke dodataka koje ste instalirali i u njemu će se naći pojam za pretraživanje. Možete čak odabrati i određenu temu / dodatak za koji će dodatak pretraživati.

Nakon što pritisnete gumb za pretraživanje i dopustite nekoliko sekundi da String Locator izvrši svoju čaroliju, rezultati će vam pokazati niz, datoteku gdje se nalazi i broj retka. Dodatak će vam urediti tu određenu datoteku i odmah će istaknuti vašu frazu za pretraživanje!

Sada možete promijeniti bilo koji dio bilo koje teme / dodatka, možete prevesti njihove tvrdo kodirane dijelove i možete zaboraviti na ručno skeniranje kroz datoteke koje su vam nepoznate.


Iako vam ovi WordPress alati mogu puno pomoći, mi ipak predlažemo da vodite računa o svojoj web lokaciji. Ako niste potpuno sigurni koje promjene unosite, obavezno uvijek imate svježu sigurnosnu kopiju i razmislite o tome da zaposlite stručnjaka koji će posao učiniti umjesto vas. Također, imajte na umu da mnogi programeri neće vam moći pomoći ako pogriješite ako sami izmijenite temu ili dodatak..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map