Kako automatski ažurirati WordPress dodatke

automatskim update-wordpress-plugins.png


Iako na blogu možete napraviti blog bez ijednog dodatka, velike su šanse da ćete morati instalirati barem nekoliko njih. Bez obzira koliko ste stručnjak, nekim značajkama jednostavno bi bilo potrebno previše dragocjenog vremena da se razvijate ispočetka. Budući da su vani deseci tisuća dodataka, prije ili kasnije shvatit ćete da vam trebaju neki od njih na blogu.

Iako su dodaci samo WordPress proširenja i ne mogu raditi izvan CMS-a, dodaci djeluju poput softvera. Svaki je dodatak različito kodiran, ima jedinstvene značajke i treba ga redovito ažurirati.

Programeri trebaju redovito ažurirati WordPress dodatke. Pa, barem ako im je stalo do njihovog proizvoda. Neka ažuriranja donijet će vam nove značajke, druga će popraviti pogreške i kompatibilnost, dok je najvažnije zakrpiti poznate sigurnosne rupe. Ne biste željeli imati dodatak koji dozvoljava uljezima pristup vašoj web lokaciji, zar ne?

Kako vrijeme prolazi, možda ćete na vašem web mjestu imati desetak dodataka, a morat ćete redovito ažurirati WordPress dodatke. Neki će imati nova ažuriranja nekoliko puta mjesečno, a ažuriranje ručno može vas izluditi. Ako imate kratki osigurač, možda biste htjeli automatski ažurirati WordPress dodatke.

Automatski ažurirajte sve WordPress dodatke

Da biste omogućili automatska ažuriranja za sve svoje WordPress dodatke, to jednostavno morate reći svom CMS-u. Ne, prestanite vikati na zaslonu svog računala; nažalost, još smo daleko od tehnologije koja će nas u potpunosti razumjeti, tako da morate promijeniti komunikacijski kanal i umjesto toga ažurirati datoteku function.php. Čak i ako nemate pojma o čemu se radi u datoteci, ne biste trebali brinuti. Da biste bili sigurni da ste pokriveni, stvorite sigurnosnu kopiju.

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeće:
 3. add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
 4. Spremi promjene

U slučaju da želite učiniti isto za sve instalirane teme, potreban vam je još jedan filtar koji izgleda gotovo isto:

add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Da biste saznali više o tome, pogledajte kako konfigurirati automatske pozadinske nadogradnje u WordPressu.

Nakon spremanja promjena, WordPress će automatski ažurirati sve dodatke kada postoje nove verzije dostupne za preuzimanje. Ne morate ništa učiniti. Iako ovo može zvučati praktično, možda bi bilo opasno omogućiti automatsko ažuriranje svih svojih dodataka. Neki će u potpunosti prekinuti vašu web lokaciju, neki će uzrokovati probleme s kompatibilnošću, a oni dodaci koje ste prilagodili prebrisat će sve što ste napravili. Ako imate takve dodatke koje ne želite automatski ažurirati, bit će zainteresirani za omogućavanje automatskog ažuriranja samo za određene dodatke.

Odaberite dodatke koji će dobiti automatska ažuriranja

Ako želite da se samo neki od vaših dodataka automatski ažuriraju, trebali biste poduzeti drugi pristup. Srećom, ovaj put nećete morati kopirati funkcije. Trebate samo instalirati dodatak koji će vam otkloniti brige.

Jednostavan upravitelj ažuriranja

CIJENA: Besplatno

S više od 100.000 aktivnih instalacija, ovaj besplatni dodatak najpopularniji je izbor kada je riječ o automatskim ažuriranjima WordPress-a. Easy Updates Manager daje vam potpunu kontrolu nad ažuriranjima WordPressa, ali nećemo govoriti o svim značajkama u ovom članku.

Jednostavan upravitelj ažuriranja

Zanimljiv dio je značajka koja vam omogućuje automatsko ažuriranje dodataka i tema. Dodatak je relativno jednostavan, pa omogućuje odabir dodataka i tema s popisa. Sve što trebate učiniti je odabrati stavke i stavke koje se ne trebaju ažurirati automatski.

Automatska ažuriranja dodataka

CIJENA: Besplatno

Iako nije toliko popularan kao prethodno spomenuti, ovaj je dodatak jednostavan kao što se dobija. Nakon što ga instalirate i aktivirate, svi dodaci koji imate na vašem WordPress blogu počet će se automatski ažurirati. Ako želite to kontrolirati, prijeđite na Postavke -> Automatska ažuriranja dodataka.

Automatska ažuriranja dodataka

Na stranici postavki vidjet ćete popis svih proširenja koja imate. Samo provjerite dodatak koji ne želite automatski ažurirati. To je to!

Budući da ste tek započeli automatski ažurirati WordPress dodatke, dobra je ideja dopustiti da vas dodatak obavijesti o promjenama putem e-pošte. Dakle, u slučaju da nešto pođe po zlu, možete reagirati na vrijeme.

Kako vratiti staru verziju

U nekim slučajevima ažuriranja će uzrokovati probleme na vašoj web lokaciji. Dok ne budete imali priliku popraviti stvari ili naći drugo rješenje, vjerojatno ćete htjeti vratiti staru verziju. Da, to je moguće, a možete se vratiti na bilo koju verziju koju želite. Već smo vam pokazali kako to učiniti, pa pogledajte kako vratiti staru verziju teme ili dodatka na svoju web lokaciju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map