Как да търсите и замените текст в WordPress

Как да търсите и замените текст в WordPress


Разбирали ли сте някога, че сте направили грешка, докато пишете публикация в WordPress, само за да разберете, че няма лесен начин да търсите и замените този печатен текст през целия пост? Ами ако пишете грешна дума, фраза или връзка през последните няколко месеца? За съжаление, WordPress не ви позволява да търсите и подменяте текст по лесен начин, но ние ще ви покажем безплатни приставки, които могат да ви спестят от ръчно изтриване на стотици, ако не и хиляди печатни грешки.

Търсете и заменете всеки текст в WordPress и спестете време при редактиране на публикации

Да, PHP и MySQL са мощни инструменти, които могат да решават такива неща само с няколко реда код или заявки. Но не всички от нас са кодери, нито удобно се забъркваме с код. Така че просто ще пропуснем това и ще ви покажем лесния начин за обработка на търсенето и замяната в WordPress.

 • Търсете и заменете текст в редактора на публикации
 • Заменете всяка дума на целия уебсайт на WordPress
 • Автоматично създавайте връзки от ключови думи във всички статии

Търсете и заменете текст в редактора на публикации

Както в много текстови процесори, които може би сте използвали (например Microsoft Word, например), може да искате да търсите и замените текст в редактор на WordPress. Тъй като четете това, вероятно сте открили недостатъка на редактора на WP – той не идва с такава функция. Както вече ви казахме в увода, предстои да ви покажем чист плъгин за работата

TinyMCE Advanced

ЦЕНА: Безплатно

TinyMCE Advanced намери и замени

TinyMCE Advanced е страхотен плъгин, който ви позволява да добавяте, премахвате и пренареждате бутони, намерени във визуалния редактор на WordPress. Както може би се досещате, една от страхотните функции, които този плъгин предлага, е функцията за търсене и замяна.

Ако искате да можете бързо да намерите текст в публикацията, която просто пишете, и да я замените с друг текст, можете да настроите приставката за няколко минути. Просто инсталирайте TinyMCE Advanced, активирайте го и ще получите да добавите вашия бутон:

 1. Навигирайте до Настройки -> TinyMCE Advanced
 2. Намерете списъка с неизползвани бутони и потърсете Намерете и заменете
 3. Плъзнете бутона в менюто на редактора
 4. Запазите промените

След като изпълните тези четири стъпки, новата ви функция се подготвя за използване. За да започнете да използвате търсене и замяна в WordPress, трябва да започнете да пишете нова публикация (или да редактирате по-стара) и да се уверите, че преглеждате публикацията във Visual Editor. Готови за замяна на думи?

 1. Потърсете Намерете и заменете бутон отгоре на редактора
 2. Попълнете текста, който искате да замените
 3. Напишете в текста, за да го замените
 4. Проверете дали искате да съответствате на регистъра и потърсете цели думи
 5. Намерете, заменете или заменете всички

Това е! Вместо ръчно да преминете през хиляди думи, които може би сте написали в този конкретен пост, този фантастичен плъгин ще свърши работата за вас за секунда.

Беше лесно, нали? Но какво ще стане, ако искате да направите същото за всичките си публикации и страници? Може би искате да търсите и замените нещата в коментари или таксономии? Ако това е така, продължете да четете, защото ще ви е необходим друг плъгин.

Търсете и заменете текст в целия WordPress

Понякога осъзнавате, че правите граматическа грешка с дни. Може би сте грешно написали нещо, може би услуга, за която споменахте, промени името си, или може би трябва да актуализирате URL. Не се притеснявайте; можете да промените това лесно и няма да се налага да стартирате MySQL заявки, за да отстраните проблема.

По-добро търсене замени

ЦЕНА: Безплатно

По-добро търсене Заменете приставката за WordPress

Както обещахме, ето още един безплатен плъгин, който ще ви спести. Тъй като искате да замените нещо в цялата система на WordPress, този плъгин ще ви позволи да работите с бази данни – без да се налага да отваряте или променяте база данни на ръка.

Инсталирането на приставката е стандартно и бързо. След като активирате плъгин за по-добро търсене Заменете, забавлението може да започне.

Преди да направите каквито и да е промени, моля, създайте резервно копие на вашата база данни.

 1. Навигирайте до Инструменти -> По-добро търсене Замени
 2. Въведете текста, който търсите
 3. Въведете текста, който ще го замести
 4. Изберете таблици, които ще бъдат засегнати от приставката

Преди да направите действителните промени в базата си данни, ви предлагаме да напуснете Изпълнете като Dry Run опция проверена. Тази опция ще каже на приставката да извърши необходимото търсене, но няма да промени. Като се използва Суха тренировка, ще видите колко таблици и клетки в база данни ще бъдат засегнати и можете да помислите два пъти, преди да направите действителна промяна.

След като сте готови да замените текст, премахнете отметката от Суха тренировка опция и се насладете на това, което този невероятен плъгин ще направи за вас.

Внимавайте, когато избирате таблици от стъпка # 4. Ако искате да направите промени само в публикациите си, изберете само wp_posts маса.

В зависимост от вашата база данни, функцията за търсене и замяна може да отнеме известно време, за да свърши своята работа. Преди да започнете да изпадате в паника, трябва да знаете, че е добре да получите тайм-аутове и бели екрани, докато стартирате търсенето и да го замените с приставката. В този случай просто отидете до Инструменти -> По-добро търсене замени -> Настройки, и намаляване на Максимален размер на страницата стойност.

Ако инсталирате тези два безплатни приставки, можете да се отпуснете и да започнете да работите върху новата си статия без притеснение. Независимо дали трябва да търсите и замените текст само от една статия, или трябва да го направите за всички ваши публикации, коментари и др., Трябва да знаете, че TinyMCE Advanced и Better Search Replace заменяйте приставките ви обхванаха.

Вместо да ги замените, знаете ли, че можете лесно да напишете списък с думи, които няма да бъдат разрешени в заглавия на публикациите?

Пробвали ли сте плъгините? Как ги харесвате? Предпочитате ли да замествате текст ръчно чрез изпълнение на заявки или може би използвате друг плъгин за работата? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Заменете всяка дума на целия уебсайт на WordPress

След като натрупате стотици или дори хиляди различни публикации и страници, които са разпределени в различни категории, промените в цялата база данни стават все по-трудни с всеки изминал ден. Ако някога сте искали да замените само една дума или цялата фраза във всяка публикация, страница, заглавие, коментар и т.н., завършихте с главоболие, защото тази задача ще изисква твърде много време или технически познания от вас.

Тъй като вече използвате платформа за блогове на WordPress, известна със своите разширения (плъгини), които ви позволяват да правите практически всичко, този проблем изобщо не е проблем. Сега можете да инсталирате безплатен плъгин и да управлявате промените на думите само с няколко кликвания.

Word Replacer

ЦЕНА: Безплатно

Word Replacer за WordPress

Приставката, за която говорим, е известна като Word Replacer и можете да я инсталирате безплатно, като изтеглите приставката от уебсайта на хранилището на WordPress или можете да намерите приставката, като я търсите от вашия WordPress:

 1. Навигирайте до Приставки -> Добавяне на нови
 2. Търсене за „Word Replacer“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Отворете страницата с настройки, където можете да замените думи с едно щракване

Ако някога сте използвали „Търсене и замяна“ в Microsoft Word или подобно приложение за текстов процесор, ще бъдете доста запознати с този плъгин. Удобният за потребителя интерфейс ви позволява бързо да въведете дума или цялата фраза, която искате да замените, изберете друга, която ще бъде добавена вместо оригиналната дума / фраза и можете да решите къде ще се появят тези промени.

Word Replacer ви позволява да замествате думи в публикации, страници, коментари, заглавия и дори bbPress форумни страници от версия 0.3.

Хубаво на този плъгин е, че можете например да напишете списък с думи за нецензурни думи, които лесно можете да цензурирате в коментари и страниците на вашия форум или можете да промените тази фраза, която може да сте използвали неправилно през последните няколко месеца или така , И можете да направите всичко това, като въведете дума / фраза само веднъж в настройките на приставката и Word Replacer ще направи своята магия за секунда.

Друг чудесен пример за това, на което плъгинът е способен, са JavaScript рекламите. Ако сте използвали заместител на реклами на вашия уебсайт, сега можете лесно да кажете на Word Replacer да потърси този заместител и да го замените с действителния JavaScript код, който ще показва желаната реклама. След като решите да промените рекламата, просто променете кода в настройките, без да се притеснявате къде е въведен кодът. Доста приятна функция за такъв прост плъгин.

Word Replacer наистина е мощен плъгин, който ви позволява да управлявате цялото си съдържание на WordPress от едно място. Дори и да не планирате да го използвате непрекъснато, плъгинът наистина може да ви помогне да промените тези грешки и да цензурирате тези лоши думи, написани в коментари или страниците на форума ви. Тъй като е безплатен, не е нужно да се притеснявате, че ще загубите никакви пари от него – инсталирайте приставката и я пуснете. Разбира се, не забравяйте да създадете резервно копие на вашия сайт, преди да замените някоя дума, тъй като никога не знаете кога грешката може да изскочи.

Свързването на думи или цели фрази в WordPress не би могло да бъде по-лесно. Докато пишете статия, всичко, което трябва да направите, е да изберете дума / фраза и да кликнете върху бутона за връзка, където можете да поставите дестинацията на връзката. Ако знаете основен HTML, можете също да създадете връзки директно от текстов редактор, като напишете собствен код, ако е необходимо.

Връзки към WordPress

Макар да свързвате дума по дума е лесно и може да бъде доста забавно, ако работите бавно върху нова публикация, какво ще стане, ако искате да свържете конкретна дума / фраза в цялата си колекция от публикации / страници?

Ако току-що стартирахте с уебсайта си, работещ с WP и имате само няколко статии, за които да се справите, няма да е проблем да ги свържете ръчно. Но какво ще стане, ако сте решили да свържете дума във всички статии и имате стотици от тях?

Създайте връзки от конкретни думи:

Независимо дали искате да свържете конкретно име на уебсайт към неговия собствен URL адрес или сте стартирали вашата програма за реферали и искате да свържете всяка дума, свързана с компютър, към уебсайта ви за реферали, който продава компютърно оборудване, тази функция ще ви помогне да поставите маркер за връзка в думата / фраза по избор.

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете следната функция:
 3. функция link_words ($ текст) {
  $ substitu = масив (
  'google' => 'Google",
  'компютър' => 'компютър",
  'клавиатура' => 'купете клавиатура тук"
  );
  $ text = str_replace (array_keys ($ замени), $ замести, $ текст);
  върнете $ текст;
  }
  add_filter ('the_content', 'link_words');
  add_filter ('the_excerpt', 'link_words');
  
 4. Промяна на ключови думи и връзки в масива
 5. Запазите промените

Както можете да видите от примери в кода, е възможно да замените всяка дума или всяка фраза, намерена във вашите статии. Също така е възможно да замените самата дума / фраза и да промените изцяло връзката.

Въпреки че можете просто да добавите връзката към думата „компютър“, можете да добавите връзката и да промените думата „компютър“ в „компютърна система“ или всичко, което харесвате.

Въпреки че тази функция ще ви помогне да наваксате всички останали след статии, тя е доста основна, колкото се получава. Ако искате повече контрол върху връзките, особено ако работите с реферали, би било по-интелигентният избор да отидете с един от специализираните приставки.

Тъй като вече работите с връзки, може да ви е интересно да инструктирате WordPress за отваряне на всички външни връзки в нови раздели или може дори да свържете публикации и страници към външен URL адрес.

заключение

Ако току-що сте започнали блог на WordPress, търсенето и подмяната на думи може да изглежда невъзможно. Но ако отделите няколко минути от времето си, за да преминете през това ръководство, ще решите проблема и търсенето и подмяната на текст в WordPress ще изглежда като детска игра.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map