Как да сменим автора в WordPress и най-добрите авторски приставки

Персонализирайте авторския опит на уебсайт на WordPress с тези 8 съвета и трика


Въпреки че днес WordPress е мощна и многофункционална система за управление на съдържанието, която е в състояние на практика всичко, тя все още се използва най-вече като платформа за блогове. Дори ако блогът е само част от вашия уебсайт, ще трябва да имате поне един автор, който ще напише ново съдържание. Но шансът е, че ще имате няколко автори, които също ще получат допълнителна помощ от гост блогъри, ако това е нещо, което искате да направите.

Ако имате работа с автори на уебсайта си на WordPress, е нормално да искате блогът да бъде по-добро място за тях. Поради това сме подготвили няколко урока, които ще ви помогнат в персонализирането на вашия блог на WordPress, когато става въпрос за автори. Ето какво ще научите в това ръководство:

 • Как да промените по подразбиране автор поправка
 • Пренасочване на авторски архив към друга страница
 • Промяна на автора на публикация без създаване на допълнителни потребители
 • Авторите могат да имат постовете си по различен начин
 • Вижте най-добрите плъгини за биография на автора
 • Изпращайте имейли на авторите, когато публикувате статиите им
 • Създайте персонализиран топ списък с автори във вашия блог
 • Показване на статистиката на автора в джаджа

Contents

Както името им вече подсказва, перманентните връзки са постоянни връзки, т.е. URL адреси, които водят до вашите публикации, категории, авторски страници и т.н. Можете лесно да настроите основна структура на постоянни връзки в общите настройки на WordPress, но ако искате да промените перманентна връзка за авторски страници, ще трябва да разгледате малко повече подробности.

Възможно е да има различни причини за промяна на стандартния плъзгач на авторската страница. Само за пример, ако работите в уебсайт за ресторант, в който искате вашите готвачи да имат свои собствени страници и където те ще могат да пишат лични блогове (за храна се надяваме), ще искате да промените структурата на постоянните връзки. Ако сте настроили всичко, което да върви заедно с вашия ресторант, защо не бихте променили „автор“ в „готвач“?

Това не само ще изглежда много по-професионално, но всъщност може да ви помогне с SEO и да върнете много по-подходящи резултати от търсенето за вашите потенциални посетители.

Може да имате съвсем различна причина за смяна на базовия плужек, но ние ще се придържаме към нашите готвачи (да, бяхме гладни, когато пишехме това и през цялото време мислим за кухнята), за да ви покажем как да променете функцията:

Промяна по подразбиране на автора постоянна връзка:

 1. Отворете своя function.php файл
 2. Копирайте и поставете следното:
 3. функция custom_author_base () {
  глобален $ wp_rewrite;
  $ author_slug = 'готвач'; // променете това на каквото искате
  $ wp_rewrite-> author_base = $ author_slug;
  }
  добавяне ('init', 'custom_author_base');
 4. Променете $ author_slug в каквото искате да се появи вместо „автор“ в личните страници
 5. Запазите промените
 6. Навигирайте до Settings-> Пермалинковете
 7. Кликнете върху „Запазване на промените“ без всъщност да правите промени на страницата с настройки

Аааа, свърши! Сега можете да отворите страница, като използвате новите си препратки.

Следвайки нашия пример, нов авторски перманент ще изглежда така: http://www.firstsiteguide.com/chef/gordon.

По подразбиране WordPress ще архивира вашите публикации и ще ги организира по автори. В среда с много автори това може да бъде наистина полезно – като просто кликнете върху името на автора, което обикновено се намира в горната или долната част на публикацията, ще бъдете пренасочени към страницата с архив, в която са изброени всички публикации, написани от този човек.

Но какво ще стане, ако сте един-единствен автор? Това означава, че връзката към вашата архивна страница води до същия този блог, който вече имате на своята начална страница или блог страница (в зависимост от организацията на вашия сайт) и това няма смисъл. Вместо това може да искате да пренасочите потребителите си към друга страница – например страница „За мен“, където можете да кажете на посетителите си повече за себе си или да предоставите допълнителна информация за вашите публикации, бизнес или каквото искате.

Можете да го направите лесно само с няколко реда код:

 1. Отворете function.php файла
 2. Копирайте и поставете следната функция:
 3. add_filter ('author_link', 'redirect_link');
  функция redirect_link () {
  връщане home_url ('около-нас');
  }
 4. Променете страницата на 4тата линия към всяка страница, която искате
 5. Запазите промените

И това е всичко, което има. След като сте запазили промените, всеки, който кликне върху връзката с името на автора, ще бъде пренасочен към страницата, която сте посочили в кода. В нашия пример ще бъдете пренасочени към http://www.firstsiteguide.com/about-us.

Въпреки че този метод ще ви пренасочи към нова страница, когато щракнете върху връзката с архив на автора (име на автора), въвеждането на пълния URL адрес все пак ще ви отведе до страниците с архив по подразбиране. Ако ръчно отидете до www.yourdomain.com/archive/john например връзката все още ще показва всички публикации на Джон. Можете да го оставите така, ако все още искате да имате достъп до своите архивни страници или можете да пренасочите и целия URL адрес.

Промяна на автора на публикация без създаване на допълнителни потребители

Когато става въпрос за писане на нови статии, повечето хора ще започнат да пишат изключително самостоятелно. Вероятно ще има месеци, преди да решат, че е време да наемат допълнителни автори, които ще им помогнат в създаването на интересни материали за уебсайта. Няма значение дали имате един лоялен автор или има десетки сътрудници, които са написали повече от едно произведение, вероятно сте създали акаунти за всички тях и сте им позволявали да въвеждат материала си директно в публикации и страници.

Понякога ще ви е необходима статия, която вашите автори няма да могат да напишат. Например, може да имате спонсорирана публикация, която може да ви помогне да печелите пари, за които искате да имате различен автор. Ще има и моменти, когато човек ще трябва да публикува само една статия на вашия сайт.

Ако случаят е такъв, няма нужда да създавате тези допълнителни акаунти в WordPress, само за да се покаже публикация. Вместо това можете да презапишете собственото си или едно от имената на автора и да покажете новото име само в тази единствена публикация. Ако искате повече контрол над него, разгледайте приставката, която ще ви позволи да управлявате гост автори и да присвоите няколко автори на една статия.

Подгответе функцията:

За целта ще ви покажем как да хакнете персонализираните полета и да презапишете автора с едно кликване на бутона на мишката:

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете следния код:
 3. add_filter ('the_author', 'name_author_name');
  add_filter ('get_the_author_display_name', 'guest_author_name');
  
  функция guest_author_name ($ name) {
  глобален $ пост;
  $ author = get_post_meta ($ post-> ID, 'author', true);
  ако ($ автор)
  $ name = $ автор;
  върнете $ name;
  }
 4. Запазите промените

Промяна на автора чрез персонализирани полета:

След като направите промените във файла, вие сте готови да промените автора на конкретни публикации. Както вече споменахме по-горе, това ще стане чрез добавяне на персонализирано поле към публикацията:

 1. Отворете публикация, за която искате да промените автора
 2. Навигирайте до персонализирани полета
 3. Добавете ново поле и го наречете „автор“.
 4. Въведете името на автора в полето със стойност
 5. Запазите промените

Промяна на автора чрез персонализирани полета

След като натиснете бутона за актуализиране или публикувате публикацията, функцията ще провери за персонализираното поле и ако бъде намерена, функцията автоматично ще промени името на автора в такова, което се намира в полето със стойност.

Доста удобен хак, нали??

Авторите могат да имат постовете си по различен начин

Докато разглеждате различни уебсайтове, може да сте се натъкнали на уебсайтове, които имат публикации, оформени по различен начин. Докато публикациите могат да бъдат оформени въз основа на различни условия (например можете да промените външния вид на най-новата публикация в своя блог), един популярен начин за оформяне на вашите публикации се основава на автори.

На някои уебсайтове може би сте виждали, че всеки автор има свой собствен цвят на публикация, различна борда или различен цвят на връзката. В среда с много автори това може да е добра идея.

Вашите читатели могат да намерят по-лесно публикации от любимите си автори и всичко може да изглежда наистина страхотно, ако не преувеличавате стила; не искате блогът ви да изглежда като цирк … о, добре, кои сме ние да съдим, можете да правите всичко, което искате, разбира се.

Поради това няма да стилизираме вашите публикации, но в следващите няколко реда ще ви покажем кода, който ще изпълни стиловете за вас. Така че нека започнем.

Преди да можете да оформите публикациите по различен начин, трябва да кажете на WordPress, за да намерите имената на автора.

Намерете имена на автори:

 1. Отворете index.php файла или който и да е цикъл
 2. Преди цикъла трябва да поставите този ред код:
 3. 
  
 4. Запазите промените

Сега WordPress знае как да чете името на автора и сте готови за следващата стъпка. След като създадете променлива $ author и кажете на WordPress да постави в нея първото име на автора (името, което ще бъде поставено в променливата, е първото име, което може да бъде променено в настройките на потребителския профил), трябва да поставите променливата в код post_class.

Този код трябва да бъде вмъкнат в цикъла:

 1. Отворете index.php файла или файла, който сте използвали в предишните стъпки
 2. Намерете елемента DIV, който съдържа post-id в себе си и го заменете със следния:
 3. >
 4. Запазите промените

Добре, вие сте готови с подготовката на трева за стилистични публикации за вашите автори и забавната част може да започне. Време е да отворите своя CSS файл и да определите CSS правила за всеки потребител. Ако си спомняте, казахме на WordPress да намери името на автора и да го използва като клас. Това означава, че трябва да назовете класовете си съответно. Бъдете внимателни – имената са чувствителни към регистъра, така че „Джон“ няма да е същото като „Джон“.

Ако сте подготвили имената, можете да продължите.

Постове в стил:

 1. Отворете style.css файла
 2. Добавете нови класове с имената на потребителя. Например, ако имате двама автори, Джон и Дженифър, CSS кодът ще изглежда така:
 3. .Джон {
  цвят: син;
  }
  .Дженифър {
  цвят: червен;
  }
 4. Играйте наоколо със стила си. В този пример сме променили цвета на публикацията им, но както вече трябва да знаете, CSS е много мощен инструмент, който ви позволява да правите практически всичко – от промяна на цветове и размери до дори анимиране на обекти.
 5. Запазите промените

Това е. Сега можете да заредите своя блог и да видите как промените влизат в сила. Моля, отделете хубаво времето и стиловите си публикации… о, тук отново; можете да стилизирате публикациите си така, както ви харесва (но моля, направете ги красиви).

Най-добрите авторски плъгини за WordPress

В края на почти всеки блог, на който сте попаднали, вероятно сте забелязали, че има кратка информация за автора. Информацията обикновено се представя в обикновено поле, където са представени снимка, име и няколко лични данни.

Поставяйки биографията на автора в статия, вие се свързвате с посетителите си и им давате шанс да знаят поне нещо за човека, който е написал статията. Давате им шанс да се свържат с автора и да имат още по-добро разбиране на съдържанието.

Не само това; авторски плъгини за биография могат да позволят на вашите посетители да намерят всички статии, написани от конкретен човек, и да се свързват с него чрез електронна поща или социални мрежи.

Няма значение какви са причините за поставянето на някой от авторските плъгини за биография на вашия уебсайт, в тази статия ще ви покажем някои от най-добрите разширения, които ще ви помогнат да направите точно това.

Секси автор Био

ЦЕНА: Безплатно
ДЕМОНСТРАЦИЯ

Секси автор Био

Нека започнем списъка с безплатен плъгин, който определено ще ви привлече с името си – кой не би искал секси авторска биография за себе си? Плъгинът създава кутия, която поддържа един или няколко автори. Той е отзивчив, което означава, че не е нужно да се притеснявате за промяна на размера на страницата, на която се показва вашата биография. Плъгинът може да показва до пет икони в социалните медии които могат да препращат към Facebook страниците на автора и много други сайтове за социални медии, от които можете да избирате.

Sexy Author Bio ви позволява да персонализирате много от неговите функции, така че да можете да променяте размера на иконата на граватар, размера и цвета на шрифта, фона и много други. След като създадете вашата био кутия, ще получите кратък код, който можете да поставите навсякъде, където искате вашата секси биография да бъде показана.

 • До 5 икони в социалната мрежа
 • отзивчив
 • персонализиране

Най-фантастичната авторова кутия

ЦЕНА: 18 долара
ДЕМОНСТРАЦИЯ

Най-фантастичен автор Био

Тази премиум приставка е чудесен избор за онези от вас, които искат повече контрол върху автографската си биография. Независимо дали трябва да покажете собствена биография или имате повече от един автор, плъгинът ще ви обхване. Изглежда хубаво и може да показва различни джаджи, които ви позволяват да се свържете с аудиторията и да увеличите реализациите. Сред самия раздел за биография и няколко икони в социалната мрежа, които можете да поставите в полето, можете да добавите най-новите авторски публикации и персонализиран HTML, който можете да персонализирате според нуждите си.

Плъгинът се предлага с избор на цвят, за да можете да оцветявате джунджуриите си. Тя работи автоматично, което означава, че трябва само да изберете къде искате да се показва кутията ви (например преди или след публикация / страница). Има RSS поле за автор на емисии, плъгинът е готов за превод и ретина, разполага с произволни публикации на автора за джунджурии, мързелив товар и много други.

 • Различни персонализируеми джаджи
 • Икони в социалната мрежа
 • Персонализиран раздел HTML

Проста авторова кутия

ЦЕНА: Безплатно

Проста авторова кутия

Можете да получите снимка на този плъгин, просто като прочетете името му – той е прост, чист и лесен за използване. За онези от вас, които не се нуждаят от много от плъгин за биография, Обикновеният плъгин за автора може да бъде чудесен избор. Той създава стилна и модерно изглеждаща авторова био кутия, в която можете да покажете авторска снимка (граватар), 30 икони в социалната мрежа, от които да избирате и, разбира се, място за кратка биография.

Плъгинът е отзивчив, което е чудесно за вашия мобилен сайт и можете да зададете ефект, който ще завърти полето при преминаване с мишката. Плъгинът е персонализируем, така че лесно можете да го направите част от вашата тема, но трябва да знаете, че може да бъде поставен само в края на всяка статия – няма възможност да включите полето в началото на публикацията си или в странична лента / footer като джаджа.

 • Прости, стилни и модерни
 • Чувствителен и адаптивен
 • Може да се показва само в края на публикация / страница

Изпращайте имейли на авторите, когато публикувате статиите им

Когато сте администратор или автор с привилегията да публикувате свои собствени публикации, нямате нужда от допълнителни известия за това – току-що сте публикували своя собствена публикация, нали? Но ако сте автор / сътрудник без тези привилегии и не сте влезли в администратора на WordPress през цялото време, за да не можете да видите състоянието на вашите публикации, би било хубаво да получите съобщение, когато вашата публикация най-накрая отива на живо.

Вместо да мислите за изпращане на лично съобщение до автор, чийто текст е одобрен или прочетен с доказателство, можете да автоматизирате целия процес.

Има безброй плъгини, които могат да ви помогнат да контролирате това, но в този кратък урок ще ви покажем проста функция, която ще изпраща имейли вместо вас.

Без допълнителни условия, нека създадем проста функция, която ще намери автора на публикацията, неговия имейл, заглавие на публикацията и ще изпрати имейла след публикуването му:

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете кода:
 3. функция wpr_authorNotification ($ post_id) {
  $ post = get_post ($ post_id);
  $ author = get_userdata ($ post-> post_author);
  $ message = "
  Ей там ". $ Author-> display_name.",
  Вашата публикация, ". $ Post-> post_title." току-що е публикувана. Вече можете да посетите собствен текст и да му се насладите, вграден в сайта! ";
  wp_mail ($ author-> user_email, "Вашата статия е публикувана", $ message);
  }
  
  добавяне ('публикуване_пост', 'wpr_authorNotification');
 4. Променете текста на съобщението
 5. Запазите промените

Ако не искате всички да бъдат уведомявани за публикацията, можете да проверите за ролята на потребителя и да изпълните кода, само ако например авторът на публикацията има роля на сътрудник или конкретно потребителско име.

Например, можете да изпратите имейла, уведомяващ потребител за публикацията, само ако този потребител е Джон:

if ($ author = 'John') {
добавяне ('публикуване_пост', 'wpr_authorNotification');
}

Ако искате повече контрол над уведомяването на вашите потребители, вижте как автоматично да уведомявате членовете за новите си публикации, като използвате плъгин. Заедно с това можете да оставите WordPress да ви известява за всякакви промени в публикацията.

Създайте персонализиран топ списък с автори във вашия блог

Когато има много автори на уебсайт, е важно да се позволи на хората да разглеждат различни статии, написани от различни автори. Ето защо WordPress вече има внедрената функция, която сортира публикациите на архиви за всеки автор.

В този кратък урок ще ви покажем да създадете списък с автори, като показвате прост списък в страничната лента.

Понякога ще искате да създадете списък с имена на автори и да го покажете в страничната лента. Разбира се, няма да го направите ръчно, като преброите публикациите на авторите или ги сортирате по азбучен ред. За щастие WordPress е готов за сортиране на автори на вашия сайт, което означава, че няма да имате никакви проблеми при създаването на списъка. Основната функция изглежда така:

Ако използвате тази функция, по подразбиране WordPress ще покаже всички автори и ще ги сортира по име. Това може да бъде достатъчно добре, ако искате да покажете прост списък на всички автори, които работят на вашия сайт, но какво ще стане, ако искате да ги подредите по различен начин? Може би сте искали да покажете на авторите с най-много публикации или да ги поръчате по имейл на страницата за контакти?

Авторски списък

В този случай ще искате да се съсредоточите върху променлива $ args, която съхранява масив от параметри, които можете лесно да промените. Ако искате да научите повече за функцията и всички параметри, трябва да посетите WordPress Codex страницата, посветена на wp_list_authors функция.

Създайте най-горния списък с автори:

В следващите редове, ще ви покажем а функция, която сортира авторите според броя им и показва само първите 10:

 1. Отворете sidebar.php
 2. Копирайте и поставете следната функция:
 3. "POST_COUNT",
  'поръчка' => 'DESC',
  'число' => '10',
  'optioncount' => true,
  'show_fullname' => невярно,
  );
  wp_list_authors ($ args);
  ?>
 4. Запазите промените

Ако погледнете страницата на WordPress Codex, видяхте всички останали параметри, които могат да се използват в масива. Като добавите който и да е параметър в масива, можете да промените начина, по който функцията сортира вашите автори. Не се колебайте да играете с тези параметри и да наблюдавате как се променя горният списък.

Ако не сте направили никакви промени, функцията ще показва топ 10 автори (подредени според броя на публикациите им) в низходящ ред и ще показва броя публикации до името на всеки автор. Също така името на автора ще бъде автоматично свързано с личната страница на архива на този автор, в която са изброени всички публикации, написани от този човек. Колко е готино това?

Въпреки че този горен списък може да изглежда добре на страничната ви лента, той ще помогне на новите ви посетители да намерят автори, допринесли най-много за вашия уебсайт. От друга страна, този топ списък може да стартира здравословна конкуренция между авторите и може да действа като игра, в която само тези с най-много статии могат да бъдат изброени в първите десет. Ако на вас бяха само две статии, за да сте отгоре, нямаше ли да работите малко по-трудно, за да имате името си отгоре?

Показване на статистиката на автора в джаджа

Когато има повече от няколко автори, които пишат за вашия сайт, нещата стават много по-интересни. Не само, че предстои значително увеличаване на броя на статиите, но и ще привлечете по-широка аудитория към вашия сайт и темата ще бъде покрита от различни гледни точки..

Докато вашите автори усърдно пишат, можете да им дадете допълнителен кредит, като покажете статистиката им точно в джаджата. Вместо просто да добавите авторско поле в долната част на всяка публикация, можете да покажете аватар на авторите, броя публикации, които той или тя е написал досега, брой гледания на публикация и т.н..

За да ви помогнем в това, ще ви покажем страхотен плъгин, който ще ви настрои за минути.

Автор и публикация статистика джаджа

ЦЕНА: безплатно

Авторски и публикуващи статистически джаджи

Този безплатен плъгин идва от името на Author и Post Statistic Widget и може лесно да бъде инсталиран от хранилището на приставки за WordPress:

 1. Навигирайте до Приставки-> Добавяне на нови
 2. Търсене за „Автор и публикация за статистика“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Навигирайте до Външен вид -> Джаджи

Всичко, което трябва да направите сега, е да изберете един от новоинсталираните джунджурии и да ги пуснете в зоната си на джаджи.

Widgets:

В безплатната версия получавате следните джунджурии:

 • Активни потребители – Показва списък с автори, които са активни на вашия сайт. Той изброява потребителските имена с връзка към техните профили и показва броя на публикуваните публикации
 • Списък с популярни автори – Показва списък на най-популярните автори на вашия сайт и добавя публикация и брой коментари до имената на авторите. Можете да изберете интервал от дати, от които ще бъдат избрани публикациите
 • Популярни публикации – Показва списък на най-популярните публикации. Приспособлението показва вашите публикации и добавя броя на изгледа до тях. Тя ви позволява да изберете интервал от дати, от които ще бъдат избрани публикациите
 • Списък с популярни публикации – Показва списък с най-популярните публикации и освен споменатия по-рано брой изгледи, той показва и броя на коментарите. Можете да изберете да показвате публикации от последните 7, 30, 90 и 365 дни
 • Автор и публикация статистика – Показва списък с автори и всички техни публикации

На всички джунджурии може да се променят имената им и могат да се влачат около страничната лента и / или областта на долния колонтитул (в зависимост от вашата тема). Освен това, всяка джаджа има свой набор от опции, които ви позволяват допълнително да персонализирате статистиката на автора и публикациите. Можете дори да добавите свой собствен CSS стил, за да промените облика на джаджи и има функции и кратки кодове, готови да ги използвате в ежедневните си публикации и страници.

Ако всичко това не е достатъчно за вас, този плъгин може да бъде разширен до PRO версия, която струва $ 14 – $ 55 и добавя редица различни графични статистики към таблото ви за управление. PRO версията също се предлага с нови къси кодове, които ви позволяват да показвате допълнителна статистика за вашите автори и публикации.

Обобщавайки

Ако имате блог, няма да можете да го стартирате успешно, без да имате поне един активен автор. Тъй като вероятно ще имате повече от един автор, отделете време и направете тяхното преживяване възможно най-голямо. Надяваме се, че тези съвети и трикове са ви помогнали в това.

Този запис беше публикуван в WordPress. Маркирайте постоянната връзка.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map