Как да работите с видеоклипове в Youtube в WordPress

Работете по-лесно с видеоклипове в Youtube в WordPress


YouTube е на 13 години и определено промени начина, по който хората мислят за видео в интернет. Въпреки че има малко други услуги, които са доста популярни сред потребителите по целия свят, видео услугата на Google все още е номер едно за много от нас.

Поради това разработчиците на WordPress се увериха, че вграждането на видеоклипове в YouTube е лесно, дори когато започвате с блога си. И наистина е така. За да вградите всеки видеоклип от популярната услуга, всичко, което трябва да направите, е да копирате и поставите видео URL и WordPress ще се погрижи за останалото. Освен това можете да копирате и поставите iframe код в текстовия редактор, където лесно можете да промените ширина и височина и да манипулирате видеоклипа, като промените няколко параметъра.

Днес можете да научите как да:

 • Автоматично добавяйте видеоклипове от YouTube в WordPress
 • Добавете анализа на YouTube към таблото за управление на WordPress
 • Променете автоматичната ширина и височина за вградените видеоклипове в WordPress
 • Показване на видео в изскачащ прозорец
 • Добавете бутон за абониране в Youtube към WordPress

Автоматично добавяйте видеоклипове от YouTube в WordPress

Но какво ще стане, ако искате автоматично да добавите видеоклипове към вашите публикации и страници или автоматично да създадете публикация от видеоклип в YouTube? Да, това е възможно и в тази част от ръководството ще ви покажем плъгин, който може да ви помогне доста за това.

YouTube WordPress плъгин – импортиране на видео

ЦЕНА: $ 36

Ако искате да публикувате видеоклипове в Youtube във вашия блог на WordPress или печелите пари от видеоклиповете, този плъгин ще ви помогне изключително. Може да ви спести време, като поставите видеото и информацията, която идва заедно с него. Независимо дали е дата, изображение, категория или видео маркер, плъгинът се грижи за това.

Приставката за WordPress на YouTube автоматично ще импортира видеоклипове от всеки канал, който искате, а също така може да работи и с качвания от потребители и плейлисти. Лесно е да комбинирате източници и да избирате интервали на импортиране, така че всичко е под ваш контрол.

Плъгинът е продал повече от 1300 копия досега и ние сме сигурни, че ще продължи да събира щастливи потребители на видео в целия свят..

Добавете анализа на YouTube към таблото за управление на WordPress

Когато качите видеоклип в YouTube за първи път, вероятно ще прекарате деня, седейки зад екрана и гледайки статистически данни. Ще изчакате първото оглед и първото харесване и ще искате всички да споделят работата ви.

След това не само можете да се забавлявате да проверявате статистиката на вашите видеоклипове, но ще можете да видите как вашата аудитория реагира на вашите видео съдържание. Ако искате да имате успешен канал, ще трябва да реагирате на техните желания и да контролирате всеки аспект.

Въпреки че можете да направите това в самия Youtube, не би ли било чудесно да имате анализи на таблото си за WordPress, където работите всеки ден?

В тази част на статията ще ви покажем едно страхотен малък плъгин, който ще инсталира данни и статистика на Youtube директно на таблото ви за WordPress и ви позволяват да проследявате канала си на място, без да променяте раздели и да влизате в Youtube отделно.

Табло за управление на Google Analytics

ЦЕНА: Безплатно

Табло за управление на Google Analytics

Таблото за управление на YouTube Analytics ще ви покаже важна информация за вашите видеоклипове. Независимо дали искате да знаете броя на гледанията, времето, прекарано хората в гледане на видеоклипа, средната продължителност на всеки преглед, харесвания и харесвания и броя на коментарите за вашия видеоклип.

След като инсталирате и активирате приставката, ще можете да видите цялата тази информация в обикновен джаджа на таблото ви за управление. Ще имате две теми, от които да избирате и освен това да стилизирате външния вид на джаджата чрез CSS. Плъгинът ще ви позволи да зададете нива на достъп и да решите кои потребители на вашия уебсайт, захранван с WordPress, ще могат да виждат видео статистики.

Табло за управление на Youtube Analytics има кеш функция, която позволява по-бързи скорости на зареждане – никой не обича да гледа на празен екран, докато данните се зареждат.

 1. Отидете на Приставки-> Добавяне на нови
 2. Търсене за „Табло за управление на Youtube Analytics“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Отворете таблото си, където ще намерите новата джаджа
 5. Кликнете върху връзката „Вземете код за достъп“, която ще ви отведе до вашия акаунт в Google
 6. Копирайте и поставете кода обратно в приспособлението
 7. Запазване на кода за достъп
 8. Навигирайте до Настройки-> YT табло за да отворите настройките, където можете да настроите джаджа според вашите предпочитания

Това е. Насладете се на гледането на статистиките си за видеоклипове в Youtube направо от таблото за управление на WordPress.

Променете автоматичната ширина и височина за вградените видеоклипове в WordPress

Не е ли готино как лесно можете да копирате и поставите URL адреси на Youtube, Vimeo, Flickr, Hulu или много други видео услуги и WordPress автоматично да вградите видеоклипа в публикацията ви? Смятаме, че наистина е така, но ако го направите, WordPress ще вземе настройките от самото видео. Това вероятно означава, че ширината и височината на видеото няма да са нещо, което искате в статията си.

Ако вграждането на видеоклипове не е нещо, което правите ежедневно, промяната на тези настройки няма да е проблем – ще отворите текстовия редактор и ще промените числата в кода. От друга страна, ако ви се налага да вграждате видеоклипове често, тази проста задача може да ви излезе на нерви и затова трябва да ги автоматизирате..

Промяна на ширината и височината на вградените видеоклипове:

 1. Отворете своя function.php файл
 2. Копирайте и поставете следния код:
 3. функция mycustom_embed_defaults ($ embed_size) {
  $ embed_size ['width'] = 620;
  $ embed_size ['височина'] = 360;
  върнете $ embed_size;
  }
  
  add_filter ('embed_defaults', 'mycustom_embed_defaults');
 4. Променете ширината и височината на произволен брой в пиксели, необходими за вашия сайт
 5. Запазите промените

След това всичките ви видеоклипове автоматично ще бъдат оразмерени до ширина и височина, които сте задали в кода.

Хубаво (или лошо, в зависимост от това как е конфигуриран сайтът ви) е, че след като запазите промените, всичките ви видеоклипове ще бъдат оразмерени. Това включва по-старите, които вече сте публикували.

Това е всичко приятели. Сега отидете, копирайте и поставете тези вградени кодове и се насладете на начина, по който WordPress се справя с новите ви видеоклипове.

Как да се покаже видео в изскачащ прозорец

Има лесен начин за показване на медиите ви чрез изскачащ прозорец. Разбира се, за пореден път ще използваме безплатен плъгин, който ще направи нещата да се появяват в изскачащ / лайтбокс само чрез поставяне на кратък код в нашите публикации.

С помощта на WP Video Lightbox Plugin можете да поставите изображения, флаш медии, YouTube, Vimeo, iFrame и др. В лайтбокс наслагване и да направите всичко да изглежда много по-добре. Чудесен бонус към този плъгин е, че видеоклиповете, които поставяте в лайтбокс, могат да се гледат и на iPad и iPhone.

WP Video Lightbox Plugin

ЦЕНА: Безплатно

WP Video Lightbox е лесен за използване, но има няколко неща, които трябва да знаете, преди да поставите краткия си код.

Инсталиране и бърза настройка:

 1. Навигирайте до Приставки -> Добавяне на нови
 2. потърсете „WP Video Lightbox“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Отидете на Настройки – Video Lightbox
 5. Отворете раздела „prettyPhoto“

Тук можете да настроите своя плъгин и да изберете как ще се държи. Можете да изберете размерите по подразбиране на лайтбокса, формата на фона и цвета му, да накарате вашите видеоклипове да се възпроизвеждат автоматично и т.н..

Справяне с кратки кодове:

След като настроите своя лайтбокс, вие сте готови да поставите кратък код в публикацията си и да направите желаното видео да се покаже в лайтбокс.

Знаем, че сте нетърпеливи, така че тук са прости къси кодове, които ще ви позволят бързо да добавите видеоклип в Youtube и Vimeo в лайтбокс.

Youtube: [video_lightbox_youtube video_id = ”G7a74BvLWUg” width = ”640 ″ височина =” 480 ″ котва = ”щракнете тук, за да отворите видеоклипа в YouTube”]

Vimeo: [video_lightbox_vimeo5 video_id = ”12362192 ″ width =” 640 ″ height = ”480 ″ anchor =” Кликнете и отворете видеоклипа си в лайтбокс ”]

Просто копирайте и поставете видео идентификатор за Youtube или Vimeo и сте готови да започнете.

Сега, след като сте изпробвали новия си видео плъгин за лайтбокс, нека какво още можете да добавите / промените в своя кратък код, за да го направите още по-добър.

 • video_id (задължително) – това е уникалният номер, който идентифицира видео в Youtube / Vimeo
 • ширина (задължително) – изберете ширина на видеоклипа в пиксели
 • височина (задължително) – изберете височина на видеото в пиксели
 • описание – можете да добавите описание на видеото, което ще бъде показано под вашето видео. Хубаво е, че полето за описание приема HTML
 • котва – текст, който ще бъде показан като връзка, която посетителят трябва да кликне, за да покаже лайтбокс. Той приема и HTML, така че можете да го направите например бутон
 • auto_thumb – ако използвате тази функция, плъгинът ще покаже миниатюрата на видеото вместо текст на котва

Ако не искате свързани видеоклипове да се показват във вашето лайтбокс видео, просто добавете „& rel = 0“ в края на video_id.

Пример за кратък код:

[video_lightbox_youtube video_id = ”JKwr064-PBY & rel = 0 ″ ширина =” 800 ″ височина = ”600 ″ auto_thumb =” 1 ″ описание = ”Това е описание на нашето лайтбокс видео]]

Как да добавите бутон за абонамент за Youtube в WordPress

Досега говорихме най-вече за изображения, когато става дума за медиите на WordPress. Опитахме се да подчертаем важността на добавянето на снимки към публикации в блогове и на няколко пъти говорихме за представени изображения и как да ги преоразмерявате. Но след раждането на Youtube и по-бързите интернет връзки, видеоклиповете навлизат в света на онлайн мултимедията.

Докато видео файловете все още бяха рядък скъпоценен камък само преди няколко години, днес не можете да се сдобиете без тях. Ще гледате филми, музикални видеоклипове, документални филми и уроци. Дори рекламите са променили медийния формат и предаванията на живо вече не са толкова изненадващи. Поради всичко това много авторитетни блогери регистрират акаунт в Youtube още преди да публикуват първата публикация.

Без значение колко страхотни са вашите видеоклипове и колкото и често да качвате нови епизоди в Youtube, вероятно ще се мъчите да получите нови абонати. Има различни техники, които можете да използвате, за да популяризирате своя YouTube канал пред обществеността, но днес не навлизаме в подробности. Вместо това ние ще се съсредоточим върху добавянето на бутон за абонамент в Youtube към вашия WordPress сайт.

Точно като добавяне на други икони в социалните медии, за да се свържете с вашите читатели, ако имате Youtube канал, важно е да имате бутон за абонамент в Youtube. Докато някои потребители ще се радват да отворят канала си и да се абонират самостоятелно, ще трябва да работите усилено, за да накарате други хора да се абонират. Показвайки им прост бутон на вашия сайт, посетителите ви ще бъдат само на едно кликване от абонамента. Също така шансовете за получаване на този допълнителен последовател ще станат много по-големи.

Ръчно добавете бутона към джаджа

Конфигурирайте бутона за абониране в Youtube

Разработчиците на Google бяха любезни да подготвят всичко за нас. Така че, дори и без технически познания, можете доста бързо да добавите бутон за абонамент в Youtube към публикация, страница или джаджа. За този метод ще ви трябва една минута и знанията за техниката на копиране и поставяне.

 1. Отиди при официалния Абонамент за бутони на Youtube
 2. Напишете името или идентификационния номер на вашия канал
 3. Изберете няколко опции по ваш вкус (оформление, тема и брой на абонатите)
 4. Обърнете внимание на визуализацията
 5. Копирайте целия код
 6. Навигирайте до Външен вид -> Джаджи
 7. Добавете Text Widget към всички активни странични ленти
 8. Поставете кода
 9. Запазите промените

От момента, в който запазите промените, на страничната ви лента ще се появи бутонът за абонамент в Youtube. В зависимост от темата на WordPress, с която разполагате, и наличните райони с widgetized, бутонът може да бъде включен на различни места. Обикновено това ще е странична лента, разположена от дясната страна на вашия сайт, или долен колонтитул в долната част на всичките ви страници.

За да промените стила на бутона, можете да се върнете към генератора на абонаментни бутони на Youtube и да промените няколко неща. Ще трябва да повторите процеса на добавяне на бутона и да замените кода. Обърнете внимание, че платените Youtube канали получават повече опции и уникални стилове.

ytSubscribe – Бутон за абониране в Youtube

ЦЕНА: Безплатно

Ytsubscribe

Ако искате да добавите бутон за абонамент в Youtube след всеки видеоклип в Youtube, който сте вградили в публикации в WordPress, това просто разширение за WordPress ще ви помогне. Плъгинът ще инсталира няколко настройки, които можете да промените според вашите нужди. Очевидно най-важното е името и идентификационния номер на вашия канал.

Освен това можете да промените темата и оформлението на бутона и да решите дали искате да покажете колко абонати имате. За тези, които знаят как да работят с CSS, има опция да променят външния вид на бутона директно чрез кода.

Сега, всеки път, когато добавяте нов видеоклип към публикациите си, плъгинът автоматично ще добави бутона под него.

SM Youtube Абонирайте се

ЦЕНА: Безплатно

Лесно абониране за Youtube

Тази безплатна WordPress приставка е много проста. Тя ви позволява бързо да добавите бутон за абонамент в Youtube към вашия WordPress сайт. Можете да промените няколко настройки, но най-интересното в него е, че създава кратък код. С него можете да покажете бутона в шаблоните на вашите публикации, страници, джунджурии и дори WordPress.

Няма какво да говорим за това – инсталирайте, въведете подробности и се насладете на новата функция.

TM YouTube Абонирайте се

ЦЕНА: Безплатно

TM Youtube Абонирайте се

Този безплатен плъгин ще добави професионално проектиран бутон за абонамент на Youtube към джаджа WordPress. Тъй като изисква Youtube API ключ, плъгинът е малко по-сложен от споменатите по-рано.

Все пак той създава приятна джаджа за абонамент, която можете да показвате където искате. Можете също да добавите допълнителен текст за различни ситуации и да направите бутона за абонамент още по-добър.

Абонат в Youtube

ЦЕНА: Безплатно

Абонат в Youtube

След инсталирането на Youtube Subscriber, плъгинът създава проста джаджа, която ще ви позволи да контролирате вашия бутон за абониране. Навигирайте до Външен вид -> Джаджи и намерете джаджа за абонати на Youtube, за да отворите настройките му.

След като попълните основната информация за конфигурация, ще получите да покажете приспособлението на вашия сайт или да генерирате кратък код, който можете да използвате навсякъде другаде на сайта.

заключение

Youtube все още е водещата видео услуга в Интернет. Шансовете са, че рано или късно ще използвате видеоклипове от услугата на Google, така че е добре да знаете, че можете да ги персонализирате и да промените нещата в своя блог на WordPress с няколко щраквания на бутона на мишката.

Колко често използвате видеоклипове в публикациите си в WordPress? Как обичате да ги персонализирате? Винаги вграждате видеоклипове от Youtube или харесвате други видео услуги?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked