Как да промените атрибутите на заглавието в WordPress

Как да промените атрибутите на заглавието в WordPress


Да имаш уебсайт или блог на WordPress без управление на заглавия е напълно невъзможно. Ако някога сте забравили да напишете заглавие, бързо разбрахте, че WordPress е добавил такова самостоятелно. Тъй като те са важни за администратори, други потребители, посетители и дори търсачки, трябва да бъдете особено внимателни, когато пишете заглавия.

Въпреки че определено трябва да отделите допълнителна минута за всяко написано от вас заглавие, има някои неща, които можете да промените в целия сайт. Така че, останете с нас чрез това ръководство и научете как да променяте различни атрибути на заглавие в WordPress.

 • Как да ограничите дължината на заглавието на WordPress
 • Как да промените подравняването на заглавието на публикацията си
 • Напишете списък с думи, които не могат да се използват в заглавия на публикации
 • Малка промяна на разделителя на заглавия може да окаже голямо влияние върху вашия сайт
 • Маркерите за заглавия могат лесно да се променят чрез персонализирани полета

Как да ограничите дължината на заглавието на WordPress

Когато искате да запазите заглавията на публикациите си възможно най-кратко и работите с множество автори, това може да се превърне в проблем. Независимо дали започвате моден блог, блог за храна или друг тип уебсайт, всеки ще трябва да се грижи за заглавията си, да брои думи или букви и вероятно ще е трудно да го правите всеки път, когато пишете нов статия.

И така, как да ограничите заглавието на публикацията в WordPress, така че той автоматично да се грижи за дължината на заглавието, показвано на вашата страница?

Нека започнем с просто решение.

 1. Отворете функции.php във вашата тема
 2. Поставете следния код:
 3. функция max_title_length ($ заглавие) {
  $ max = 20;
  if (strlen ($ title)> $ max) {
  връщане подстраница ($ заглавие, 0, $ макс.) " …";
  } else {
  върнете $ заглавие;
  }
  }
 4. Поставете следващата функция, където искате в своята тема. Например, ако искате да покажете съкратени заглавия на началната си страница, искате да поставите този код в основния си шаблон за индекс (index.php)
 5. add_filter ('the_title', 'max_title_length');

Както можете да видите в кода, променлива $ макс се използва за ограничаване на дължината на заглавието на вашата публикация. Вие сте свободни да го промените на произволен номер. Но имайте предвид, че оптималната дължина на заглавието ви е между 55 и 60 знака.

Ето. Ако сте извикали функцията в основния си шаблон за индекс, заглавията ви ще бъдат показани съкратени и след, в нашия случай 20 знака, ще бъдат разкрити три точки, които да показват, че има още за показване.

Правейки същото, вие сте свободни да закачите функцията, където искате – било то заглавка, долен колонтитул, странична лента или нещо друго.

Как да промените подравняването на заглавието на публикацията си

Темите за WordPress, които можете да използвате в WordPress, са различни. Можете да използвате стандартен, който се предлага с WordPress, да създадете свой собствен, да намерите безплатен сред хиляди налични теми или да закупите премиум от Интернет.

Промяна на подравняването на заглавието на публикацията

Дори и да сте платили големи пари за вашата тема, тя няма да има всичко в ръцете ви и е невъзможно да се включи всичко в удобен за потребителя интерфейс. Така че, ако искате да промените подравняването на заглавията на публикациите си и темата ви не идва с лесна за промяна опция, ще трябва да го направите сами.

Подгответе инструментите си и нека разхлабите някои винтове, за да можете да свършите работата. ОК, това звучеше така, че пред вас има часове работа – не се притеснявайте, ще свършите след минута или около.

Няма значение коя тема използвате, заглавието на публикацията ви ще се намира в същия файл:

 1. Навигирайте до Appearance-> Редактор
 2. От дясната страна намерете файла с една публикация (Single.php) и го отворете или още по-добре, отворете файла в някакъв външен редактор
 3. Търсене на файл за „
 4. Променете маркера с желаното подравняване:
 5. НАЛЯВО:

  ЦЕНТЪР:

  ПРАВО:

 6. Запазите промените

Това е. Сега сте свободни да отворите всички свои публикации и да видите промените, които сте направили. Ако сте последвали стъпките и сте променили подравняването, заглавието на публикацията ви трябва да се показва вляво, в центъра или вдясно.

Работата с WordPress е забавно, нали? Ако искате да научите повече за блоговете и персонализирането на WordPress, вижте нашите ресурси и нивелирайте уменията си за уеб администратори за нула време.

Напишете списък с думи, които не могат да се използват в заглавия на публикации

Въпреки че можете сравнително лесно да ограничите дължината на заглавието в WordPress, понякога ще трябва да модифицирате заглавия още повече. Ограничаването на броя на знаците в заглавие на публикацията може да ви помогне да поддържате стабилен дизайн и може да помогне за SEO, но вашите автори все пак ще могат да напишат всичко, което искат.

В зависимост от това, което пишете или от партньорството ви с друга компания, може да имате някои думи или фрази, които искате да избегнете в заглавията си. Това може да са думи за нецензурни думи, които искате да избегнете или просто име или две марки, които не искате да бъдат рекламирани на вашия сайт.

Въпреки че можете да седнете и да говорите с вашите автори за това и да ги помолите да не споменават думи, които биха могли да навредят на репутацията на вашия сайт, само е въпрос на време кога един от авторите ще забрави всичко за него и да публикува заглавие, което може да ви накара изглеждат зле или дори губят пари, нарушавайки сделката с партньор.

Списък на думите, които не се използват в заглавия

Вместо словесно предупреждение, защо не напишете функция, която да забрани на всеки от вашия сайт да пише заглавие с конкретни думи? Или още по-добре, защо просто не копирате и поставите същата функция отдолу и просто промените думите, които искате да блокирате?

Сега, когато сте решили да премахнете конкретни думи от заглавия на публикации, нека да видим как можете да направите това.

Премахване на конкретни думи от заглавия:

 1. Отворете function.php файла
 2. Копирайте и поставете кода:
 3. функция ограничение на заглавието ($ заглавие) {
  глобален $ пост;
  $ title = $ post-> post_title;
  $ limittedWords = "word1; word2; word3";
  $ limitedWords = експлодира (";", $ ограниченWords);
  foreach ($ ограничен AdWords като $ ограниченWord) {
  if (stristr ($ title, $ limitedWord))
  wp_die (__ ('Грешка: Използвахте забранена дума в заглавието на публикацията'));
  }
  }
  добавяне ('публикуване_пост', 'ограничение на заглавието');
  
 4. Промяна на думи на 4тата Добавете колкото искате, но не забравяйте да ги разделите с точка и запетая
 5. Персонализирайте съобщението за грешка на 8тата линия
 6. Запазите промените

Ако отворите нова публикация и се опитайте да я публикувате, докато заглавието съдържа една от думите, които сте посочили в кода, WordPress ще ви спре да публикувате публикацията и ви предупреждавам със съобщението.

Въпреки че може би сте казали на авторите си за забранени думи, не би било болно да се показват тези думи под заглавието и да ги напишете като напомняне.

Ако не е строго секретно, можете ли да ни кажете кои думи сте поставили в списъка и защо?

Малка промяна на разделителя на заглавия може да окаже голямо влияние върху вашия сайт

Разделителят на заглавията е онзи прост символ, който разделя заглавието на уебсайта ви от имената на публикациите и страниците. Въпреки че не е важно като намирането на подходящите ключови думи за вашите статии, това може да се види в раздела на браузъра ви, след като отворите уебсайт, но по-важното е, че този разделител ще се използва от Google и други търсачки, когато те показват вашия сайт в Резултати от търсенето.

Въпреки че няма доказателство, че различните сепаратори могат да имат различно въздействие върху вашия SEO, може да искате да промените стандартния разделител само с цел да промените начина, по който уебсайта ви WordPress се показва на всички други сайтове в тези резултати от търсенето.

Промяна на разделителя на заглавието:

След като WordPress 4.4 оживя, бяха въведени нови филтри и един от тях е пряко отговорен за разделителите на заглавия. За да промените разделителя на заглавието, изпълнете следните няколко стъпки:

 1. Отворете function.php файла
 2. Копирайте и поставете следния код:
 3. функция wploop_change_separator ()
  {
  връщане '|';
  }
  add_filter ('document_title_separator', 'wploop_change_separator');
 4. Сменете разделителя между единични кавички на третия ред
 5. Запазите промените

Промяна на разделителния дял на по-старите версии на WordPress:

Преди въвеждането на WordPress 4.4, разделителят на заглавията можеше да бъде лесно променен с помощта на функцията wp_title. WordPress разработчици първо премахна функцията от списъка на поддържаните и тя се оттегли. Но тъй като огромен брой теми все още го използват, разработчиците решиха да го върнат.

Следващата функция все още може да ви помогне да промените този разделител, ако използвате по-стара версия на WordPress, но ви съветваме да актуализирате WordPress възможно най-скоро (поради много различни причини) и да преминете с новия метод, показан по-горе; рано или късно функцията wp_title ще се прекрати веднъж завинаги и ще трябва да промените функциите.php отново.

функция change_wp_title_separator ($ title, $ sep) {
$ sep = '-';
$ title = str_replace ('|', $ sep, $ title);
върнете $ заглавие;
}
add_filter ('wp_title', 'change_wp_title_separator', 10, 2);

Въпреки че можете да промените разделителя на всеки символ, който искате, съветваме да не го правите. Например има някои специални символи, които Google просто няма да покаже и не искате заглавието на вашия сайт да изглежда непрофесионално. Някои от най-често срещаните разделители са “|”, “-” и “>”, така че не преувеличавайте и избирайте този, който ви харесва най-добре.

Маркерите за заглавия могат лесно да се променят чрез персонализирани полета

Маркерите за заглавия са важни за вашия уебсайт. Те не само ще се показват на потребителите, но и ще заемат важна роля във вашия SEO. Изборът на правилния маркер за заглавие може да има голямо влияние върху търсачките и можете да се възползвате от промяната на заглавните тагове, ако се извърши правилно.

За обикновен потребител е лесно да променяте заглавните тагове, просто като навигирате до Настройки -> Общи. По същия начин, да отидете Външен вид -> Персонализирайте ще покаже място, където почти всяка тема ще ви позволи да промените заглавието и маркера на вашия сайт. Обикновено уебсайтовете използват своето заглавие и име на страница / страница, разделени с един знак. Но можете да промените това, ако искате да сте толкова непокорни.

Създайте статичен заглавен маркер за всичките си публикации:

Въпреки че не се препоръчва, може да искате да промените маркера на заглавието на страницата и да го направите еднакъв във всичките си публикации и страници в WordPress. Вместо да използвате заглавие, разделител и име на публикацията, например, можете да го промените в нещо статично:

 1. Отворете function.php файла
 2. Копирайте и поставете следното:
 3. функция same_title_tag ()
  {
  връщане „Първо ръководство за сайта“;
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'same_title_tag');
  
 4. Променете заглавието на 3тата линия
 5. Запазите промените

Тази функция би променила всяка публикация и заглавие на страницата в „Първо ръководство за сайта“ (ей, не използвайте нашето име, проявявайте креативност), но това е приемливо, ако искате да имате само една страница. Вместо това използването на заглавия по подразбиране е много по-добра опция, що се отнася до SEO и цялостното потребителско изживяване. Дори и да сте имали само начална страница и страница за контакти, все пак е по-добър вариант тази част за контакт да бъде написана в заглавния маркер.

Променете маркерите за заглавия чрез персонализирани полета:

Но нека да надградим това и дайте възможност на вашите автори да добавят персонализирани заглавия към своите публикации:

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете кода:
 3. функция post_meta_title_tag ()
  {
  $ customPostTitleMeta = get_post_meta (get_the_ID (), 'custom_post_title', вярно);
  ако ($ customPostTitleMeta)
  {
  върнете $ customPostTitleMeta;
  }
  връщане '';
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'post_meta_title_tag');
  
 4. Запазите промените
 5. Отворете публикация, за която искате да промените заглавието
 6. В името на персонализираното поле напишете „custom_post_title“
 7. В стойността на персонализираното поле напишете всяко заглавие, което искате да използвате за тази публикация
 8. Запазване на промените / публикуване на публикация

Сега, вместо да получите заглавие по подразбиране, вашата публикация ще използва персонализираното, което сте въвели в 6-тетата стъпка. Ако изоставите персонализираното поле, WordPress ще зареди етикет за заглавие по подразбиране и ще го използва за тази публикация.

Контролирайте своите WordPress заглавия

Надяваме се, че това ръководство ви е помогнало да контролирате по-лесно вашите WordPress заглавия. Но ако имате някакви въпроси, не се колебайте да оставите и да коментирате и ще се опитаме да ги възприемем възможно най-скоро.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map