Как да преместите блога си от Weebly към WordPress

Как да преместите блога си от Weebly към WordPress


Новата технология позволи на обикновения Джо да получи своите пет минути слава или да започне свой собствен бизнес от всяко кътче на света. Така че, дори и да нямате идея как работи интернет, все пак можете да започнете блога си в следващите няколко часа. Докато някой, който искаше да направи същото преди петнадесет години, трябваше да знае нещо или две за това как работи мрежата и как да използва инструменти за създаване на уеб, които тогава бяха оскъдни, вие имате много повече да избирате. Само чрез Googling за безплатни инструменти за създаване на уеб, може да сте кацнали на Weebly. Това е доста популярен инструмент за плъзгане и пускане, който ви позволява бързо да стартирате първия си сайт. Изглежда наистина хубаво, не изисква много, но все пак ви позволява да имате красив уебсайт, който можете да наречете свой.

Защо бихте мигрирали от Weebly към WordPress?

Въпреки че Weebly е страхотен инструмент, създаден специално за начинаещи, той просто не ви позволява да създадете персонализиран сайт, който наистина бихте искали. Като за начало, Weebly има своите граници.

Weebly

Безплатната платформа идва с няколко ограничения, които могат да ви принудят да преминете към нещо по-добро. И в съвременния свят е трудно да се намери нещо по-добро от WordPress, когато става дума за управление на съдържанието ви. Weebly не е SEO-приятелски. Това означава, че ако искате новият ви уебсайт да се появи, когато някой търси конкретен термин в Google и други търсачки, ще трябва да притежавате специфичен набор от умения, за да накарате вашия сайт да се появи там, където трябва да бъде – на първата страница на Google.

И няма допълнителни инструменти, които можете да интегрирате с Weebly, за да ви помогнем с конкретни задачи като тази. От друга страна, WordPress предлага хранилище с повече от 50 000 безплатни приставки, които ще ви помогнат да постигнете нещо на сайта, без да се налага да пишете нито един ред код. Друго важно нещо е електронната търговия. Въпреки че създаването на онлайн магазин с Weebly е просто, вероятно сте разбрали, че Weebly взима 3% комисионна за всяка ваша транзакция! Ако ни питате, това е голямо не-не и огромна причина да превключвате платформи.

Как да преминем Weebly към WordPress?

Ако решите, че най-накрая е време да прехвърлите блога си от Weebly в WordPress, вие сте направили правилния избор. И за щастие, трансферът не е толкова сложен, колкото прехвърлянето на някои други блогове в WordPress. В това ръководство ще ви покажа всяка стъпка, която трябва да направите, за да преместите успешно вашия сайт от Weebly в WordPress. Да, ще ви отнеме известно време, за да инсталирате всички плъгини и да настроите всичко, но трябва да знаете, че тези видове трансфери не са нещо, което хората от Weebly искаха да направите. Така че, запретнете ръкави и нека започнем.

Създайте нов блог за WordPress

Преди всичко друго ще ви е необходим блог на WordPress. Трябва ви място, където да прехвърлите блога си в Weebly, нали? Не се притеснявайте; създаването на нов сайт не е голяма работа. Вместо да научите как работят сървърите и как да ги настроите, просто се нуждаете от добър хост, който ще поддържа WordPress. Bluehost е един от лидерите на пазара и можете да започнете своя WordPress блог само за няколко долара на месец. И не само тази хостинг компания ще поддържа сайта ви онлайн, но автоматично ще инсталира WordPress за вас от момента, в който се регистрирате и ще го пази безопасно през цялото време.

Ако нямате опит с настройката на хостинг акаунта, нека бързо да ви покажем как да направите това:

1. Посетете Bluehost като щракнете върху тази връзка и намерете бутона „Започнете сега“, който ще ви отведе до следващата стъпка

Bluehost

2. Изберете вашия хостинг план – Bluehost ви дава няколко възможности за избор. Ако това е първият ви път, когато регистрирате акаунт, предлагам да отидете за Basic.

променете хостинг плана

3. Внимавайте за името на домейна – Ако вече имате домейн, тук ще можете да го прехвърлите и да го присвоите на новия блог. Ако не, просто въведете желания домейн и Bluehost ще ви уведоми дали е наличен.

име на домейн

Така че, вместо да научите как да инсталирате WordPress и да бъркате с бази данни, можете да подготвите цялата среда само след няколко щраквания на бутона на мишката.

Импортиране на Weebly съдържание в WordPress

Ако току-що стартирахте сайта си в Weebly, няма нужда да прекалявате с нещата. Ако имате публикувани само няколко публикации и страници, няма причина да се подправя с плъгини и да се прехвърля, където можете просто да копирате и поставите съдържание от един сайт в друг. Нека ви покажа какво имах предвид:

 1. Отворете първата си публикация в Weebly
 2. Копирайте цялото съдържание
 3. Влезте в новия си сайт за WordPress
 4. Отворете Постове -> Добавяне на нови
 5. Поставете съдържанието
 6. Запазите промените

След като копирате и поставите първата публикация, ще разберете, че тя отне само една минута и това е само защото вероятно сте се върнали обратно към това ръководство, за да прочетете следващата стъпка. Така че, ако сте останали с още няколко публикации, можете да направите това в рамките на няколко минути. Всичко, което трябва да направите след това, е да изтриете блога си Weebly и сте готови. Но шансовете са, че искате да мигрирате блога си в Weebly, който съдържа десетки, ако не и стотици части от съдържанието. В този случай техниката на копиране и поставяне няма да я разреже.

Експорт Weebly RSS

За разлика от някои други инструменти, които вече са премахнали поддръжката си за RSS, за да направят по-трудна миграцията към WordPress, Weebly все още ви позволява да използвате RSS емисията. Няма да има голямо значение, но всичко е, че можете да използвате автоматизирана генерирана RSS страница, за да експортирате цялото съдържание от сайта си в Weebly, за да можете по-късно да го импортирате в WordPress. Ето как да направите това:

 1. Отворете сайта си Weebly
 2. Добави / 1 / емисия в края на URL адреса (на нашия демонстрационен сайт Weebly, URL адресът, който търсим е https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Щракнете с десния бутон на мишката навсякъде на страницата и изберете опцията „Запазване като“
 4. Запишете файла “feed.xml” на вашия компютър (работният плот ще бъде точно)

Експорт на RSS Weebly

За съжаление WordPress и Weebly не използват един и същ RSS формат, така че не можете да използвате вносителя на WordPress. Но както вече ви казах, има повече от 50 000 приставки за WordPress и има няколко, които лесно могат да импортират RSS емисия, която току-що изтеглихте. Безплатно.

 1. Отидете на вашия WordPress сайт и влезте
 2. Отворете Плъгини -> Добавяне на нови
 3. Потърсете приставка за „Импортиране на XML или CSV файл в WordPress“ (известен също като „WP All Import“)
 4. Инсталирайте и активирайте приставката
 5. Отидете на All Import -> New Import

  WP All Import upload file

 6. Изберете да качите файл и изберете feed.xml (файла, който сте изтеглили по-рано)
 7. Кликнете върху „Напред към стъпка 2“

  WP All Import стъпка 2

 8. Уверете се, че елементът „Item“ е избран и щракнете върху „Напред към стъпка 3“

  WP All Import стъпка 3

 9. Плъзнете и пуснете заглавието към заглавието и съдържанието към съдържанието

  Плъзнете и пуснете заглавието и съдържанието

  Автоматично разпознаване

 10. Кликнете върху „Продължете към стъпка 4“
 11. Кликнете върху „Автоматично откриване“, продължете и потвърдете и стартирайте вносител, като кликнете върху бутона
 12. Отидете на Публикации -> Всички публикации, за да проверите дали вашите публикации са импортирани

Експортиране на страници Weebly

За разлика от публикациите, страниците в Weebly нямат RSS емисия. Това означава, че не можете да ги импортирате по същия начин, както сте публикували. Но има различно решение на проблема, освен ако не искате ръчно да копирате и поставите съдържанието от страници (ако имате само две или три страници, копирането на съдържанието на нова страница в WordPress може да е по-добро решение, за да бъда честен) :

 1. Отворете сайта си Weebly
 2. Отворете Настройки и превъртете надолу до частта Архив
 3. Въведете своя имейл адрес, където ще получите ZIP файл, съдържащ целия код за вашия сайт Weebly
 4. Кликнете върху бутона „Архив на имейл“ от дясната страна

Архив Weebly

Надяваме се, че ще получите имейла си в следващите минути. Нашият опит ни казва, че Weebly не е толкова бърз с изпращане на имейл (ако го получите на първо място), така че ако сте нетърпеливи, можете просто да проверите страницата с настройки още един път. Този път трябва да видите експортирания файл, свързан директно под полето за електронна поща, така че вместо да чакате имейла, можете просто да кликнете върху файла, за да го изтеглите. За да импортирате всички страници, ще ви е необходим различен плъгин. Нарича се HTML импортиране 2. Както можете да видите в описанието, плъгинът не се актуализира повече от две години. Обикновено не предлагам да инсталирате приставки, които не се актуализират толкова дълго, но този е тестван и мога да гарантирам, че е безопасен и все още работи безупречно..

 1. Изтеглете приставката
 2. Отидете на вашия WordPress сайт
 3. Отворете Плъгини -> Добавяне на нови
 4. Кликнете върху бутона „Качване на приставка“ в горната част на екрана
 5. Изберете току-що изтегления файл и инсталирайте приставката
 6. Отворете Инструменти -> Импортиране и изберете опцията за HTML инструмент
 7. Изберете опцията „Изпълнете инструмент“, след която трябва да бъдете предупредени, че не сте избрали никакви опции
 8. Следвайте връзката към страницата с настройки и просто кликнете върху „Запазване на настройките“, без всъщност да промените нищо
 9. Върнете се към Инструменти -> Импортирайте и стартирайте отново инструмента за импортиране на HTML
 10. Изберете файла, който експортирате (този, който сте получили в имейла)
 11. Уверете се, че сте избрали опцията за импортиране на един файл
 12. Кликнете върху бутона „Изпращане“

HTML Import Weebly

Ако всичко е наред, трябва да завършите с няколко нови страници, които можете да проверите, като отидете на Страници -> Всички страници. Не бъдете мързеливи и отворете всяка страница, за да видите дали съдържанието е импортирано правилно.

Уверете се, че всички изображения са там

Както при повечето миграции към WordPress, изображенията могат да бъдат трудна бисквитка за преглъщане. Понякога изображенията се импортират перфектно и не ви остава нищо друго, освен да се насладите на новия си блог. Но от друга страна може да се счупите изображения, които не се показват в вашите публикации и страници. Така че, преди да направите нещо друго, отворете новите им импортирани публикации и страници и се опитайте да намерите всички свои изображения. Ако установите, че изображенията са счупени, можете да опитате да ги възстановите с друг безплатен плъгин:

 1. Отидете на Приставки -> Добавяне на нови
 2. Търсене на плъгин „Автоматично качване на изображения“
 3. Инсталирайте го и го активирайте

Автоматично качване на изображения WordPress

Няма настройки за този плъгин. След като бъде инсталиран, той автоматично ще сканира всяка публикация или страница, която редактирате. За да работи, трябва да редактирате всяка публикация и да запазвате промените. След като намери HTML кода за изображения, плъгинът ще се опита да намери всяко изображение и автоматично ще го изтегли във вашата медийна галерия на WordPress, което означава, че ще имате изображенията в новия си сайт.

Пренасочване (вече старо) Вероятно публикации и страници към WordPress

Сега, когато имате създаден нов блог, не искате старото съдържание на Weebly да седи там в тъмното. Това не е добре нито за вас, за посетителите, нито за SEO. Така че, ако току-що сте започнали с блога на Weebly и нямате посетители, правилният начин да се справите е да пренасочите цялото съдържание от Weebly към WordPress. По този начин всички посетители, които попаднат на вашия сайт в Weebly, ще бъдат автоматично пренасочени към вашия нов уебсайт на WordPress. Ако сте използвали поддомейна (tvojeite.weebly.com), можете бързо да настроите пренасочването:

 1. Отворете сайта си Weebly
 2. Отворете Настройки -> SEO
 3. Намерете раздела „Код на заглавието“ и копирайте / поставете този код:

 1.  Променете „yournewwordpressdomain.com“ на вашия действителен домейн
 2.  Запазване на промените и публикуване

Head Code Weebly
Сега, ако отворите сайта си в Weebly, ще бъдете автоматично пренасочени към домейна, който сте посочили в кода! Лесно като това. Ако използвате потребителско име на домейн, ще трябва да следвате тези стъпки:

 1. Влезте в акаунта си в Weebly
 2. Отидете на страницата Домейни
 3. Изберете вашия персонализиран домейн и отворете настройките
 4. Намерете „Редактиране на опцията за сървъри на имена“ и кликнете върху бутона „Промяна“
 5. Добавете сървъри на имена от новия си хостинг
 6. Кликнете върху „Запазване“

Сега просто трябва да изчакате 1-2 дни, за да влязат в сила промените. След това на всеки, който отвори домейна ви, ще бъде показано съдържанието от новия ви сайт на WordPress.

Вашето ново начало

Ако сте изпълнили всички стъпки, описани от мен в статията, трябва да сте приключили успешно с вашия блог Weebly, прехвърлен в нов сайт на WordPress. Въпреки че може да изглежда като край, това е само началото на новия ви блог. Както се опитах накратко да опиша в увода, WordPress е много по-мощен от Weebly. Докато мощността е добра, ще трябва да полагате усилия, за да вземете добри резултати. Каня ви да научите повече за това как да изберете идеална тема за вашия нов блог и намерете невероятни приставки това ще ви помогне да въведете нови функции, които не бихте могли да имате с Weebly. Не се плашете от WordPress, но бавно започнете да научавате за него и да подобрявате уебсайта си ежедневно. Ако имате въпроси, не се колебайте да оставите коментар. Ще се радвам да ви помогна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map