Как да намерите и да влезете в Администратор на WordPress URL

WordPress-администратор-вход-page.png


След като инсталирате WordPress, ще трябва да влезете в новия си блог. Без достъп до администраторските страници няма да можете да персонализирате новия си блог. Администраторът е мястото, където „всичко се случва“, където пишете публикации и управлявате сайта. За да предотвратите други хора да редактират сайта, трябва да влезете с вашето потребителско име и парола.

Но ако сте нов в WordPress, намирането на страницата за вход в администратора може да ви остави да надраскате главата си объркано. Как да получите достъп до него?

Не се притеснявайте; има първи път за всичко и повечето блогъри имат същия проблем, когато започват WordPress блог. В тази статия ще ви покажем как да работите със страницата за вход в WordPress администратор.

Как да намерите страница за вход в администратора на WordPress

По подразбиране, WordPress използва стандартния URL адрес за вход, който е един и същ за всички блогове. За да го отворите, просто трябва да добавите / WP-администратор в края на URL адреса на вашия сайт.

URL адрес за вход в WordPress по подразбиране

www.example.com/wp-admin

WordPress разработчици също така добави няколко други URL адреси, които водят до същата страница. Така че, ако по някаква причина не ви харесва по подразбиране WP-администратор URL адрес, можете да стигнете до страницата за вход, като въведете нещо от следните:

 • www.example.com/wp-login
 • www.example.com/admin
 • www.example.com/login

Моля, обърнете внимание, че всички тези URL адреси сочат към една и съща страница за вход и няма да направите грешка, като използвате някой от тях. Всички те автоматично се пренасочват към една и съща страница за вход. В случай че тези допълнителни URL адреси не работят за вас, моля, върнете се по подразбиране.

Освен това трябва да знаете, че администраторските страници и идентификационните данни на WordPress.com нямат нищо общо с тези, които използвате в самостоятелно хоствания WordPress. И обратно. Те просто изглеждат подобни, но нямат нищо общо помежду си.

Създайте по-лесен достъп до страницата за вход

Сега, след като успешно отворите URL адреса за вход, можете да го направите по-достъпен за бъдещите ви начинания. Една от възможностите е да създадете отметка на страницата в браузъра си, една да добавите джаджа към началната си страница на WordPress, а също така можете да добавите връзка към страницата за вход към менюто си в WordPress.

Как да влезете в WordPress

Страница за вход в WordPress

След отваряне на страницата за вход в администратора на WordPress, ще видите прост потребителски интерфейс, който ви пита за вашето потребителско име и парола. Ако сте инсталирали WordPress сами, вече трябва да имате администраторските идентификационни данни, които сте създали по време на инсталацията. Проверете входящата кутия, ако сте ги забравили, тъй като WordPress ви изпрати имейл с цялата информация, необходима за влизане. Но ако някой друг я е инсталирал за вас или вие превземате нечий уебсайт, трябва да ги помолите за администраторски данни за вход.

 1. Отворете страницата за вход в администратора на WordPress
 2. Въведете потребителско име и парола
 3. Щракнете върху Влизане бутон

Ако идентификационните данни са правилни, WordPress ще ви отведе до таблото за управление, където можете да започнете работа върху първата си публикация и управление на уебсайта.

В зависимост от вашите желания страницата за вход може да изглежда всичко, което ви харесва. Много плъгини ще ви помогнат да персонализирате външния вид на страницата и да въведете допълнителни функции за защита. Ако не използвате току-що инсталиран WordPress, страницата може да изглежда различно от снимките в тази статия. Той може да има различни изображения, лога и дори допълнителни полета, които може да изискват отговор на въпроси, сканиране на кодове или използване на смартфон за извличане на допълнителни ключове за защита. Моля, не се тревожете от това.

Запомни ме вариант

Опция „Запомни ме“ в WordPress

Ако хвърлите друг поглед към екрана за вход, ще забележите просто Помни ме опция, която можете да проверите или премахнете отметката. Като изберете опцията, след като успешно влезете, браузърът ви ще запомни комбинацията от потребителско име и парола чрез използване на бисквитка.

В този случай информацията се съхранява на вашия компютър (обикновено за две седмици, но може да зависи от вашите настройки). Това означава, че следващия път, когато отворите страницата за вход в администратора на WordPress, браузърът ще разбере, че сте съществуващ потребител и няма да ви се налага да въвеждате същите идентификационни данни отново.

Кога (не) да се използва Помни ме опция

употреба Помни ме опция само на лични компютри, до които никой друг няма достъп. Чрез проверка на опцията при влизане на обществени компютри, вие излагате администраторските страници на всички. Те могат да отвлекат вашия блог, да го изтрият или нещо друго, което „няма да харесате“.

Загубихте опцията за парола

В самата долна част на екрана можете да видите „Забравена парола?”. В случай, че сте забравили паролата си, щракнете върху връзката, която ще отвори малко по-различен екран за влизане.

WordPress изгубена парола

Тук ще трябва да попълните вашето потребителско име или имейл адрес, използвани за регистриране на администраторския акаунт. След като натиснете „Вземете нова парола“, WordPress незабавно ще ви изпрати имейл. В него ще получите известие за смяна на паролата и специална, уникална връзка, която води до новата парола. Ако имейлът не пристигне след няколко минути, проверете папката си SPAM. Ако не е там, или ще трябва да помолите експерт по WordPress, който да ви помогне да нулирате паролата.

WordPress нулиране на парола

Щраквайки върху връзката в имейла, ще видите новосъздадената парола, която ще ви позволи да влезете. WordPress ще създаде защитена парола за вас, но можете да напишете своя собствена на същата страница. След като сте готови, запомнете паролата си и щракнете Нулиране на парола бутон. След това WordPress ще ви уведоми дали паролата е променена успешно и ако е така, ще ви пренасочи обратно към страницата за вход.

заключение

За да влезете в сайт на WordPress, ще трябва да добавите / wp-admin в края на URL адреса на вашия сайт. Можете да го направите по-лесно, като маркирате страницата, добавяйки джаджа към вашата първа страница или меню. Опитайте се да използвате защитени пароли и бъдете внимателни, ако използвате Помни ме особеност. Само в случай, че забравите паролата си, отпуснете се, защото WordPress ще ви позволи да създадете нова.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map