Как да контролирате откъси в WordPress

Как да контролирате откъси в WordPress


Откъс е обобщение след публикация, което се използва за описание на вашата статия с няколко кратки изречения. Тези описания са чудесен начин да накарате посетителите да видят за какво е публикацията и да преценят дали се интересуват да прочетат останалата част от нея, преди да кликнат върху бутона. Също така, той е отличен инструмент за RSS четци.

В WordPress откъсите могат да бъдат ръчни или автоматични и да се различават малко от закачките (текст преди <–more–> етикет) само защото WordPress се справя с тях по различен начин. Ако не напишете собствен откъс, WordPress автоматично ще направи обобщение и ще вземе първите 55 думи от вашата публикация.

В тази статия сме на път да ви покажем как да контролирате откъси в WordPress. Ако продължите да четете, можете да научите:

 • Как да промените дължината на откъса в WordPress
 • Променете дължината на откъса по подразбиране за различни категории
 • Добавете връзка „Прочетете повече“ в края на откъс
 • Показване на откъси в страниците на WordPress
 • Контролирайте WordPress откъси с плъгин Advanced Excerpt

Как да промените дължината на откъса в WordPress

Ако сте нов за WordPress и сега се опитвате да намерите своето собствено поле за откъси, където искате да напишете ръчно обобщение, вероятно не сте намерили такова. Това е така, защото откъсите са скрити по подразбиране. За да направите текстовата кутия видима, докато редактирате публикация или пишете нова, щракнете върху „Опции на екрана“ който можете да намерите в горната част на страницата, където трябва да поставите отметка „Откъси“. Сега сте готови да превъртите под публикацията си и да напишете своя откъс.

Но както виждате, няма вариант, който просто да промени дължината на откъс. Това вероятно е една от причините, поради които четете тази статия и в следващите няколко реда ще ви покажем бърз и прост начин да направите това.

 1. Отидете на Външен вид-> Редактор
 2. От дясната страна намерете файла function.php или отворете файла от вашия FTP клиент
 3. Копирайте и поставете следната функция:
 4. функция my_excerpt_length ($ дължина) {
  връщане 110;
  }
  
  add_filter ('excerpt_length', 'my_excerpt_length');
  
 5. Запазете промените, след които откъсите ви ще имат лимит от 110 вместо 55 думи

Разбира се, вие сте свободни да промените номера на всяко цяло число, което искате. Но не забравяйте, че говорим за обобщения – не искате обобщението ви да е твърде кратко, но няма нужда да преувеличавате. Винаги можете да поставите връзка „прочетете повече“ след всеки откъс.

Ако искате още повече контрол над своите откъси, трябва да помислите за плъгин Advanced Excerpt, който е в състояние да върши същата работа с някои допълнителни функции, плюс това няма да се налага да се справяте с кодовите и PHP файлове.

Променете дължината на откъса по подразбиране за различни категории

След известно време, прекарано във вашия блог за WordPress, някои категории може да изискват повече думи в откъси, а някои ще се нуждаят от по-кратки. Така че, нека ви покажем как да промените дължината на откъса от категорията.

Първият пример ще ви позволи да изберете една категория, за която искате да зададете различна дължина на откъса. Изберете тази категория, определете броя на думите за нейния откъс и броя на думите за откъса на всички други категории:

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете тази функция:
 3. функция excerpt_length_category ($ length) {
  ако (in_category ('Отзиви')) {
  връщане 20;
  } else {
  връщане 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Промяна на името на категорията в 2ри линия
 5. Променете дължината на откъси (брой думи) за тази категория на ред №3
 6. Променете дължината на всички останали категории на линия №5
 7. Запазите промените

Въпреки че това ще бъде повече от достатъчно, за да промените дължината на откъса за тази категория, която ви притеснява, няма да ви помогне много, ако трябва определете дължината за няколко категории наведнъж. В този случай ще се нуждаете от следното:

функция excerpt_length_category ($ length) {
if (in_category ('Преглед')) {
връщане 35;
} elseif (in_category (масив („Новини“, „Видеоклипове“, „Редакция“))) {
връщане 60;
} else {
връщане 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Тази функция ще ви позволи да зададете различни дължини на откъси за различни категории и все пак ще ви позволи да изберете тази по подразбиране.

Добавете връзка „Прочетете повече“ в края на откъс

Вместо да показвате цялата публикация на началната си страница, откъсите ви позволяват да покажете само част от нея, което може да накара потребителя да се интересува от статията.

След като потребителите видят заглавието, изображението и откъс от вашата публикация, трябва да ги информирате, че могат да прочетат повече по темата, като последват линка към вашата статия. Ако ни попитате, представено изображение винаги трябва да води към основната статия, но също така трябва да позволите на читателите си да следват връзката „Прочетете повече“ или бутон.

Добави

Ако вашата тема на WordPress няма вече включената функция, трябва да създадете такава за себе си. В тази част от урока, ние ще ви покажем как бързо да добавите връзка „Прочетете повече“ в края на всеки откъс:

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете кода:
 3. функция excerpt_readmore ($ повече) {
  връщане '... ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ) . '"class =" readmore ">'. 'Прочетете повече'. '";
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Променете текста, ако искате
 5. Добавете различен клас, ако искате да стилизирате връзката по различен начин
 6. Запазите промените

Това всъщност е всичко. След като запазите промените, всеки откъс от вашия уебсайт, работещ с WordPress, вече ще получи текст „Прочетете повече“ (или каквото сте написали в кода по-горе) с връзка към оригиналната публикация, прикачена към него автоматично.

Можете да проверите резултата, като отворите началната си страница, блогър или където и да показвате откъси от публикации.

Ако искате да имате повече контрол върху откъси или не искате да се забърквате с персонализираните функции, трябва да разгледате плъгин Advanced Excerpt.

Показване на откъси в страниците на WordPress

По подразбиране WordPress не включва откъси в страниците. Това е напълно разумно, тъй като страниците се правят на различни от публикациите. Но в някои случаи ще ви трябват и откъси от страниците ви.

Тъй като няма лесен начин да разрешите това, т.е. няма отметка, която можете просто да щракнете, за да активирате откъси за страници, ще ви покажем вторият най-лесен начин за това.

Не, няма да ви е необходим плъгин, нито ще трябва да навлизате в подробни настройки. В следващите редове ще ви покажем наистина кратка функция, която ще свърши работата вместо вас.

Показване на откъси на страници:

 1. Отворете функции.php
 2. Копирайте и поставете фрагмента на кода:
 3. функция wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('страница', 'откъс');
  }
  добавяне ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Запазите промените

Това определено не е толкова просто като щракване на квадратчето, но не беше много по-трудно от това, нали? Сега, когато приключите с копирането на кода, можете да отворите до всяка страница, за да тествате функцията.

Най-вероятно няма да имате откъса, показан под съдържанието на страницата веднага. Но не се притеснявайте – трябва само да позволите откъс да се показва на страницата:

 1. Превъртете отгоре на страницата
 2. Намерете раздела „Опции на екрана“ и го отворете
 3. Намерете квадратчето „Откъс“ и го маркирайте

Е, изглежда, че е имало отметка в процеса по целия път!

Сега можете да превъртите надолу и да напишете откъс от страницата си. Кодови фрагменти като този наистина могат да помогнат много, нали?

Контролирайте WordPress откъси с плъгин Advanced Excerpt

ЦЕНА: Безплатно

Разширени разширения плъгин за WordPress

След като инсталирате и активирате тази безплатна приставка, можете да изберете няколко опции, за да контролирате своите откъси:

 • Откъсната дължина – изберете броя на знаците или думите, които ще бъдат показани в откъс
 • елипса – изберете HTML символ, който ще бъде показан вместо пропуснатата част на статията. По подразбиране & hellip се използва за показване на три точки. Ако не сте запознати с кода, можете да намерите повече от тях тук
 • завършек – изберете как искате завършването на вашия откъс. Ако оставите WordPress да преброи броя на знаците, дума може да бъде отрязана в средата или изречението ви може да се окаже недовършено. Ако искате да имате пълен откъс, можете да изберете да завършите с пълно изречение, но имайте предвид, че това означава и малко по-дълго обобщение
 • Прочетете повече линк – изберете дали искате връзката „прочетете повече“ да се появи в края на откъс
 • Няма персонализирани откъси – ако проверите тази опция, плъгинът автоматично ще генерира откъс, въпреки че може да има персонализиран такъв, който вече е въведен
 • Съблечете къси кодове – понякога се налага да използвате кратък код в началото на статията си. Но това не означава, че искате краткият код да се вижда в откъса. Препоръчва се да оставите чека и да съберете късите кодове от вашия откъс
 • филтър – в зависимост от вашата тема, изберете функция, която се използва за показване на откъси. Някои теми използват the_excerpt (), докато някои използват функцията the_content (). Може да има дори комбинация от тези две в една тема, така че оставете и двете проверени, ако не сте сигурни какво правите
 • Деактивиране на – по някаква причина може да искате да оставите откъса на някои страници (например началната си страница или архива на тагове). Изберете къде искате да деактивирате приставката

Контролирайте WordPress откъси с плъгин Advanced Excerpt

Ако искате да научите повече за приставката и кода, който я захранва (който може да бъде персонализиран лесно), посетете уики на приставката за допълнителна документация.

заключение

Въпреки че резюметата може да звучат маловажно за начинаещите блогъри, важно е да имате своите откъси в ред. Независимо дали ще пишете обобщения за всяка публикация или ще оставите WordPress да се справя с нещата, зависи от вас, но не забравяйте да обработвате откъси навреме. Да се ​​надяваме, че този урок ще ви помогне да персонализирате откъси точно по начина, по който сте искали. Ако имате въпроси, не се колебайте да напишете коментар и ще се радваме да ви помогнем.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map