Как да използвате редактора на външния вид в WordPress

WordPress-вид-editor.png


Досега сте имали шанс да персонализирате WordPress CMS чрез различни удобни за употреба редактори. Персонализаторът ви позволи да продавате чрез различни опции за външен вид, които вашата тема поддържа. Но когато решите да персонализирате вашия сайт извън дадените опции, трябва да знаете за редактора на WordPress Appearance.

Сред много файлове в WordPress, които могат да бъдат модифицирани, има два особено интересни. Говорим за шаблони и файлове с таблици на стилове, които можете да редактирате директно от WordPress.

Преди дори да започнете да обмисляте промяната на кода самостоятелно, трябва да ви предупредим, че WordPress не създава резервни копия от засегнатите файлове. Така че, всички промени са постоянни.

Как да редактирате теми с редактора на външния вид

Когато сте готови да научите повече за WordPress и да си изцапате ръцете, като напишете някакъв персонализиран код, отворете Външен вид -> Редактор. Този вграден редактор ви позволява да променяте кода, съхраняван в шаблона и файловете на стиловите теми. След като го отворите, файлът style.css, който използва текущата ви тема, ще бъде автоматично показан пред вас.

WordPress Appearance Editor

В зависимост от настройката на вашия сайт, може да нямате достъп до някои файлове. Ако е така, WordPress ще покаже предупредително съобщение, за да ви каже, че трябва да промените разрешенията на файлове за този конкретен файл. За да научите повече, вижте как да промените разрешенията на файлове в WordPress.

Как да изберете файлове за редактиране

Веднага щом отворите Редактора, WordPress ще ви покаже всички налични файлове с шаблони и стилове на активната тема. Ако искате да редактирате неактивна тема, отидете в горната част на списъка, изберете елемент от падащото меню и кликнете върху бутона „Избор“. След това WordPress ще зареди всички файлове, свързани с избраната тема.

Templates

За да изберете файл, преминете през списъка от дясната страна на прозореца. Всеки от тях има име и име на файл, показани в скоби по-долу. За да редактирате някой от файловете, просто кликнете върху него и кодът ще се появи в редактора отляво.

Бъди внимателен

Въпреки че редактирането на файлове на стилове е сравнително безопасно, редактирането на PHP файлове може да доведе до грешки, които могат да направят вашия сайт неизползваем. Бъдете много внимателни, ако решите да редактирате PHP файлове от редактора на външния вид.

Пример: Как да промените размера на шрифта чрез редактора на външния вид

За да ви покажем как работи редакторът, ние сме на път да променим размера на шрифта на текста в публикации в тема Twenty Seventeen.

Преди да продължим, бихме искали да дерайлираме вниманието ви за кратък момент. Във версия 4.7, WordPress въведе нова функция, която ви позволява да добавяте персонализиран CSS по-бързо. Вместо да редактирате кода чрез редактора на външния вид, предлагаме да отворите Външен вид -> Персонализиране -> Допълнителен CSS където можете да напишете всеки персонализиран CSS код, който искате, без да засягате пряко таблицата със стилове.

Проверете елементите

Проверете елементите в Google Chrome

Ако все пак искате да редактирате таблицата със стилове директно чрез редактор на външен вид, ето какво да направите:

 1. Отворете всяка публикация от вашия блог
 2. Изберете текста на публикация
 3. Щракнете с десния бутон на мишката върху избора и изберете „Проверете“ или „Проверете елемент“ (в зависимост от браузъра, който използвате)
 4. В новата секция или прозорец, който се отвори, намерете маркираното

  елемент

Параграф на елементите

Класът също трябва да бъде видим в раздела „Стилове“. Ако щракнете върху стила, вашият браузър трябва да отвори таблицата със стилове и да ви позволи да редактирате CSS директно от браузъра. Можете да използвате тази функция, за да тествате персонализиран CSS код, преди действително да приложите промени към вашия сайт. Тъй като искахме да променим размера на шрифта на текста в публикации, следният CSS код е в наш интерес:

p {
размер на шрифта: 50px;
}

Прилага промени

След като изпробвате няколко размера на шрифта от браузъра, помнете този, който ви е харесал най-добре. След това можете да преминете към редактора и да промените шрифта:

 1. Навигирайте до Външен вид -> Редактор
 2. Ако вече не е избрано, изберете Stylesheet (style.css) файл от списъка от дясната страна
 3. Намерете клас „p“
 4. Добавете „размер на шрифта: 50px;“ (целият код трябва да изглежда като този, който написахме по-горе)
 5. Кликнете върху бутона „Актуализиране на файл“

Modifiy размер на шрифта на абзаца

Новият стил е запазен и вие сте готови да презаредите сайта. Отворете всяка публикация, за да видите промяната в размера на текста. Ако не виждате разликата и сте сигурни, че сте коригирали правилно кода, уверете се, че сте изчистете кеш паметта на браузъра или натиснете CTRL + F5 за опресняване на страницата.

Бъдете внимателни, когато работите с редактор на външния вид

Appearance Editor е невероятен инструмент за бързи промени в файловете с шаблони и стилове. Но за да постигнете най-доброто от това, важно е да сте напълно сигурни в промените, които правите. Всяка промяна в PHP файлове може да блокира вашия сайт, докато не ги коригирате чрез FTP. Така че, когато работите с PHP файлове, ви предлагаме да работите върху локален файл, който можете да прехвърляте чрез FTP, като запазвате оригиналното архивиране по всяко време. Ако правите промени в таблиците със стилове, не забравяйте за Допълнителните функции на CSS, които бяха въведени преди няколко месеца.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map