Как да инсталирате WordPress тема?

инсталиране на WordPress--theme.png


Когато стартирате блог за WordPress и особено ако това е първият, с който сте работили, намирането на правилната тема за WordPress може да отнеме време. И това е нещо напълно естествено. Точно като намирането на нови мебели или вземането на нова прическа, ще ви отнеме време, докато не се натъкнете на онази перфектна тема, която ще остане активна на вашия сайт.

По време на този процес вероятно ще инсталирате няколко различни теми, за да ги изпробвате. И ако решите да закупите премиум, все пак трябва да знаете как да го инсталирате на вашия сайт WordPress, преди потребителите да могат да се насладят на неговия дизайн.

Инсталирането на нова тема на WordPress е доста просто. Но тъй като има три различни метода, които можете да използвате, защо да не ги научите всички сега? След като опитате всички техники, никога няма да имате проблеми с инсталирането на нови теми в бъдеще. За да получите нова тема на вашия сайт, можете:

 • Използвайте функцията за търсене в WordPress
 • Директно го качете от WordPress
 • Качване на тема чрез FTP (по-напреднали)
Тъй като за инсталирането на тема ще са необходими само няколко минути, можете да опитате някой от методите в момента.

Най-бързият начин за инсталиране на безплатни теми на WordPress от официалната директория е използването на вградената функция за търсене.

 1. От менюто на таблото за администратор изберете Външен вид -> Теми
 2. Щракнете върху бутона „Добавяне на ново“ отгоре на страницата

На тази страница WordPress ще покаже петнадесет представени теми от своето хранилище. От този момент можете да започнете да търсите тема, която ви харесва.

Всяка тема се представя самостоятелно в поле с функции. От горната лента можете да превключите изгледа към най-популярните, най-новите или любимите теми. Разделът Любими ще бъде празен, докато маркирате поне един елемент на страниците на WordPress.org. Като кликнете върху „Филтър за функции“, WordPress ще ви покаже елементи от филтъра, който сте избрали:

 • Оформление – решетка, една колона, лява страна и т.н..
 • Характеристики – гъвкава заглавка, персонализиран фон, шаблон в цяла ширина и т.н..
 • Тема – празник, новини, фотография и т.н..

Как да търсите теми в WordPress

На пръв поглед ще видите само екранна снимка и име на всяка тема.

След като преместите курсора на мишката върху елемент, който харесвате, WordPress ще покаже няколко допълнителни опции.

С натискането на бутона „Подробности и визуализация“ или самия бутон „Преглед“ WordPress ще направи отворете демонстрационната страница от този конкретен предмет. Тук можете също да прочетете описание, да видите рейтинг и да видите още няколко подробности за него.

Ако ви харесва това, което виждате на демонстрационната страница, можете бързо да инсталирате тази тема:

 1. Кликнете върху бутона „Инсталиране“ в горния ляв ъгъл на страницата

 2. Изчакайте няколко секунди (или няколко минути, в зависимост от скоростта на вашата интернет връзка), за да завърши инсталацията

 3. Кликнете върху бутона „Активирай“, за да приложите промени

След това WordPress прилага корекции и новата тема става видима за всички, които зареждат вашия сайт. Той също така ви връща към страницата „Теми“, където можете да продължите търсенето или да промените тема на която и да е друга от списъка.

Докато не кликнете върху бутона „Активирай“, темата ще остане инсталирана на вашия сайт, но посетителите ще продължат да виждат стария ви дизайн.

Ако решите да преминете към новоинсталираната тема, която все още не сте активирали, моля, отворете Външен вид -> Теми. Намерете елемента, задръжте курсора на мишката върху него и кликнете върху бутона „Активирай“, за да бъдат приложени новите стилове към вашия сайт.

Ако не е необходимо да визуализирате темата, можете да я инсталирате веднага, като щракнете върху съответния бутон.

Качете тема чрез администратора на WordPress

Качване на тема WordPress

Първият метод работи само с безплатни WordPress теми от официално хранилище. Но ако изтеглите тема директно от същата директория в ZIP формат, намерите я във всеки друг сайт или закупите премиум артикул, ще трябва да го качите ръчно. Важно е темата да е във формат .zip (не я извличайте, тъй като няма да работи по този начин):

 1. Отидете на Външен вид -> Теми
 2. Кликнете върху бутона „Добавяне на ново“
 3. Най-отгоре на страницата кликнете върху бутона „Качване на тема“
 4. Кликнете върху „Избор на файл“
 5. Изберете .zip файл от вашия компютър
 6. Кликнете върху „Инсталиране сега“
 7. Изчакайте няколко секунди WordPress да инсталира темата

На нова страница, която ще се отвори, трябва да видите съобщение за потвърждение. От същата страница можете да прегледате темата, която току-що качихте, да я активирате незабавно или да се върнете на страницата с теми.

Качване на тема чрез FTP

Само в случай, че в момента нямате достъп до таблото за управление на WordPress или не можете да инсталирате новата тема чрез администратора на WordPress по някаква друга причина, има трети метод, който може да ви помогне. Този не е изцяло за начинаещи тъй като ще трябва да знаете как да работите с FTP клиент. Той също така изисква FTP идентификационни данни, които много начинаещи не знаят къде да намерят и как да го използват.

Но ако сте получили информация за вход във FTP във входящата си поща и не сте съвсем странни в протокола за прехвърляне на файлове и работите с файлове, инсталирането на тема на WordPress по този начин ще отнеме само няколко момента.

Качете тема на WordPress чрез FTP

Така че, вместо да преминавате през удобния за потребителя интерфейс в WordPress, както при предишните методи, можете да добавите тема директно в папката с теми на вашата инсталация на WordPress:

 1. Изтеглете и инсталирайте безплатно FileZilla или всеки друг FTP клиент
 2. Отворете приложението и се свържете с вашия FTP сървър
 3. Придвижете се до папката WordPress (обикновено се намира в папка „www“ или „public_html“)
 4. отворено WP-съдържание / теми папка
 5. Разархивирайте новата си тема там (трябва да имате една нова папка, наречена след темата)
 6. Влезте в таблото за управление на администратора на WordPress
 7. отворено Външен вид -> Теми
 8. Намерете новия елемент, приведете курсора и кликнете върху бутона „Активирай“

заключение

Когато решите да инсталирате нова тема на WordPress, има три метода, които можете да използвате. Докато теми от официалната директория на WordPress могат бързо да бъдат инсталирани през административния панел, ще трябва да качите останалите ръчно.

Само в случай, че не можете да инсталирате тема чрез WordPress, използвайте FTP достъп, за да прехвърлите файловете директно в папката. Щом инсталирате няколко теми на WordPress и ги изпробвате, това ще се превърне във вашето второ естество.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map