Как да добавите известие за авторски права в WordPress

Как да добавите известие за авторски права в WordPress


Почти всеки уебсайт, който намерите в Интернет, ще има известие за авторски права, което дава основна информация за него. Въпреки че законът се е променил и поставянето на символ за авторско право всъщност няма да защити работата ви, има неписано правило за уеб дизайнерите да поставят известие в долната част на уебсайта, който са създали.

Обикновено известието за авторски права е прост текст, който се състои само от няколко елемента. За да го създадете, ще ви трябва:

 • символ за авторско право
 • дата на създаване
 • име на автора
 • декларация за права

Както вече ви казахме, можете да добавите всичко, което искате. Не е нужно да поставяте символ за авторско право, ако не искате, можете да използвате линк към известието си или друг текст, който харесвате.

Как да създадете динамично известие за авторски права

Добре, предполагаме, че не сте тук, за да четете за самото известие за авторски права, но искате да знаете как да го създадете в WordPress. Възможно е да създадете такъв, който динамично да се променя, така че не е нужно да актуализирате долния си колонтитул всяка година, само за да промените етикета. Нека да създадем такъв и да не се притесняваме за известие за авторски права в бъдеще. Ако не искате да променяте кода, можете да използвате плъгин, за да свършите същата работа и за вас.

 1. Копирайте следния код и го поставете във файла на function.php на вашата тема:
 2. функция create_copyright () {
  $ all_posts = get_posts ('post_status = публикуване и поръчка = ASC');
  $ first_post = $ all_posts [0];
  $ first_date = $ first_post-> post_date_gmt;
  _e („Copyright ©“);
  if (substr ($ first_date, 0, 4) == дата ('Y')) {
  дата на ехо („Y“);
  } else {
  echo substr ($ first_date, 0, 4). "-". дата („Y“);
  }
  ехо ' '. get_bloginfo ('име'). " ";
  _e („Всички права запазени.“);
  }
 3. Запазите промените
 4. Отворете footer.php файла
 5. Намерете информацията за авторските права, която вече имате в темата (ако има такава) и я заменете със следния PHP код.

 6. Например, ако работите с тема двадесет и седемнадесет, в областта на долния колонтитул ще намерите HTML кода, който озвучава „Гордо задвижван от WordPress“. Просто презапишете този код с този:

 7. Запазите промените

Ако не сте променили нещо в кода, вашето новосъздадено известие за авторски права трябва да изглежда така:

Copyright © 2017 Първо ръководство за сайта Всички права запазени.

Ако искате само да промените известието за авторски права, сте готови. В следващите няколко реда ще обясним предоставения по-горе код.

Функцията, предоставена по-горе, търси всички публикации във вашата WordPress директория. Той получава първото публикувано някога и извежда датата си. Тази част е важна, ако сте започнали да работите върху вашия проект WordPress през последните няколко години. Ако е така, известието за авторски права автоматично ще напише годината, когато сте започнали, и добавя текущата година, когато е необходимо. Ако сте започнали блога тази година, той ще показва само текущата година.

След това функцията пише текст „Авторско право“, последван от добре известен символ © и добавя името на вашия блог от вашата страница с общи настройки. В крайна сметка ще има текст “Всички права запазени”, който можете, разбира се, да промените на всичко, което искате.

Потребители от Genesis:

Ако имате тема, която е изградена на рамката Genesis, вече имате всичко необходимо в един кратък код. Просто използвайте следния кратък код за автоматично генериране и показване на текущата година с някакъв текст преди и след нея:

[footer_copyright first = ”2007 ″ преди =” Текст ”след =“ Текст ”]

Ако не искате да персонализирате кода, има просто решение под формата на безплатен плъгин, който може да направи всичко за вас. ОК, няма да предположи личната ви информация, така че все пак ще трябва да въведете дума тук и дума там, но няма да трябва да разбърквате кода, който вероятно толкова мразите..

Footer Putter

ЦЕНА: Безплатно

Footer Putter

Footer Putter е безплатен плъгин със смешно име (смеем да казваме три пъти подред “Footer Putter” и поддържаме сериозно лице). Плъгинът ще свърши мръсната работа за вас и всичко, което трябва да направите, е бързо да го настроите. След това можете да забравите за Footer Putter и известието ви за авторски права, защото всичко ще бъде направено без ваша намеса.

 1. Първо, отидете на Приставки-> Добавяне на нови
 2. Търсене за „Footer Putter“
 3. Инсталирайте и активирайте приставката
 4. Отворете Footer Putter в WP меню и отворете Footer Credits

 5. Тук трябва да попълните данни като информация за собственика на сайта, адрес на организацията, географски координати, които се използват от търсачките, контакти и правни данни. След като направите това, превъртете надолу, за да видите визуализацията на новосъздаденото известие за авторски права.

 6. Запазите промените
 7. отворено Външен вид -> Джаджи
 8. Намерете джаджа за авторското право на Footer и го преместете в областта на приспособленията, където искате да покажете новосъздадена информация

Ако темата ви няма област с джаджи в долния колонтитул, ще трябва да създадете такава.

Добавете известие за авторски права в клипборда, когато някой копира текст

След като решите да публикувате нещо в Интернет, няма да можете да спрете хората да копират съдържанието ви. Знаете това и на практика не можете да направите нищо. Независимо дали е само изречение или сте написали цяла история, независимо дали става въпрос за снимка или изображение, което сте нарисували, видео, което сте създали или нещо друго, то ще стане публично достояние и достъпно за практически всеки, независимо какво правите пази го.

Дори ако вземете допълнителни мерки за предпазливост и направите съдържанието си по-защитено, никога няма да можете да го направите напълно защитен от копиране.

Добавете известие за авторски права в WordPress

Имайки това предвид, все още можете да положите усилия и да създадете предупреждения и известия за авторски права или дори да се опитате да деактивирате копирането изцяло. Едно от другите неща, които можете да направите, е да добавите линк към текста, който хората могат да копират от вашия сайт и да ги накарат да го поставят допълнително. Вероятно сте виждали функцията в действие на един от много популярни уебсайтове, които го правят. Ако сте копирали текст от уебсайта им, в крайна сметка имате допълнителен текст, който казва нещо подобно „Прочетете повече на www.domain.com“.

Вместо да блокирате хората да копират текст от вашия уебсайт (те ще намерят начин, ако наистина искат), можете просто да добавите името на вашия уебсайт и да направите връзка към оригиналната публикация.

Добавете връзка към всеки копиран текст от вашия сайт:

 1. Отворете footer.php
 2. Копирайте и поставете следния код:
 3. Запазите промените

След като вече имате записан код във вашия колонтитул, всеки път, когато някой се опита да копира текст от вашия уебсайт, след първоначално копираното съдържание ще бъде добавено допълнение с връзка към оригиналната публикация.

Докато човек, който е копирал текста, все още може лесно да изтрие вашето допълнение във всеки текстов редактор, поне сте показали, че сте запознати с копирания материал. Въпреки че повечето хора просто ще изтрият това допълнение, можете да се надявате, че някой ще остави линк към вашия сайт (умишлено или не) и следователно ще ви благодари за вашата работа.

Обобщавайки

Въпреки че обикновено известие за авторски права може да не попречи на хората да копират съдържанието ви, важно е да имате такова. Независимо дали добавяте кода ръчно или използвате плъгин за генериране на известие за авторски права, WordPress улеснява работата с функцията, не се съгласявате?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map