Как да архивирате уебсайта си WordPress

WordPress-ръчно backup.png


Резервното копие е един от тези термини, свързани с компютър, които всеки обича да използва, дори ако не го разбират напълно. Ако все още не сте запознати с термина, това е процес на копиране или архивиране на данни, така че можете бързо да го възстановите, ако се случи нещо ужасно с оригиналните файлове.

Когато говорим за WordPress, архивирането представлява процес на копиране на файлове и бази данни на WordPress на безопасно място. Така че, в случай че объркате сайта си, хакнете или ако просто се нуждаете от по-стара версия на уебсайта по някаква причина, можете да го възстановите безболезнено.

Обикновено вашият доставчик на хостинг услуги в WordPress ще ви обхване. Повечето от хостинг компаниите днес обещават да правят редовно архивиране на вашия сайт. Някои компании ще архивират вашия сайт ежедневно, докато други ще правят това всяка седмица или месец. Все пак това е нещо, на което не можете да разчитате напълно. Да, повечето хостинг компании ще спазват обещанията си и ще имат достъп до всичките ви архиви през цялото време, но наистина ли искате изцяло да разчитате на някой друг, когато става въпрос за вашия сайт?

Какво ще стане, ако искате пълна резервна резервация през следващите десет минути и екипът за поддръжка не отговаря с часове? Какво става, ако вашата хостинг компания не може да извлече данните, които сте поискали по някаква причина, поради която те се появят?

Ето защо трябва да се грижите за собствените си архиви. Не ни разбирайте погрешно; вероятно ще успеете да възстановите сайта си от хостинг компанията, но ако печелите пари от вашия WordPress сайт, не трябва да залагате на безопасност.

В тази статия ще ви покажем как да създадете ръчно архивиране на WordPress файлове и бази данни. И двете части са от решаващо значение, ако искате да създадете пълен архив. След това ще ви покажем някои от най-добрите приставки за автоматизирано архивиране на WordPress. Тези плъгини ще ви помогнат да копирате файловете, ще ви позволят да избирате между огромен брой опции и дори ще ви бъде разрешено да планирате автоматично архивиране за вашия сайт. Въпреки че работят по-добре от страхотни, повечето резервни приставки са премиум, което означава, че ще трябва да платите за тях. И повечето от тях ще изискват да плащате месечни такси, за да получите всяка фантазия функция, която предлагат.

Как да архивирате WordPress файлове ръчно

Както може би вече знаете, WordPress съхранява данни за плъгини, теми и потребители както във файлове, така и в бази данни. За да стартирате ръчното си архивиране, ще искате да изтеглите всички персонализирани файлове от вашия сайт.

Ако отворите основната директория на WordPress, ще намерите няколко подпапки като WP-администратор, WP-съдържание, и WP-включва (проверете екрана по-долу). Тези папки съдържат ценни данни, които всички комбинират захранването на вашия сайт. Например в WP-съдържание папка, можете да намерите всичките си теми, приставки, надстройки и качвания. Не искате да загубите нито един от тези файлове, нали? Какво ще кажете за файловете, намиращи се в WP-включва и WP-администратор които съдържат друга необходима информация за работа на вашия сайт?

Как да архивирате WordPress файлове

И това е само върхът на айсберга; има някои основни файлове в главната папка като WP-config.php които запазват всички подробности за конфигурацията на вашия сайт. Трябва да се грижите за всички тези данни, така че нека да видим как да ги архивирате.

За да започнете, ще ви трябва FTP достъп до вашия сайт. Ако никога не сте се свързвали с вашия FTP акаунт, трябва да намерите цялата необходима информация в имейла от вашата хостинг компания или можете да създадете нов акаунт от cPanel.

 1. Отворете FTP клиент като FileZilla
 2. Влезте в акаунта си
 3. Изтеглете цялата папка WordPress на вашия компютър

Това изобщо не беше трудно, нали? След три прости стъпки вече имате пълна резервна копие на вашите WordPress файлове и трябва да ги пазите. Съхранявайте папката някъде на вашия компютър, обезопасете я облачен хостинг , запишете на външен диск, USB памет, DVD … просто се уверете, че е достъпен само за вас.

Възстановете файлове с помощта на FTP достъп

Възстановяването на WordPress файлове чрез FTP е толкова удобно, колкото и копирането на вашите снимки от една папка в друга. Ако някога сте влачали и пускали файлове в Windows, вече знаете как да възстановите резервно копие чрез FTP:

 1. Отворете вашия FTP клиент (използвайки FileZilla или друг клиент по избор)
 2. Влезте в акаунта си
 3. Отворете инсталационната папка на WordPress
 4. Отворете папката за архивиране на вашия компютър
 5. Плъзнете и пуснете всички файлове от вашия компютър към FTP сървъра
 6. Изберете да презапишете / замените файловете при поискване

В зависимост от скоростта на връзката ви, това може да отнеме до десет минути. Търпеливо изчакайте прехвърлянето да завърши миграцията на всички архивни файлове.

Как да архивирам WordPress бази данни

За да получите ръчно архивиране на бази данни на WordPress, ще ви е необходим достъп до PhpMyAdmin. Можете да намерите този софтуер в cPanel, като отворите категория Бази данни.

 1. Влезте в своя cPanel
 2. Навигирайте до Данни на Guide-Bulgaria.com категория
 3. отворено PhpMyAdmin
 4. Избери износ раздел
 5. Изберете метод (бързи или зададени опции в персонализиран метод)
 6. Изберете формат за базата данни
 7. Кликнете Отивам бутон, който ще запази базата данни на вашия компютър

Създайте архивиране на база данни на WordPress

В зависимост от размера на вашия сайт и скоростта на вашата интернет връзка, това може да отнеме до няколко минути. Бъдете търпеливи и изчакайте целия процес да приключи.

Ако сте на споделен хостинг, има вероятност да не можете да получите достъп до PhpMyAdmin. Ако е така, свържете се с вашия доставчик на хостинг услуги. Може да се наложи да надстроите акаунта си или просто да ги помолите да активират функцията.

Възстановяване на базата данни на WordPress

Възстановяването на бази данни на WordPress е малко по-сложен процес:

 1. Влезте в phpMyAdmin
 2. Намерете базата данни от списъка в лявата част на екрана
 3. Ако искате да възстановите цялата база данни, превъртете надолу и изберете Провери всичко опция
 4. Сега изберете Изпускайте от списъка
 5. Докато все още имате избрана база данни, щракнете върху внос бутон
 6. Кликнете Изберете файл бутон, изберете файла на базата данни от вашия компютър и го отворете
 7. Запази Частичен внос опция проверена
 8. Уверете се, че форматът показва SQL и това НИТО ЕДИН е избран за режим на съвместимост с SQL
 9. Кликнете Отивам бутон за завършване на процеса на импортиране

Изтеглете пълното архивиране чрез cPanel

cPanel файлове

Ако имате достъп до cPanel, нещата могат да станат още по-лесни за вас, тъй като можете да изтеглите пълната или частична резервна копие на вашия сайт, само като щракнете върху един бутон. Вече разгледахме това в нашето Ultimate ръководство за cPanel за потребители на WordPress, но нека отново да ви покажем този прост процес:

 1. Навигирайте до файлове категория
 2. отворено Съветник за архивиране инструмент
 3. Кликнете резервно копие бутон от лявата страна
 4. Избери Пълен архив или изберете конкретни папки, бази данни или препращащи имейли и филтри
 5. Кликнете Генериране на резервно копие ако сте избрали пълен архив или изберете бутон за други резервни копия
 6. Кликнете върху връзката, за да изтеглите архива и да го запишете локално

Отново се уверете, че съхранявате резервното копие на безопасно място. Файловете ще ви трябват, ако решите да възстановите архивирането.

Пълно архивиране

Пълен архив, изтеглен чрез cPanel, ще включва всички файлове, папки, бази данни и дори препращащи и филтри за имейл.

Възстановете вашия сайт с помощта на cPanel

Да се ​​надяваме, че просто няма да се наложи да възстановите сайта си. Но ако останете с уебсайта си за по-дълъг период от време, рано или късно нещо може да се обърка и единственият начин за коригиране на нещата ще бъде възстановяването на най-новото архивиране. Ако използвате cPanel, нещата не са толкова сложни:

 1. Влезте в своя cPanel
 2. отворено Файлов мениджър приложение
 3. Кликнете върху бутона Качване в горната част на страницата
 4. Изберете най-новото архивиране от вашия компютър и го качете на сървъра

Моля, изчакайте известно време, тъй като процесът на качване може да отнеме известно време. След като файлът бъде качен, изберете компресираната папка от списъка на всички файлове. Докато файлът все още е избран, щракнете върху бутона Извличане, който можете да намерите в горната лява част на страницата.

Сега трябва да видите нов изскачащ прозорец, който да ви пита за директорията. Изберете папката, в която се намират файловете на вашия сайт (в повечето случаи това ще бъде папка / public_html) и щракнете върху опцията за извличане на файл (и). След няколко минути всички файлове трябва да бъдат презаписани и сайтът ви ще бъде възстановен до версията, която сте архивирали. Ако редовно създавате резервно копие на сайта си, не трябва да се чувствате сякаш губите твърде много.

Най-добрите приставки за автоматизирано архивиране на WordPress

Ръчно създаването на архиви не е толкова трудно. Но както виждате от параграфите по-горе, отнема време за пълното архивиране. Обикновено блогърите нямат толкова много време за разпределяне на техниките и преминаването през целия процес ръчно веднъж или два пъти седмично може да се почувства като губене на време.

Тъй като сте избрали WordPress за своя блог платформа, имате късмет. Има няколко безплатни и премиум приставки, които ще ви отнемат притесненията, т.е. плъгини, които ще автоматизират целия процес на архивиране. Ето най-добрите приставки за автоматизирано архивиране на WordPress.

Преса за трезори

Преса за трезори

ЦЕНА: 99 долара годишно или 9 долара на месец

Признат като един от най-добрите, Vault Press определено ще ви даде всичко (и повече), от което се нуждаете, когато става въпрос за архивиране на вашия WordPress сайт. Плъгинът е лесен за инсталиране и управление. Освен опциите по подразбиране за архивиране на вашия сайт (които включват планирани архивиране, опции за възстановяване и избор между файлове, които искате да включите в резервно копие), с този плъгин получавате статистика и информация за дейността. В зависимост от плащането си, можете дори да добавите опция за защита, която ще позволи на Vault Press да се грижи за архивирането ви и да го направи безопасен. Ти трябва разгледайте подробно офертата, и с всички опции, които включва, може да искате да спечелите малко повече за тази.

Резервен приятел

Резервен приятел

ЦЕНА: от $ 80

С Backup Buddy можете да архивирате целия си WordPress сайт и да го възстановите само с няколко кликвания. След като инсталирате приставката, всичко, което трябва да направите, е да въведете своя имейл адрес и парола и сте готови да започнете. Този плъгин ще ви позволи да изтеглите архива си в ZIP файл, който можете да запазите локално или можете незабавно да го качите в онлайн услуга. С Backup Buddy получавате 1 GB свободно място за съхранение на вашите архиви в Backup Buddy Stash или можете да изпратите архива на вашата електронна поща, FTP, Amazon S3, Dropbox или Rackspace Cloud.

Има различни опции, от които можете да избирате, така че можете да решите да архивирате само бази данни или отделни папки, вместо да правите пълен архив всеки път – нещо, което може да помогне на тези от вас с повече от няколко гигабайта данни. Ако планирате архивирането си, можете да си позволите да забравите за това и да оставите Backup Buddy да свърши тежката работа.

BackUpWordPress

Резервно копие на WordPress

ЦЕНА: Безплатно / 99 долара

Този плъгин се предлага в безплатна и платена версия. С безплатния можете бързо да създавате резервни копия на вашия сървър, да ги планирате с лекота и да избирате кои файлове да бъдат включени във вашата резервна копие. Ако решите да закупите пакета, ще можете автоматично да прехвърляте данните си в услуги като Google Drive, DropBox, Amazon S3, Dreamhost DreamObjects, Rackspace Cloud и Microsoft Azure и да направите резервните си копия още по-сигурни.

BackWPup

BackWPup

ЦЕНА: Безплатно / 75 долара

Този плъгин също се предлага в две версии. Безплатен ще ви позволи да архивирате вашия сайт на вашия компютър, а също така ще ви даде възможност да качите резервната си копия в Dropbox, S3 услуги, Rackspace Cloud. В безплатната версия има планирано архивиране и, разбира се, винаги можете да възстановите своите архиви. Но ако искате повече опции и услуги като Google Drive, ще трябва да отворите портфейла си и да платите за PRO версията на BackWPup. Ако искаш Сравнете всички функции от безплатна и PRO версия, за да решите дали си струва да купувате, трябва да разгледате официалния уебсайт.


Ако сте срещнали проблем с вашия уебсайт WordPress и се нуждаете от бързо архивиране, вече знаете колко е важно да се грижите за вашия сайт. Ако сте имали късмет досега, не чакайте да се поучите от грешките си. Уверете се, че вашият хостинг доставчик редовно архивира вашите файлове и бази данни.

Моля, не бъдете мързеливи; архивирайте вашия WordPress сайт ръчно от време на време. Никога не знаеш кога ще ти трябват тези файлове. След като направите резервното копие за първи път, ще видите, че са необходими само няколко кликвания, за да се съхранят последните файлове на вашия компютър. И ако можете да спестите няколко долара, изберете един от най-добрите приставки за автоматизирано архивиране на WordPress и се отпуснете, когато става въпрос за архивиране.

Какви са вашите преживявания? Колко често архивирате вашия WordPress сайт?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked