Как бързо да намерите и редактирате код от теми и приставки

намерите редактиране-WordPress-code.png


Работата с WordPress може да бъде лесна. В сравнение с много други системи за управление на съдържанието, това наистина е лесно. Дори и вие, ако нямате нищо общо с кода или дизайна, все пак можете да създадете своя блог за WordPress и можете да започнете да пишете и публикувате съдържание за няколко минути. Ако трябва да разширите блога си за WordPress, можете да го направите, като инсталирате някои от милионите плъгини и теми, достъпни в Интернет.

Но ако се запознаете малко по-сериозно с вашия сайт, рано или късно ще трябва да персонализирате нещо или две. Колкото и да е добра тема или плъгин, колко опции получавате с нея, просто не е възможно да направите всичко редактируемо. Например, ще можете да промените заглавие и някои важни бутони, но как да направите промяна, ако определен елемент не може да бъде променен чрез опциите на персонализатора и темата / приставката? Вие сами го променяте.

В зависимост от това колко знаете за WordPress, промяната на файлове може да бъде двуминутна работа или може да срине целия ви сайт, след като отделите часове за персонализиране. Преди да започнете да променяте файловете, моля, уверете се, че сте наясно какво правите и че винаги имате резервно копие, безопасно поставено в папка извън вашия сървър.

Ако сте решили, че е време за модификации, може да останете на първа стъпка – намиране на правилния файл, където се намира кодът. Тъй като WordPress се състои от десетки различни файлове, начинаещ може да има проблеми с намирането им. Разработчиците на WordPress нямат проблем с това, защото те вече знаят Йерархия на шаблоните наизуст. Но ако не се интересувате от кодирането, трябва да знаете за тези плъгини, които могат да ви помогнат много.

Какъв файл

ЦЕНА: Безплатно

Какъв файл

След като изоставите от идеята, че съкращението за тази приставка е WTF, ще видите колко готин е наистина плъгинът. След като го инсталирате и активирате, какъв файл ще създаде прост елемент от менюто директно на лентата с инструменти, точно до вашето потребителско име и вашата готина снимка. Ако сега отворите някоя страница на вашия сайт, ще можете да задържите курсора на мишката върху елемента от менюто „Файл“ и приставката ще ви каже кои части от шаблона са били използвани за създаването на тази конкретна страница.

Плъгинът ще ви позволи да кликнете върху името на шаблона, което след това ще ви отведе до страницата за редактиране. Въпреки че това може да бъде чудесно за извършване на малки промени, бъдете много внимателни, ако редактирате файлове с шаблони директно от WordPress.

Както вече можете да видите, плъгинът е доста лесен, но може да ви помогне да идентифицирате части от шаблона, които искате да промените бързо. Останалото зависи от вас. Ето защо искаме да ви представим още един безплатен плъгин, който може да ви помогне още повече.

Локатор на струни

ЦЕНА: Безплатно

Локатор на струни

Когато намирането на точния шаблон не е достатъчно, Locator за низове е тук, за да ви помогне. Представете си, че искате да промените конкретен HTML елемент във вашата тема или във всеки инсталиран плъгин. Можете бързо да намерите елемента, като го инспектирате през браузъра си, но все пак ще имате проблеми с намирането на файла, който е направил този елемент. Тъй като сега работите с персонализирани теми и плъгини, файловете може да имат различни имена от това, с което сте свикнали. Един програмист може да е поставил код в отделен файл, за да улесни нещата за по-нататъшното му развитие и можете да останете за търсене на кода чрез стотици файлове. Вместо това можете да използвате String Locator.

Ако решите да използвате този плъгин, няма да се притеснявате кой шаблон се използва за производството на конкретния низ, който търсите.

Независимо дали търсите дума, цяла фраза или парче код, тази приставка ще може да я намери.

Всичко, което трябва да направите, е да се придвижите до Инструменти -> Локатор на струни и започнете да търсите. След това плъгинът ще сканира през всички инсталирани теми и файлове с плъгини и ще намери думата за търсене. Можете дори да изберете конкретната тема / плъгин, за която плъгинът да търси.

След като натиснете бутона за търсене и оставите няколко секунди за String Locator да направи своята магия, резултатите ще ви покажат низ, файл, където се намира и номер на ред. Приставката ще ви позволи да редактирате този конкретен файл и веднага ще подчертае вашата фраза за търсене!

Сега можете да промените всяка част от всяка тема / плъгин, можете да преведете твърдо кодираните части от тях и можете да забравите за ръчно сканиране чрез непознати за вас файлове.


Въпреки че тези WordPress инструменти могат да ви помогнат много, все пак ви предлагаме да се грижите за вашия сайт. Ако не сте напълно сигурни какви промени правите, уверете се, че винаги имате нова резервна копие и помислете да наемете професионалист, който да свърши работата вместо вас. Освен това обърнете внимание, че много разработчици няма да могат да ви помогнат, ако направите грешки, като променяте тема или плъгин самостоятелно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map