Irányítsa az RSS-hírcsatornát WordPress-webhelyén, mint egy profi

Irányítsa az RSS-hírcsatornát WordPress-webhelyén, mint egy profi


Ha létrehozott egy webhelyet, amelyet a WordPress működtet, akkor valószínű, hogy napi rendszerességgel vagy legalább hetente új tartalmat tesz közzé. Ha igen, akkor érdemes kiosztani a tartalmat a felhasználók számára.

Noha sokan frissítéseket kapnak az Ön webhelyéről a webhelyen és a létrehozott közösségi média oldalakon keresztül, nem szabad elfelejteni az RSS-csatornát.

A gazdag webhely-összefoglaló vagy az igazán egyszerű szindikálás célja a gyakori tartalom megmutatása és széles közönség számára történő továbbítása. Az RSS dokumentum, amelyet „feed” -nek neveznek, egy címből áll, amelyet egy kicsi kivonat, egy kép vagy különféle kiegészítő információk tartalmaznak a hozzászólásokról, a webhelyről, a szerzőről, stb..

WordPress automatikusan létrehoz egy hírcsatornát webhelye számára, és könnyen megtekintheti azt www.yourdomain.com/feed.

Nem, a hírcsatornák még nem haltak meg, és több millió felhasználó van világszerte. Tehát valószínű, hogy a látogatók különböző aggregátorokat használnak számítógépükön vagy okostelefonjukon, hogy híreket szerezzenek az Ön webhelyéről. Emiatt az Ön érdeke, hogy az RSS-hírcsatornát a lehető legjobban készítse el. Íme, amit ma megtanulsz:

 • Adjon hozzá minden RSS-hírcsatornát az irányítópulthoz
 • Hogyan jeleníthet meg bármilyen külső RSS-csatornát
 • Képek engedélyezése RSS-hírcsatornákban; könnyebb, mint gondolnád
 • Ütemezze RSS-bejegyzését 5 egyszerű lépésben
 • A kategóriák legegyszerűbb módja az RSS-hírcsatornából

Adjon hozzá minden RSS-hírcsatornát az irányítópulthoz

Alapértelmezés szerint a WordPress megjeleníti az RSS-hírcsatornát az irányítópulton. Ez a hírcsatorna nyilvánvalóan olyan híreket tartalmaz, amelyek nem mindenkinek érdeklik. Ahelyett, hogy így hagyna, teljesen testreszabhatja az irányítópultot, és eltávolíthatja a hírcsatornát, vagy testreszabhatja csak a hírcsatornát, és hozzáadhat olyan dolgokat, amelyek valóban számítanak az Ön számára.

További beavatkozás nélkül megmutatjuk, hogyan kell megváltoztatni a WordPress hírcsatornáját, és hozzáadni egy olyan egyedi linket, amelyről valójában gondoskodni fog:

 1. Keresse meg a function.php fájlt és nyissa meg
 2. Másolja és illessze be ezt a kódot:
 3. wpc_dashboard_widgets függvény () {
  globális $ wp_meta_boxes;
  // távolítsa el a felesleges kütyüket
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['műszerfal']); // használja az összes widget-azonosító beolvasásához
  hatástalanított (
  $ Wp_meta_boxes [ 'műszerfal'] [ 'normális'] [ 'core'] [ 'dashboard_plugins'],
  $ Wp_meta_boxes [ 'műszerfal'] [ 'oldalán'] [ 'core'] [ 'dashboard_secondary'],
  $ Wp_meta_boxes [ 'műszerfal'] [ 'oldalán'] [ 'core'] [ 'dashboard_primary']
  );
  // adjon hozzá egy egyedi irányítópult-modult
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP Loop', 'dashboard_custom_feed_output'); // új RSS-kimenet hozzáadása
  }
  
  function dashboard_custom_feed_output () {
  visszhang ”
  „ wp_widget_rss_output (array ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', 'tételek' => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )); visszhang "
  „ } add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Változtassa meg a kívánt paramétereket
 5. Változtatások mentése

Ha nem akar belemenni a kódolásba, ne félj mindaztól, amit fent látsz. A kód testreszabása oly módon, hogy hozzáadhasson RSS-hírcsatornát, amelyet valóban szeretne, csak néhány lépésnyire van.

Kezdjük a legfontosabb résztel, és ez az RSS-hírcsatorna címe. Egyszerűen keresse meg a fenti kód sort a fenti funkcióban, és változtassa meg az URL-t:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Most, hogy megtalálta a sort és megváltoztatta a címet, lassan folytathatja a kód olvasását. Kezdetként változtassa meg a hírek számát hogy megjelenjen a hírcsatornában. Az összefoglaló, a szerző és a dátum csak „1” vagy „0” értékkel rendelkezhet, ami azt jelenti, hogy szeretné vagy nem akarja megjeleníteni az összefoglalót, a szerző nevét, és kitalálta – a közzététel dátuma.

Végül, de nem utolsósorban, valószínűleg meg akarja változtatni az RSS-hírcsatorna címét. Ha igen, keresse meg a következő sort a c / p funkcióban egy pillanattal ezelőtt, és változtassa meg a címet:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'TITLE GOES ITT', 'dashboard_custom_feed_output'); // új RSS-kimenet hozzáadása

Ne felejtse el menteni a változtatásokat, és keresse meg az irányítópultot. Ha minden helyesen történik, akkor az egyedi hírcsatorna készen áll; jó, nem igaz??

Hogyan jeleníthet meg bármilyen külső RSS-csatornát

Bár könnyen megjelenítheti saját RSS-hírcsatornáját egyszerűen azáltal, hogy átirányítja a felhasználókat egy linkre a WordPress webhelyén, a külső link bemutatása kicsit bonyolultabb lehet. De ne engedje, hogy ez elriasztja Önt, mert továbbra is megjelenhet egy RSS-hírcsatornát a webhely bármely részén, csupán egy olyan funkció másolásával / beillesztésével, amelyet ebben a cikkben megmutatunk.

Egy másik plugin telepítése helyett, amely átveszi az irányítást a hírcsatornák felett, és folyamatos gondozást és frissítéseket igényel, létrehozhat saját listát. Csak annyit kell tennie, hogy megváltoztatja a megjeleníteni kívánt hírcsatorna hivatkozását, és módosítja a webhelyen megjelenített hírcsatornák számát..

Függetlenül attól, hogy külső RSS-hírcsatornát jelenít meg egy új oldalon / bejegyzésben, vagy el szeretné helyezni az oldalsávba, a fejlécbe vagy a láblécbe, az eljárás gyakorlatilag ugyanaz:

 1. Nyissa meg az sidebar.php fájlt vagy bármilyen fájlt, ahol a hírcsatorna megjelenik
 2. Másolja és illessze be a következő kódot:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Módosítsa az URL-t a 2. sorban
 5. Változtassa meg a 3. sorban megjelenő RSS-hírcsatornák számát
 6. Változtatások mentése

Most, hogy beállított egy vagy több RSS-hírcsatornát más webhelyekről, ne felejtse el vigyázni a saját RSS-hírcsatornáira is.

Képek engedélyezése RSS-hírcsatornákban; könnyebb, mint gondolnád

Sokan azt gondolják, hogy az RSS-hírcsatornák a történelem része. Még ennél is inkább, az emberek naponta használják az RSS-t. Nemcsak tárolja kedvenc webhelyeit a böngészőjében, a webhelyén, vagy akár a WordPress rendszergazdájában is, a hírcsatornák még népszerűbbek lettek, miután az okostelefonok átvették a világot. Most már útközben is követheti kedvenc frissítéseinek és szerzőinek frissítéseit, és az új cikkek közzététele után másodpercek alatt hozzáférhet az új tartalmakhoz..

Még akkor is, ha még mindig nem veszi igénybe az RSS-hírcsatornákat, mihelyt elindítja a saját webhelyét, gondoljon azokra, akik rendszeresen használják ezt a szolgáltatást.

rss feed

Az RSS-tartalmak kezelésének különféle módjai vannak a WordPress-ben. Például ütemezheti az RSS-hírcsatornák feladását, vagy megváltoztathatja a WordPress azon kivonatainak megjelenítési módját, amelyek az RSS-hírcsatornákat is befolyásolják. De nem számít, mit csinál, még mindig nem lesz képe csatolva az RSS-csatornához.

Képzelje el, hogy ugyanazon témáról több webhely van, amelyek rendszeresen frissítik hírcsatornáikat. Megnyitja a hírcsatorna alkalmazást (például Feedly) az okostelefonon, és van egy olyan oldal, amelynek képpel van a hozzászólás címe, míg a másiknak nincs képe. Szinte minden esetben az emberek a mellette lévő képre mutató hivatkozásra lépnek, mert ez érdekesebbnek tűnik, és azt az érzést kelti, hogy a szerző törődik a dolgokkal..

Mivel már minden egyes hozzászóláshoz csatoltak egy kiemelt képet, nincs mentség – ezt a képet csatolhatja az RSS-hírcsatornához is, és webhelyét vonzóbbá teheti azok számára, akik hírcsatornákat használnak.

Az útmutató ezen részében megmutatjuk, hogyan adhat hozzá kiemelt képet a hírcsatornákhoz. Valójában ez nagyon egyszerű, és csak az alábbi kódot kell másolnia és beillesztenie:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a kódot:
 3. add_filter ('the_content_feed', 'rss_post_thumbnail');
  funkció rss_post_thumbnail ($ content) {
  globális $ post;
  if (has_post_thumbnail ($ post-> ID))
  $ content = '

  ” get_the_post_thumbnail ($ post-> ID, 'thumbnail'). '

  ” $ Content; visszatér $ tartalom; }
 4. Változtatások mentése

Nesze. Minden bejegyzéshez, amelyhez csatolt kiemelt kép, most ugyanazt a képet fogja használni az RSS-hírcsatornák kiegészítéseként. Most már folytathatja és kipróbálhatja a frissített RSS-hírcsatornát bármely olyan alkalmazásban, amelyet használ. Unalmas és egyszerű szöveg helyett olyan képet fog kapni, amely megváltoztatja a webhely teljes megjelenítését.

Ütemezze RSS-bejegyzését 5 egyszerű lépésben

Általában a WordPress automatikusan elküldi az új cikket az RSS-hírcsatornában, miután megnyomta a közzététel gombot. Noha nincs semmi baj, és valójában azt akarja, hogy a cikk a lehető leghamarabb megjelenjen a hírcsatornában, néha érdemes lehet ütemezni ezt a bejegyzést. A cikk ezen részében megmutatjuk, hogyan lehet késleltetni egy RSS-hozzászólást. Például, ha néhány percet elhalasztunk a bejegyzésnek, akkor elegendő további módosítások elvégzéséhez, mielőtt a bejegyzés a hírcsatornába kerül..

Íme egy kód, amelyre szüksége lesz a késés eléréséhez:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Írja át a kódszót szó szerint, vagy másolja és illessze be a kódot, természetesen:
 3. funkció ütemezett_átvitel ($ hol) {
  globális $ wpdb;
  
  if (is_feed ()) {
  // időbélyegző WP-formátumban
  $ most = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // várakozási érték; + eszköz
  $ várakozás = '10'; // egész szám
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ eszköz = 'MINUTE'; // MINUT, ÓRA, NAP, HÉT, HÓ, ÉV
  
  // adjunk hozzá SQL-szintaxist az alapértelmezett $ -hoz, ahol
  $ ahol. = "ÉS TIMESTAMPDIFF ($ eszköz, $ wpdb-> posts.post_date_gmt, '$ now')> $ várakozás";
  }
  
  visszatér $ hol;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'ütemezett_feed');
 4. A $ eszköz változóját percre, órára, napra és így tovább módosíthatja
 5. A $ wait változót változtassa meg a percek, órák, napok számára, vagy bármire, amit választott. Ez az az idő, amikor a bejegyzés vár, mielőtt automatikusan megjelenik az RSS-hírcsatornában
 6. Változtatások mentése

Ez az. Az RSS-hírcsatorna ütemezéséhez nem kell mást tennie.

Automatizálja bejegyzés RSS-hírcsatornáját

Automatizálja az RSS-hírcsatornát kimenet webes push értesítésekkel. Könnyen integrálhatja webes push-értesítéseit, hogy automatikusan elküldje RSS-hírcsatorna elemeit a célzott webes push-értesítések révén.

A kategóriák letiltásának legegyszerűbb módja az RSS-hírcsatornából

Attól a pillanattól kezdve, amikor közzéteszi az első hozzászólását a WordPress használatával, az új hozzászólásai automatikusan RSS-hírcsatornaként kerülnek közzétételre. A hírcsatornához minden olyan felhasználó hozzáférhet, aki meg akarja követni az Ön weboldalát, és emiatt az RSS-hírcsatornát olyan jóra kell készítenie, amennyire csak lehet..

RSS-hírcsatorna

Bár könnyedén elhalaszthatja a hírcsatornák közzétételét bármikor, bármikor, a követõknek csak meghatározott kategóriákat kell megjelenítenie. Sőt, még jobb, ha ki szeretné zárni azokat a kategóriákat, amelyeket nem szeretne megjeleníteni a hírcsatornában.

Könnyen kizárhatja a kategóriákat az RSS-hírcsatornából:

Például lehet egy tucat kategória, amelyeket naponta frissítenek új tartalommal, és nem akarja túlterhelni a felhasználókat. Lehet, hogy egy adott kategóriát csak a közösségi média oldalainak felhasználóinak bevonására tervezték. Vagy azt akarja, hogy az RSS-hírcsatorna csak a „hírek” kategóriát jelenítse meg. Bármi is legyen az ok, a következő sorokban megmutatjuk, hogyan lehet egy kategóriát könnyen kizárni az RSS-hírcsatornából:

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Másolja és illessze be a kódot:
 3. Funkció kizárása_kategóriák_fromból ($ lekérdezés) {
  if ($ query-> is_feed) {
  $ Query-> set ( 'cat', '- 10, -21, -32');
  }
  return $ query;
  }
  add_filter ( 'pre_get_posts', 'exclude_categories_from_rss');
  
 4. A kategória azonosítójának megváltoztatása a 3-onrd vonal
 5. Változtatások mentése

A kategória azonosítószámának megkeresésének legegyszerűbb módja a kategória megnyitása Bejegyzések -> Kategóriák. Miután rákattintott a „Szerkesztés” gombra, az azonosító URL formátumban jelenik meg a böngésző tetején.

Mint észreveheti a kódból, egy kategória kizárásához be kell írnia egy „-” karaktert az azonosító előtt. Az azonosítók beállítása után ezek a kategóriák már nem jelennek meg az RSS-hírcsatornában. Ha ezt a jövőben meg kell változtatnia, akkor egyszerűen megváltoztathatja a funkciót, ha szükséges, és felvehet / eltávolíthat egy kategóriát a listából.

RSS-hírcsatornád most még jobb lett. Ne felejtsd el megnézni más útmutatásainkat arról is, hogyan lehetne javítani a WordPress-alapú webhelyet, és hogyan lehetne a lehető legjobban kihasználni a máris nagyszerű blogplatformot.

Csomagolás

Mostanra el kellett volna fogadnia azt a tényt, hogy az RSS-hírcsatornák továbbra is dolog. És még ha nem is az RSS rajongója, gondolkodjon azon látogatók körében, akik napi rendszerességgel továbbra is hírcsatornákat használnak. Hogy segítsék őket, a lehető legtöbbet hozza ki RSS-hírcsatornájából az ezen útmutatóban bemutatott tippek bármelyikének végrehajtásával.

Mit gondolsz az RSS-ről? Összesít híreket a számítógépein vagy okostelefonjain? Mi a helyzet az RSS-vel a blogodban??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map