Hvordan installerer jeg et WordPress-tema?

install-wordpress-theme.png


Når du starter en WordPress-blogg, og spesielt hvis dette er den første du har jobbet med, kan det ta tid å finne riktig WordPress-tema. Og det er noe helt naturlig. Akkurat som å finne nye møbler eller bestemme deg for en ny frisyre, vil det ta tid før du snubler over det perfekte temaet som kommer til å holde deg aktiv på nettstedet ditt.

I løpet av denne prosessen vil du sannsynligvis installere flere forskjellige temaer for å prøve dem ut. Og hvis du velger å kjøpe en premium, må du fremdeles vite hvordan du installerer den på WordPress-siden før brukerne kan glede seg over designen.

Det er ganske greit å installere et nytt WordPress-tema. Men siden det er tre forskjellige metoder du kan bruke, hvorfor ikke lære dem alle nå? Når du har prøvd alle teknikkene, vil du aldri få problemer med å installere nye temaer i fremtiden. For å få et nytt tema på nettstedet ditt, kan du:

 • Bruk WordPress søkefunksjon
 • Last opp den direkte fra WordPress
 • Last opp et tema via FTP (mer avansert)
Siden det tar bare noen minutter å installere et tema, kan du prøve hvilken som helst av metodene akkurat nå.

Den raskeste måten å installere gratis WordPress-temaer fra den offisielle katalogen er å bruke den innebygde søkefunksjonen.

 1. Velg menyen fra administratorpanelet Utseende -> Temaer
 2. Klikk på “Legg til ny” øverst på siden

På denne siden vil WordPress vise femten funksjoner fra depotet. Fra dette tidspunktet kan du begynne å lete etter et tema du liker.

Hvert tema presenteres i en funksjonsboks på egen hånd. Fra topplinjen kan du bytte visning til de mest populære, siste eller favoritt temaene. Kategorien Favoritter vil være tom til du merker minst ett element på WordPress.org-sider. Ved å klikke på “Funksjonsfilter”-Knappen, vil WordPress vise elementer ved filteret du velger:

 • Oppsett – rutenett, en kolonne, venstre side osv.
 • Funksjoner – fleksibel topptekst, tilpasset bakgrunn, mal i full bredde osv.
 • Emne – ferie, nyheter, fotografering osv.

Slik søker du i WordPress-temaer

Ved første øyekast ser du bare et skjermbilde og navn på hvert tema.

Når du flytter musepekeren over et element du vil, vil WordPress vise noen få ekstra alternativer.

Ved å klikke på “Detaljer og forhåndsvisning” eller “Forhåndsvisning” -knappen, vil WordPress gjøre det åpne demosiden av den aktuelle varen. Her kan du også lese en beskrivelse, se rangeringspoeng og se noen flere detaljer om den.

Hvis du liker det du ser på demosiden, kan du raskt installere det temaet:

 1. Klikk på “Install” -knappen øverst til venstre på siden

 2. Vent noen sekunder (eller noen minutter, avhengig av hastigheten på Internett-tilkoblingen din) til installasjonen er fullført

 3. Klikk på “Aktiver” -knappen for å bruke endringer

WordPress implementerer deretter justeringer, og det nye temaet blir synlig for alle som laster inn nettstedet ditt. Den tar deg også tilbake til Tema-siden der du kan fortsette søket eller endre et tema til hvilket som helst annet fra listen.

Inntil du klikker på “Aktiver” -knappen, vil temaet forbli installert på nettstedet ditt, men besøkende vil fremdeles se det gamle designet ditt.

Hvis du bestemmer deg for å bytte til det nylig installerte temaet som du ikke har aktivert ennå, kan du navigere til Utseende -> Temaer. Finn elementet, hold musepekeren over det og klikk på “Aktiver” -knappen for å få de nye stilene brukt på nettstedet ditt.

Hvis du ikke trenger å forhåndsvise temaet, kan du installere det umiddelbart ved å klikke på riktig knapp.

Last opp et tema gjennom WordPress admin

Last opp WordPress-tema

Den første metoden fungerer bare med gratis WordPress-temaer fra offisielt depot. Men hvis du laster ned et tema direkte fra den samme katalogen i ZIP-format, finner et på et hvilket som helst annet nettsted eller kjøper et premiumprodukt, må du laste det opp manuelt. Det er viktig at du har temaet i .zip-format (ikke trekke det ut fordi det ikke vil fungere slik):

 1. Gå til Utseende -> Temaer
 2. Klikk på “Legg til ny” -knappen
 3. Klikk på “Last opp tema” øverst på siden
 4. Klikk på “Velg fil”
 5. Velg .zip-fil fra datamaskinen
 6. Klikk “Installer nå”
 7. Vent noen sekunder på at WordPress installerer temaet

På en ny side som skal åpnes, bør du se en bekreftelsesmelding. Fra samme side kan du forhåndsvise temaet du nettopp lastet opp, aktivere det umiddelbart eller gå tilbake til Temaside.

Last opp et tema via FTP

I tilfelle du ikke har tilgang til WordPress-oversikten for øyeblikket, eller du ikke kunne installere det nye temaet gjennom WordPress-administrator av andre grunner, er det en tredje metode som kan hjelpe deg. Denne er ikke helt nybegynnervennlig som du må vite hvordan du jobber med en FTP-klient. Det krever også FTP-legitimasjon som mange nybegynnere ikke vet hvor de skal finne og hvordan de skal bruke.

Men hvis du mottok FTP-påloggingsinformasjonen til innboksen din, og du ikke er helt rart med File Transfer Protocol og jobber med filer, vil det å installere et WordPress-tema på denne måten ta bare noen få øyeblikk.

Last opp et WordPress-tema via FTP

Så i stedet for å gå gjennom det brukervennlige grensesnittet i WordPress, som med de foregående metodene, kan du legge til et tema direkte i temamappen i WordPress-installasjonen:

 1. Last ned og installer gratis FileZilla eller noen annen FTP-klient
 2. Åpne applikasjonen, og koble til FTP-serveren din
 3. Naviger til WordPress-mappen (vanligvis funnet i “www” eller “public_html” -mappen)
 4. Åpen wp-content / themes mappe
 5. Pakk ut det nye temaet ditt (du bør ende opp med å ha en ny mappe oppkalt etter temaet)
 6. Logg deg på WordPress admin dashbord
 7. Åpen Utseende -> Temaer
 8. Finn det nye elementet, bringe markøren over og klikk på “Aktiver” -knappen

Konklusjon

Når du bestemmer deg for å installere et nytt WordPress-tema, er det tre metoder du kan bruke. Mens temaer fra den offisielle WordPress-katalogen raskt kan installeres gjennom adminpanelet, må du laste opp de andre manuelt.

I tilfelle du ikke kan installere et tema gjennom WordPress, kan du bruke FTP-tilgang til å overføre filene direkte til mappen. Så snart du installerer noen få WordPress-temaer og prøver dem ut, vil dette bli din andre natur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked