Hvordan installere WordPress CMS

how-to-install-wordpress.png


WordPress er det mest populære CMS (content management system). Alle vet det, og det er ikke så vanskelig å starte en WordPress-blogg siden det er millioner av brukere over hele verden som kan gå god for den.

Hvis du fremdeles ikke er godt kjent med CMS, inviterer vi deg til å lære mer om WordPress. Før du kommer til et punkt der du installerer WordPress, bør du kjenne til forskjellene mellom WordPress.org og WordPress.com. I dag skal vi fokusere på den hostede versjonen og vise deg hvordan du installerer WordPress på egenhånd.

Brukere som ikke har noen teknisk erfaring, kan bli skremt av installasjonsprosessen. Men før du begynner å lure, må vi fortelle deg at selv en komplett nybegynner kan installere WordPress på bare noen få minutter. Det vil ta noen få skritt, men vi vil guide deg gjennom hele prosessen.

Før du installerer WordPress

Selv om WordPress er en åpen kildekode-plattform som betyr at du kan få den gratis, er det noen få ting du bør forberede (og betale for) før du installerer WordPress. For å få nettstedet ditt i gang, trenger du en leverandør av webhotell og et domenenavn for nettstedet.

Det er mange vertselskaper som spesialiserer seg på WordPress. For så lite som $ 2,75 per måned, kan du få plass på en server for å være vert for den nye bloggen og et domenenavn du ønsker. Ettersom det er mange alternativer og enda flere vertselskaper, vil vi ikke kunne dekke alt i denne opplæringen. I stedet må vi anta at du allerede har betalt for hosting, og at du er klar til å starte installasjonsprosessen.

Selv om de fleste av vertsselskapene støtter WordPress, er den offisielle WordPress nettsted anbefaler Bluehost som den mest pålitelige hostingleverandøren. Bluehost lar deg starte en WordPress-blogg for så lite som $ 2,75 per måned! Med Bluehost gir selv det laveste alternativet deg et Gratis domene, SSL-sertifikat som vil gjøre nettstedet ditt sikrere, mulighet til å installere WordPress gjennom noen få klikk og 24/7 support.

Bluehost registreringsprosess

 • Gå til hjemmesiden til Bluehost
 • Velg alternativet “Komme i gang nå”
 • Velg en plan
 • Skriv inn domenenavnet ditt

Installer WordPress

Etter å ha opprettet profilen din på Bluehost kan du logge deg på og begynne å bruke alle funksjonene du valgte. Flott ting med Bluehost er at den kommer med en Ett-klikks installasjonsprogram for WordPress. I stedet for å rote med filer og databaser, kan du installere WordPress og sette opp bloggen din på bare noen få minutter.

 • Når du logger inn, gå til cPanel
 • Bla til delen “MOJO Marketplace”
 • Velg Installasjoner med ett klikk
 • Finn og klikk på WordPress-ikonet
 • Klikk på “Start” -knappen
 • Velg et domene som du vil installere WordPress på
 • Vis avanserte alternativer og generer en unik admin-konto for WordPress
 • Merk av i ruten for å godta vilkår og betingelser
 • Klikk på “Installer nå” -knappen
 • Vent til installasjonen er fullført

Og det er det! Du kan nå gå til WordPress-påloggingssiden og begynne å jobbe med den nye WordPress-bloggen din.

Slik installerer du WordPress manuelt

Akkurat som med all annen programvare, kan WordPress installeres manuelt ved å overføre nødvendige filer og sette opp miljøet. Men på grunn av sin popularitet, har erfarne mennesker utviklet en rekke nettleserapplikasjoner som kan installere WordPress for deg bare gjennom noen få brukervennlige trinn. I denne opplæringen skal vi vise deg hvordan du installerer WordPress manuelt og hvordan du gjør det ved å bruke en av de mest populære installatørene.

 • Slik installerer du WordPress med Softaculous installasjonsprogram
 • Hvordan installere WordPress manuelt (mer avansert)

Slik installerer du WordPress med Softaculous installasjonsprogram

Softaculous er et av de mest populære manusbibliotekene som lar brukere raskt installere forskjellige kommersielle og open source-programmer uten teknisk kunnskap. Blant mer enn femti applikasjoner som er tilgjengelige med gratisversjonen, kan WordPress bli funnet i første posisjon.

Siden Softaculous trenger et administratorområde som cPanel for å fungere ordentlig, er det første du må gjøre å logge inn på cPanel:

 1. Gå til https://www.yourdomain.com/cpanel, https://www.yourdomain.com:2083 eller https: // server-ip-adresse: 2083
 2. Skriv inn brukernavn og passord
 3. Klikk på “Logg inn” -knappen

cPanel-pålogging

Etter en vellykket innlogging, prøv å ikke bli skremt av dimensjonene til cPanel. Dette kontrollpanelet inneholder vanligvis talløse innstillinger som gir deg tilgang til alt serverrelatert. Bare for nå, glem alle andre alternativer og fokuser på Softaculous installasjonsprogram som hjelper deg med å installere WordPress.

For å finne Softacoulus-fanen, vennligst bla helt ned (i de fleste tilfeller vil Softaculous være en av de siste fanene i cPanel) og åpne WordPress-skriptet.

Hvis du er interessert i detaljene, kan du veksle mellom faner for å se skjermbilder, demo, rangeringer og mer om WordPress-skriptet i installasjonsprogrammet. Når du er klar, klikker du på “Installer nå” -knappen eller bytter til den første “Install” -fanen.

Programvareoppsett

Programvareoppsett

Velg en protokoll som skal brukes på det nye nettstedet ditt. Som standard viser innstillingen HTTP-protokollen. Men hvis du har SSL-sertifikat for nettstedet ditt som vil gjøre det sikrere, bør du velge HTTPS-protokoll her. Du kan også bestemme om du skal bruke “www” foran adressen. Hvis du ikke er sikker på alt dette, kan du be leverandøren din om detaljer eller bare la HTTP-protokollen ligge for nå, da det vil være mulig å endre alt senere.

Velg domenet du vil installere WordPress på. Hvis dette er det første nettstedet ditt, har du sannsynligvis akkurat det domenet du kjøpte, så hold det valgt. Men i tilfelle du har mer enn ett domene, må du være forsiktig når du bestemmer deg for hvor du skal installere WordPress.

Velg en katalog der du vil installere filene. For å installere WordPress i rotkatalogen, la dette feltet være tomt. Hvis dette er det eneste nettstedet du skal ha på serveren, foreslår vi at dette feltet er tomt.

Nettstedsinnstillinger

Innstillinger for nettstedet

Velg et navn på nettstedet ditt, og gi det en kort beskrivelse. Siden dette er alternativene du raskt kan endre fra WordPress-innstillinger når som helst, må du ikke buse hodet for mye på hva du skal skrive for øyeblikket.

Hvis du planlegger å aktivere en WordPress Multisite, er dette stedet å krysse av for. Hvis du ikke vet hva en flerside er, og dette er den første WordPress-bloggen du oppretter, må du bare la alternativet være avkrysset.

Administratorkonto

Administratorkonto

Lag raskt admin-kontoen som lar deg logge inn på nettstedet ditt og begynne å jobbe med det. Vi foreslår at du erstatter standard “admin” brukernavnet av sikkerhetsgrunner og velger et unikt navn som vil representere deg. Bruk for eksempel navn eller kallenavn.

Generer et passord for profilen din, og sørg for at ingen andre enn deg vet den. Hvis du ikke er kreativ for øyeblikket med å komme med et sterkt passord, klikker du på det lille nøkkelikonet på høyre side. WordPress vil da automatisk generere et sterkt passord som inneholder forskjellige bokstaver, tall og tegn for å lage et sikkert passord som er vanskelig å gjette.

Før du legger til e-postadressen din i det neste feltet, må du huske eller skrive ned brukernavnet og passordet, da du må bruke dem til å logge inn på bloggen etter installasjonen..

Velg språk

Velg språk

Selv om engelsk er standardspråket for WordPress, kan du endre det her. Velg et hvilket som helst annet språk tilgjengelig fra listen hvis du vil.

Velg plugin (er)

Velg plugins

Softaculous installasjonsprogrammet kan tilby en eller flere plugins som kan installeres samtidig med WordPress. Vi foreslår at du hopper over dette alternativet, da du alltid kan installere plugins manuelt. Men hvis det er en plugin som du tidligere har brukt på andre nettsteder og vil fortsette å bruke, merker du av i en boks ved siden av navnet.

Avanserte instillinger

Avanserte instillinger

Disse ekstra alternativene påvirker databaser som WordPress bruker for å fungere ordentlig. Som standard blir avanserte alternativer skjult. Hvis du er en nybegynner og ikke forstår disse alternativene, foreslår vi at du hopper over dem helt.

Her kan du skrive et tilpasset databasenavn og prefiks. Men de som Softacoulus genererte er mer enn tilstrekkelig og trygt å bruke, så det er ikke nødvendig å endre dem.

Hvis du ikke vil motta varsler om oppdateringer, velger du alternativet.

Installeringsprogrammet lar deg velge alternativer for automatisk å oppgradere WordPress, plugins og temaer. Selv om det kan høres ut som en god idé, anbefaler vi på det sterkeste å beholde disse alternativene. Noen ganger kan automatiske oppdateringer føre til problemer, og du kan miste alle endringer du har gjort til spesifikke temaer og plugins. Du kan alltid slå dem på igjen når du bestemmer deg for det.

Velg et sikkerhetskopisted (vi foreslår at du forlater standardområdet) og velg om du vil at installasjonsprogrammet skal generere sikkerhetskopier av nettstedet ditt automatisk. Hvis du har muligheten, kan du gjerne sjekke det. Når du bestemmer deg for hvor ofte du vil lage sikkerhetskopier, kan du slappe av med å vite at du med jevne mellomrom kan gå tilbake til gamle innstillinger for i tilfelle noe dårlig skulle skje med nettstedet ditt. Hvis du velger et nummer ved siden av sikkerhetskopierotasjon, vil Softaculuos følge med på antall sikkerhetskopier. Hvis grensen er nådd, blir den eldste sikkerhetskopien automatisk slettet for å gi plass til den nye. Velg nummer avhengig av hvor mye plass du har på serveren.

Velg tema

Velg tema

Selv før du installerer WordPress, lar applikasjonen deg velge et tema som vil bli aktiv i den nye bloggen. Selv om du kan velge et her, er dette valgfritt, da du alltid kan installere nye temaer via WordPress når som helst.

Installere

Installer-knappen

Før du klikker på “Installer” -knappen, gå gjennom alle alternativene en gang til og sjekk om hvert informasjonsmateriale stemmer. Bla deretter nedover, skriv inn e-postadressen din hvis du vil motta detaljene, og klikk på knappen.

Du er nå fri til å navigere til http://yoursite.com hvor du bør se den nye hjemmesiden. Åpne for å logge inn på nettstedet ditt med administratoropplysningene du opprettet http://yoursite.com/wp-admin.

Slik installerer du WordPress manuelt

I motsetning til å bruke et installasjonsprogram som gjør praktisk talt alt for deg, er det mulig å installere WordPress på egen hånd. Det tar bare noen få trinn å installere WordPress manuelt, men det er bare litt mer komplisert enn å bruke et installasjonsprogram som Softaculous.

Siden prosessen med manuell installasjon kan deles inn i noen få segmenter, la oss gå ett skritt for tiden for å gjøre alt enklere. Klar?

Last ned den nyeste versjonen av WordPress

Last ned WordPress

 1. Gå til wordpress.org/download
 2. Klikk på den blå “Last ned WordPress” -knappen på høyre side
 3. Lagre den nyeste versjonen av WordPress på ethvert sted på datamaskinen din
 4. Vent til nedlastningen er fullført
 5. Pakk ut ZIP-filen (du bør ha en mappe som heter “wordpress”)

Last opp WordPress til serveren din

Dette trinnet krever at du kobler til FTP-serveren. Før du kobler til, bør du ha FTP-legitimasjon fra hostingleverandøren. Vanligvis vil du få alle detaljene i den innbydende e-posten når du registrerer en konto hos et vertsfirma. Hvis du ikke finner e-posten, bør informasjonen være tilgjengelig i cPanel.

FTP-kontoer i cPanel

 1. Besøk https://www.yourdomain.com:2083 eller https: // server-ip-adresse: 2083
 2. Logg inn på cPanel
 3. Naviger til kategorien Filer
 4. Åpne FTP-kontoerverktøy
 5. Bla ned til listen over alle FTP-kontoer
 6. Finn admin FTP-kontoen
 7. Klikk på “Konfigurer FTP-klient” for å se legitimasjon

Hvis du ikke har en FTP-konto, kan du opprette en fra samme side.

Når du har legitimasjonsbeskrivelsen klar, er det på tide å laste opp WordPress-filer til en ny server:

 1. Åpen FileZilla eller noen annen FTP-klient
 2. Koble til FTP-server
 3. Velg alle filene fra “wordpress” -mappen du lastet ned og pakket ut tidligere
 4. Dra valgte filer fra datamaskinen til en “public_html” eller “www” -mappe som ligger på serveren

Lag en MySQL-database:

WordPress bruker databaser for å administrere innholdet. Så for å få alt til å fungere, er neste trinn å lage en MySQL-database og bruker:

Lag ny database

Legg til ny bruker

 1. Gå til cPanel: http://yourdomainname.com/cpanel
 2. Åpne MySQL-databaser
 3. Angi ønsket navn på databasen
 4. Klikk på “Opprett database” -knappen
 5. Bla ned til MySQL-brukergrensesnittet
 6. Skriv inn et brukernavn, passord og klikk på “Opprett bruker” -knappen

Fullføre installasjonen

Dette er det siste trinnet. Du må legge inn noen få detaljer om databasen og nettstedet ditt.

Slik installerer du WordPress manuelt

 1. Åpne en nettleser og gå til http://yourdomain.com
 2. Velg språk du vil bruke på nettstedet
 3. Forbered følgende informasjon: databasenavn, brukernavn og passord du opprettet
 4. Verten bør være “localhost” for de fleste vertsselskaper
 5. Velg hvilken som helst tabellprefiks eller legg igjen standardinnstillingen
 6. Klikk på “La oss gå” -knappen
 7. Skriv inn alle detaljene om databasen din og klikk “Send”
 8. Klikk på “Kjør installasjon” -knappen
 9. Skriv inn tittelen på nettstedet ditt, velg et brukernavn og passord for innlogging av WordPress. Fyll ut e-postadressen og sjekk om du vil at søkemotorer skal indeksere det nye nettstedet ditt
 10. Klikk “Installer WordPress”
 11. Logg deg på og nyt det nye nettstedet ditt

Konklusjon

Selv om det kan virke komplisert å installere WordPress, er sannheten at alle er i stand til å starte en blogg på egenhånd. Enten du bestemmer deg for å bruke et installasjonsprogram som Softaculous eller å overføre filene manuelt, bør du ha det nye nettstedet i gang i løpet av få minutter. Etter at WordPress er installert, kan moroa begynne, og du kan begynne å tilpasse nettstedet i detaljer. Lykke til!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map