Hvordan finne og logge inn på WordPress Admin URL

wordpress-admin-login-page.png


Etter å ha installert WordPress, må du logge deg på den nye bloggen din. Uten tilgang til admin-sidene vil du ikke kunne tilpasse den nye bloggen din. Administrator er stedet der “alt skjer”, der du skriver innlegg og administrerer nettstedet. For å forhindre at andre redigerer nettstedet, må du logge inn med brukernavn og passord.

Men hvis du er ukjent med WordPress, kan det å finne admin-påloggingssiden gjøre at du klør deg i hodet. Hvordan får du tilgang til det?

Ikke bekymre deg; det er en første gang for alt, og de fleste bloggere hadde det samme problemet da de startet en WordPress-blogg. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan arbeide med WordPress administratorpåloggingsside.

Slik finner du innloggingsside for WordPress admin

Som standard, WordPress bruker standard påloggingsadresse som er den samme for alle blogger. For å åpne den, trenger du bare å legge til / Wp-admin på slutten av nettadressen til nettstedet.

Standard innloggingsadresse for WordPress

www.example.com/wp-admin

WordPress-utviklere la også til flere andre nettadresser som fører til samme side. Så hvis du av en eller annen grunn ikke liker standard wp-admin URL, kan du komme til påloggingssiden ved å skrive inn ett av følgende:

 • www.example.com/wp-login
 • www.example.com/admin
 • www.example.com/login

Vær oppmerksom på at alle disse nettadressene peker til den samme påloggingssiden, og du vil ikke ta noen feil ved å bruke noen av dem. De viderekobles automatisk til den samme påloggingssiden. Hvis disse ekstra nettadressene ikke fungerer for deg, kan du gå tilbake til standardadressen.

Du bør også vite at administrasjonssider og legitimasjonsbeskrivelser for WordPress.com ikke har noe å gjøre med de du bruker på WordPress. Omvendt også. De ser like ut, men har ingenting med hverandre å gjøre.

Lag enklere tilgang til påloggingssiden

Nå som du har åpnet påloggingsadressen, kan du gjøre den mer tilgjengelig for fremtidige bestrebelser. Et alternativ er å lage et bokmerke for siden i nettleseren din, det ene å legge til en widget til din WordPress hjemmeside, og du kan også legge til en lenke til påloggingssiden til WordPress-menyen.

Hvordan logge på WordPress

WordPress påloggingsside

Etter å ha åpnet innloggingssiden for WordPress admin, vil du se et enkelt brukergrensesnitt som ber deg om brukernavn og passord. Hvis du har installert WordPress selv, bør du allerede ha administratoropplysningene som du opprettet under installasjonen. Sjekk innboksen hvis du har glemt dem siden WordPress sendte deg en e-post med all informasjonen som er nødvendig for å logge på. Men hvis noen andre installerte den for deg eller hvis du overtar noens nettsted, bør du be dem om administratorinnloggingsdetaljer.

 1. Naviger til innloggingsside for WordPress admin
 2. Skriv inn brukernavn og passord
 3. Klikk på Logg Inn knapp

Hvis legitimasjonen er riktig, vil WordPress nå ta deg til dashbordet hvor du kan begynne å jobbe med ditt første innlegg og administrere nettstedet.

Avhengig av dine ønsker, kan påloggingssiden se hva du vil. Mange plugins hjelper deg med å tilpasse utseendet på siden og introdusere ytterligere sikkerhetsfunksjoner. Hvis du ikke bruker et nylig installert WordPress, kan siden se annerledes ut enn den som er avbildet i denne artikkelen. Den kan ha forskjellige bilder, logoer og til og med tilleggsfelt som kan kreve å svare på spørsmål, skanne koder eller bruke en smarttelefon for å hente ekstra sikkerhetsnøkler. Ikke vær skremt av dette.

Husk meg alternativet

Husk meg-alternativet i WordPress

Hvis du tar en ny titt på påloggingsskjermen, vil du merke en enkel Husk meg alternativet du kan sjekke eller fjerne merket for. Når du velger alternativet, når du har logget deg på, nettleseren din vil huske kombinasjonen av brukernavn og passord ved å bruke en cookie.

I så fall blir informasjonen lagret på datamaskinen din (vanligvis i to uker, men den kan avhenge av innstillingene dine). Det betyr at neste gang du åpner innloggingssiden for WordPress admin, vil nettleseren vite at du er en eksisterende bruker, og at du ikke trenger å oppgi samme legitimasjon igjen.

Når (ikke) å bruke Husk meg alternativ

Bruk Husk meg alternativet bare på personlige datamaskiner som ingen andre har tilgang til. Ved å sjekke alternativet når du logger på offentlige datamaskiner, utsetter du admin-sidene for alle. De kan kapre bloggen din, slette den eller noe annet du “ikke vil”.

Mistet passordalternativet

Helt nederst på skjermen kan du se en “Mistet passordet ditt?”Alternativet. I tilfelle du har glemt passordet ditt, klikk på lenken som åpner et litt annet innloggingsskjermbilde.

WordPress mistet passordet

Her må du fylle ut brukernavnet eller e-postadressen din som ble brukt for å registrere admin-kontoen. Når du har truffet på “Få nytt passord”-Knappen, vil WordPress umiddelbart sende deg en e-post. I den vil du få et varsel om endring av passord og en spesiell, unik lenke som fører til det nye passordet. Hvis e-posten ikke kommer på noen få minutter, sjekk spam-mappen din. Hvis den ikke er der, må du be en WordPress-ekspert om å hjelpe deg med å tilbakestille passordet.

Tilbakestilling av passord for WordPress

Ved å klikke på lenken i e-posten, vil du se det nylig genererte passordet som lar deg logge inn. WordPress vil opprette et sikkert passord for deg, men du kan også skrive ditt eget på samme side. Når du er klar, husk passordet og klikk Tilbakestille passord knapp. Etter det vil WordPress gi deg beskjed om passordet ble endret, og i så fall vil det omdirigere deg tilbake til påloggingssiden.

Konklusjon

For å logge på et WordPress-nettsted, må du legge til / wp-admin på slutten av nettadressen til nettstedet. Du kan gjøre det enklere ved å bokmerke siden, legge til en widget på forsiden eller menyen. Forsøk å bruke sikre passord, og vær forsiktig hvis du bruker Husk meg trekk. Bare i tilfelle du glemmer passordet ditt, kan du slappe av fordi WordPress lar deg opprette et nytt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map