Hvad er WordPress Content Management System (CMS)?

hvad-er-wordpress.png


Selv hvis du aldrig har arbejdet med WordPress, er der en god chance for, at du har hørt om dette indholdsstyringssystem (CMS). Siden det første babytrin i 2003 har WordPress hurtigt vundet popularitet, og det blev en af ​​de bedste og mest anvendte softwareløsninger, når det kommer til at opbygge og styre et websted eller blog. I dag henvender WordPress sig til både begyndere og fagfolk; det kan hjælpe dig med en hobby, en fuld blæst karriere eller noget derimellem.

Når du beslutter at opbygge din første blog med WordPress, er det vigtigt at kende forskellene mellem WordPress.com og WordPress selvhost-vært (WordPress.org). I den følgende tekst fokuserer vi på den selvhostede version af WP, simpelthen fordi den kom før WP.com-versionen.

Kort historie med WordPress

I sin tidlige begyndelse forestilte udviklerne sig WordPress som et blogværktøj skrevet på PHP-sprog, der hjælper folk med hurtigt at opbygge en blog ved blot at vælge et design, vælge et par widgets, der ville vise tekst, billeder eller kalendere og ved at tilføje indhold. Det blev oprettet for at give et brugervenligt miljø til at skrive nye mesterværker (eller skrive om katte, hvad der er mere sandsynligt). Det tog år, før WordPress begyndte at tiltrække større grupper af mennesker, og inden det blev populært.

Version for version, hårdtarbejdende personer, der har arbejdet gratis, udviklede en platform, der voksede ud fra den oprindelige idé. Et simpelt blogværktøj er begyndt at forme sig til et komplet content management system (CMS). Selvom den oprindeligt blev annonceret og kommuniseret som en “blogging tool” version efter version, voksede den til en platform, der understøtter e-handel, nyhedswebsteder og dybest set enhver anden type site. Det var da det blev attraktivt for en større pool af webudviklere og virkelig startede.

På grund af dette bruger praktisk talt hvert fjerde websted på Internettet en hjælpende hånd af WordPress til at tænde sig selv.

WordPress er populært

Ifølge w3Techs, WordPress er ansvarlig for 28% af alle websteder, og det er klart, at det er meget mere udbredt end sine konkurrenter som Joomla, Drupal, Magento og Blogger.

Antallet af brugere, websteder, indlæg og andet WordPress-indhold når til titusinder og hundreder af millioner. Kan du endda forestille dig de cifre?

Kraften i open source

Chancerne er store, at WordPress ikke ville være så populær, hvis det ikke var helt gratis. Ved at være en open source-platform fik WordPress sin chance for at tiltrække flere brugere, end det ville være, hvis det var et betalt produkt. Også at have hundreder af meget dygtige udviklere, der arbejder med nye funktioner gratis gav alle mulighed for at nyde den fortsatte støtte til WP. Det bedste er, at du ikke engang behøver at bede om det. Udviklere holder ved med at rette bugs og introducerer regelmæssigt nye funktioner.

På grund af open source-konceptet er WordPress tilgængeligt i mere end 50 sprog! Der er også snesevis af oversættelser, der stadig har brug for noget arbejde. Du kan også deltage aktivt i oversætte CMS til dit eget sprog.

Styrken er i tallene

I verden, der drives af sociale medier, er et samfund lige så stærkt som dets mennesker. Og dette er noget, hvor WordPress virkelig skiller sig ud fra mængden. Fra starten har WordPress været venlig over for sine brugere. Det har været at forbinde mennesker, der arbejdede på lignende projekter, og det har altid været orienteret mod samfundet. Hvis du er en helt nybegynder eller en erfaren proff, der tjener penge på en blog, vil du føle dig hjemme med WP takket være et stort antal forskellige sociale grupper dedikeret til det.

WordCamp San Francisco

Der er adskillige websteder og fora (inklusive det originale WordPress-forum) hvor du kan lære nye ting, møde mennesker og vokse dit websted. WordPress formåede endda at bringe folk ud af deres huse; der er utallige WordCamps – organiserede begivenheder, der forbinder mænd og kvinder, der er interesseret i dette særlige content management system. Uanset hvor du bor, er chancerne for, at der en årlig begivenhed finder sted et sted i dit kvarter.

Opret et websted uden kodning

Alle disse udviklere har sørget for, at brugere ikke behøver at skrive en enkelt kodelinje, hvis de ikke virkelig ønsker det. Så hvis du lige er begyndt at lære om nettet, bare vil oprette et websted eller blot lære noget nyt WP er en fantastisk måde at lette dig selv ind i en verden, der måske ser skræmmende og kompliceret ud i starten.

WordPress er brugervenligt

Du kan oprette dit første websted på få timer, og du behøver ikke vide, hvad HTML, CSS, PHP eller MySQL endda betyder. Brug for hjælp til at oprette din blog? Lad os hjælpe dig!

Du har muligvis hørt fra dine venner, at du “skal bruge WP”, eller at “WP er den bedste”. Det er åbenlyst partiske udtalelser, der varierer afhængigt af hvad du har brug for af et CMS eller hvilken type websted du bygger. Uanset hvad du har brug for garanterer vi dog, at du mindst skal overveje at bruge og lære at bruge WordPress. Det er let at komme ind i WP og begynde at gøre noget, men på samme tid, når du har lært lidt, vil du indse, at det har utallige muligheder, og det er her for at blive – WP vinder stadig fart og brugere, vokser dag for dag. Hvis du leder efter en karriere, skal du også tænke på WP. Og nej, du behøver ikke at være programmerer. Skrivning, oversættelse, styring, design – det er alle job, der kan baseres på og omkring WP – du skal bare begynde at lære det grundlæggende.

Konklusion

WordPress er blevet den mest populære platform til udvikling af blogs og websteder. Der er mange grunde til det, og vi nævnte kun et par af dem i denne artikel. Nu hvor du blev bekendt med WordPress, er det din tid til at lære det endnu bedre at kende. Hvis du beslutter at starte din nye webside med WordPress, skal du være hos os, så hjælper vi dig med hvert trin i dit nye eventyr.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked