Hva er Gravatar? Hvordan lage og bruke det?

hva er gravatar


Når du starter en blogg, vil sannsynligvis enkle ikoner som representerer enkeltpersoner ikke være på toppen av listen din for å sjekke ut. Men etter bare dager med blogging og begynnelse av kontakt med mennesker, er det vanskelig å ikke legge merke til at de fleste av bloggerne og kommentatorene har bildene sine tilknyttet navnet. De små bildene som representerer en person kalles avatarer, og de har en lang historie i nettmiljøene.

Selv før WordPress (og blogging generelt) har blitt så populært, var avatarer til stede på fora, forskjellige diskusjonsgrupper og spillere brukte ofte avatarer som sine digitale personas. Med Gravatar endret ting seg for bloggesamfunnet.

Hva er Gravatar?

I stedet for å ha en annen avatar for hvert nettsted der du skriver og deltar i diskusjoner, lar Gravatar deg sette opp en globalt anerkjent avatar. Den populære tjenesten ble opprettet av Tom Preston-Werner, men i 2007 kjøpte Automattic den og begynte å bruke den til WordPress-relaterte prosjekter. Nå bruker millioner av brukere det på hverdagsbasis.

Hvordan det fungerer

Gravatar er tett koblet til e-postadressen din. Når du registrerer en gratis konto hos Gravatar, lar tjenesten deg laste opp et bilde som du vil bruke som avatar. Enten det er selve fotografiet eller et ikon du bare vil like, vil dette bildet representere deg på alle nettsteder som bruker tjenesten. Du kan legge igjen kommentarer på andre WordPress-nettsteder med din nye avatar, skrive gjesteblogger og selvfølgelig ha bildet vist på din egen blogg..

Du får laste opp et bilde på opptil 2048 piksler bredt. Uansett størrelse på bildet, vil Gravatar alltid gjøre det i kvadratet og vanligvis vises i størrelse 80 × 80 piksler. Selv om dette er standarddimensjonen, foreslår vi at du bruker noe større bilder. Noen nettsteder og tjenester kan gå rundt standardalternativene og skalere opp standardutdataene. Du vil ikke at avataren din skal være uskarp.

Hver gang du logger deg på et WordPress-nettsted med e-postadressen som er knyttet til Gravatar, vil den automatisk trekke informasjonen fra profilen din og identifisere deg til leserne. Det er kult, er det ikke?

Hvorfor skal du bruke tjenesten?

For det første vil Gravatar hjelpe folk til å gjenkjenne deg lettere. I stedet for å vise et navn med et mysterium-personikon (det grå navnet som bare viser en silhuett), kan du fortelle folk hvordan du ser ut.

Det er mer sannsynlig at folk husker deg. Dette er spesielt viktig hvis du har en tendens til å skrive på forskjellige blogger og kommentere mye.

I tillegg lar Gravatar deg fylle ut detaljene om deg selv. Bare ved å klikke på det lille bildet ved siden av forfatterenes eller kommentatorenavn, kan du finne ut mer om personen, se deres hjemmeside og sosiale profiler. Ikke bare dette gjør forfatteren mer innflytelsesrik, men det lar deg få kontakt med andre utenfor bloggen du har funnet dem på.

Slik setter du opp Gravatar-profilen din

Nå som du vet mer om tjenesten, er vi sikre på at du er interessert i å ha din egen profil. La oss gå steg for steg og opprette en ny konto.

Har du allerede en WordPress.com-konto?

For det første bør du vite at Gravatar krever at du har WordPress.com-konto. Dette kan høres forvirrende ut for enkeltpersoner som driver bloggene sine på den selvbaserte versjonen. Men ikke bekymre deg. Du kan raskt registrere en gratis WordPress.com-konto selv uten å opprette et nettsted med dem.

Gravatar logge på

Hvis du allerede har en WordPress.com-konto, kan du hoppe over registreringsprosessen og umiddelbart logge inn.

 1. Gå til Gravatar nettsted
 2. På toppen av siden finner du en stolpe som holder påloggingsknappen for WordPress.com
 3. Klikk på knappen
 4. Fyll inn brukernavn og passord
 5. Klikk på “Logg inn” -knappen

Nå vil du kunne sette opp Gravatar-bildet ditt og redigere profilen.

Registrer en gratis WordPress.com-konto

Ved å registrere en gratis konto hos WordPress.com, får du bruke VaultPress, Akismet, Polldaddy, Gravatar og IntenseDebate. Den er kjent som WordPress.com Connect, og lar deg bruke en konto for alle disse tjenestene.

Meld deg på Gravatar

 1. Gå til Gravatar nettsted
 2. Klikk på “Lag din egen Gravatar” blå knapp
 3. Fyll ut ønsket e-postadresse, brukernavn og passord
 4. Klikk på “Registrer deg” -knappen

Etter det bør du motta en bekreftelsesmail til adressen du fylte ut. Så naviger til innboksen din, åpne den nye e-postmeldingen og bekreft registreringen ved å klikke på lenken. Etter det skal du se en ny skjerm som krever at du logger deg på din nye WordPress.com-konto.

Sett opp Gravatar-bildet

Hvis dette er din første gang med Gravatar, har du tydeligvis ikke et bilde ennå. Tjenesten vil pent advare deg om det og tilby en lenke for å laste opp det nye Gravatar-bildet.

 1. Klikk på koblingen “Legg til en ved å klikke her”
 2. Velg et bilde fra datamaskinen din og last det opp
 3. Beskjær om nødvendig
 4. Velg en vurdering – vi foreslår at du bruker G eller PG fordi andre to vanligvis er blokkert på de fleste av nettstedene

Etter å ha konfigurert bildet, kan du raskt teste det ved å legge igjen en kommentar under denne artikkelen. Hvis alt er i orden, bør du se det nye bildet ditt knyttet til navnet ditt.

Redigering av Gravatar-profilen din

Akkurat som med flest tjenester, kan du enkelt redigere informasjonen om profilen din. Med Gravatar vil du kunne endre og endre bildet ditt, så vel som profilinformasjonen.

Gravatarsene mine

Etter innlogging blir du øyeblikkelig ført til fanen “Mine gravatarer”. Der vil du kunne legge til flere e-postmeldinger som du kan kontrollere fra samme konto. Når du først har lagt til det første bildet, vil det være veldig enkelt å endre Gravatar eller legge til nye bilder slik at du kan bytte mellom dem raskere.

Administrer Gravatars

Hvis du vil legge til et nytt bilde, klikker du på koblingen “Legg til et nytt bilde” og gjenta trinnene fra tidligere. Når du har mer enn ett bilde festet til Gravatar, vil du raskt kunne velge det du vil ha og endre den når du ønsker en ny avatar.

Min profil

Som vi nevnte tidligere i artikkelen, er Gravatar mye mer enn bare et bilde. For å få mest mulig ut av tjenesten, må du fylle ut annen informasjon om deg selv. For å begynne å legge til informasjonen, åpner du fanen “Min profil”.

Navn og detaljer i Gravatar

Her kan du legge til detaljer om deg selv, legge til flere bilder i galleriet, endre bakgrunn og mye mer. Men et av de viktigste alternativene lar deg legge til lenker til nettsteder og sosiale medier. Ved å gjøre det kan du bevise din identitet og få kontakt med leserne.

Ja, du bør bruke Gravatar

Siden du har startet en blogg, vil du sannsynligvis ha noe ut av det. Enten det bare er en hobby og en måte å få kontakt med mennesker, eller en måte å tjene lønnsslipp på, må du gjøre det best mulig. Så når du publiserer nye artikler og kommenterer andre blogger, vil du at folk skal kjenne deg igjen.

Bruk bildet ditt, legg til detaljer i profilen din, så kan du la deg glemme alt. Gravatar vil automatisk koble prikkene og vise profilen din på WordPress.com, selvhostede nettsteder, og til og med noen tredjepartsplattformer og tjenester som bruker Gravatar gjennom forskjellige utvidelser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map