Hur man återställer en WordPress-webbplats – nybörjarhandbok

Så här återställer du en WordPress-webbplats - en nybörjarguide


Har du någonsin varit i en situation där du behövde starta om din WordPress-webbplats?

Även om WordPress tillåter alla att enkelt starta en blogg, så är det inte så enkelt att skapa den perfekta webbplatsen du drömt om att skapa den perfekta webbplatsen som du kan ha föreställt dig. Du kommer att behöva spendera lite tid med att röra dig med WordPress tills du verkligen får förstå hur det beter sig. Det betyder att du vandrar runt inställningarna tills du hittar allt du vill ändra efter dina önskemål. Oavsett hur försiktig du är, förr eller senare kommer du att göra ett misstag.

När du utvecklar den perfekta webbplatsen måste du också prova på olika teman tills du får den du letade efter. Och eftersom det finns tiotusentals olika plugins, kommer du förmodligen att vilja installera två eller tre av samma funktionalitet innan du bestämmer dig för den du kommer att använda under följande månader och år.

Och om du precis börjar, efter ett par timmar eller dagar med att prova olika saker på WordPress, kanske du inser att du måste börja om. Så, hur återställer du din WordPress-webbplats?

Hur du återställer en WordPress-webbplats?

Den här gången kommer vi inte att bry dig med teknik och detaljer. WordPress använder databaser, tabeller och olika filer och procedurer för att hålla sig igång. Så för att manuellt nollställa allt, måste du ha allt i åtanke och ta bort en sak efter den andra. Om du inte är en kodare eller designer är det inte något du vill göra själv.

Ett annat alternativ skulle vara att helt avinstallera / ta bort allt från din server och installera WordPress från början. Ja, det är ett alternativ, men varför spendera din värdefulla tid när du kan göra allt med ett enda klick på en knapp?

Låt oss visa dig ett enkelt gratis plugin som du kan lita på.

 1. Gå till Plugins -> Lägg till nytt
 2. Sök efter “WP Reset” av WebFactory Ltd
 3. Installera och aktivera plugin
Installera WP Reset plugin

Sök efter WP Återställ, installera och aktivera plugin

När plugin är aktiv på din webbplats kan du förbereda allt för en återställning.

Oroa dig inte; du kan inte återställa din blogg av misstag. WP Återställ kommer med en säkerhetsmekanism som förhindrar dig från att återställa din webbplats genom att “stega över en knapp”.

Var fortfarande medveten om att det här insticksprogrammet inte gör några säkerhetskopior. Om du inte är helt säker på att du vill återställa denna WordPress-installation föreslår vi att du skapar en säkerhetskopia. Om du ångrar beslutet kommer säkerhetskopian att låta dig snabbt återställa allt till ett tidigare tillstånd.

Innan du fortsätter, se till att du förstår vad som kommer att raderas.

Återställning raderar:

 • alla inlägg, sidor, anpassade inläggstyper, kommentarer, medieposter, användare
 • alla standardtabeller för WP-databaser
 • alla anpassade databastabeller som har samma prefix “wp_” som standardtabeller i denna installation

Återställning av test inte radera:

 • mediefiler – de kommer att förbli i wp-uppladdningar mappen men kommer inte längre att listas under Media
 • inga filer rörs; plugins, teman, uppladdningar – allt förblir på servern
 • sajtens titel, WordPress-adress, webbplatsadress, webbplatsspråk och synlighetsinställningar för sökmotorer
 • inloggad användare kommer att återställas med det aktuella lösenordet så du kan

När du är säker på att du förstår allt kan du fortsätta genom att återställa din WordPress-webbplats:

 1. Gå till Verktyg -> WP Återställ
 2. Läs listan över saker som inte kommer att raderas en gång till
 3. Rulla ner till botten av sidan
 4. Skriv in “återställ” och klicka på “återställ WordPress” -knappen
 5. Bekräfta återställningen
Återställ WordPress-webbplatsen

Skriv in “reset” och klicka på knappen. Det finns ingen ångra

Och det är allt! Du kommer nu att loggas ut och loggas in automatiskt med din nuvarande användarnamn och lösenordskombination. Du kan nu börja om att veta att du har en ren installation.

Välj åtgärder efter återställning

Innan du trycker på återställningsknappen kan du berätta WP-återställningsprogrammet vad man ska göra efter det. För närvarande kan du:

 • Återaktivera det aktuella temat
 • Återaktivera plugin för återställning av WP
 • Återaktivera alla för närvarande aktiva plugins
WordPress Återställ - Återställ återställningar

Välj vad du ska göra efter återställningen

Om du vill fortsätta använda samma tema eller om du har haft dussintals aktiva plugins som du vill aktivera igen använder du det här alternativet istället för att aktivera allt för hand. Om du någonsin har försökt installera tio eller flera plugins samtidigt, vet du att det är verkligen tidskrävande, men det är verkligen tidskrävande..

Selektiv återställning

Om du bara behöver ta bort / återställa en del av din WordPress-webbplats kan du använda verktygssektionerna.

 • Radera transienter – Genom att klicka på knappen och bekräfta, alla transitorisk relaterade databasposter kommer att raderas. Det inkluderar förfallna och icke-förfallna övergångar och föräldralösa övergående tidsgränser.
 • Rensa mappar för överföringar – Alla filer i din wp-content \ uppladdningar mappen raderas. Det inkluderar mappar och undermappar, samt alla filer i undermappar. Filer associerade med mediaposter raderas också.
 • Återställ temalternativ – Alla alternativ (mods) för alla teman återställs.
 • Ta bort teman – Den här knappen hjälper dig att radera allt tema du har installerat på webbplatsen. Detta inkluderar det för närvarande aktiva temat.
 • Ta bort plugins – Om du har mer än ett dussin plugins som du har testat klickar du bara på den här knappen för att ta bort dem alla. Alla plugins utom WP Reset kommer att raderas.
 • Töm eller ta bort anpassade tabeller – Den här åtgärden påverkar endast anpassade tabeller med wp_ prefix. Core WP-tabeller och andra tabeller i databasen som inte har det prefixet kommer inte att raderas / tömmas så att WordPress kan fungera utan avbrott. Att ta bort tabeller tar bort dem helt från databasen. Tömning tar bort allt innehåll från dem, men håller strukturen intakt.
 • Radera .htaccess-fil – Om du har manipulerat med .htaccess-filen kan du snabbt radera genom att trycka på knappen. Om du arbetar med .htaccess föreslår vi att du använder gratis WP Htaccess Editor plugin. Det hjälper dig att komma till filen snabbare, och den skapar också automatiskt säkerhetskopior så att du inte behöver oroa dig för att förlora ändringarna.
  När du har tagit bort filen ska du se till att du öppnar Inställningar -> Permalinks och spara inställningar (utan att göra några ändringar). Denna åtgärd kommer att återskapa den ursprungliga .htaccess-filen.

Hur man skapar en databasbild?

Snapshots av databaser används vanligtvis för utveckling. Genom att skapa en databasbild kan du jämföra två databaser och se vilka förändringar som har gjorts i databasen efter installation av ett specifikt plugin eller tema.

Observera att snapshots i databasen inte exakt är en säkerhetskopia. Även om du kan ladda ner dem och importera senare, kan du fortfarande inte fånga några filer med snapshot-verktyget. Vi föreslår att du använder ett komplett backup-plugin om du vill se till att du inte tappar någonting.

Vad framtiden har att erbjuda

För närvarande är plugin ganska mycket enkel. Du får återställa din webbplats eller välja ett av verktygen för att ta bort en specifik del av webbplatsen.

Men det finns några fantastiska funktioner som kommer under följande månader:

Multisite (WPMU) Support

Alla er som driver ett nätverk av WordPress-webbplatser kommer att älska det faktum att plugin-programmet gör sig redo för sitt stöd. Detta innebär att du som superadministratör kommer att kunna kontrollera alla webbplatser i nätverket. Du kan återställa webbplatserna vid behov eller till och med använda specifika verktyg för specifika webbplatser.

Installera automatiskt plugins & teman (samlingar)

När du installera WP Reset, kommer du att kunna skapa en samling av dina favorit WordPress teman & plugins som du vill arbeta med. När du har valt listan med dina favorit plugins installerar WP Reset automatiskt dem åt dig.

Det betyder att du inte behöver installera och aktivera ett plugin och ett tema manuellt.

Om du tenderar att återställa din webbplats ofta medan du testar saker kommer du att spara värdefulla minuter varje gång du börjar om igen. Vi älskar verkligen funktionen och kan inte vänta med att se WP Reset-plugin uppdaterat.

Nuke Återställ

Tja, den här är ganska mycket självförklarande. Det enkla men extremt kraftfulla alternativet låter dig knyta din webbplats, vilket innebär att du tar bort och återställer allt med ett klick.

Istället för att välja alternativ och tänka på vad som ska återställas och vad man ska hålla intakt kommer Nuke Reset-alternativet att radera nästan allt så att du kan börja ny. Med stor kraft kommer det stora ansvaret så var noga med detta alternativ när det rullar ut. Vi är säkra på att utvecklaren kommer att inkludera en säkerhetsmekanism här, men tänk två gånger innan du klickar på knappen.

Slutsats

Återställning av en WordPress-webbplats görs vanligtvis under testning. Oavsett om du är en utvecklare som testar ett nytt plugin / tema eller en nybörjare som inte är säker på vad man ska göra med en ny webbplats, är WP Reset ett gratis plugin som snabbar testprocessen.

Istället för att manuellt förbereda miljön varje gång kommer detta gratis plugin att göra allt för dig, och du kommer att kunna fokusera på viktigare saker som att hitta perfekta teman, plugins eller testa något du har försökt utveckla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked