Hur man styr utdrag i WordPress

Hur man styr utdrag i WordPress


Ett utdrag är en sammanfattning av inlägg som används för att beskriva din artikel i några korta meningar. Dessa beskrivningar är ett utmärkt sätt att låta dina besökare se vad som står för inlägget och bestämma om de är intresserade av att läsa resten av det innan du klickar på knappen. Det är också ett utmärkt verktyg för RSS-läsare.

I WordPress kan utdrag vara manuella eller automatiska och de skiljer sig något från teasers (text tidigare <–more–> tagg) bara för att WordPress hanterar dem annorlunda. Om du inte skriver ditt eget utdrag kommer WordPress att göra en sammanfattning automatiskt och ta de första 55 orden från ditt inlägg.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kontrollerar utdrag i WordPress. Om du fortsätter att läsa kan du lära dig:

 • Hur man ändrar utdragslängden i WordPress
 • Ändra standardutdragslängden för olika kategorier
 • Lägg till en “Läs mer” -länk till slutet av ett utdrag
 • Visa utdrag på WordPress-sidor
 • Kontrollera WordPress-utdrag med Advanced Extract plugin

Hur man ändrar utdragslängden i WordPress

Om du är ny inom WordPress och nu försöker hitta ditt eget utdragsruta där du vill skriva en manuell sammanfattning har du förmodligen inte hittat något. Det beror på att utdrag är dolda som standard. Klicka på om du vill göra textrutan synlig medan du redigerar ett inlägg eller skriver en ny “Skärmalternativ” som kan hittas högst upp på sidan där du måste kontrollera ”Utdrag”. Nu är du redo att bläddra under ditt inlägg och skriva ditt utdrag.

Men som ni ser finns det inget alternativ som helt enkelt skulle ändra längden på ett utdrag. Det är förmodligen ett av orsakerna till att du läser den här artikeln, och i de kommande raderna kommer vi att visa dig ett snabbt och enkelt sätt att göra det.

 1. Gå till Utseende-> Redaktör
 2. På höger sida ska du hitta function.php-filen eller öppna filen från din FTP-klient
 3. Kopiera och klistra in följande funktion:
 4. funktion my_excerpt_length ($ length) {
  retur 110;
  }
  
  add_filter ('utdrag_längd', 'min_excerpt_längd');
  
 5. Spara ändringar varefter dina utdrag har en begränsning på 110 istället 55 ord

Naturligtvis är du fri att ändra numret till valfritt heltal. Men kom ihåg att vi pratar om sammanfattningar – du vill inte att din sammanfattning ska vara för kort, men det finns inget behov av att överdriva. Du kan alltid sätta en “läs mer” -länk efter varje utdrag.

Om du vill ha ännu mer kontroll över dina utdrag bör du överväga Advanced Excerpt-plugin som kan göra samma jobb med några extra funktioner, och du behöver inte ta itu med koden och PHP-filerna.

Ändra standardutdragslängden för olika kategorier

Efter lite tid på din WordPress-blogg kan vissa kategorier kräva fler ord i utdrag och vissa kommer att behöva kortare. Så låt oss visa dig hur du ändrar längden på kategoriutdraget.

Det första exemplet låter dig välja en kategori som du vill ställa in en annan utdragslängd för. Välj den kategorin, definiera antalet ord för dess utdrag och antalet ord för alla andra kategoriers utdrag:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in den här funktionen:
 3. funktion excerpt_length_category ($ längd) {
  if (in_category ('Recensioner')) {
  retur 20;
  } annat {
  retur 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Ändra kategorinamn på 2nd linje
 5. Ändra längden på utdrag (antal ord) för den kategorin på rad nr 3
 6. Ändra längd på alla andra kategorier på rad nr 5
 7. Spara ändringar

Även om detta kommer att räcka mer för att ändra utdragslängden för den kategorin som stör dig, hjälper det dig inte mycket om du behöver definiera längden för flera kategorier samtidigt. I så fall behöver du följande:

funktion excerpt_length_category ($ längd) {
if (in_category ('granskning')) {
retur 35;
} elseif (in_category (matris ('Nyheter', 'Videor', 'Redaktion'))) {
retur 60;
} annat {
retur 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Med den här funktionen kan du ställa in olika utdragslängder för olika kategorier och ändå låta dig välja standard.

Lägg till en “Läs mer” -länk till slutet av ett utdrag

Istället för att visa hela inlägget på din hemsida låter utdrag dig bara visa en del av det som kan göra användaren intresserad av artikeln.

När användare ser titeln, bilden och ett utdrag av ditt inlägg måste du informera dem om att de kan läsa mer om ämnet genom att följa länken till din artikel. Om du frågar oss, bör en bild visas alltid till huvudartikeln, men du bör också låta dina läsare följa länken “Läs mer” eller en knapp.

Lägg till

Om ditt WordPress-tema inte har funktionen redan inkluderad, bör du skapa en för dig själv. I den här delen av tutorialen ska vi visa dig hur du snabbt lägger till “Läs mer” -länken i slutet av varje utdrag:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. funktion excerpt_readmore ($ mer) {
  lämna tillbaka '... ID). '"class =" readmore ">'. 'Läs mer'. '';
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Ändra texten om du vill
 5. Lägg till en annan klass om du vill utforma länken annorlunda
 6. Spara ändringar

Det är faktiskt allt som finns. När du har sparat ändringarna får varje utdrag på din WordPress-drivna webbplats nu en “Läs mer” -text (eller vad du än skrev i koden ovan) med en länk till det ursprungliga inlägget som bifogas det automatiskt.

Du kan kolla resultatet genom att öppna din startsida, bloggrulle eller var du än visar inläggets utdrag.

Om du vill ha mer kontroll över utdrag eller om du inte gillar att röra dig med de anpassade funktionerna bör du ta en titt på Advanced Extract plugin.

Visa utdrag på WordPress-sidor

Som standard inkluderar WordPress inte utdrag på sidor. Det är ganska rimligt eftersom sidor görs annorlunda än inlägg. Men i vissa fall behöver du också utdrag på dina sidor.

Eftersom det inte finns något enkelt sätt att tillåta detta, dvs det finns ingen kryssruta som du helt enkelt kan klicka för att aktivera utdrag för sidor, visar vi dig det näst enklaste sättet att göra det.

Nej, du behöver inte ett plugin, och du behöver inte gå in i detaljerade inställningar. I följande rader visar vi dig en riktigt kort funktion som gör jobbet åt dig.

Visa utdrag på sidor:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in kodavsnittet:
 3. funktion wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('sida', 'utdrag');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Spara ändringar

Det är definitivt inte så enkelt som att klicka på kryssrutan, men det var inte mycket svårare än så, eller hur? Nu när du är klar med att kopiera koden kan du navigera till vilken sida som helst för att testa funktionen.

Förmodligen har du inte utdraget som visas nedanför sidinnehållet direkt. Men oroa dig inte – du behöver bara tillåta att utdrag visas på sidan:

 1. Bläddra ovanpå sidan
 2. Hitta fliken “Skärmalternativ” och öppna den
 3. Hitta kryssrutan “Utdrag” och markera den

Det verkar som om det fanns kryssruta i processen hela vägen!

Du kan nu bläddra ner och skriva ett utdrag av din sida. Kodavsnitt som denna kan verkligen hjälpa mycket, rätt?

Kontrollera WordPress-utdrag med Advanced Extract plugin

PRIS: Gratis

Avancerat utdragsprogram för WordPress

När du har installerat och aktiverat detta gratis plugin finns det flera alternativ du kan välja mellan för att styra dina utdrag:

 • Utdragslängd – Välj antalet tecken eller ord som ska visas i ett utdrag
 • Ellips – välj en HTML-symbol som kommer att visas i stället för den utelämnade delen av artikeln. Som standard används & hellip för att visa tre punkter. Om du inte känner till koden kan du hitta fler av dem här
 • Avsluta – välj hur du vill att ditt utdrag ska vara klart. Om du låter WordPress räkna antalet tecken, kan ett ord avskäras i mitten eller kan din mening hamna oavslutad. Om du vill ha ett komplett utdrag kan du välja att avsluta med en fullständig mening, men var medveten om att det också betyder lite längre sammanfattning
 • Läs mer länk – välj om du vill att en “läs mer” -länk ska visas i slutet av ett utdrag
 • Inga anpassade utdrag – Om du markerar det här alternativet kommer plugin automatiskt att generera ett utdrag även om det kan finnas en anpassad som redan har skrivits in
 • Avlägsna kortkoder – ibland måste du använda en kortkod i början av din artikel. Men det betyder inte att du vill att kortkoden ska ses i utdraget. Det rekommenderas att lämna kontrollen på och ta bort kortkoderna från ditt utdrag
 • Filtrera – beroende på ditt tema, välj en funktion som används för att visa utdrag. Vissa teman använder_excerpt () medan vissa använder funktionen_content (). Det kan till och med vara en kombination av dessa två i ett tema så låt båda kontrolleras om du inte är säker på vad du gör
 • Inaktivera på – av någon anledning kanske du vill lämna utdraget på vissa sidor (till exempel din hemsida eller taggarkiv). Välj var du vill inaktivera plugin-programmet

Kontrollera WordPress-utdrag med Advanced Extract plugin

Om du vill lära dig mer om plugin och koden som driver den (som enkelt kan anpassas) besöker du plugins wiki för ytterligare dokumentation.

Slutsats

Även om sammanfattningar kan låta obetydliga för nybörjare bloggare, är det viktigt att ha dina utdrag i ordning. Oavsett om du ska skriva sammanfattningar för varje inlägg eller låta WordPress hantera saker, är det upp till dig men se till att hantera utdrag i tid. Förhoppningsvis hjälper denna handledning dig att anpassa utdrag precis som du ville. Om du har några frågor kan du skriva en kommentar så hjälper vi dig gärna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map