Hur man lägger till klickbara telefonnummer i WordPress

klick-Phone-tal-wordpress.png


Smartphones styr världen. Vi behöver inte upprepa hur smartphones förändrade världen och vad de kan. Vi vet också att i det moderna samhället måste varje webbplats du skapar vara lyhörd. Men vad händer med telefonnummer som du skriver i dina WordPress-inlägg och sidor?

De flesta av de senaste smarttelefonmodellerna kommer automatiskt att känna igen ett telefonnummer. Det är sant åtminstone om du har skrivit det numret i rätt format som innehåller land och områdekoder:

 • <(Area Code) >

Tyvärr är inte alla smartphones samma, och inte alla kommer att känna igen telefonnummer i alla format. Många använder fortfarande telefoner som är mer än fem år gamla, och chansen är stor att telefonnummer, även om de är skrivna korrekt, inte klickar. I så fall, även om du har skapat en fantastisk webbplats som lockar användare att ringa dig, kanske du har problem. Om dessa användare måste skriva ner, kopiera och klistra in eller skriva in numret, är chansen stor att de kommer att räddas. Innan du tappar otåliga kunder som inte vill orka med siffrorna bör du förbereda gräset för varje smarttelefonanvändare, oavsett enhet.

Lägg till klickbara telefonnummer

Klickbart telefonnummer

Om du bara behöver lägga till ett klickbart telefonnummer till din webbplats behöver du inte installera ytterligare plugins. Du kan göra det genom en enkel rad HTML-kod som faktiskt är samma som en vanlig länk. Låt oss se hur enkelt det är:

  1. Öppna ett inlägg i Text Editor eller använd koden i en mall
  2. Kopiera och klistra in en av följande rader:
  +1 (234) 567-8912
 1. Ändra telefonnummer
 2. Spara, publicera eller förhandsgranska ditt inläggFör några år tillbaka skulle TEL-protokollet göra sitt jobb perfekt för mobilanvändare. Problemet var att de klickbara telefonnumren inte känns igen av stationära webbläsare som antingen inte skulle röra sig alls eller till och med skulle visa ett felmeddelande. Idag har utvecklarna fixat problemet och du kan använda protokollet i alla moderna webbläsare. Medan det öppnar telefonnumret och börjar ringa det på smartphones, förbereder stationära datorer Skype för ditt samtal.

Använd Skype-samtal

Men vad händer om du ville att dina smarttelefonanvändare skulle kunna välja mellan ett vanligt och ett Skype-samtal? Oroa dig inte; måste du bara ändra protokollet i länken. Så istället för TEL-protokollet, använd CALLTO-protokollet:

+1 (234) 567-8912

Om du använder Skype kan du till och med låta användare ringa dig genom att ange Skype-namn:

Skype

Använd SMS

Visste du att du till och med kan skapa en länk till SMS-meddelanden? Som du kanske redan gissat behöver du bara ändra protokollet. Som du kan förvänta dig kommer den här länken inte att göra någonting om du klickar på en stationär dator, så se till att dina användare är medvetna om att du tillåter dem att skicka ett SMS eller använda den här typen av länk precis när din webbplats är i ett lyhört läge.

 Skicka SMS till +1 (234) 567-8912

Lägg till knappen Ring nu med ett gratis plugin

Om ditt företag starkt förlitar sig på telefonsamtal, bör du ta ytterligare ett steg när det gäller att göra klickbara telefonnummer. Istället för att skapa en enkel länk, kan du överväga att lägga till en knapp för samtalsuppringning som alltid är tillgänglig för dina mobila besökare. Lyckligtvis, bland några fantastiska WordPress-plugins finns det en fantastisk gratis en som kan hjälpa dig att uppnå det.

Ring nu-knappen

PRIS: Gratis

Ring nu-knappen för WordPress

Detta gratis plugin är lätt och det tar sekunder att installera, aktivera och konfigurera. Allt du behöver göra efter installationen är att ange ditt telefonnummer, välja en färg för knappen och dess plats. Du kan visa en samtalsknapp på vänster eller höger sida av skärmen, eller välja att visa en helt nedre knapp som kommer att betona din nya funktion.

Om du har ett Google Analytics-konto kopplat till din webbplats låter plugin-programmet spåra telefonsamtal genom att skapa en händelse för varje klick som görs. Det är enkelt; när du har installerat pluginprogrammet tillåter du minst 24 timmar innan Google Analytics visar data.

Ring nu-knappen för WordPress-inställningar

Om du inte vill visa knappen på specifika inlägg och sidor, skriv ner deras ID i inställningarna. Det är lätt som det. Om du vill visa knappen på alla WordPress-sidor lämnar du det sista alternativet tomt.


Liksom med många andra saker i WordPress är det inte svårt att skapa klickbara telefonnummer. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att skapa din egen. Hur tycker du om dina nya länkar?

Om du behöver mer hjälp med din WordPress-blogg ska du höja dina WordPress-färdigheter med våra tutorials.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked