Hur man lägger till ett meddelande om upphovsrätt i WordPress

Hur man lägger till ett meddelande om upphovsrätt i WordPress


Nästan alla webbplatser som du hittar på Internet kommer att ha ett meddelande om upphovsrätt som ger grundläggande information om webbplatsen. Även om lagen har ändrats och att placera en upphovsrättssymbol inte verkligen skyddar ditt arbete, finns det en oskrivet regel för webbdesigners att lägga ett meddelande i sidfoten på webbplatsen de har skapat.

Vanligtvis är ett meddelande om upphovsrätt en enkel text som består av bara några få element. För att skapa en, behöver du:

 • copyright-symbol
 • skapelsedatum
 • författarens namn
 • rättighetsförklaring

Som vi redan har sagt till dig är du fri att lägga till allt du vill. Du behöver inte sätta en upphovsrättssymbol om du inte vill, du kan använda en länk till ditt meddelande eller annan text som du gillar.

Hur man skapar ett dynamiskt meddelande om upphovsrätt

OK, vi antar att du inte är här för att läsa om upphovsrättsmeddelandet själv, men du vill veta hur du skapar ett i WordPress. Skapa eventuellt en som dynamiskt kommer att förändras så att du inte behöver uppdatera sidfoten varje år bara för att byta etikett. Låt oss skapa en och sluta oroa oss för ett meddelande om upphovsrätt i framtiden. Om du inte vill ändra koden kan du använda ett plugin för att göra samma jobb för dig.

 1. Kopiera följande kod och klistra in den i ditt temas funktioner.php-fil:
 2. funktion create_copyright () {
  $ all_posts = get_posts ('post_status = publicera & beställa = ASC');
  $ first_post = $ all_posts [0];
  $ first_date = $ first_post-> post_date_gmt;
  _e ('Copyright ©');
  if (substr ($ first_date, 0, 4) == date ('Y')) {
  eko-datum ('Y');
  } annat {
  ekosub ($ first_date, 0, 4). "-". datum ('Y');
  }
  echo ' '. get_bloginfo ('namn'). ' ';
  _e ('Alla rättigheter reserverade.');
  }
 3. Spara ändringar
 4. Öppna footer.php-fil
 5. Hitta upphovsrättsinformationen du redan har i temat (om det finns en) och ersätt den med följande PHP-kod.

 6. Om du till exempel arbetar med Twenty Seventeen-tema hittar du i fotbolls-området HTML-koden som är ekon om “Proudly powered by WordPress” -meddelande. Skriv helt enkelt över den koden med den här:

 7. Spara ändringar

Om du inte har ändrat någonting i koden, bör ditt nyskapade upphovsrättsmeddelande se ut så här:

Copyright © 2017 Första webbplatsguiden Alla rättigheter förbehållna.

Om du bara ville ändra upphovsrättsmeddelandet är du klar. Under de kommande raderna kommer vi att förklara koden som anges ovan.

Funktionen som anges ovan söker efter alla inlägg i din WordPress-katalog. Det blir den första som någonsin publicerats och hämtar datum. Den här delen är viktig om du börjat arbeta med ditt WordPress-projekt under de senaste åren. Om så är fallet, kommer copyrightmeddelandet automatiskt att skriva året då du började och lägga till det aktuella året där det behövs. Om du har startat bloggen i år kommer den bara att visa det aktuella året.

Efter det skriver funktionen “Copyright”-text följt av en känd © -symbol och lägger till ditt bloggnamn från sidan Allmänna inställningar. I slutändan kommer det att finnas ”All rights reserved” text som du naturligtvis kan ändra till vad du vill.

Genesis användare:

Om du har ett tema som bygger på Genesis-ramverket, har du redan allt du behöver i en enda kortkod. Använd bara följande kortkod för att automatiskt generera och visa det aktuella året med lite text före och efter det:

[footer_copyright först = ”2007 ″ före =” Text ”efter =” Text ”]

Om du inte vill anpassa koden finns det en enkel lösning i form av ett gratis plugin som kan göra allt åt dig. OK, det gissar inte din personliga information så att du fortfarande måste ange ett ord här och ett ord där, men du kommer inte att behöva kränka koden som du förmodligen hatar så mycket.

Footer Putter

PRIS: Gratis

Footer Putter

Footer Putter är ett gratis plugin med ett roligt namn (vi vågar säga “Footer Putter” tre gånger i rad och upprätthålla ett seriöst ansikte). Plugin kommer att göra det smutsiga arbetet för dig och allt du behöver göra är att snabbt ställa in det. Efter det kan du glömma Footer Putter och ditt meddelande om upphovsrätt eftersom allt kommer att göras utan din inblandning.

 1. Gå först till Plugins-> Lägg till nytt
 2. Sök efter “Footer Putter”
 3. Installera och aktivera plugin
 4. Navigera till Footer Putter i WP-menyn och öppna Footer Credits

 5. Här ska du fylla i information som webbplatsägarinformation, organisationsadress, geografiska koordinater som används av sökmotorer, kontakt och juridiska detaljer. När du har gjort det bläddrar du ner för att se förhandsgranskningen av ditt nyskapade upphovsrättsmeddelande.

 6. Spara ändringar
 7. Öppna Utseende -> Widgets
 8. Hitta Footer Copyright Widget och dra den till ett widgetområde där du vill visa nyskapad information

Om ditt tema inte har ett widgetområde i sidfoten måste du skapa ett.

Lägg till ett upphovsrättsmeddelande till urklippet när någon kopierar en text

När du väl bestämmer dig för att publicera något på Internet kan du inte hindra människor från att kopiera ditt innehåll. Du vet det och det finns praktiskt taget ingenting du kan göra åt det. Oavsett om det bara är en mening eller om du har skrivit en hel historia, oavsett om det är ett fotografi eller en bild du har ritat, en video du har skapat eller något annat så kommer den att bli offentlig och tillgänglig för praktiskt taget alla, oavsett vad du gör för skydda det.

Även om du vidtar extra försiktighetsåtgärder och gör ditt innehåll säkrare kommer du aldrig att kunna göra det helt kopieringssäkert.

Lägg till ett upphovsrättsmeddelande i WordPress

Med detta i åtanke kan du fortfarande göra en ansträngning och skapa varningar och meddelanden om upphovsrätt, eller till och med försöka inaktivera kopiering helt. En av de andra sakerna du kan göra är att lägga till en länk till texten som folk kan kopiera från din webbplats och få dem att klistra in det dessutom. Du har förmodligen sett funktionen i aktion på en av många populära webbplatser som gör det. Om du kopierade text från deras webbplats hamnade du med ytterligare text som säger något liknande “Läs mer på www.domain.com”.

I stället för att blockera människor från att kopiera text från din webbplats (de kommer att hitta en väg runt om de verkligen vill) kan du helt enkelt lägga till namnet på din webbplats och länka till det ursprungliga inlägget.

Lägg till en länk till kopierad text från din webbplats:

 1. Öppna sidfot.php
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. Spara ändringar

Nu när du har sparat koden i sidfoten, varje gång någon försöker kopiera en text från din webbplats kommer ett tillägg med en länk till det ursprungliga inlägget att läggas till efter det ursprungligen kopierade innehållet.

Medan en person som har kopierat texten fortfarande enkelt kan ta bort ditt tillägg i alla textredigerare, visade du åtminstone att du är medveten om det kopierade materialet. Medan de flesta helt enkelt tar bort det tillägget, kan du hoppas att någon lämnar en länk till din webbplats (avsiktligt eller inte) och därför tackar du för ditt arbete.

Avslutar

Även om ett enkelt meddelande om upphovsrätt kanske inte hindrar människor från att kopiera ditt innehåll, är det viktigt att du har ett. Oavsett om du lägger till koden manuellt eller använder ett plugin för att generera ett meddelande om upphovsrätt, gör WordPress det enkelt att hantera funktionen, håller du inte med?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map