Hur man hittar och loggar in på WordPress Admin URL

wordpress-admin inloggning-page.png


När du har installerat WordPress måste du logga in på din nya blogg. Utan åtkomst till admin-sidorna kan du inte anpassa din nya blogg. Admin är platsen där “allt händer”, där du skriver inlägg och hanterar webbplatsen. För att förhindra andra från att redigera webbplatsen måste du logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Men om du är ny inom WordPress kan du hitta administratörens inloggningssida som kan skrapa huvudet i förvirring. Hur får du tillgång till det?

Oroa dig inte; det finns en första gång för allt och de flesta bloggare hade samma problem när de startade en WordPress-blogg. I den här artikeln visar vi dig hur du arbetar med WordPress admin-inloggningssida.

Hur man hittar WordPress admin-inloggningssida

Som standard, WordPress använder den vanliga inloggningsadressen som är densamma för alla bloggar. För att öppna den behöver du bara lägga till / Wp-admin i slutet av din webbplats URL.

Standard inloggningsadress för WordPress

www.example.com/wp-admin

WordPress-utvecklare har också lagt till flera andra webbadresser som leder till samma sida. Så om du av någon anledning inte gillar standardvärdet wp-admin URL, kan du komma till inloggningssidan genom att skriva något av följande:

 • www.example.com/wp-login
 • www.example.com/admin
 • www.example.com/login

Observera att alla dessa webbadresser pekar på samma inloggningssida och att du inte gör några misstag genom att använda någon av dem. De omdirigeras automatiskt till samma inloggningssida. Om dessa ytterligare webbadresser inte fungerar för dig, gå tillbaka till standardwebbadressen.

Du bör också veta att administrationssidor och referenser för WordPress.com inte har något att göra med de du använder på WordPress-värd som är värd själv. Vice versa också. De ser bara lika ut men har ingenting att göra med varandra.

Skapa enklare åtkomst till inloggningssidan

Nu när du har öppnat inloggningsadressen kan du göra den mer tillgänglig för dina framtida ansträngningar. Ett alternativ är att skapa ett bokmärke för sidan i din webbläsare, ett att lägga till en widget till din WordPress-hemsida, och du kan också lägga till en länk till inloggningssidan till din WordPress-meny.

Hur man loggar in på WordPress

WordPress inloggningssida

När du har öppnat inloggningssidan för WordPress admin ser du ett enkelt användargränssnitt som ber dig om ditt användarnamn och lösenord. Om du själv har installerat WordPress, bör du redan ha administratörsinformation som du skapade under installationen. Kontrollera inkorgen om du har glömt dem sedan WordPress skickade ett e-postmeddelande med all information som behövs för att logga in. Men om någon annan installerade det för dig eller om du tar över någons webbplats bör du be dem om administratörsinloggningsuppgifter.

 1. Navigera till WordPress admin-inloggningssida
 2. Ange användarnamn och lösenord
 3. Klicka på Logga in knapp

Om referenserna är korrekta tar WordPress dig nu till instrumentpanelen där du kan börja arbeta med ditt första inlägg och hantera webbplatsen.

Beroende på dina önskemål kan inloggningssidan se vad du vill. Många plugins hjälper dig att anpassa sidans utseende och införa ytterligare säkerhetsfunktioner. Om du inte använder ett nyinstallerat WordPress kan sidan se annorlunda ut än de som visas i den här artikeln. Det kan ha olika bilder, logotyper och till och med ytterligare fält som kan kräva att besvara frågor, skanna koder eller använda en smartphone för att hämta extra säkerhetsnycklar. Var snäll inte larmad av detta.

Kom ihåg mig alternativet

Kom ihåg mig alternativet i WordPress

Om du tittar igen på inloggningsskärmen kommer du att märka en enkel Kom ihåg mig alternativ som du kan markera eller avmarkera. Genom att välja alternativet, när du väl loggar in, din webbläsare kommer ihåg kombinationen av användarnamn och lösenord genom att använda en cookie.

I så fall lagras informationen på din dator (vanligtvis i två veckor, men den kan bero på dina inställningar). Det betyder att nästa gång du öppnar inloggningssidan för WordPress admin, kommer webbläsaren att veta att du är en befintlig användare och att du inte kommer att behöva ange samma referenser igen.

När (inte) att använda Kom ihåg mig alternativ

Använda sig av Kom ihåg mig alternativet bara på persondatorer som ingen annan har tillgång till. Genom att markera alternativet när du loggar in på offentliga datorer exponerar du administrationssidorna för alla. De kan kapa din blogg, ta bort den eller något annat du “inte gillar”.

Förlorat ditt lösenord

Längst ner på skärmen kan du se en “förlorat ditt lösenord?”Alternativ. Om du har glömt ditt lösenord, klicka på länken som öppnar en något annan inloggningsskärm.

WordPress har förlorat lösenord

Här måste du fylla i ditt användarnamn eller din e-postadress som används för att registrera administratörskontot. När du träffade “Skaffa nytt lösenord”-Knappen kommer WordPress direkt att skicka ett e-postmeddelande till dig. I den får du ett meddelande om lösenordsändring och en speciell, unik länk som leder till det nya lösenordet. Om e-postmeddelandet inte kommer inom några minuter, kontrollera din skräppostmapp. Om det inte finns där måste du be en WordPress-expert om du vill återställa lösenordet.

Återställ lösenord för WordPress

Genom att klicka på länken i e-postmeddelandet ser du det nyligen genererade lösenordet som låter dig logga in. WordPress skapar ett säkert lösenord för dig, men du kan skriva ditt eget på samma sida också. När du är redo kommer du ihåg ditt lösenord och klickar Återställ lösenord knapp. Därefter kommer WordPress att meddela dig om lösenordet har ändrats och i så fall kommer det att omdirigera dig tillbaka till inloggningssidan.

Slutsats

För att logga in på en WordPress-webbplats måste du lägga till / wp-admin i slutet av webbadressen på din webbplats. Du kan göra det enklare genom att bokmärka sidan, lägga till en widget på din första sida eller meny. Försök att använda säkra lösenord och var försiktig om du använder Kom ihåg mig funktion. Om du glömmer ditt lösenord kan du koppla av eftersom WordPress låter dig skapa ett nytt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map