Hur man automatiskt uppdaterar WordPress-plugins

automatiskt-update-wordpress-plugins.png


Även om du kan skapa en blogg utan ett enda plugin på listan, är chansen stor att du måste installera minst några av dem. Oavsett hur bra expert du är, vissa funktioner skulle bara ta för mycket av din dyrbara tid att utvecklas från grunden. Eftersom det finns tiotusentals plugins där ute, kommer du förr eller senare att inse att du behöver några av dem på bloggen.

Även om plugins bara är WordPress-tillägg och de inte kan fungera utanför CMS fungerar plugins som programvara på egen hand. Varje plugin kodas annorlunda, har unika funktioner och behöver regelbundna uppdateringar.

Utvecklare bör uppdatera WordPress-plugins regelbundet. Tja, åtminstone om de bryr sig om sin produkt. Vissa uppdateringar ger dig nya funktioner, andra fixar fel och kompatibilitetsproblem, medan det viktigaste är att korrigera kända säkerhetshål. Du skulle inte vilja ha ett plugin som tillåter inkräktare åtkomst till din webbplats, eller inte?

När tiden går kan det hända att du har dussintals plugins på din webbplats och du måste uppdatera WordPress-plugins regelbundet. Vissa kommer att ha nya uppdateringar några gånger per månad, och om du uppdaterar dem manuellt kan du bli galet. Om du har en kort säkring kanske du vill uppdatera WordPress-plugins automatiskt.

Uppdatera automatiskt alla WordPress-plugins

För att aktivera automatiska uppdateringar för alla dina WordPress-plugins behöver du bara berätta det till ditt CMS. Nej, sluta skrika på datorskärmen; tyvärr är vi fortfarande långt borta från att ha den teknik som helt förstår oss, så du måste ändra kommunikationskanalen och uppdatera filen funct.php istället. Även om du inte har någon aning om vad filen handlar om bör du inte oroa dig. Bara för att vara säker på att du är täckt, skapa en säkerhetskopia.

 1. Öppna filen filen.php
 2. Kopiera och klistra in följande:
 3. add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
 4. Spara ändringar

Om du vill göra samma sak för alla teman du har installerat behöver du ett annat filter som ser praktiskt taget lika ut:

add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

För mer information om detta, se hur man konfigurerar automatiska bakgrundsuppdateringar i WordPress.

Efter att ha sparat ändringarna kommer WordPress automatiskt att uppdatera alla plugins när det finns nya versioner tillgängliga för nedladdning. Du behöver inte göra någonting. Även om detta kan låta praktiskt kan det vara farligt att aktivera automatiska uppdateringar för alla dina plugins. Vissa kan bryta din webbplats helt, andra kommer att orsaka kompatibilitetsproblem, och de plugins som du har anpassat kommer att skriva över allt du har gjort. Så om du har sådana plugins som du inte vill uppdatera automatiskt kommer du att vara intresserad av att aktivera automatiska uppdateringar endast för specifika plugins.

Välj plugins som får automatiska uppdateringar

Om du bara vill att några av dina plugins ska uppdateras automatiskt, bör du ta en annan strategi. Lyckligtvis behöver du inte den här gången kopiera funktioner. Du behöver bara installera ett plugin som tar bort dina bekymmer.

Easy Updates Manager

PRIS: Gratis

Med mer än 100 000 aktiva installationer är detta gratis plugin det mest populära valet när det gäller automatiska WordPress-uppdateringar. Easy Updates Manager ger dig full kontroll över WordPress-uppdateringar, men vi kommer inte att prata om alla funktioner i den här artikeln.

Easy Updates Manager

Den intressanta delen är funktionen som låter dig aktivera automatiska uppdateringar för plugins och teman. Plugin är relativt enkel, och det låter dig välja plugins och teman från listan. Allt du behöver göra är att välja vilka objekt som ska och som inte ska uppdateras automatiskt.

Automatiska plugin-uppdateringar

PRIS: Gratis

Även om det inte är så populärt som det tidigare nämnda, är detta plugin så enkelt som det blir. När du har installerat och aktiverat den kommer alla plugins som du har på din WordPress-blogg att börja uppdateras automatiskt. Nu, om du vill kontrollera det, gå till Inställningar -> Automatiska pluginuppdateringar.

Automatiska plugin-uppdateringar

På inställningssidan ser du en lista över alla tillägg du har. Kontrollera bara plugin-programmet som du inte vill uppdatera automatiskt. Det är allt!

Eftersom du just har börjat uppdatera WordPress-plugins automatiskt är det en bra idé att låta plugin informera dig om ändringar via e-post. Så om något går fel kan du reagera i tid.

Hur man får tillbaka den gamla versionen

I vissa fall kommer uppdateringarna att orsaka problem på din webbplats. Tills du får en chans att fixa saker eller hitta en annan lösning, kommer du förmodligen att ha den gamla versionen tillbaka. Ja, det är möjligt, och du kan rulla tillbaka till vilken version du vill ha. Vi har redan visat dig hur du gör det, så se hur du får den gamla versionen av ett tema eller ett plugin tillbaka på din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map