Hur man använder verktygssektionen i WordPress Dashboard

wordpress-tools.png


Förutom WordPress-inställningar som innehåller praktiskt taget alla alternativ för en webbplats, finns det några fler funktioner i WordPress verktygsbälte. Eftersom dessa WordPress-verktyg är lite annorlunda än resten av inställningarna, har de en speciell plats i admin-menyn.

WordPress-verktygssektionen innehåller skript som endast behövs vid extraordinära tillfällen. Det är därför dessa skript inte förinstalleras med WordPress, utan endast listas så att du lättare kan hitta dem när det behövs.

Tillgängliga verktyg

För att börja använda Tryck på detta och Kategorier & Taggar omvandlare, navigera till Verktyg -> Tillgängliga verktyg.

Avsnittet innehåller bara två skript som du måste installera om du vill använda dem.

Tryck på detta

Denna enkla widget låter dig ta tag i delar av webben och skapa nytt innehåll med bara ett klick. Genom att välja text, bilder och videor från andra webbplatser trycker du på Detta kommer att infoga markeringen i WordPress-redigeraren. Sedan kan innehållet du valt enkelt redigeras och publiceras på din webbplats.

Installationen av Press Detta är väldigt enkelt. Dra och släpp bara bokmärken till bokmärkesfältet (vanligtvis finns ovanpå din webbläsare). Om du inte kan göra det använder du en annan metod:

 1. Klicka på knappen bredvid bokmärken med ”Tryck på den här” etiketten
 2. Kopiera koden
 3. Skapa ett nytt bokmärke i din webbläsare
 4. Klistra in koden i URL-fältet

Om du vill använda Press This på en mobil enhet använder du knappen längst ner i avsnittet med etiketten “Open Press This”. När den laddats lägger du till sidan till dina mobila bokmärken.

När du vill kopiera innehållet till WordPress-redigeraren trycker du nu på knappen på bokmärkesfliken. Tryck på Detta öppnar redigeraren på en ny sida där du kan använda den vanliga WordPress-redigeraren för att skriva och utforma text, lägga till mediefiler och hantera inlägget som alla andra. Det är lätt att spara ett inlägg som ett utkast eller publicera det direkt från det nya fönstret.

Kategorier och Taggar Konverterare

Det här verktyget länkar dig till skriptet som kan göra konverteringen åt dig. Om du redan har installerat skriptet är det här du vill köra det. Annars låter WordPress dig installera omvandlaren.

Importera

Om du har använt en annan bloggplattform och vill byta till WordPress, behöver du importverktyget. Det låter dig ladda upp innehåll från andra bloggar och andra WordPress-webbplatser till den nya. Som standard hittar du följande verktyg i importlistan:

 • Blogger – importera inlägg, kommentarer och användare från en Blogger-blogg
 • Bloggrulle – importera länkar i OPML-format
 • Kategorier och taggkonverterare – konvertera befintliga taggar till kategorier och vice versa
 • LiveJournal – importera inlägg från LiveJournal
 • Movable Type and TypePad – importera inlägg och kommentarer från en Movable Type- eller TypePad-blogg
 • RSS – importera inlägg från ett RSS-flöde
 • Tumblr – Importera inlägg och media från Tumblr
 • WordPress – importera inlägg, sidor, kommentarer, anpassade fält, kategorier och taggar från en WordPress-exportfil

Importera WordPress-verktyg

Det finns andra importalternativ tillgängliga genom olika WordPress-plugins. Om du inte hittar den du behöver kan du försöka söka i de officiella WordPress-plugins förvaret för rätt importörverktyg.

Exportera

Exportverktyget tar innehåll från den nuvarande WordPress-webbplatsen och flyttar det till en fil så att du kan använda det någon annanstans. Det är möjligt att exportera:

 • Allt innehåll
 • inlägg
 • sidor
 • Media

Om du valde Allt innehåll skulle exportfilen innehålla alla dina inlägg, sidor, kommentarer, anpassade fält, termer, navigationsmenyer och anpassade inlägg. Genom att välja inlägg eller sidor-alternativet får du bara exportera specifika baserade på författare, datum och status. Medialternativet kan du filtrera filer baserat på tiden för uppladdning.

Exportera WordPress-verktyg

När du har valt alternativet klickar du på knappen “Hämta exportfil”. När WordPress genererar en XML-fil med innehållet bör du spara den på en säker plats på din dator. Detta är filen du behöver när du väljer att importera innehållet till en annan WordPress eller någon annan typ av blogg.

Det är bra att veta att WordPress Tools finns för dig

När du har sett vilka WordPress-verktyg som består av är det uppenbart att du inte kommer att använda dem på vardagen. Oavsett om du behöver konfigurera Tryck på detta eller använda Exportera och importera verktyg, är chansen stor att du bara behöver komma åt dem en gång.

Men det är trevligt att veta att utvecklare har funderat på allt och att du inte behöver nå utanför WordPress för att hitta skript som hjälper dig. Även om du inte behöver något av verktygen just nu, kan de komma till nytta någon gång i framtiden. Håll bara memonet bakom huvudet eller ännu bättre, bokmärka det här inlägget så att du kan läsa det igen när det behövs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map