Hur man använder anpassade fält i WordPress

Hur man använder anpassade fält i WordPress


När du skrev din tidigare artikel kanske du har bläddrat i området Anpassade fält i postredigeraren.

Denna enkla men ändå så kraftfulla WordPress-funktion kan komma att märkas av nybörjare men det är faktiskt en funktion som kan utan tvekan förvandla din enkla och enkla webbplats till en dynamisk portal vilket kommer att locka nya besökare.

Låt oss visa dig mer om anpassade fält och hur du använder dem på din webbplats:

 • Vad är anpassade fält och hur fungerar de
 • Hur man listar inlägg med ett specifikt anpassat fält
 • Visa sidofält med hjälp av anpassade fält
 • Ändra sidhuvud, sidfot eller sidofält för enskilda inlägg med anpassade fält
 • Implementera avancerade anpassade fält lättare med ACF-temakod
 • Visa ditt humör eller en låt med anpassade fält

Vad är anpassade fält och hur fungerar de

Vad är exakt anpassade fält? Dessa små fält tillåter alla användare att ange extra information om inlägget. Detta kallas metadata, dvs. “data om data” och låter dig bifoga ytterligare information till dina inlägg. Värden du kan ange i anpassade fält kan variera från något enkelt som att lägga till en text eller ett nummer till ditt inlägg, lägga till bilder, ändra stilar genom fältet eller faktiskt göra något som går igenom ditt sinne.

Anpassade fält

Kanske kommer allt att bli tydligare med ett exempel.

Föreställ dig att du driver en webbplats dedicerad till videospel. Du skriver nyheter och publicerar trailers, leker med spelhårdvara så att du kan prata om det och naturligtvis skriver du recensioner efter att nya spel kommer. När du har skrivit en recension och placerat skärmdumpar och videofilmer i artikeln vill du förmodligen visa viktig information om spelet.

I stället för att dölja den viktigaste informationen om ett spel i den långa texten, kanske du vill visa ett spels poäng, utvecklare och utgivares namn som länkar till deras webbplats, släppningsdatum, etc. Ja, anpassade fält är något som kan hjälpa dig att göra magi.

Om du låter dina författare skriva in den informationen i ett anpassat fält, Du kan enkelt extrahera informationen och visa den utöver granskningen. Du har sett infoboxer på granskningswebbplatser. Om du gör det kan alla recensioner ha en standardiserad mall – detta kan förbättra användarupplevelsen, både på framsidan och på baksidan.

Följande exempel på spelwebbplatsen skulle du ha flera anpassade fält som dina författare kan ange och som du visar för dina läsare:

Call of Duty-info

Detta är den information dina författare skulle ange i anpassade fält och du kan visa samma i ett inlägg. Men hur?

Visa alla anpassade fält:

Om du bara har ett fält eller vill visa alla dina fält på samma plats, kan du ansluta metadata på en gång med en enkel funktion:

 1. Öppna single.php
 2. Hitta funktionen_content () och klistra in den här koden före eller efter den (beroende på var du vill visa anpassade fält):
 3. Spara ändringar

Visa specifikt anpassat fält:

Det är allt. Den enkla funktionen kommer nu att vara kopplad och den visar alla anpassade fält från ett inlägg. Men vad om du vill visa olika fält i en annan position eller om du bara vill visa en specifik nyckel? Sedan använder du en något annorlunda strategi och definierar nyckeln som ska visas:

 1. Öppna filen single.php
 2. Hitta innehållet och c / p följande:
ID, "nyckel", sant); ?>
 1. Byt ut ‘nyckel’ med det faktiska anpassade fältet du använder i ett inlägg. Till exempel: “Publisher”
 2. Spara ändringar

Denna funktion kommer att kontrollera varje inlägg i loopen och söka efter ett anpassat fält med namnet “Publisher”. Om nyckeln hittades visas dess värde. Du kan ytterligare anpassa hur ett anpassat fält visas genom att lägga till en klass i det och utforma klassen med CSS eller så kan du direkt ange HTML i fältvärdet.

Villkorliga anpassade fält:

Om du vill kan du använda anpassade fält som villkorade. Låt oss hålla oss med exemplet och låt oss säga att det finns tillfällen som du inte kan känna till ett släppdatum för spelet du skriver om. Istället för att skriva ett anpassat fält kan du automatisera processen och säga WordPress att skriva “TBA” (som kommer att tillkännages) i fältet för utgivningsdatum om det inte finns några data som lagts till av användaren:

ID, 'Utgivningsdatum', sant);
if ($ release_date) {
?>


Att meddelas.

Okej, vi kommer att ta bort det härifrån. Detta är det mest grundläggande sättet att använda anpassade fält. Men nu när du har täckt grunderna kan du faktiskt göra stort sett vad som helst med dem. Du kan till exempel visa ditt humör eller en låt du lyssnar på. Eller så kan du visa en lista över inlägg som innehåller en specifik nyckel och / eller värde. Endast fantasin sätter gränser.

Hur man listar inlägg med ett specifikt anpassat fält

Anpassade fält är ett bra sätt att utöka dina inläggs funktionalitet. Istället för att låta användare hantera koden kan du låta dem ange ett värde i ett anpassat fält och göra något med den informationen – det finns oändliga möjligheter.

Ibland, när du redan använder specifika anpassade fält, kan du behöva lista inlägg med dessa fält.

Om du till exempel skriver spelrecensioner och redan har olika anpassade fält där du visar utgivare, genre, poäng etc. i en separat informationsruta i din recension, du kanske vill visa bara spel från den specifika utgivaren, spel från FPS-genren eller bara de recensioner med en poäng på 10.

Denna typ av information kan verkligen vara intressant för din besökare. Du kan låta dem bläddra i dina spelrecensioner i mycket mer information eller låt dem se de tio bästa rankade spelen på din webbplats. Även om du inte vill publicera en ny lista kan den här metoden hjälpa dig med data mining – istället för att skapa en artikel från den kan du lista alla inlägg med viss egendom endast för forskningsändamål.

Enligt vår åsikt är det bästa sättet att lista inlägg sorterade efter ett anpassat fält efter skapa en ny sidmall och visa en lista på en ny sida. Med den här metoden kan du organisera dina sidor och enkelt använda en ny sida för att visa vad du behöver. I följande rader ska vi visa dig hur du hittar alla inlägg med ett specifikt anpassat fält och / eller dess värde och visar det på en ny sida.

1. Skapa en anpassad mall:

Låt oss stanna med spelgranskningsexemplet där vi vill visa alla spel från Bethesda Softworks (sa någon Fallout?). Till att börja med måste du skapa och förbereda en anpassad mall:

 1. Skapa en anpassad sidmall och namnge det bethesda-games.php
 2. Kopiera och klistra in följande kod i filen:
 3. 
  
  
  
   'utgivare',
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  if (have_posts ()) while (have_posts ()): the_post ();
  echo '';
  titeln();
  echo '';
  EndWhile;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Spara ändringar

Koden är redo att gå igenom alla anpassade fält och bara hitta ‘Publisher’ -nycklar med värdet ‘Bethesda’. Du kan ändra nyckel och värde till allt du vill. Om du vill visa alla inlägg med det anpassade fältet “Publisher” som innehåller något värde, tar du helt enkelt bort “meta_value” raden.

Glöm inte att ändra mallens titel till något du känner igen senare.

2. Lägg till sidan:

Nu är din mall klar så att du kan fortsätta skapa listan:

 1. Navigera till Sidor-> Lägg till nytt
 2. Lägg till en titel
 3. På höger sida hittar du “Sidattribut”
 4. Välj din mall i rullgardinsmenyn “Mall”
 5. Publicera sidan

Det är allt! Om du nu öppnar din nya sida kan du se listan över alla dina inlägg som innehåller anpassade fält med de värden du har valt.

Nu måste du lägga till lite text på din nya sida, utforma listan och hitta det bästa sättet att visa den för dina besökare. Vi hoppas att den här metoden hjälper dig att sortera dina inlägg på en helt annan nivå och att du kommer att njuta av det.

Visa sidofält med hjälp av anpassade fält

En sidofält introducerades i WordPress version 2.2. Sedan dess har det blivit ett populärt sätt att visa extra innehåll och ofta än inte kommer WordPress-teman att ha ett som standard där du kan placera alla widgets du vill ha.

Även mycket användbar, du vill inte att din sidofält ska finnas överallt. Vanligtvis visas dessa staplar var som helst utom hemsidan. Och det finns inget sådant alternativ att enkelt sätta på och stänga av sidofältet.

Så varför inte göra det själv. I den här delen av artikeln kommer vi att visa dig hur du sätter din sidofält i ett anpassat fält och kallar det bara för inlägg du vill.

1. Förbered mallen:

 1. Öppna page.php eller single.php-fil
 2. Hitta följande kod:
 3. Byt ut koden med den här:
 4. ID, "sidofält", sant);
  get_sidebar ($ sidofältet);
  ?>
  
 5. Spara ändringar
 6. Skapa en anpassad mall där sidfältet kommer att vara
 7. Öppna sidebar.php-filen
 8. Kopiera allt från sidebar.php och klistra in i din anpassade mallfil
 9. Spara ändringar.

Nu måste du öppna ett inlägg eller en sida där du kan hitta “anpassade fält” under Text / Visual Editor. Gör följande för att lägga till en sidofält till det inlägget / sidan.

2. Använda sidofältet i anpassade fält:

 • Skriv “sidofält” under namnet på ditt anpassade fält
 • Skriv namnet på din anpassade mall som ett fältvärde
 • Det är allt. Om du har lämnat dina anpassade fält tomma kommer ditt inlägg att vara utan sidofält medan i det andra fallet bör din sidofält laddas om du har gjort allt korrekt.

  Ändra sidhuvud, sidfot eller sidofält för enskilda inlägg med anpassade fält

  Vanligtvis kommer en WordPress-webbplats endast att ha en sidhuvud, sidfot och en sidfält som redan definierats av det tema du använder. Var och en har sina funktioner och design lagrade i separata filer som kallas efter temat och sedan visas på webbplatsen där det behövs. Eftersom varje del av temat lagras i en annan fil kan du enkelt ändra dem utan att oroa dig för att du kommer att krossa hela webbplatsen och du kan ändra hur bara en sidhuvud, sidfot eller sidofält fungerar på din webbplats.

  Men ibland räcker inte ett element och till exempel vill du ändra din rubrik. Om du vill ändra den för hela webbplatsen är du redan redo att öppna – öppna header.php och ändra det så som du vill ha det. Men vad händer om du ville lägga till en annons i en rubrik endast för dina enskilda inlägg? Eller kanske ändra bara rubriken för ett inlägg i hela samlingen utan att ändra resten?

  Återigen hjälper anpassade fält dig.

  1. Förbered filen:

  Innan vi använder ett anpassat fält för att ändra sidhuvud, sidfot eller sidofält bör du ha en fil förberedd. Låt oss säga att du vill ändra en rubrik för ett inlägg eller två och du har skapat en ny fil som heter header-header2.php där du har ändrat designen eller lagt in en specifik annons i inlägget. Innan du kan fortsätta med att skapa ett anpassat fält, se till att filen är korrekt kodad och fungerar på din webbplats. När filen är klar och klar kan du fortsätta.

  Var försiktig med namnge filen – Om du försöker ändra rubriken bör din nya rubrikfil se ut så här: header-newname.php

  2. Byt ut koden:

  1. Öppna filen single.php
  2. Sök efter get_header (); del av koden som vanligtvis finns längst upp på sidan single.php
  3. Byt ut funktionen med följande:
  4. global $ wp_query;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "header", sant);
   if (! tom ($ header)) {
   get_header ($ header);
   } annat {
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Spara ändringar

  Med den här koden sa du WordPress att kontrollera om det finns ett anpassat fält för “header” i varje enskilt inlägg. Om ett anpassat fält med det namnet hittades kommer WordPress att ta sitt värde och använda filnamnet endast som en rubrik för det inlägget.

  3. Ändra en rubrik via anpassat fält:

  Om du har laddat upp header-header2.php i ditt tema kan du nu ringa det i ett anpassat fält:

  1. Öppna ett inlägg för vilket du vill ändra en rubrik
  2. Rulla ner och navigera till anpassade fält
  3. Ange ett nytt fält och namnge det “rubrik”
  4. Skriv in “header2.php” i fältets värde
  5. Uppdatera eller publicera inlägget

  Om det inte finns några fel i din header-header2.php fil, den nya rubriken ska visas ovanpå det inlägg som du har ändrat för. Fortfarande kommer alla andra inlägg att ladda din standardrubrikfil definierad av temat.

  Som du kanske har lagt märke till, är du bara skyldig att skriva in filnamnet för din nya rubrikfil efter “header-” -delen. På grund av det, det är viktigt att namnge din nya rubrikfil korrekt och lägg till “rubrik” -del innan det faktiska namnet du använder i det anpassade fältet.

  Detsamma gäller för sidofält eller sidfot, naturligtvis genom att ändra get_sidebar () och get_footer () del av koden.

  Implementera avancerade anpassade fält lättare med ACF-temakod

  Anpassade fält är den oundvikliga delen av praktiskt taget alla WordPress-teman där ute. Dessa fält tillåter alla att inkludera extra information om inlägget, men tyvärr är denna standard WP-funktion ganska rå. Nybörjare behöver lite tid att vänja sig med att använda anpassade fält och utvecklare måste spendera mycket extra tid när de kodar runt dem.

  Det är anledningen till det Avancerade anpassade fält (ACF) plugin är så populärt bland WordPress-användare över hela världen. Detta gratis plugin räknar mer än 1 miljon aktiva installationer just nu, och vi ser inte varför antalet börjar sjunka. ACF låter dig skapa kraftfulla, professionella och intuitiva anpassade fält genom en visuell redigerare.

  Även om det är ganska populärt, kräver ACF fortfarande kodningskunskap och mycket av din tid om du planerar att implementera dessa fält i ett tema. Ja, det är enkelt att skapa en fältgrupp, men att visa dessa fält är inte en sådan tårta. Och det är där ACF-temakoden steg för att rädda utvecklare.

  ACF-temakod

  PRIS: Gratis

  ACF-temakod för WordPress

  Denna fantastiska plugin är en produkt av två utvecklare som beslutade att det är dags att sluta slösa tid på att skriva samma kod om och om igen. När man utvecklar ett tema eller modifierar ett befintligt, kräver Advanced Custom Fields en utvecklare att implementera rätt kod på rätt plats inom ett tema. Eftersom det inte fanns något enklare sätt, var en utvecklare tvungen att memorera utdraget och alla funktioner i ett API för att utföra arbetet.

  Aaron Rutley, en av skaparna, förklarade på sin blog:

  ”När jag implementerar ett fält inom ett WordPress-tema, är det troligt att jag kommer att glömma fältnamnet, var det” profil_bild “eller” profil_foto “? Jag kommer också troligt att glömma hur jag har ställt in det fältet som ska returneras, var det ID, URL eller Array? Jag befann mig ständigt redigera fältgruppen för att ta reda på det. ”

  Och det är här ACF-temakoden kan hjälpa en utvecklare. När du har installerat detta gratis plugin som nu laddas ner mer än 4 000 gånger, du kan spara tid när du hanterar koden. När du publicerar, redigerar eller uppdaterar en fältgrupp i avancerade anpassade fält, kommer detta fantastiska plugin automatiskt att generera kodbehov för att implementera fälten i vilket tema som helst.

  Du hittar den här koden längst ner på sidan. Bredvid varje utdrag hittar du en urklippsikon som gör det enkelt att kopiera koden. Nu behöver du inte memorera någonting och du kan koppla av när du arbetar med anpassade fält.

  Även om plugin-programmet redan är ett måste för alla utvecklare där ute, säger Aaron att de redan planerar att utöka ACF-temakod:

  ”Vi planerar att lägga till stöd för mer populära tredjepartsfält i framtiden. Vi planerar också att ge utvecklare mer kontroll över koden som genereras. “

  Även om plugin-programmet är gratis när det är parat med den gratis versionen av ACF, behöver du en PRO-version om du använder en utökad version av avancerade anpassade fält. ACF Theme Code Pro genererar kod för alla andra ACF Pro-fälttyper som fältet Klon, Galleri, Repeater och Flexibelt innehåll.

  Visa ditt humör eller en låt med anpassade fält

  Blogga bör vara kul. Även om du skriver artiklar om seriösa ämnen kan din blogg fortfarande ha det eller två, vilket gör det lite roligare för en genomsnittlig läsare. Det kan vara vad som helst – en liten anteckning från författaren, en rolig bild eller så kan du lägga till en stämning du var i när du skrev artikeln. Du kanske till och med vill lägga till en låtitel som du lyssnade på.

  I den här delen kommer vi att visa dig hur du enkelt implementerar en funktion för att visa en stämning / låt i dina inlägg. Du behöver inte installera några extra plugins och funktionen tar inte mycket av ditt utrymme. Det är en enkel textrad som kan läggas till automatiskt på toppen eller botten av ditt inlägg.

  1. Låt oss lägga till en “stämningsfunktion”:

  1. Öppna filen single.php
  2. Kopiera och klistra in följande kod på den plats där du vill visa ditt humör:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("humör");
   if (isset ($ customField [0])) {
   eko ""." Humör: ". $ CustomField [0]."";
   }
  4. Spara ändringar

  Anpassade fältstämning

  Nu när du har förberett WordPress för dina humör är du redo att visa dem i alla inlägg du vill ha. Som standard visar WordPress inte ditt humör och det kommer inte att finnas några standardstämningar som det kommer att laddas förrän du bestämmer dig för att visa en. Om du ville lägga till en låt istället, ändra helt enkelt “humör” till “låt” på den första raden i koden och du kan också ändra klassnamnet på den tredje raden.

  2. Lägg till ditt humör / låt i ett inlägg:

  För att ange en stämning eller en låt måste du skriva den i ett anpassat fält:

  1. Öppna ett inlägg som du vill skriva en stämning för
  2. Rulla ner tills du ser “Anpassade fält”.
  3. Om du inte har anpassade fält som visas under innehållet i inlägget, klicka på “Skärmalternativ” överst på redigeringsskärmen och markera kryssrutan bredvid “Anpassade fält”.

  4. Skriv “humör” i namnfältet eller “låt” om du har bestämt dig för att följa det
  5. Skriv vad du vill i “Value” -fältet – det här är stämningen / låten som visas i ditt inlägg
  6. Klicka på knappen “Lägg till anpassat fält”
  7. Publicera ditt inlägg

  3. Style det:

  Som du redan kan se från bara tre rader i koden, är detta den enklaste formen för att lägga till ett nytt anpassat fält. Om du vill utforma ditt humör med lite CSS kan du se att koden redan har lagt till klassen “my_mood” i din text. Gör följande för att ändra stylingen:

  1. Öppna filen style.css
  2. Kopiera och klistra in koden:
  3. .mitt humör {
   färgen blå;
   }
  4. Lägg till någon CSS-styling som du gillar
  5. Spara ändringar.

  Förhoppningsvis räcker detta för att komma igång med att anpassa “humör / låtfunktionen” för din egen blogg och vi hoppas att “blått” inte kommer att vara ett vanligt värde som du hanterar. Om du inte vill publicera ditt humör skriver du helt enkelt inget i det anpassade fältet “humör”.

  Summering

  Om någon annan har skapat ett anpassat fält för dig (som ett tema- eller pluginutvecklare) är det ganska enkelt att använda det för att förbättra din blogg. Men vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att anpassa fälten på egen hand.

  Med enkla ändringar av koden som vi visade dig kan du skapa och hantera dina egna anpassade fält som hjälper dig att skapa en unik blogg. Du kommer att kunna dra ut den information du behöver och du kommer att förenkla processen att skriva och generera innehåll. Vad tycker du om anpassade fält i WordPress?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map