Hur man ändrar titelattribut i WordPress

Hur man ändrar titelattribut i WordPress


Att ha en webbplats eller en WordPress-blogg utan att hantera titlar är helt omöjligt. Om du någonsin har glömt att skriva en titel, insåg du snabbt att WordPress lagt till en på egen hand. Eftersom de är viktiga för administratörer, andra användare, besökare och till och med sökmotorer, bör du vara extra försiktig när du skriver titlar.

Du bör definitivt spendera en extra minut på varje titel som du skriver, men det finns några saker du kan ändra på hela webbplatsen. Så håll dig med oss ​​genom den här guiden och lära dig hur du ändrar olika titelattribut i WordPress.

 • Hur man begränsar WordPress titellängd
 • Hur du ändrar inriktningen på din inläggstitel
 • Skriv en lista med ord som inte kan användas i posttitlar
 • En liten titelseparatorbyte kan påverka din webbplats
 • Titeltaggar kan enkelt ändras via anpassade fält

Hur man begränsar WordPress titellängd

När du vill hålla dina inläggstitlar så korta som möjligt och du arbetar med flera författare kan det bli ett problem. Oavsett om du startar en modeblogg, matblogg eller någon annan typ av webbplats, måste alla ta hand om sina titlar, räkna ord eller bokstäver och det skulle förmodligen vara svårt att göra det varje gång du skriver en ny artikel.

Så hur begränsar du en posttitel i WordPress så att den automatiskt tar hand om titellängden som visas på din sida?

Låt oss börja med en enkel lösning.

 1. Öppna features.php i ditt tema
 2. Klistra in följande kod:
 3. funktion max_title_length ($ title) {
  $ max = 20;
  if (strlen ($ title)> $ max) {
  retursub ($ titel, 0, $ max). " …";
  } annat {
  returnera $ titel;
  }
  }
 4. Placera nästa funktion var du vill i ditt tema. Om du till exempel vill visa förkortade titlar på din hemsida vill du placera den här koden i din huvudindexmall (index.php)
 5. add_filter ('the_title', 'max_title_length');

Som du kan se i koden, variabel $ max används för att begränsa längden på din inläggstitel. Du är fri att ändra det till vilket nummer du vill. Men var medveten om att din titelns optimala längd är mellan 55 och 60 tecken.

Varsågod. Om du har ringt funktionen i ditt huvudindexmall visas dina titlar förkortade och efter, i vårt fall 20 tecken, kommer tre punkter att avslöjas för att visa att det finns mer att visa.

Genom att göra samma sak kan du ansluta funktionen var du än vill – vare sig det är sidhuvud, sidfot, sidofält eller något annat.

Hur du ändrar inriktningen på din inläggstitel

WordPress-teman som du kan använda i WordPress är olika. Du kan använda en standard som levereras med WordPress, skapa dina egna, hitta en gratis bland tusentals tillgängliga teman eller köpa en premium från Internet.

Ändra inriktning efter inlägg

Även om du har betalat stora pengar för ditt tema kommer det inte att ha allt inom räckhåll och det är omöjligt att integrera allt i ett användarvänligt gränssnitt. Så om du vill ändra anpassningen av dina inläggstitlar och ditt tema inte kommer med ett alternativ som är lätt att ändra måste du göra det själv.

Förbered dina verktyg och låt oss lossa några skruvar så att du kan få jobbet gjort. OK, det lät som om det finns timmar med arbete innan du – oroa dig inte, du kommer att vara klar om en minut eller så.

Det spelar ingen roll vilket tema du använder, en titel för ditt inlägg kommer att finnas i samma fil:

 1. Navigera till Appearance-> Redaktör
 2. På den högra sidan, hitta Single Post-fil (single.php) och öppna den eller ännu bättre, öppna filen i någon extern redaktör
 3. Sökfil för “
 4. Ändra taggen med önskad justering:
 5. VÄNSTER:

  CENTRUM:

  HÖGER:

 6. Spara ändringar

Det är allt. Nu kan du öppna några av dina inlägg och se de ändringar du har gjort. Om du har följt stegen och ändrat justering bör din inläggstitel visas i vänster, mitten eller höger.

Att arbeta med WordPress är kul, eller hur? Om du vill lära dig mer om att blogga och anpassa WordPress kan du se våra resurser och höja dina webbansvariga färdigheter på kort tid.

Skriv en lista med ord som inte kan användas i posttitlar

Du kan relativt enkelt begränsa en titelns längd i WordPress, ibland måste du ändra titlar ännu mer. Att begränsa antalet tecken i en posttitel kan hjälpa dig att upprätthålla en stabil design och det kan hjälpa till med SEO, men dina författare skulle fortfarande kunna skriva vad de vill.

Beroende på vad du skriver eller om ditt partnerskap med något annat företag kan du ha några ord eller fraser som du vill undvika i dina titlar. Det kan vara svåra ord som du vill undvika eller helt enkelt ett varumärke eller två som du inte vill annonseras på din webbplats.

Medan du kan sitta och prata med dina författare om det och be dem att inte nämna ord som kan skada din webbplats rykte, är det bara frågan om tid när en av författarna kommer att glömma allt om det och publicera en titel som kan göra dig ser dålig ut eller till och med förlora pengar genom att bryta avtalet med en partner.

Lista med ord som inte ska användas i titlar

I stället för en muntlig varning, varför skulle du inte skriva en funktion som förbjuder någon på din webbplats att skriva en titel med specifika ord? Eller ännu bättre, varför skulle du inte bara kopiera och klistra in samma funktion underifrån och bara ändra orden som du vill blockera?

Nu när du har beslutat att ta bort specifika ord från inläggstitlar, låt oss se hur du kan göra det.

Ta bort specifika ord från titlar:

 1. Öppna filen filen.php
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. funktion titlerestriction ($ title) {
  global $ post;
  $ title = $ post-> post_title;
  $ restrictedWords = "word1; word2; word3";
  $ restrictedWords = explodera (";", $ restrictedWords);
  förhand ($ begränsat AdWords som $ begränsat ord) {
  if (stristr ($ title, $ restrictedWord))
  wp_die (__ ('Fel: Du har använt ett förbjudet ord i posttitel'));
  }
  }
  add_action ('publish_post', 'titlerestriction');
  
 4. Byt ord på 4th Lägg till så många du vill, men glöm inte att separera dem med semikolon
 5. Anpassa felmeddelandet på 8th linje
 6. Spara ändringar

Om du öppnar ett nytt inlägg och försöker publicera det medan titeln innehåller ett av orden du har angett i koden, WordPress kommer att hindra dig från att publicera inlägget och varnar dig med meddelandet.

Även om du kanske har berättat för författarna om förbjudna ord, skulle det inte skada att visa de orden precis under titeln och skriva dem som en påminnelse.

Om det inte är topphemligt, kan du berätta för oss vilka ord du har lagt på listan och varför?

En liten titelseparatorbyte kan påverka din webbplats

Titelseparator är det enkla tecknet som skiljer din webbplatstitel från post- och sidnamn. Även om det inte är så viktigt som att hitta rätt nyckelord för dina artiklar, så kan detta ses ovanpå din webbläsarflik när du öppnar en webbplats, men ännu viktigare kommer denna separator att användas av Google och andra sökmotorer när de visar din webbplats på sökresultat.

Det finns inget bevis på att olika separatorer kan ha en annan inverkan på din SEO, men du kanske vill ändra standardseparatorn bara för att ändra hur din WordPress-webbplats visas på alla andra webbplatser i sökresultaten..

Ändra titelavskiljare:

Efter att WordPress 4.4 kom till liv introducerades nya filter, och en av dem är direkt ansvarig för titelseparatorer. Följ dessa steg för att ändra din titelseparator:

 1. Öppna filen filen.php
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. funktion wploop_change_separator ()
  {
  tillbaka '|';
  }
  add_filter ('document_title_separator', 'wploop_change_separator');
 4. Byt separatorn mellan enstaka citat på den tredje raden
 5. Spara ändringar

Ändra titelseparator för äldre versioner av WordPress:

Innan WordPress 4.4 introducerades kunde titelavskiljaren enkelt ha ändrats med funktionen wp_title. WordPress-utvecklare först tagit bort funktionen från listan över stödda funktioner och den försvann. Men eftersom ett stort antal teman fortfarande använder det, beslutade utvecklarna att föra tillbaka det.

Följande funktion kan fortfarande hjälpa dig att ändra denna separator om du använder äldre WordPress-version, men vi rekommenderar att du uppdaterar din WordPress så snart som möjligt (av många olika skäl) och går med den nya metoden som visas ovan; förr eller senare kommer wp_title-funktionen att försvinna en gång för alla och du måste ändra features.php en gång till.

funktion förändring_wp_title_separator ($ titel, $ sep) {
$ sep = '-';
$ title = str_replace ('|', $ sep, $ title);
returnera $ titel;
}
add_filter ('wp_title', 'Change_wp_title_separator', 10, 2);

Du kan ändra separatorn till vilket tecken du vill, men vi rekommenderar att du inte gör det. Till exempel finns det några specialtecken som Google helt enkelt inte visar och du inte vill att din webbplatstitel ska se oprofessionell ut. Några av de vanligaste separatorerna är “|”, “-” och “>” så överdriv inte och välj den du gillar bäst.

Titeltaggar kan enkelt ändras via anpassade fält

Titeltaggar är viktiga för din webbplats. Inte bara de kommer att dyka upp för användare, utan de kommer att ta en viktig roll i din SEO. Att välja rätt titeltagg kan ha stor inverkan på sökmotorerna och du kan dra nytta av att ändra titeltaggar om du gör det korrekt.

För en vanlig användare är det enkelt att ändra titeltaggar helt enkelt genom att navigera till Inställningar -> Allmänt. På samma sätt går till Utseende -> Anpassa visar en plats där nästan alla teman gör att du kan ändra webbplatsens titel och taglinje. Vanligtvis använder webbplatser deras titel och inlägg / sidnamn, separerade med ett tecken. Men du kan ändra det om du vill vara så rebell.

Skapa en statisk titeltagg för alla dina inlägg:

Även om det inte rekommenderas, kanske du vill ändra sidtiteltaggen och göra det samma på alla dina WordPress-inlägg och sidor. I stället för att använda en titel, separator och postnamn, kan du till exempel ändra det till något statiskt:

 1. Öppna filen filen.php
 2. Kopiera och klistra in följande:
 3. funktion same_title_tag ()
  {
  returnera "First Site Guide";
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'same_title_tag');
  
 4. Ändra titeln på 3rd linje
 5. Spara ändringar

Den här funktionen skulle ändra varje inlägg och sidtitel till “First Site Guide” (hej, använd inte vårt namn, var kreativ), men det är acceptabelt om du bara kommer att ha en sida. Istället är att använda standardtitlar ett mycket bättre alternativ när det gäller SEO och den totala användarupplevelsen. Även om du bara hade hemsida och kontaktsida, är det fortfarande ett bättre alternativ att ha den “kontakt” -delen skriven i titel-taggen.

Ändra titeltaggar genom anpassade fält:

Men låt oss bygga vidare på detta och ge dina författare möjligheten att lägga till anpassade titlar till sina inlägg:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. funktion post_meta_title_tag ()
  {
  $ customPostTitleMeta = get_post_meta (get_the_ID (), 'custom_post_title', sant);
  if ($ customPostTitleMeta)
  {
  returnera $ customPostTitleMeta;
  }
  lämna tillbaka '';
  }
  add_filter ('pre_get_document_title', 'post_meta_title_tag');
  
 4. Spara ändringar
 5. Öppna ett inlägg för vilket du vill ändra titel
 6. Skriv ett “anpassat_post_titel” i det anpassade fältets namn
 7. I det anpassade fältets värde, skriv vilken titel du vill använda för det inlägget
 8. Spara ändringar / publicera inlägg

Istället för att få en standardtitel, kommer ditt inlägg att använda den anpassade som du har angett på 6th steg. Om du lämnar det anpassade fältet kommer WordPress att ladda standardtitelmärken och använda det för det inlägget.

Kontrollera dina WordPress-titlar

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att kontrollera dina WordPress-titlar lättare. Men om du har några frågor kan du gärna lämna och kommentera och vi försöker svara på dem så snart som möjligt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map