Hur man ändrar författare i WordPress och bästa författarplugins

Anpassa författarupplevelse på en WordPress-webbplats med dessa 8 tips och tricks


Även om WordPress idag är ett kraftfullt och mångsidigt innehållshanteringssystem som kan praktiskt taget vad som helst, används det fortfarande mest som en bloggplattform. Även om en blogg bara är en del av din webbplats måste du ha minst en författare som kommer att skriva nytt innehåll. Men chansen är att du kommer att ha flera författare som också kommer att få lite extra hjälp från gästbloggar om det är något du vill göra.

Om du handlar med författare på din WordPress-webbplats är det helt normalt att du vill göra bloggen till en bättre plats för dem. Därför har vi förberett flera tutorials som hjälper till att anpassa din WordPress-blogg när det gäller författare. Så här kommer du att lära dig i den här guiden:

 • Hur man ändrar standardförfattarens permalänk
 • Omdirigera författarens arkivlänk till en annan sida
 • Byt författare till ett inlägg utan att skapa fler användare
 • Författare kan ha sina inlägg utformade annorlunda
 • Se de bästa författarens biografi-plugins
 • Skicka e-postförfattare när deras artiklar publiceras
 • Skapa en anpassad topplista med författare på din blogg
 • Visa författarstatistik i en widget

Som deras namn redan antyder är permalänk permanenta länkar, dvs webbadresser som leder till dina inlägg, kategorier, författarsidor och så vidare. Du kan enkelt ställa in grundläggande permalänkstruktur i WordPress allmänna inställningar men om du vill ändra en permalänk för författarsidor måste du gå lite mer in i detaljer.

Det kan finnas olika skäl för att ändra standard författarsidesiggen. Bara som exempel, om du arbetar på en webbplats för en restaurang där du vill att dina kockar ska ha sina egna sidor och där de kan skriva personliga bloggar (om mat förhoppningsvis), kommer du att ändra permalänkstrukturen. Om du har ställt in allt för att följa din restaurang, varför skulle du inte ändra “författare” till “kock”?

Inte bara detta kommer att se mycket mer professionellt ut, utan det kan faktiskt hjälpa dig med SEO och få tillbaka mycket mer relevanta sökresultat för dina potentiella besökare.

Du kanske har en helt annan anledning till att byta bas-snigel, men vi kommer att hålla oss till våra kockar (ja, vi var hungriga när vi skrev detta, och vi funderar på mat ganska mycket hela tiden) för att visa dig hur ändra funktionen:

Ändra standardförfattare permalänk:

 1. Öppna din features.php-fil
 2. Kopiera och klistra in följande:
 3. funktion custom_author_base () {
  global $ wp_rewrite;
  $ author_slug = 'kock'; // ändra det till vad du vill
  $ wp_rewrite-> author_base = $ author_slug;
  }
  add_action ('init', 'custom_author_base');
 4. Ändra $ author_slug till vad du vill visas istället för “författare” på de personliga sidorna
 5. Spara ändringar
 6. Navigera till Inställningar> Permalänkar
 7. Klicka på “Spara ändringar” utan att faktiskt göra ändringar på inställningssidan

Aaaand, du är klar! Nu kan du navigera till en sida med dina nya permalänk.

Genom att följa vårt exempel skulle ny författarpermalink se ut så här: http://www.firstsiteguide.com/chef/gordon.

Som standard arkiverar WordPress dina inlägg och organiserar dem av författare. I en miljö med flera författare kan detta vara riktigt användbart – genom att helt enkelt klicka på författarens namn som vanligtvis finns längst upp eller på botten av inlägget, kommer du att omdirigeras till arkivsidan som visar alla inlägg skrivna av den personen..

Men vad händer om du är en enda författare? Det betyder att en länk till din arkivsida leder till samma blogrulle som du redan har på din hemsida eller bloggsida (beroende på din webbplatsorganisation) och det är inte vettigt. Istället kanske du vill omdirigera dina användare till en annan sida – till exempel “Om mig” -sidan där du kan berätta för dina besökare mer om dig själv eller ge lite mer information om dina inlägg, företag eller vad du vill.

Du kan göra det enkelt med bara några kodrader:

 1. Öppna filen filen.php
 2. Kopiera och klistra in följande funktion:
 3. add_filter ('author_link', 'redirect_link');
  funktion omdirigering_länk () {
  returnera home_url ('om-oss');
  }
 4. Ändra sidan på 4th rad till vilken sida du vill ha
 5. Spara ändringar

Och det är allt som finns. När du har sparat ändringar, alla som klickar på länken för författarnamn kommer att omdirigeras till sidan du har angett i koden. I vårt exempel skulle du omdirigeras till http://www.firstsiteguide.com/about-us.

Medan denna metod kommer att omdirigera dig till en ny sida när du klickar på länken till författarens arkiv (författarens namn), kommer du fortfarande att ange den fullständiga webbadressen till standardarkivsidorna. Om du navigerar manuellt till www.yourdomain.com/archive/john till exempel kommer länken fortfarande att visa alla Johns inlägg. Du kan lämna det så om du fortfarande vill ha dina arkivsidor tillgängliga eller om du kan omdirigera hela URL: en.

Byt författare till ett inlägg utan att skapa fler användare

När det gäller att skriva nya artiklar kommer de flesta att börja med att skriva uteslutande på egen hand. Det kommer förmodligen att gå månader innan de beslutar att det är dags att anställa ytterligare författare som hjälper dem att skapa intressant material för webbplatsen. Det spelar ingen roll om du har en lojal författare eller att det finns dussintals bidragsgivare som har skrivit mer än ett stycke, du har antagligen skapat konton för dem alla och tillät dem att mata in sitt material direkt i inlägg och sidor.

Ibland behöver du en artikel som dina författare inte kan skriva. Till exempel kan du ha ett sponsrat inlägg som kan hjälpa dig att tjäna pengar som du vill ha en annan författare för. Det kommer också att finnas tillfällen då en person kommer att behöva bara publicera en artikel på din webbplats.

Om så är fallet, finns det inget behov av att skapa de extra WordPress-kontona bara för att visa ett inlägg. Istället kan du skriva över ditt eget eller ett av författarens namn och bara visa det nya namnet i det enda inlägget. Om du vill ha mer kontroll över det, titta på plugin som låter dig hantera gästförfattare och tilldela flera författare till en artikel.

Förbered funktionen:

För att göra det kommer vi att visa dig hur du hackar de anpassade fälten och skriver över författaren med ett klick på musknappen:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. add_filter ('the_author', 'guest_author_name');
  add_filter ('get_the_author_display_name', 'guest_author_name');
  
  funktion guest_author_name ($ name) {
  global $ post;
  $ author = get_post_meta ($ post-> ID, 'author', sant);
  if ($ författare)
  $ name = $ författare;
  returnera $ name;
  }
 4. Spara ändringar

Ändra författare via anpassade fält:

När du har gjort ändringarna i filen är du redo att ändra författaren till specifika inlägg. Som vi redan nämnt ovan kommer detta att göras genom att lägga till ett anpassat fält till inlägget:

 1. Öppna ett inlägg som du vill ändra författare för
 2. Navigera till anpassade fält
 3. Lägg till ett nytt fält och namnge det “författare.”
 4. Skriv in författarens namn i värdefältet
 5. Spara ändringar

Ändra författare via anpassade fält

När du har tryckt på uppdateringsknappen eller publicerat inlägget, kommer funktionen att kontrollera om det anpassade fältet, och om det hittas, kommer funktionen automatiskt att ändra författarens namn till ett som finns i värdefältet.

Ganska praktiskt hack, var det inte?

Författare kan ha sina inlägg utformade annorlunda

När du bläddrar igenom olika webbplatser kan du ha stött på webbplatser som har inlägg utformade på olika sätt. Medan inläggen kan utformas baserat på olika förhållanden (till exempel kan du ändra utseendet på bara det senaste inlägget i din blogrulle), men ett populärt sätt att utforma dina inlägg baseras på författare.

På vissa webbplatser kanske du har sett att varje författare har sin egen inläggsfärg, olika bord eller en annan länkfärg. I en miljö med flera författare kan detta vara en trevlig idé.

Dina läsare kanske lättare hittar inlägg från sina favoritförfattare och allt kan se riktigt bra ut om du inte överdriver över stylingen; du vill inte att din blogg ska se ut som en cirkus … åh, vem är vi som ska bedöma, du kan göra vad du vill, naturligtvis.

Därför kommer vi inte att utforma dina inlägg, men i de kommande raderna kommer vi att visa dig koden som kommer att köra stilarna åt dig. Så låt oss börja.

Innan du kan style inlägg annorlunda måste du berätta för din WordPress att hitta författarens förnamn.

Hitta författarnas namn:

 1. Öppna index.php-filen eller vilken som helst som innehåller slingan
 2. Innan slingan måste du infoga den här raden med kod:
 3. 
  
 4. Spara ändringar

Nu vet WordPress hur man läser författarens förnamn och du är redo för nästa steg. När du har skapat $ författarvariabel och berättat WordPress att placera författarens förnamn i det (namnet som kommer att placeras i variabeln är det förnamn som kan ändras i användarprofilinställningarna) måste du placera variabeln i post_klasskod.

Den här koden ska sättas in i slingan:

 1. Öppna index.php-filen eller filen du har använt i föregående steg
 2. Hitta DIV-elementet som innehåller post-id i sig själv och ersätt den raden med följande:
 3. >
 4. Spara ändringar

OK, du är klar med att förbereda gräset för styling-inlägg för dina författare och den roliga delen kan börja. Det är dags att öppna din CSS-fil och definiera CSS-regler för varje användare. Om du kommer ihåg, sa vi WordPress att hitta författarens förnamn och använda det som en klass. Det betyder att du måste namnge dina klasser i enlighet därmed. Var försiktig – förnamn är skiftlägeskänsliga så “John” kommer inte att vara samma som “john”.

Om du har förberett namnen kan du fortsätta.

Style inlägg:

 1. Öppna filen style.css
 2. Lägg till nya klasser med användarens förnamn. Om du till exempel har två författare, John och Jennifer, skulle CSS-koden se ut så här:
 3. .John {
  färgen blå;
  }
  .Jennifer {
  färgen röd;
  }
 4. Lek med din styling. I det här exemplet har vi ändrat färgen för deras inlägg, men som ni redan bör veta är CSS ett mycket kraftfullt verktyg som gör att du kan göra praktiskt vad som helst – från att ändra färger och storlekar till och med att animera objekt.
 5. Spara ändringar

Det är allt. Du kan nu ladda din blogrulle och se hur ändringarna träder i kraft. Snälla ta dina tid och stil inlägg snyggt … åh, här går vi igen; du kan utforma dina inlägg som du vill (men gör dem vackra).

Bästa författarbiografiplugin för WordPress

I slutet av nästan vilken blogg du har stött på har du antagligen märkt att det finns lite kort information om författaren. Informationen presenteras vanligtvis i en enkel ruta där en bild, namn och få personliga detaljer presenteras.

Genom att placera författarens biografi i en artikel, ansluter du till dina besökare och du ger dem en chans att veta åtminstone något om personen som skrev artikeln. Du ger dem en chans att få kontakt med författaren och ha en ännu bättre förståelse för innehållet.

Inte bara det; författare biografi plugins kan låta dina besökare hitta alla artiklar skriven av en specifik person och att kontakta honom via e-post eller sociala nätverk.

Det spelar ingen roll vad som är orsakerna till att du placerar ett av författarens biografiplugin på din webbplats, i den här artikeln kommer vi att visa dig några av de bästa tillägg som hjälper dig att göra just det.

Sexig författare Bio

PRIS: Gratis
DEMO

Sexig författare Bio

Låt oss börja listan med ett gratis plugin som definitivt kommer att locka dig med dess namn – vem vill inte ha en sexig författarbio för sig själva? Plugin skapar en ruta som stöder en eller flera författare. Det är lyhört vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att ändra storlek på sidan där din biografi visas. Plugin kan visa upp till fem ikoner på sociala medier som kan länka till författarens Facebook-sidor och många fler sociala mediesajter du kan välja mellan.

Med Sexy Author Bio kan du anpassa många av dess funktioner så att du kan ändra gravatar-ikonstorlekar, teckenstorlek och färg, bakgrund och mycket mer. När du skapar din biobox får du en kortkod som du kan placera var du än vill att din sexiga biografi ska visas.

 • Upp till 5 ikoner för sociala nätverk
 • Mottaglig
 • anpassningsbar

Fanciest Writer Box

PRIS: 18 $
DEMO

Fanciest Author Bio

Detta premium-plugin är ett utmärkt val för dig som vill ha mer kontroll över sin författarbiografi. Oavsett om du behöver visa din egen biografi eller om du har mer än en författare, får du tilläggsprogrammet. Det ser bra ut och det kan visa olika widgetar som låter dig ansluta till publiken och öka konverteringarna. Bland själva biografikfliken och flera sociala nätverksikoner som du kan placera i rutan är det fritt att lägga till de senaste författarposterna och en anpassad HTML som du kan anpassa efter dina behov.

Plugin kommer med en färgväljare så att du kan färga dina widgetar. Det fungerar automatiskt vilket innebär att du bara måste välja var du vill att din ruta ska visas (till exempel före eller efter ett inlägg / sida). Det finns en RSS-feed-författarbox, plugin är översättning och retina redo, har slumpmässiga författare inlägg för widgets, lata laddning och mycket mer.

 • Olika anpassningsbara widgetar
 • Sociala nätverk ikoner
 • Anpassad HTML-flik

Enkel författarbox

PRIS: Gratis

Enkel författarbox

Du kan få en bild av detta plugin helt enkelt genom att läsa dess namn – det är enkelt, rent och enkelt att använda. För dig som inte behöver för mycket från en biografi-plugin, Enkel författarplugin kan vara ett utmärkt val. Det skapar en snygg och modern snygg författarbiobox där du får visa författarens fotografi (gravatar), 30 sociala nätverksikoner att välja mellan och naturligtvis en plats för en kort biografi.

Plugin är lyhörd vilket är en bra sak för din mobilwebbplats och du kan ställa in en effekt som kommer att rotera rutan med musen över. Plugin kan anpassas så att du enkelt kan göra det till en del av ditt tema, men du måste veta att det bara kan placeras i slutet av varje artikel – det finns inget alternativ att inkludera rutan ovanpå ditt inlägg eller i en sidofält / sidfot som widget.

 • Enkelt, snyggt och modernt
 • Responsiv och anpassningsbar
 • Kan endast visas i slutet av ett inlägg / en sida

Skicka e-postförfattare när deras artiklar publiceras

När du är en administratör eller författare med rätt att publicera dina egna inlägg behöver du inga extra meddelanden om det – du har precis publicerat ditt eget inlägg, eller hur? Men om du är en författare / bidragsgivare utan dessa privilegier och du inte är inloggad på WordPress-admin hela tiden så att du inte kan se statusen för dina inlägg, skulle det vara trevligt att få ett meddelande när ditt inlägg äntligen går live.

Istället för att tänka på att skicka ett privat meddelande till en författare vars text har godkänts eller korrekturläst, kan du automatisera hela processen.

Det finns otaliga plugins som kan hjälpa dig att kontrollera det, men i den här korta handledning kommer vi att visa dig en enkel funktion som skickar e-post istället för dig.

Utan några extra villkor, låt oss skapa en enkel funktion som kommer att hitta författaren till inlägget, hans e-postadress, inläggets titel och skicka e-postmeddelandet efter det att inlägget har publicerats:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. funktion wpr_authorNotification ($ post_id) {
  $ post = get_post ($ post_id);
  $ author = get_userdata ($ post-> post_author);
  $ meddelande = "
  Hej där ". $ Author-> display_name.",
  Ditt inlägg, ". $ Post-> post_title." har just publicerats. Du kan nu besöka din egen text och njuta av den inbäddade på webbplatsen! ";
  wp_mail ($ author-> user_email, "Din artikel har publicerats", $ meddelande);
  }
  
  add_action ('publish_post', 'wpr_authorNotification');
 4. Ändra meddelandet
 5. Spara ändringar

Om du inte vill att alla ska meddelas om inlägget kan du kontrollera om användarrollen och köra koden bara om till exempel författarens uppdrag har en bidragsroll eller ett specifikt användarnamn.

Till exempel kan du skicka e-postmeddelandet som meddelar en användare om inlägget endast om den här användaren är John:

if ($ author = 'John') {
add_action ('publish_post', 'wpr_authorNotification');
}

Om du vill ha mer kontroll över att anmäla dina användare, se hur du automatiskt meddelar medlemmar om dina nya inlägg med hjälp av ett plugin. Tillsammans med det kan du låta WordPress meddela dig om eventuella inläggförändringar.

Skapa en anpassad topplista med författare på din blogg

När det finns flera författare på en webbplats är det viktigt att låta människor bläddra igenom olika artiklar skrivna av olika författare. Det är därför WordPress redan har implementerat funktionen som sorterar postarkiv för varje författare.

I den här korta tutorialen ska vi visa dig att skapa en topplista med författare genom att visa en enkel lista i sidofältet.

Ibland vill du skapa en topplista med författarnas namn och visa den i sidofältet. Naturligtvis kommer du inte göra det manuellt genom att räkna författarens inlägg eller sortera dem alfabetiskt. Lyckligtvis är WordPress redo för att sortera författare på din webbplats, vilket innebär att du inte har några problem med att skapa listan. Grundfunktionen ser ut så här:

Om du använder den här funktionen kommer WordPress som standard att visa alla författare och sortera dem efter deras namn. Detta kan vara tillräckligt bra om du vill visa en enkel lista över alla författare som arbetar på din webbplats, men vad händer om du ville sortera dem annorlunda? Du kanske ville visa författare med flest inlägg eller beställa dem via e-postadress på kontaktsidan?

Författarens topplista

I så fall vill du fokusera på $ args-variabeln som lagrar en rad parametrar som du enkelt kan ändra. Om du vill lära dig mer om funktionen och alla parametrar bör du besöka WordPress Codex-sida dedikerad till wp_list_authors funktion.

Skapa den översta listan med författare:

I följande rader ska vi visa dig en funktion som sorterar författare efter deras antal och visar bara de 10 bästa:

 1. Öppna sidofältet.php
 2. Kopiera och klistra in följande funktion:
 3. 'POST_COUNT',
  'order' => 'DESC',
  'nummer' => '10',
  'optioncount' => sant,
  'show_fullname' => falsk,
  );
  wp_list_authors ($ args);
  ?>
 4. Spara ändringar

Om du har tittat på WordPress Codex-sidan har du sett alla andra parametrar som kan användas i matrisen. Genom att lägga till valfri parameter i arrayen kan du ändra hur funktionen sorterar dina författare. Spela gärna med dessa parametrar och se hur topplistan ändras.

Om du inte har gjort några ändringar, kommer funktionen att visa de tio bästa författarna (beställt efter deras antal) i fallande ordning och antalet inlägg bredvid varje författares namn. Författarens namn kommer också att automatiskt länkas till den författarens personliga arkivsida som visar alla inlägg skrivna av den personen. Hur coolt är inte det?

Medan denna topplista kan se bra ut på din sidofält, hjälper den dina nya besökare att hitta författare som har bidragit mest till din webbplats. Å andra sidan kan denna topplista starta en sund konkurrens mellan författare och kan fungera som ett spel där endast de med flest artiklar kan listas i topp tio. Om du bara var kort med två artiklar för att vara på topp skulle du inte jobba lite hårdare för att ha ditt namn på toppen?

Visa författarstatistik i en widget

När det finns mer än några få författare som skriver för din webbplats blir saker mycket mer intressanta. Inte bara att du är på väg att få en betydande ökning av antalet artiklar, utan du kommer också att locka en bredare publik till din webbplats och få ämnet täckt från olika synvinklar.

Medan dina författare skriver flitigt kan du ge dem extra kredit genom att visa deras statistik direkt i widgeten. Istället för att helt enkelt lägga till en författarbox längst ner i varje inlägg, kan du visa författarens avatar, antalet inlägg han eller hon har skrivit hittills, antalet visningar per inlägg, etc..

För att hjälpa dig med det kommer vi att visa dig en fantastisk plugin som kommer att ställa in dig på några minuter.

Författare och post statistisk widget

PRIS: gratis

Författare och post statistiska widgets

Detta gratis plugin heter namnet Author och Post Statististic Widget och det kan enkelt installeras från WordPress plugin-arkivet:

 1. Navigera till Plugins-> Lägg till nytt
 2. Sök efter “Författare och poststatistisk widget”
 3. Installera och aktivera plugin
 4. Navigera till Utseende -> Widgets

Allt du behöver göra är att välja en av de nyligen installerade widgetarna och släppa dem till ditt widgetområde.

widgets:

I gratisversionen får du följande widgetar:

 • Aktiva användare – Visar en lista med författare som är aktiva på din webbplats. Den visar användarnamn med en länk till deras profiler och visar antalet publicerade inlägg
 • Populära författarlista – Visar en lista över de mest populära författarna på din webbplats och lägger till ett antal inlägg och kommentarer bredvid författarnas namn. Du kan välja datumintervall från vilket inlägg kommer att väljas
 • populära inlägg – Visar en lista över de mest populära inläggen. Widgeten visar dina inlägg och lägger till ett visningsantal bredvid dem. Det låter dig välja datumintervall från vilka inlägg som ska väljas
 • Populära inläggslista – Visar en lista över de mest populära inläggen, och bredvid tidigare nämnda visningsräkning visar det också kommentarantal. Du kan välja att visa inlägg från de senaste 7, 30, 90 och 365 dagarna
 • Författare och poststatistik – Visar en lista med författare och alla deras inlägg

Alla widgets kan ändra namn och kan dras runt sidfältet och / eller sidfotområdet (beroende på ditt tema). Dessutom har varje widget sin egen uppsättning alternativ som gör att du dessutom kan anpassa statistik för författare och post. Du kan till och med lägga till din egen CSS-stil för att ändra utseendet på widgetar och det finns funktioner och kortkoder som är redo att använda dem i dina vardagliga inlägg och sidor.

Om allt detta inte räcker för dig, kan detta plugin utökas till PRO-versionen som kostar $ 14 – $ 55 och lägger till ett antal olika grafiska statistik till din instrumentbräda. PRO-versionen levereras också med nya kortkoder som låter dig visa ytterligare statistik om dina författare och inlägg.

Avslutar

Om du har en blogg kommer du inte att kunna köra den framgångsrikt utan att ha minst en aktiv författare. Eftersom du förmodligen kommer att ha mer än bara en författare, ta dig tid och göra deras erfarenhet så bra som möjligt. Vi hoppas att dessa tips och tricks hjälpte dig med det.

Det här inlägget publicerades i WordPress. Bokmärk permalänk.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked