Hur installerar jag ett WordPress-tema?

install-wordpress-theme.png


När du startar en WordPress-blogg, och särskilt om det här är den första du har arbetat med, kan det ta tid att hitta rätt WordPress-tema. Och det är något helt naturligt. Precis som att hitta nya möbler eller besluta om en ny frisyr, kommer det att ta tid tills du snubblar på det perfekta temat som kommer att förbli aktivt på din webbplats.

Under den processen kommer du förmodligen att installera flera olika teman för att prova dem. Och om du väljer att köpa en premium, måste du fortfarande veta hur du installerar den på din WordPress-webbplats innan användarna kan njuta av dess design.

Att installera ett nytt WordPress-tema är ganska enkelt. Men eftersom det finns tre olika metoder du kan använda, varför inte lära dem alla nu? När du provat alla teknikerna kommer du aldrig att ha problem med att installera nya teman i framtiden. För att få ett nytt tema på din webbplats kan du:

 • Använd WordPress sökfunktion
 • Ladda upp det direkt från WordPress
 • Ladda upp ett tema via FTP (mer avancerad)
Eftersom det tar bara några minuter att installera ett tema kan du prova någon av metoderna just nu.

Det snabbaste sättet att installera gratis WordPress-teman från den officiella katalogen är att använda den inbyggda sökfunktionen.

 1. Välj från admin-instrumentpanelen Utseende -> Teman
 2. Klicka på “Lägg till ny” överst på sidan

På den här sidan kommer WordPress att visa femton presenterade teman från dess arkiv. Från denna punkt kan du börja leta efter ett tema du gillar.

Varje tema presenteras i en funktionsruta på egen hand. Från den översta fältet kan du växla vyn till de mest populära, senaste eller favorit teman. Fliken Favoriter kommer att vara tom tills du markerar minst ett objekt på WordPress.org-sidor. Genom att klicka på “Funktionsfilter”-Knappen, WordPress visar objekt med det filter du väljer:

 • Layout – rutnät, en kolumn, vänster sida osv.
 • Funktioner – flexibel rubrik, anpassad bakgrund, mall i full bredd osv.
 • Ämne – semester, nyheter, fotografering osv.

Hur man söker WordPress-teman

Vid första anblicken ser du bara en skärmdump och namn på varje tema.

När du flyttar muspekaren över ett objekt du vill, kommer WordPress att visa några extra alternativ.

Genom att klicka på “Detaljer & Förhandsvisning” eller “Förhandsgranska” -knappen, kommer WordPress att göra det öppna demosidan av den aktuella artikeln. Här kan du också läsa en beskrivning, se betygsresultat och se några fler detaljer om den.

Om du gillar det du ser på demosidan kan du snabbt installera det temat:

 1. Klicka på knappen “Installera” i det övre vänstra hörnet av sidan

 2. Vänta några sekunder (eller några minuter, beroende på internetanslutningens hastighet) tills installationen är klar

 3. Klicka på knappen “Aktivera” för att tillämpa ändringar

WordPress genomför sedan justeringar, och det nya temat blir synligt för alla som laddar din webbplats. Den tar dig också tillbaka till temasidan där du kan fortsätta söka eller ändra ett tema till något annat från listan.

Tills du klickar på knappen “Aktivera” förblir temat installerat på din webbplats, men besökare ser fortfarande din gamla design.

Om du väljer att byta till det nyinstallerade temat som du inte har aktiverat ännu, gå till Utseende -> Teman. Hitta objektet, håll muspekaren över det och klicka på “Aktivera” -knappen för att få de nya stilarna att använda på din webbplats.

Om du inte behöver förhandsgranska temat kan du installera det omedelbart genom att klicka på lämplig knapp.

Ladda upp ett tema via WordPress admin

Ladda upp WordPress-tema

Den första metoden fungerar endast med gratis WordPress-teman från officiellt förvar. Men om du laddar ner ett tema direkt från samma katalog i ZIP-format, hittar ett på någon annan webbplats eller köper ett premiumobjekt måste du ladda upp det manuellt. Det är viktigt att du har temat i .zip-format (inte extrahera det eftersom det inte fungerar på det sättet):

 1. Gå till Utseende -> Teman
 2. Klicka på knappen “Lägg till ny”
 3. Klicka på ”Upload Theme” överst på sidan
 4. Klicka på “Välj fil”
 5. Välj .zip-fil från din dator
 6. Klicka på “Installera nu”
 7. Vänta några sekunder tills WordPress installerar temat

På en ny sida som öppnas bör du se ett bekräftelsemeddelande. Från samma sida kan du förhandsgranska det tema du just laddade upp, aktivera det omedelbart eller återgå till temasidan.

Ladda upp ett tema via FTP

Bara om du inte har tillgång till WordPress-instrumentpanelen för tillfället eller om du inte kunde installera det nya temat via WordPress-admin av någon annan anledning finns det en tredje metod som kan hjälpa dig. Den här är inte helt nybörjarvänlig eftersom du måste veta hur du arbetar med en FTP-klient. Det kräver också FTP-referenser som många nybörjare inte vet var de ska hitta och hur man använder.

Men om du fick FTP-inloggningsinformation till din inkorg, och du inte är helt konstig för File Transfer Protocol och arbeta med filer, kommer det att ta några få ögonblick att installera ett WordPress-tema på detta sätt.

Ladda upp ett WordPress-tema via FTP

Så istället för att gå igenom det användarvänliga gränssnittet i WordPress, som med de tidigare metoderna, kan du lägga till ett tema direkt i temamappen i din WordPress-installation:

 1. Ladda ner och installera gratis FileZilla eller någon annan FTP-klient
 2. Öppna applikationen och anslut till din FTP-server
 3. Navigera till WordPress-mappen (finns vanligtvis i mappen “www” eller “public_html”)
 4. Öppna wp-content / teman mapp
 5. Packa upp ditt nya tema där (du bör hamna en ny mapp uppkallad efter temat)
 6. Logga in på WordPress admin-instrumentpanelen
 7. Öppna Utseende -> Teman
 8. Hitta det nya objektet, ta med markören och klicka på knappen “Aktivera”

Slutsats

När du bestämmer dig för att installera ett nytt WordPress-tema finns det tre metoder du kan använda. Även om teman från den officiella WordPress-katalogen snabbt kan installeras via adminpanelen måste du ladda upp de andra manuellt.

Om du inte kan installera ett tema via WordPress, använd FTP-åtkomst för att överföra filerna direkt till mappen. Så snart du installerar några WordPress-teman och testar dem, kommer detta att bli din andra natur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map